>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

student pytanie

pielaszyna 14

pielaszyna

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam jestem na 2gim roku ekonomii i jako ,że czas leci chciałbym się zacząć jakby w czymś specjalizować , po czytać książki i udać się na kursy by jakby nie skończyć studiów jakby z niczym. Jako ,że jest to dział finansowy itp. mam nadzieję ,że ktoś z ludzi tu udzielających się coś mi poradzi. Przechodząc do rzeczy zastanawiałem się nad tym by żeby iść w stronę zawodu maklera/inwestora jednak ostatnio też mi ktoś jakby zaproponował by pójść na kursy z księgowości? Co sądzicie jakby o tych dwóch profesjach czy macie może jeszcze jakieś inny ciekawy pomysł w która jakby stronę się udać albo od czego zacząć. Z góry dzięki i pozdrawiam !

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Sorry bardzo, ale jak czytam takie tematy to mi ręce opadają. Z Ciebie jest taki student jak za przeproszeniem z koziej dupy trąba. 2 rok studiów i pytasz na forum co mają Ci doradzić obcy ludzie czego masz się uczyć? Mi się wydaje, że na studia się idzie według własnego powołania, bo tak to będziesz robił w życiu to czego nie lubisz. Większość idzie na studia raczej z musu, bądź z powodu &quot;bo tak trzeba&quot;. Później po skończeniu przychodzi weryfikacja umiejętności i okazuje się, że 3/4 przebalował taki delikwent, a 1/4 go w ogóle nie interesuje, a później płacz i żal do Tuska, że z wyższym wykształceniem nikt go nie chce przyjąć do pracy.
Prawda jest taka, że prawdopodobnie skończysz jak 60-80% studentów i nie będziesz pracował w swoim zawodzie. Właśnie spójrz prawdzie w oczy, co ty tam robisz na tych studiach? Czas leci, a ty nawet nie wiesz co chcesz robić. Książek to możesz i 500 przeczytać, kursów zrobić z 50, a i tak nic Ci to nie da.
Najlepsi to są właśnie Ci wykładowcy ekonomii, marketingu itd. z dupy co nigdy w życiu nie prowadzili żadnej firmy, nie inwestowali nigdzie, ale są wielkimi ekspertami od regułek i tłumaczenia &quot;jak trzeba i co trzeba&quot;.
Czyli Twoim zdaniem lepiej nic nie robić ?
Myślenie typowego studenta, który uważa, że studia to jedyna i słuszna droga w życiu.
Poza tym pytam ,bo może jest coś jeszcze innego ciekawego czym mógłbym się zająć
Jakby było to coś ciekawego to już dawno byś o tym wiedział. To nie jest tak, że &quot;EUREKA TO JEST TO!&quot;.
Ogólnie to bez hejtu, życzę Ci powodzenia i jak najlepiej w życiu.
Pozdrawiam

pielaszyna 14

pielaszyna

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyli Twoim zdaniem lepiej nic nie robić ? Na trzecim roku zamierzam zacząć zdobywać różne licencje itp się rozwijac. Po prostu chciałem się dowiedzieć czegoś od ludzi co mają styczność z tą dziedziną może w praktyce i o ich odczucia (sam napisałeś o doktorach bez praktyki) . Chciałbym zdobyć po prostu jakby specjalizację ,a nie jak to napisałeś przebalowac . Poza tym pytam ,bo może jest coś jeszcze innego ciekawego czym mógłbym się zająć

pielaszyna 14

pielaszyna

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Studia z tego co widzę są jedynie jakby kropla w morzu lub pokażą jakąś podstawę nic więcej dlatego chciałem jakby zaciągnąć wiedzy. Na specjalistycznych nie chciałem jeszcze pisać ,bo myślę ,że odpowiedzi mogłyby być nie obiektywne

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Na początek to naucz się poprawnie pisać. Najważniejsze są podstawy...

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kokocz +6 Punkty
dawid92 374

dawid92

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;Studiujesz tylko po to żeby potem wyjechać z tego kraju&quot;

kosaczek 6

kosaczek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Z nad morza
Jak interesujesz się inwestowaniem to na dobry początek polecam spróbowanie się z licencją maklera - ale musisz sie liczyc ze bedzie cie to kosztowac sporo pracy i duzo lektury (zalecane książki i reszte informacji znajdzieś na stronie KNF).