>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Strikeforce: Fedor vs Silva

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Najbardziej wyrąbisty turniej wagi ciężkiej EVER.

Data: 12 lutego 2011
Miejsce: Izod Center, East Rutherford, New Jersey, USA
Transmisja: Showtime

Walka wieczoru:

265 lbs.: Fedor Emelianenko (31-2) vs. Antonio Silva (15-2)

Główna karta:

265 lbs.: Andrei Arlovski (15-8) vs. Sergei Kharitonov (17-4)
265 lbs.: Shane Del Rosario (10-0) vs. Lavar Johnson (15-3)
265 lbs.: Chad Griggs (9-1) vs. Gian Villante (7-1)
265 lbs.: Ray Sefo (2-0) vs. Valentijn Overeem (28-25)

Pozostałe:

155 lbs.: Marc Stevens (12-5) vs. John Cholish (5-1)*
145 lbs.: Anthony Leone (8-2) vs. Josh LaBerge (7-4)*
145 lbs.: Jason McLean (5-3) vs. Kevin Roddy (9-11-1)*

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Ray Sefo (2-0) vs. Valentijn Overeem (28-25)
Ciekawi mnie ten pojedynek i jestem ciekaw kursów jakie wystawią bukmacherzy. Dzisiaj rano widziałem w narożniku Vitora Belfora Sefo wraz z Randy Couture. Komentatorzy tej gali mówili, że wszyscy przygotowywali Belforta do walki z Pająkiem. Na pewno nauka szła w obie strony i Ray również czegoś się nauczył. Pamiętam tego zawodnika z czasów K1 i naprawdę był twardym zawodnikiem, który potrafił przyłożyć jak również wyłapać. Co do Valentijn Overeem to widać, że co drugą walkę przegrywa i nie ma takich umiejętności jak jego brat. Myślę, że Ray jest wstanie wygrać tą walkę.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"wale w morde, wale w udo, bo trenuje Vale Tudo"
Najbardziej wyrąbisty turniej wagi ciężkiej EVER.
Mnie bardziej działa na psyche ta rozpiska:

Data: 9 kwietnia 2011
Miejsce:
Transmisja: Showtime
265 lbs.: Fabricio Werdum (14-4-1) vs. Alistair Oveerem (34-11)*
265 lbs.: Josh Barnett (26-5) vs. Brett Rogers (11-2)*
Pojedynek o pas mistrza Strikeforce w wadze lekkiej
155 lbs.: Gilbert Melendez (18-2) vs. Tatsuya Kawajiri (27-6-2)*

Na jednej gali Werdum,Overrem,Barnett(steryd) i Rogers do tego walka o pas pewnie jeszcze coś ciekawego dołożą i jest gita majonez ????

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Fakt. Nie ściśle się wyraziłem
Chodzi mi o ten ciąg gal będący turniejem wagi ciężkiej

Czy sie przewidziałem, czy mi sie wydawało, że ktoś śmie wątpić, że car nie da rady Silvie?

Tutaj trudny orzech do rozgryzienia
Arlovsky jest super uderzaczem ale potrafi zbyt często, nieoczekiwanie przyjmować nokautujące ciosy.
A o Kharitonovie nie wiem co myśleć. Nie zachwyca ale potrafi być grożny.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czy sie przewidziałem, czy mi sie wydawało, że ktoś śmie wątpić, że car nie da rady Silvie?
Tutaj trudny orzech do rozgryzienia
Arlovsky jest super uderzaczem ale potrafi zbyt często, nieoczekiwanie przyjmować nokautujące ciosy.
A o Kharitonovie nie wiem co myśleć. Nie zachwyca ale potrafi być grożny.
Zgadzam się z tobą w 100% Arlovski 3 walki z rzędu to porażki,ja się dziwię czemu On nie zbije do swojej prawdziwej wagi półciężkiej.I dokładnie nie zachwyca ale jak zachwyci to może się to bardzo źle skończyć dla Pit bulla.
Tak ja jestem tym wyrzutkiem który jest przekonany w (70%) że wygra Silva :grin:

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Andrei Arlovski -Sergei Kharitonov 1 kurs 2,00 Buk Expekt, krótko i na temat stawiam zdecydowanie na Pitbulla ,według mnie wygra tą walkę, Arlovski przygotowuje się do tego pojedynku w teamie Grega Jacksona parując z Jons Bonsem ,według mnie ten Khartinov to totalna porażka to nie ten sam zawodnik co parę lat temu, jego ostatnie walki w dream i K 1 totalne dno ,przegrał sromotnie z Monsonem,co on robi w K1 to on chyba sam nie wie,jak dla mnie nie ma on stójki aby przeciwstawić się Arlovskiemu którego swego czasu trenował sam Froch ,jak dla mnie Kharitonov rusza się jak much w smole,Arlovski w swoich ostatnich porażkach tez nie zachwycił ale teraz jest idealna okazja na wygraną,z Silvą było już zdecydowanie lepiej , 4 porażki już nie będzie,przewiduje że walka będzie się toczyła w stójce a tam Pitbull spokojnie go wypunktuje ,jestem go bardzo pewien i polecam innym
⛔⛔⛔

