>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Strikeforce: Diaz vs Cyborg

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Data: 29 stycznia 2011
Miejsce: HP Pavilion, San Jose, Kalifornia, USA
Transmisja: Showtime

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza Strikeforce w wadze półśredniej
170 lbs.: Nick Diaz (23-7) vs. Evangelista Santos (18-13)

Główna karta:

Pojedynek o pas mistrza Strikeforce w wadze średniej
185 lbs.: Ronaldo Souza (13-2) vs. Robbie Lawler (18-6)

265 lbs.: Herschell Walker (1-0) vs. Scott Carson (4-1)
205 lbs.: Roger Gracie (3-0) vs. Trevor Prangley (23-6-1)

Pozostałe:

170 lbs.: Nate Moore (6-2) vs. Nate Coy (8-3)
145 lbs.: Germaine de Randamie (1-1) vs. Stephanie Webber (1-1)
155 lbs.: Bobby Stack (8-1) vs. Isaiah Hill (4-7-1)
180 lbs.: Eric Lawson (9-3) vs. Ron Keslar (5-3)
170 lbs.: Lucas Gamaza (4-1) vs. James Terry (8-2)
120 lbs.: Jenna Castillo (0-0) vs. Charlene Gellner (0-0)
150 lbs.: Anthony Dariano (1-0) vs. Alan Perez (4-2)
165 lbs.: Niko Jackson (3-2) vs. Ricky Jackson (3-1)
170 lbs.: Sam Bracamonte (1-1) vs. Armin Safiari (0-0)

Buki dopiero wystawiają oferty.
Ciekaw jestem najbardziej R. Gracie a na niego jeszcze nie ma kursów.
Gala juz za kilka dni.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Jestem ciekaw co zaprezentuje Roger Gracie. Najlepszy gappler planety o bardzo dobrych warunkach fizycznych ( 193 cm) zmierzy się z Trevorem Prangleyem. Tutaj faworyt może być tylko jeden i jest nim Roger. Po mimo doświadczenia Trevora ( 30walk w MMA i wiek 38 lat) Jestem ciekaw jakie kursy wystawią bukmacherzy, ale już teraz można powiedzieć, że to będzie PEFFKA.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Tak wyglądają kursy na galę Strikeforce :

\

I jestem zaskoczony. Czyżby bukmacherzy nie doceniali Rogera Gracie ? hmm... Ja na pewno spróbuję, bo kurs wystawiony jest jak dla mnie zawyżony.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

Roger Gracie (3-0) vs. Trevor Prangley (23-6-1)
CZAS: 2011-01-30 03:30
BUKMACHER,KURS: /5dimes, sportingbet/ 1.7
STAWKA: 7/10
ANALIZA:

Roger Gracie na zdjęciu u góry to wielka nadzieja słynnego rodu Gracie na przywrócenie blasku klanowi. Młody chłopak (20 lat) ma niewielkie doświadczenie w zawodowych walkach mma ale już ce****e go dojrzałość zawodnicza i bardzo dobre warunki fizyczne. Posiada przyzwoitą stójkę oraz świetne umiejętnosci graplerskie.

Przeciwnik , to Afrykaner z niezłym rekordem ale zrobionym na mniejszych galach niż UFC. Nie walczył z nikim z pierwszej ligii. Dobry zawodnik ale wydaje mi się, że dobrany dobrze do młodego Gracie.

Prangley nalezy do American Kickboxing Academy co by sugerowało, że jest uderzaczem. Tak ma dobrą stojkę ale jeszcze lepsze zapasy. Natomiast walka w parterze na przeciętnym poziomie. Jesli tylko Gracie uda sie tam przenieśc walke, to nie powinna potrwac długo. Prangley ma dobra stójkę ale nie wyglada na zawodnika o mocnym ciosie. W rekordzie ma zapisane tylko 4 t(ko) wygrane na 30 walk. Skromnie. Ma bardzo dobre zapasy ale akurat to będzie jak &quot;woda na młyn&quot; dla Gracie, ktory chętnie pozwoli na wylądowanie w parterze z przeciwnikiem, czyli w swoim krolestwie .

