>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Strikeforce: Overeem vs Werdum 18.06.2011

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.

Data: 18 czerwca 2011
Miejsce: American Airlines Arena, Dallas, Teksas, USA
Transmisja: Showtime
Walka wieczoru:
265 lbs.: Alistair Overeem (34-11) vs. Fabricio Werdum (14-4-1)
Główna karta:
265 lbs.: Josh Barnett (29-5) vs. Brett Rogers (11-2)
265 lbs.: Daniel Cormier (7-0) vs. Jeff Monson (42-11)
265 lbs.: Chad Griggs (10-1) vs. Valentijn Overeem (29-25)
155 lbs.: K.J. Noons (9-2) vs. Jorge Masvidal (21-6)
Pozostałe:
155 lbs.: Gesias Cavalcante (15-4-1) vs. Justin Wilcox (11-3)
155 lbs.: Conor Heun (8-4) vs. Magno Almeida (9-1)
155 lbs.: Todd Moore (13-4) vs. Mike Bronzoulis (12-2-1)*

Już za 10 dni druga odsłona turnieju wagi ciężkiej Strikeforce. Z rywalizacji odpadli już Andrei Arlovski oraz Fedor Emelianenko. Fanów MMA z nadchodzącej gali interesują głównie dwa starcia. Pierwsze z nich to pojedynek Josha Barnetta z Brettem Rogersem, a drugi to oczywiście rewanżowe spotkanie Fabricio Werduma z Alistairem Overeemem. Powiem szczerze, że bardziej jara mnie ta gala niż UFC 131. Wszyscy zachwycają się Alistairem Overeemem, ale tak naprawdę to dla mnie Fabricio Werdum może wygrać ten pojedynek.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO DYSKUSJI

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Gala super do oglądania ale czy do obstawiania?

265 lbs.: Alistair Overeem (34-11) vs. Fabricio Werdum (14-4-1)

Klasyczny match up: striker kontra grappler. W dodatku obaj są specjalistami w tym co robią na mistrzowskim poziomie.
Można się ewentualnie zastanowić czy nie postawić na Werduma.
Kurs wysoki a możliwość zapięcia jakiejś balaszki jak najbardziej realna.
Z drugiej strony Werdum nie korzysta chyba wogóle z siłowni.
Overeem wręcz przeciwnie, do tego suplementuje się jakimiś konskimi medykamentami a z takim będzie nadwyraz cięzko.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
No tak, ale Alistair ostatnio nie walczył z żadnym dobrym zawodnikiem. Wygranie turnieju K1 chwały mu nie przynosi, a robienie z niego wielkiego faworyta całego turnieju jest dla mnie śmieszne. Nie wiem czemu, ale trochę przypakował i już każdy z niego robi maszynę do zabijania. Dla mnie Werdum jest na tyle groźnym zawodnikiem, że może zagrozić wielkiemu Holendrowi. Nie wiadomo jak z kondycją Overeema, a Fabricio nie kojarzy mi się tylko z osobą która pokonała wielkiego Fedora. On ciężko trenuje z dobrą ekipą ( Antonio Silva, Junior Dos Santos, Maurico Shogun Rua czy też Wanderlei Silva) tak wysoki kurs na pewno jest wart ryzyka.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
A Antonio Silva nie był za wielki i za silny na Werduma ? Zdominował Fedora, a Fabricio jednak z nim wygrał. Ja jednak będę się spierał, że Brazylijczyk ma szansę wygrać, bo Overeem ostatnio nie pokonał nikogo znaczącego i w dodatku 1-0 dla Werduma. Fakt, że to było kilka lat temu i Alistair był wtedy jeszcze &quot;mały&quot;. Teraz czas na rewanż i myślę, że zwycięzca tego pojedynku wygra cały turniej STRIKEFORCE.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla mnie będzie tu (T)KO w pierwszej rundzie. Werdum nie ma dobrych sprowadzeń zapaśniczych, lepiej mu to wychodzi z klinczu, a wyobraża sobie ktoś wejść w klincz z Reemem? Do tego ogromna różnica siły, Holender pewnie nie popełni tego błędu, co Fedor. A czy zwycięzca tej walki wygra cały turniej? Nie jestem do końca przekonany...
Poza tym dużo fajnych walk się zapowiada.
Ciekawe, co pokaże K.J. Noons.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
KO lub TKO dla Overeema. Tak bede stawiał. Kursu jeszcze nie ma na 5dimes.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
KO lub TKO dla Overeema. Tak bede stawiał. Kursu jeszcze nie ma na 5dimes.

Kurs na ko/tko będzie pewnie w okolicach 1.6

Cięzka walka.
Tak jak pisze Snoopy, Overeem dżwiga ogromny bagaz nadzieji kibiców na wygranie turnieju. Bo duży, bo mistrz K1.

Ale to nie musi miec przełożenia na mma.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Co do wygranej w GP moim zdaniem może mu tylko zagrozić Antonio Silva(który mnie naprawde miło zaskoczył swoimi umijętnościami). Wydaje mi się, że Overeem zmiazdzy Werduma &quot;fizycznością&quot; i siłą

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zgadzam sie z Mikiem jedyny co moze zagrozic Overeemowi w GP jest tylko Antonio

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jak narazie to tylko można obstawić 2 walki na Sportingbet - może później coś dojdzie mam nadzieję jak dla mnie wygra Overeem i Josh Barnett , co sądzicie na temat Bretta Rogersa ma jakieś szanse ?