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Snoopdogg co do walki Sefo mam inne zdanie, opisze tutaj ten pojedynek, tylko musze obejrzec kilka walk Oveerema(widziałem tylko jedną w Polsce na gali Beast of the east). Swoją drogą ciekawe jaki kurs wystawią

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Zarówno Ray Sefo jak Mark Hunt walczyli kiedyś w K1. Dziś jeden walczy dla Strikeforce, a drugi dla UFC. Możliwe, że przeszli do innych federacji dla pieniędzy, ale pamiętam, że oboje mieli duże umiejętności kick boxerskie. Ray Sefo, bo to on będzie walczył 12 lutego ma bardzo mocne ciosy, jak zarówno mocną szczękę. Lubi prowokować i wdawać się w bójkę licząc na swój prawy sierp. Jeśli trenował z takimi zawodnikami jak Randy Couture i Vitor Belfort to na pewno rozwinął swoje umiejętności. O Valentijn Overeem nic nie powiem, bo jest dla mnie postać anonimowa. Rekord jaki posiada potwierdza mnie w przekonaniu, że jest to zawodnik który walczy bardzo często i nie należy do czołówki. Jednak bardzo chętnie zapoznam się z opinią Mike18 który może więcej wiedzieć na temat przeciwnika Ray&#39;a Sefo.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Hehe no właśnie, o Sefo wiem bardzo wiele, natomiast gorzej z Valentijem. Ciekawi mnie czy wogole będzie można obstawić tą walkę gdziekolwiek, bo jak narazie na bodog i 5dimes nic nie ma.
Może zacznę od paru słów na temat Sefo, a także dlaczego przewidywałbym raczej jego przegraną(może uda wam się mnie przekonać, że tak nie będzie ???? )
Bardzo lubię tego zawodnika, jest on jednym z tych niewielu, którzy zasługiwali na pas mistrza świata K-1, a niestety nie udało im się go zdobyć. Jak dla mnie Ray Sefo NIESTETY skończył się wraz z końcem 2006 roku. Właśnie w grudniu 2006 roku udało mu się wygrać z zawodnikiem (powiedzmy) ze znanym nazwiskiem, a mianowicie Melvinem Menhofem. Później pasmo porażek. Widać było, że Sefo przestał trenować(czy może zaniedbał trening). Stracił swoją szybkość, mięśnie, a szczególnie kondycję. Naprawdę przykro mi było oglądać jego walki. Pasmo 6 porażek zostało przerwane w grudniu 2008 roku w walce z Hong Man Choi&#39;em. Później dwie wygrane z mniej znanymi zawodnikami oraz ostatnia przegrana z Spongiem na K-1 WORLD GP 2010 FINAL16 W SEOULU. Ray Sefo(nie wiem czy to jest aktualne) od 2006 roku(nie wiem czy to dokładna data, ale to akurat mało ważne) zajmował się ponoć modelingiem ???? . Ponadto od dość dawna częściej niż w walkach możemy go zobaczyć na stanowisku komentatora walk. No i właśnie, zadaje sobie już od dawna pytanie czy uda się powrócić &quot;staremu&quot; dobremu Sefo? Moim zdaniem niestety nie:/. Miał już kilka okazji w K-1 - nic nie pokazał, to tymbardziej nie uda mu się to w MMA. Do tego czterdziestka na karku, szczyt sławy i formy, który kilka lat temu przeminął...Głównie te aspekty przemawiają za tym, aby nie stawiać na Sefo.
Z tego co udało mi się znaleźć Ray stoczył walkę w organizacji Dream w 2005 roku(wtedy jeszcze był w formie), którą wygrał z judoką Kim Min-Soo(którego boks był tragiczny).
Tutaj filmik z walki:
http://www.youtube.com/watch?v=ONuRmVJru20