Reasumując. Zwycięstwo Afrykanera będzie sensacją dla mnie. Trevor nie ma takiego stylu walki, który by trzymał na dystans , szukał nokautu na Brazylijczyku,ewentualnie punktował, żeby wygrać przez decyzje . Pozwala na skracanie dystansu a o to chodzi Gracie. Walka pewnie szybko sie nie skończy ale Gracie w koncu znajdzie sposób na Prangleya.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
marjol +2 Punkty (Świętny typ na Gracie! Dzięki:))
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Krótko i na temat ,pisałbym analizy ale nie bardzo umiem a kopiować z innych nie będę ,tak jak już pisałem MMA zajmuje sie już pare ładnych lat ,skuteczność duża ,co do walk według mnie wszystkie główne 4 walki będą wchodzić jak po sznurku zacznie Gracie później Walker ,Jacare i Diaz tak samo jak na ostatniej gali Strikforce wszystkie według planu były ,kursy odpowiednio do nazwisk co podałem 1.65 Gracie ,Walker 1,30 ,Jacare 1,45 i Diaz 1,25,gram wszystkich na jednym kuponie ,bo według mnie wszyscy wygrają ,super pewniaki Walker Diaz Gracie &lt;Jacare tez wygra morze się pomęczy ale wygra pewnie przez jakieś poddanie ,Lawler nie da rady aby walczyć na pełnym dystansie 5 rund ,Jacare bardzo poprawił swoja stójkę od ostatnich walk , Lawler ładnie skomentował te starcie—- Będzie tam dwóch facetów: jeden nie chce walczyć w parterze, drugi natomiast chce skończyć to szybko, w stójce i zdobyć tytuł. To będzie niesamowity pojedynek! – powiedział Robbie “Ruthless” Lawler —- co wy na to ja zdecydowanie za Jacare,a zapomniałem dodać z kim ostatnio Gracie ćwiczył stójek -Joe Calzaghe i Georges St Piere i jeżeli dodamy czarny pas jujitsu do tego ,,,,, http://www.bloodyelbow.com/2011/1/6/1918897/gsp-joe-calzaghe-and-team-rough-house-help-prepare-roger-gracie-for

konrad140 +6 Punkty (jeszcze żebyś tak się trochę więcej po udzielał ;))
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
To praktycznie wszyscy są tego samego zdania, że Roger Gracie wygra swój pojedynek. Ja szczerze mówiąc myślałem, że kurs na niego nie będzie wyższy niż 1.50. Jak już jest taki to trzeba brać i się nie zastanawiać, bo to jest dobry moment na zarobek. Salonowiec sorry, ale muszę Cię poprawić. Roger Gracie ma 29 lat i jeśli chodzi o mma, to jest mało doświadczony zawodnik. Jednak na Prangleya w zupełności wystarczy. Sam świetnie wszystko opisałeś, więc nie będę nic dodawał.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

170 lbs.: Nick Diaz (23-7) vs. Evangelista Santos (18-13)
Diaz to faworyt starcia. Zawodnik kompletny, dobry we wszytkich płaszczyznach.
Wysoki, szczupły, walczy w dziwnej stójce. Otóż wystawia swoje ręce do przodu i prowokuje nimi przeciwnika. Odsłania sie, ponieważ, nie jest to klasyczna garda bokserska, daje szanse uderzyć się, przyjmuje przez to w walce ciosy ale sam zadaje ich więcej. Co prawda nie ma silnego ciosu, z powodu ułożenia rak oraz szczupłej sylwetki. Ale to on jest zwykle w ofensywie i przeciwnicy zmuszeni są do przyjęcia jego warunkow gry. Do tego ma niezłe obalenia oraz jest wysokiej klasy bjj. W koncu nalezy do Cesar Gracie Jiu-Jitsu.
Evangelista Santos to pzredstawiciel muay thai. Silny, krępy zawodnik. Sprawia wrażenie jakby chcial zaje...ać przeciwnika w ringu. Pełna spinka, prezewidywalne ciosy, każdy wyprowadzany na full power.
Z ciekawostek : obaj w 2010 roku walczyli z Mariusem Zaromskisem, niezłym fajterem. Obaj go pokonali przez KO/TKO w pierwszej rundzie.

Widze kurs 1.25 na Diaza.
Jak dla mnie wogóle nieopłacalne. Cyborg ma argumenty, żeby znokautowac Diaza, , który się odsłania, w tej swojej nietypowej stójce.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
Aha , wie ktoś dlaczego to jest walka 3 rundowa?
W końcu jest to pojedynek o pas mistzra, wiec powinien być 5 rund.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
walka jest o tytuł to na bank będzie trwała 5 rund ,Cyborg ostro zbija wagę do tego pojedynku,jest to jego druga walka w tej kategorii,pierwsza się zakończyła dosyć szybko , nie widzę go kompletnie z Diazem będzie obijany a Diaz będzie zadawał 1000 ciosów na runde -)morze troche na początku walki ,ale później dominacja Diaza tak jak mówię cyborg ostro zbija wagę , im dłużej będzie trwał pojedynek tym gorzej dla niego daje mu góra 3 rundy jak go wcześniej Diaz nie wykończy ,różnica klas według mnie pozdro polecam Diaza kurs 1,25