W 0

wiewior8802

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowy Sacz
Witam może mi ktoś pomóc na jakim kanale odbedzie sie walka Overeem vs Werdum z góry dziekuje za odpowiedz

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Tak wygląda drabinka turnieju, jak widać dwa pojedynki się już odbyły. Zwycięzca walki Werdum vs Overeem na pewno będzie miał cięższe zadania w następnej rundzie, gdzie czeka już pogromca Ferdora Emilianienki, Antonio Silva.

Jeśli chodzi o transmisję ostatnią galę pokazywała stacja Eurosport 2 i wydaje mi się, że tą również będą na żywo transmitować. Co do samej gali ja już nie raz pisałem, że dla mnie Alistair Overeem jest bardzo medialnym człowiekiem. Dużo mówi, że chce być nr 1 w ciężkiej, że pokona każdego. Balon został nadmuchany i teraz pytanie czy to Werdum będzie tym który ten balon przebije ? Dla mnie Brazylijczyk jest faworytem w tej walce, ale nie faworytem u bukmacherów. Dlaczego tak buki faworyzują zawodnika, który nie pokonał przez &quot;jakiś&quot; czas nikogo znaczącego ? Nie mam pojęcia...

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"wale w morde, wale w udo, bo trenuje Vale Tudo"
Sorry snoopdogg ale niestety nie zgodzę się z tobą że faworytem jest Werdum.W jakiej płaszczyźnie On jest faworytem ?? W parterze odpiszesz pewnie ale dla mnie te jego BJJ jest bardzo przereklamowane.W stójce macha na oślep łapami a nuż się trafi przeciwnika i padnie... Alistar zje Werduma w pierwszej rundzie soczystymi kolanami w klinczu bądź prawym hakiem.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Po części napisałem tak aby ruszyć dyskusję w temacie i bardzo dobrze. Każdy będzie bronił swojego zdania. Każdy mówi tutaj o sile i wielkości Alistaira Overeema. Tak więc dla porównania :
Fabricio Werdum 194 cm wzrostu, 108 kg
Alistair Overrem: 196 cm wzrostu, 115 kg ( tak podają na sherdogu )
Różnica wzrostu jest niewielka, waga 7 kg też wydaje mi się, że nie będzie miała znaczenia. Owszem Holender jest &quot;napakowany&quot; co za tym idzie silny. Jednak te mięśnie muszą czymś oddychać i pojawia się pytanie na ile minut będzie przygotowany kondycyjnie ? Walki w K1 nie odzwierciedlają walki w klatce gdzie całkiem inaczej się walczy, przede wszystkim dłużej, bo po 5 minut. Na 5 ostatnich walk Werdum wygrał 4 z czego pokonał Fedora, Antonio Silvę ( również wyższego, cięższego i silniejszego) i przegrał tylko z Juniorem Dos Santosem który jak wiemy z ostatniej gali UFC jest bardzo groźny w stójce ze względu na duże umiejętności bokserskie. Natomiast Holenderski zawodnik na ostatnie 5 pojedynków wygrał wszystkie, ale kogo on pokonał ? Ostatniego rywala Mariusza Pudzianowskiego Jamesa Thompsona ? heh ok mogę podać Bretta Rogersa jak jedynego poważnego rywala Alistaira.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Overeem wazy około 120kg(265lbs).
Snoopdog jak wyobrazasz sobie przebieg walki? W jaki sposob Werdum sprowadzi walke do parteru? A tymbardziej co jest w stanie Werdum zrobic Reemowi w stojce? Ja tego nie widze...
Orientuje sie ktos w jakies formie jest Barnett ???? ?

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Walka może różny mieć przebieg. Może być tak, że Werdum będzie czekał aż Overeem &quot;spuchnie&quot; i wtedy zacznie atakować, albo znów po ciosie paść na deski po czym Alistair rzuci się aby dokończyć dzieła i wtedy wpadnie w zasadzkę jak Fedor Emilianienko. Szansę oceniam 50/50 i tutaj wolę zagrać za 30 zł na Werduma po kursie 3 i mieć te 60 zł zysku niż zagrać za 100 zł ( ryzykować taką sumę) żeby mieć zysk w wysokości 30 zł. To jest nie opłacalne dlatego uważam, że granie na Fabricio ma sens, oczywiście za małą sumę.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja zagrałem Alistair Overeem by KO, TKO or Stoppage po 1.70 w sportingbecie.
Werdum nie ma argumentów, oprócz parteru. Jednak do tego parteru też jakoś musiałby zejść, a jak pisałem wyżej - obaleń zapaśniczych to on nie ma, a wejście w klincz to powinna być ostatnia rzecz, jaką zrobi. No i mam wątpliwości, czy Reem spuchnie. Do tego znokautować Brazylijczyka to nie jest wielki wyczyn, a tym bardziej dla tak dobrze bijącego zawodnika, jak Alistar.
Co do Barnetta - dla mnie no-bet. To on jest lepszym zawodnikiem, miał dość długą przerwę, do tego wiadomo, że będzie ostro pilnowany testami dopingowymi. Ostatnie walki to kelnerzy. Rogers dobrze potrafi uderzać w stójce, ale kondycja słaba, do tego też nikogo znaczącego nie pokonał. Nie wiem, mimo wszystko, chyba Barnett IMO.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cinoj też obstawiam na Sportingbet ???? dziwi mnie fakt że Werdum wygrał z Antonio , oglądałem tą walkę i Werdum słaba stójka jedynie parter to jego atut jest tłusty :p chyba wcale nie ćwiczy , Antonio go prawie ubił a co dopiero Alistair ???? a co do kursu na Barnetta buki robią z niego faworyta ale ostatnio miał przerwę i nie walczył już od dawna ze znaczącym przeciwnikiem postawiłem na niego chociaż mam pewne obawy

Status
Zamknięty.