Co do Valentija przyznaje, że nie znam tego zawodnika dobrze(może będzie, ktoś w stanie dobrze go scharakteryzować). Sądzę, że samo doświadczenie tego zawodnika jest w stanie przesądzić wygraną na jego korzyść. Napewno ce****ą go lepsze warunki fizyczne 191cm wzrostu(gdzie Sefo chyba 183cm). O ile uda się mu sprowadzić walkę do parteru(a myślę, że nie będzie z tym problemu) to wynik będzie jasny. Do tego teningi z Alisterem też dużo napewno wnoszą;). Widze, że i Valentij potrafi skutecznie kopać:
http://www.youtube.com/watch?v=E2UUyqrAHrg

Ja stawiał będę na Oveerema(chyba, że wybijecie mi to z głowy ???? ), o ile kurs bedzie tego wart.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Wypowiedź Sergei Kharitonov[źródło: mmarocks.pl]:

Sergei Kharitonov o Andrei`u Arvloskim z którym zmierzy się w pierwszej rundzie turnieju wagi ciężkiej Strikeforce Heavyweight GP:

Wszystko może się zdarzyć podczas walki ale jestem do niej bardzo dobrze przygotowany. Czuje się najlepiej od wielu lat. Trenowałem stójkę i parter i nie mam żadnych kontuzji. Jestem gotowy żeby złamać parę kości.

Trenuje teraz razem z Alistairem, w walce mamy remis 1-1. Możemy spotkać się w finale turnieju i po raz kolejny stoczymy ostrą walkę. Nie będzie się to tak naprawdę różnić niczym od naszych obecnych sparingów jakie toczymy w Golden Glory.

Ludzie lubią myśleć że są ekspertami w rzeczach które wydaje im się że znają. Pokonałem Alistaira, pokonałem Werduma, i zrobiłem to w momencie kiedy moja stójka nie była w 25% taka jak jest teraz. Sami sobie policzcie czego mogę teraz dokonać.

Nie oglądam starych walk Andrei`a Arlovskiego. Dla mnie jest on tylko kolejną przeszkoda którą trzeba usunąć. Nie obchodzi mnie jakie miał problemy oraz czy był mistrzem czy nie. Złamię go

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Wypowiedź Sergei Kharitonov[źródło: mmarocks.pl]:
Sergei Kharitonov o Andrei`u Arvloskim z którym zmierzy się w pierwszej rundzie turnieju wagi ciężkiej Strikeforce Heavyweight GP:
Wszystko może się zdarzyć podczas walki ale jestem do niej bardzo dobrze przygotowany. Czuje się najlepiej od wielu lat. Trenowałem stójkę i parter i nie mam żadnych kontuzji. Jestem gotowy żeby złamać parę kości.
Trenuje teraz razem z Alistairem, w walce mamy remis 1-1. Możemy spotkać się w finale turnieju i po raz kolejny stoczymy ostrą walkę. Nie będzie się to tak naprawdę różnić niczym od naszych obecnych sparingów jakie toczymy w Golden Glory.
Ludzie lubią myśleć że są ekspertami w rzeczach które wydaje im się że znają. Pokonałem Alistaira, pokonałem Werduma, i zrobiłem to w momencie kiedy moja stójka nie była w 25% taka jak jest teraz. Sami sobie policzcie czego mogę teraz dokonać.
Nie oglądam starych walk Andrei`a Arlovskiego. Dla mnie jest on tylko kolejną przeszkoda którą trzeba usunąć. Nie obchodzi mnie jakie miał problemy oraz czy był mistrzem czy nie. Złamię go
He polecam obejrzeć ostatnie walki Kharitonova oceńcie sami czy jego stójka jest taka dobra jak sam mówi,może on mówi o swojej stójce która miał parę lat temu

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Dla mnie sama jego przegrana przez KO w K-1 z Singh &quot;Heart&quot; Jaideep świadczy o niezbyt dobrej stójce. Tylko ciekawi mnie fakt jak z parterem u Arlovskiego i z obroną przed obaleniami?

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Dla mnie sama jego przegrana przez KO w K-1 z Singh &quot;Heart&quot; Jaideep świadczy o niezbyt dobrej stójce. Tylko ciekawi mnie fakt jak z parterem u Arlovskiego i z obroną przed obaleniami?
Spokojnie trenuje u Gera Jacksona i to z jakimi zawodnikami od parteru będzie przygotowany i na to

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
B-B
Tak szczerze powiedziawszy to myślałem nad tym, aby postawić na ruska właśnie ze względu na parter. Ale widzę, że polecasz grać na Arlovskiego, także muszę to zdecydowanie przemyśleć ????

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Na Strikeforce jedna rzecz jest dla mnie zasadnicza.
Jak w UFC, wiem, że wiekszośc walk bedzie w stojce, bo to jest bardziej widowiskowe, organizacja wywiera presje mentalną i finansowa na zawodnikach , żeby ci sie bili &quot; w górze&quot;, tak nie wiem jak to bedzie tutaj.