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Ja jestem podobnego zdania co Salonowiec, że po takim kursie nie opłaca się grać Diaza. Jest to kompletny zawodnik, który bardzo dobrze boksuje. Ostatnio czytałem z nim wywiad i mówił, że zastanawia się czy nie przejść do boksu, bo więcej płacą. Tak więc w stójce jest dobry, nawet bardzo dobry. Do tego można dodać BJJ i jest zagrożeniem dla każdego. Jednak tak szybko bym nie skreślał Cyborga, on jest wstanie zagrozić Diazowi chociażby stylem walki jaki prezentuje. Ustępuje Nickowi pod każdym względem, ale siła i to o czym pisał Salonowiec, może dać mu zwycięstwo.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa

185 lbs.: Ronaldo Souza (13-2) vs. Robbie Lawler (18-6)

Uderzacz Lawler kontra grapplingowiec Souza (Jacare)
Jacare jest faworytem buków i niestety fachowców. Niestety, ponieważ podoba mi się osobowość oraz styl walki Lawlera.
Wyczekuje, szuka słabych stron ale jak trzeba to potrafi pójść na wojne. Twarz zakapiora, któremu w ciemnej ulicy każdy odda portfel bez szemrania a fajne zachowanie poza ringiem oraz bezpośrenio przed i po walce.
Jacare ma przyzwoitą stójkę, którą podobno jeszcze poprawił. Swietny technik parterowy , prawdopodobnie tam się skonczy walka na korzyść Jacare.
Ale będę trzymał kciuki za Lawlera. Lawler ma dobre obrony przed obaleniami, potrzebuje 100% koncentarcji, żeby się nie dac złapać czy przewrócic, trochę szczęścia i może oklepie Jacare ;)

Pudzianxx +1 Punkty
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Dzisiaj trochę czasu poświęciłem na oglądanie walk Rogera Gracie(3-0) i Trevora Prangley (23-6-1). Myślę, że Roger powoli jest przygotowywany do walk z najlepszymi. Starannie ma dobranych przeciwników i nie rzucają go na głęboką wodę. Dla mnie lepszym zawodnikiem od Trevora był Kevin Randleman którego pokonał. Może jakiejś cudownej techniki bokserskiej i poruszania się po ringu nie ma, trochę ma styl podobny do swojego przeciwnika Trevora. Nisko opuszczone ręce i wyprowadzanie co jakiś czas lewych prostych. Oczywiście czeka na dogodną sytuację, aby przenieść walkę do parteru, ale nie za wszelką cenę. Przemyślane akcję i co mnie najbardziej zaskoczyło, że w walce w klinczu ściąga głowę przeciwnika i używa kolan. Może bym o tym nie wspomniał gdyby nie fakt, że jedną z walk Trevor Prangley przegrał właśnie w ten sposób ! Co do Trevora to powoli porusza się po ringu z opuszczoną gardą. Próbuje podbródkowych, ale raczej są to sygnalizowane uderzenia. Wolny zawodnik i co tu dużo gadać ustępuje Rogerowi Gracie w parterze,a jest za słaby by znokautować go w górze technikami bokserskimi. Kevin Randleman nie mógł tego zrobić więc Trevor Prangley również tego nie zrobi. Raczej walka potrwa dłużej ponieważ więcej czasu zawodnicy będą walczyć w parterze ( tak się domyślam) więc dla zwykłego kibica walka nie będzie się podobała. Trzeba wiedzieć o co chodzi, by zrozumieć co oni tam robią leżąc na glebie ;) Jednak mimo wszystko Roger Gracie prędzej czy później zakończy pojedynek w jakiś efektowny sposób. Dodam fakt, że kursy już spadły z 1.70 na 1.65 i pewnie dalej będą spadać.

