Kukushkin-
Capdeville@2.20

b365 //3-6,6-1,5-7
Kukushkin na poprzednim turnieju w Maroko skreczował w finale z Carreno-Bustą.Powód kreczu to uraz biodra.
Na tym turnieju oglądałem jego spotkanie z Ramirezem-Hidalgo i muszę przyznać,że Kazach sporo sił stracił w tym meczu.
Po przełamaniu i wyjściu na prowadzenie 3-0 do głosu doszedł Hiszpan i zrobiło się 3-4.Kukushkin znalazł się w nie lada taraptach,a seta wygrał dzięki kilku podwójnym błędom przeciwnika.W drugim secie miała miejsce podobna sytuacja,prowadzenie i znowu strata 3 gemów.Z Hiszpana później uszło powietrze,popełniał proste błędy,a Kazach i tak męczył niemiłosiernie.
Kukushkin ogólnie ma sporo meczów za sobą,bo przed turniejem w Maroko wygrał w Koszycach.
Chilijczyk również po dobrych 2 turniejach w ostatnim czasie.Pod koniec kwietnia zwyciężył w Sao Paolo,później 2 runda na RG i dojście do półfinału w Blois.W zeszłym tygodniu odpadł w kwalach do Wimbledonu.
Miał więc trochę czasu by odpocząć i zregenerować siły,w przeciwieństwie do jego przeciwnika,który miał tylko 2 dni odpoczynku.
Ranking na korzyść Chilijczyka,który jest wyżej o kilkadziesiąt miejsc.
Kurs na Paula bardzo dobry,spodziewałem się czegoś w granicach 1.7-1.8,a tu taka niespodzianka.Myślę,że powinien sobie poradzić jutro.3 turniej w krótkim odstępie czasu Kazacha to może być za dużo.Nie wiadomo też czy wszystko z tym biodrem w porządku.
Dla mnie kurs 2.20 jak najbardziej warty pobrania.