Na UFC jak by sie spotkał taki Arlowski z Kharitonovem to raczej nie zaprzątałbym sobie głowy ich umiejętnosciami w parterze.

Na Strikeforce już nie wiem.

A 16

abcde

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Arlovski miał najwyższy % obronionych obaleń w całym UFC, wyższy nawet od GSP. Parter też ma mocno niedoceniany. Problemem jest za to szklana szczęka.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
http://www.youtube.com/watch?v=D1kMbHrFRhg Jak dla mnie wygrana Pitbulla nie podlega żadnej dyskusji i nikt mnie nie przekona aby było inaczej,ma on przegrać z Kharitonovem i z tą jego stójką z ostatnich walk w Dream ,obejrzeliście jego walki ostatnie,to bardziej chyba juz Sergei jest cieniem samego siebie sprzed lat niż Arlovski, Pitbull srebrny mistrz sambo,bardzo dobry boks , dobry technicznie, szybki,doskonała praca nóg ,dobry grapler ,Kharatinov będzie przy nim jak dziecko we mgle i jeszcze nie jest faworytem w tej walce poczekam do soboty może kurs na niego pójdzie na 2.50 -)

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem jak z czasem będę miał pod koniec tygodnia dla tego już teraz opisze i przedstawię moje propozycję na tą galę.Oczywiście znacie mnie z tego że bardziej szukam typów na underdogów i staram się je bardziej analizować.
VS

Zacznę od walki wieczoru Fedor Emelianenko vs Antonio Silva i od razu napiszę że moim faworytem jest Silva.Opiszę w skrócie 2 fighterów:

Fedor:
Były mistrz wagi ciężkiej federacji Pride i wielokrotny zwycięzca mistrzostw świata w sambo bojowym.Uznawany przez wielu fachowców za najlepszego zawodnika MMA bez podziału na kategorie wagowe.Na swoim koncie ma zwycięstwa z takimi zawodnikami jak:Antonio Rodrigo Nogueira,Mirco Filipović,Kevin Randellman i wielu innych znanych fighterów.Jego bilans walk to 31-2-0 !!! co jest wynikiem nieprawdopodobnym.Ale to wszystko było w latach 2002-2006 a w ciagu ostatnich 5 lat równia pochyła w rywalach i tylko 2 walki na rok.Tacy zawodnicy jak Hong Man Choi(rekord 2-3),Mat Lindland(zawodnik wagi półciężkiej),Mark Hunt(rekord 5-7 i beznadziejne umiejętności) czy też Tim Sylvia były mistrz wagi ciężkiej UFC który jest już powolny,otłuszczony i nie ta kondycja.Dopiero 2 ostatnie walki pokazały nam w jakiej dyspozycji jest Fedor.Pierwsza walka z Brett Rogersem młodym i utalentowanym ciężkim pokazała nam że jest już coś nie tak,pierwsza runda i lekka dominacja Bretta przy czym złamany od niezłych ciosów noc Fiedora.W drugiej rundzie Fedor wystrzelił jak z armaty prawym sierpowym i Brett padł nieżywy ???? ale ta walka była tylko początkiem tego co się stało w 2 walce Fedora czyli z Fabricio Wedumem.Walka przegrana poprzez dźwignie na ramię i upadek Fiedora z pierwszego miejsca rankingu wagi ciężkiej.Moim zdaniem Fedor jest zawodnikiem wybitnym i to nie podlega wątpliwościom ale jego czasy juz minęły teraz młodzi i zdolni zawodnicy tacy jak jego przeciwnik Silva będą się wybijać.
Antonio:Były mistrz wagi ciężkiej organizacji Cage Rage i EliteXC.Posiada świetne warunki fizyczne,wzrost 194 cm i waga około 120 kg.Bilans walk 15-2-0 z czego jedna porażka z pogromcą właśnie Fiedora Fabricio Werdumem tyle że Antonio przegrał na punkty.Na swoim koncie nie ma jakiś znanych nazwisk można wymienić min:Andrei Arlovski,Mike Kyle czy też Ricco Rodrigez.Posiada świetne umiejętności w stójce czego jest przykładem 10 walk wygranych poprzez T/KOs.Jest bardzo silny i wytrzymały na ciosy,jak dodac do tego że parter też jest niczego sobie to mamy zawodnika który może naprawdę wywołać sensację po walce z Fiedorem.Więc jeśli kurs na Silve jest 4.00 to czemu nie spróbować?
Fedor Emelianenko vs Antonio Silva 2 4.00
✅ ✅

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kukla +6 Punkty (dobry typy w dziale :) - oby tak dalej)
Status
Zamknięty.