Pudzianxx +1 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Dzisiaj trochę czasu poświęciłem na oglądanie walk Rogera Gracie(3-0) i Trevora Prangley (23-6-1). Myślę, że Roger powoli jest przygotowywany do walk z najlepszymi. Starannie ma dobranych przeciwników i nie rzucają go na głęboką wodę. Dla mnie lepszym zawodnikiem od Trevora był Kevin Randleman którego pokonał. Może jakiejś cudownej techniki bokserskiej i poruszania się po ringu nie ma, trochę ma styl podobny do swojego przeciwnika Trevora. Nisko opuszczone ręce i wyprowadzanie co jakiś czas lewych prostych. Oczywiście czeka na dogodną sytuację, aby przenieść walkę do parteru, ale nie za wszelką cenę. Przemyślane akcję i co mnie najbardziej zaskoczyło, że w walce w klinczu ściąga głowę przeciwnika i używa kolan. Może bym o tym nie wspomniał gdyby nie fakt, że jedną z walk Trevor Prangley przegrał właśnie w ten sposób ! Co do Trevora to powoli porusza się po ringu z opuszczoną gardą. Próbuje podbródkowych, ale raczej są to sygnalizowane uderzenia. Wolny zawodnik i co tu dużo gadać ustępuje Rogerowi Gracie w parterze,a jest za słaby by znokautować go w górze technikami bokserskimi. Kevin Randleman nie mógł tego zrobić więc Trevor Prangley również tego nie zrobi. Raczej walka potrwa dłużej ponieważ więcej czasu zawodnicy będą walczyć w parterze ( tak się domyślam) więc dla zwykłego kibica walka nie będzie się podobała. Trzeba wiedzieć o co chodzi, by zrozumieć co oni tam robią leżąc na glebie ;) Jednak mimo wszystko Roger Gracie prędzej czy później zakończy pojedynek w jakiś efektowny sposób. Dodam fakt, że kursy już spadły z 1.70 na 1.65 i pewnie dalej będą spadać.
Kurs na Graciego to dziś świetna inwestycja 1,70-1,65 zależy jaki buk ,sam jak bym miał trochę więcej kasy to bym go grał solo ,wszystko już zostało opisane przez kolegów wyżej nic tylko czekac na walki ,Gracie ,Diaz,Walker ,Jacare go go wygrane

snoopdogg +4 Punkty (zwiększ aktywność w dziale "sporty walki", bo takich ludzi nam brakuje. pozdro)
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"wale w morde, wale w udo, bo trenuje Vale Tudo"
Zacznę od tego że gala bardzo trudna do typowania,pojedynki wyrównane i świetnie ułożone.Gala może być świetnym widowiskiem dla tego polecam oglądać na żywo ????
Ronaldo Souza vs Robbie Lawler 1 1.48 ✅
Walka 2 zawodników o odmiennych stylach walki,Souza to typowy grapler, 10 z 13 walk wygrał poprzez poddanie przeciwnika do tego nawet niezłą stójka, jest to także mistrz organizacji Strikeforce więc broni tytułu i walka będzie trwała 5 rund.Lawler to uderzacz 15 z 18 walk wygrał poprzez KO i TKO świetne kombinacje bokserskie i dobre uderzenie z obu rąk to jego plusy.Moim zdaniem Souza nie da sobie zrobić krzywdy w stójce i szybko sprowadzi walkę do parteru gdzie w 1 lub 2 rundzie wygra poprzez poddanie przeciwnika.

Roger Gracie vs Trevor Prangley 1 1.62 ✅
Walkę świetnie opisał Snoopdogg więc nie ma sensu w rozpisywaniu się,dodam tylko od siebie że Gracie ma świetne warunki fizyczne i dużo myśli w klatce.

I dorzucam 2 luźne typy bo myślę że może w tych walkach być psikus :razz:
Herschell Walker vs Scott Carson 2 3.75⛔
Carson bardzo długo trenował z Chuckiem Liddellem w jego klubie dowiedziałem się że jest to dla niego bardzo ważna walka i musi ją wygrać.
Walker to były 48 letni futbolista który po za dobrymi warunkami fizycznymi niczym mi nie imponuje.

Nick Diaz vs Evangelista Santos 2 4.00
⛔
Panicznie nie znoszę rodziny Diazów a najbardziej Nicka.Santos będzie bardzo zmotywowany aby ubić Diaza a uderzenie z obu rąk ma bardzo dobre do tego dobre zapasy i może być nowym mistrzem.

Pudzianxx +1 Punkty
snoopdogg +4 Punkty
Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Kurs na Graciego to dziś świetna inwestycja 1,70-1,65 zależy jaki buk ,sam jak bym miał trochę więcej kasy to bym go grał solo ,wszystko już zostało opisane przez kolegów wyżej nic tylko czekac na walki ,Gracie ,Diaz,Walker ,Jacare go go wygrane
pieknie Gracie wygrywa duszenie za pleców ✅✅✅✅✅

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
W-wa
a lawler już chyba przegrał ????
edyta:
nie, jacare dał wstać lawlerowi,
jacare lubi lans, przedłuyżanie walki, nie lubi konczyc najszybciej jak sie da
kiedyś to sie na nim zemsci

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Jest 3 walki według planu super Gracie ,Walker i teraz Jacare i o to chodzi posty do usunięcia

salonowiec +1 Punkty (fachura)
Status
Zamknięty.