>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

stawkowanie procentowe...jak to widzisz?

bandita 84

bandita

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
po kilku próbach niepowodzenia doszedlem do wniosku że nie jest łatwo ograć buka.
ale wpadlem na pomysł żeby spróbować czegoś takiego:
mam początkowy budżet 100 zł i chce grać stawkując wedlug danego procentu od posiadanego kapitału powiększając swój budżet.
wyglądałoby to tak:

100 - 200 - 7%
200 - 400 - 6%
400 - 600 - 5%
600 - 800 - 4%
800 -1000 - 3%
1000 - 2000 - 2 %

powyżej mamy opisane za jaka stawkę gramy przy posiadanym kapitale.
proszę o wasze opinie, co myślicie o tym a może macie jakieś spostrzeżenia?

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Przed Świętami pisałeś do mnie w innym wątku:
edi8 moglbys mi doradzic system jaki wybrac pod kurs ako 3 bo taki chce przetestowac i zeby to bylo podobne do progresji z przerzutka zeby te wygrane nie byly takie duze i poziomow gry zeby bylo duzo,wiec jakbys mial juz taki gotowy system albo czy moglbys mi rozpisac to jakos?
i nieco później tu w tym Twoim nowym wątku się do tego odniosę, bo przed urlopem już nie zdążyłem.
............
A teraz co do tego planu stawkowania, to I etap grany po 7% przy budżecie 100zł pozwala na rozegranie 14 kolejek ze stawką 7zł - i teraz pytanie: o jakim kursie tu myślisz, bo nic nie napisałeś.
Jeśli to nadal kurs @3 tak jak podałeś we wpisie do mnie, to w ramach tych 14 kolejek aby nie mieć straty, musisz mieć minimum 5z14 trafień, gdyż 5*(7*3)=105zł, ale już zakładane podwojenie kasy pozwalające wejść Ci na II etap ze stawkowaniem 6%, wymaga tu skuteczności trafienia aż 10z14 kuponów, gdyż 10*(7*3)=210zł - a to jest nierealne założenie.

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Założyłeś wątek, więc zrób test takiej gry.
A co do tego z czym się do mnie kilka dni temu zwracałeś, to w wątku o &quot;progresji z przerzutką&quot; jest od dawna podany przeze mnie schemat na kończenie gry podwójnym po sobie trafieniem kursu @1.8 - a zatem masz tam gotowca do gry na kurs/ako ~@3, bo 1.8^2=3.24 i jest on rozpisany tam na 10 etapów, czyli I podwójne trafienie musi najpóźniej nastąpić na 10. etapie i podetapie 10a:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/progresja-z-przerzutka-by-edi8-83005-4.html#post3243976
.

czachus 154

czachus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wies
Procentowe stawki to bardzo dobra zasada sam taką stosuje ale ja się trzymam w przedziale 10%-5%

P 116

plmpcrue

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
A Edi co myślisz o systemie 7 poziomów. Z procentowym stawkowaniem. Jest nawet arkusz excela na surebetach.pl Testowałem ostatnio 3 poziomowy i jest ok. Ale chciałbym grubiej wejść z pieniędzmi to i więcej progów chce mieć. Tylko tam na każdym z etapów nie ma zysku. W pewnym momencie jest nieznaczne odrobienie, no chyba, że kombinuje się z kursami powyżej 2 a nie jak się zakłada ok. 1.8. Jak to widzisz?

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A Edi co myślisz o systemie 7 poziomów.
Mnie jest bliższa taka gra na 7 poziomów, jaką przedstawiono w tym poniższym artykule, ale zapoznaj się także z moim do tego komentarzem:
How to double your betting bank with dead cert bets
http://www.whatreallywinsmoney.co.uk/blog/simple-way-double-bank-7-dead-cert-bets/
Tam jest ewidentny błąd w 2.kroku, bo tak to powinno wyglądać:
BET 1 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 2 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 3 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 4 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 5 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 6 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14
BET 7 £100 @ 1.14 odds – WINS – RETURNS £14

Total return after 7 bets: £14 multiplied by 7 = £98.
.............
Warto tu chyba jednak rozważyć grę na kolejnym progu nie jak w tym schemacie po 100j. z odkładaniem po 14j. - a stawką równą całej poprzedniej wygranej (bo i tak ryzykujemy tu wkład własny, czyli początkową stawkę) więc kolejno 114, 130 itd. - bo wtedy już po 5 grach na ✅ zysk wyniesie 92.66j. a po 6 grach ✅ wyniesie 119.6j. zaś po 7 kolejnych grach ✅ z trafianiem tego samego kursu @1.14 będzie to ew. już zysk 150j.
Oczywistym jest, że jest to równoważne 1 grze stawką 100j. z kursem/ako @2.5

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Po raz n-ty o to mnie pytasz ( wliczając w to PW i forum ) a ja wciąż mam tę samą odpowiedź: wg mnie nie ma 2 graczy, mających takie same doświadczenie w bukmacherce, taką samą wiedzę o jednej czy kilku dyscyplinach sportu; takie same zaplecze finansowe w postaci budżetu na grę; możliwości co do czasu poświęconego na tę zabawę choćby tylko w zakresie czytania/analizowania różnorakich informacji - w tym statystyk, itd. itp.
Więc wobec powyższego, to samo podejście - w sensie techniki gry - które jednego gracza wywinduje na szczyt, dla innego szybko zakończy się bolesnym bankructwem.
Zwracasz się do mnie o podzielenie się moim doświadczeniem - ale to jest droga do nikąd, bo odpowiedz mi jasno, czy Ty spełniasz dokładnie te same powyżej opisane warunki, jakimi ja dysponuję aby mogło Tobie to w czymś pomóc?
Obawiam się a raczej jestem na 100% przekonany, że nie...
Bowiem ja zajmuję się bukmacherką prawie 14 lat, bo zacząłem grać na jesieni 2001; mam na koncie wygraną w drugim (pod względem uczestników) z największych konkursów typerskich świata, gdzie ograłem 13880 współzawodników, wygraną w ogólnopolskiej klasyfikacji w konkursie STS i w wielu, wielu innych; po ograniu naszego Totolotka jesienią 2010 roku na 103k zł netto mam wciąż fundusze na grę ????
Poza w/w posiadam zaawansowaną znajomość różnorakich metod i technik gry zarówno z zakresu gier losowych i zakładów wzajemnych, co przez kilka portali i for zostało docenione uhonorowaniem mnie rangą Eksperta.
..........
@bandita, zatem zrozum w końcu to, że do czasu gdy nie będziesz posiadał tego wszystkiego - na nic Ci się nie zdadzą moje prywatne doświadczenia, bo po prostu z nich nie jesteś w stanie skorzystać, nie mając tej samej ogólnie rozumianej wielopłaszczyznowej bazy, którą ja dziś dysponuję.
I właśnie po to od wielu lat zamieszczam tak różnorodne metody i techniki gry, aby mogli z tego skorzystać gracze zarówno początkujący, jak i posiadający już pewne doświadczenie.
Zatem czytaj to i mierz siły na zamiary - a nie oczekuj uniwersalnych recept, bo innym lekiem leczy się zatwardzenie, a jeszcze innym biegunkę :razz:
Pozdrawiam

mycute 52

mycute

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Edi , odblokuj priva jak możesz, bo chciałem o cos zapytać. Pozdrawiam

M 1

marasco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bowiem ja zajmuję się bukmacherką prawie 14 lat, bo zacząłem grać na jesieni 2001; mam na koncie wygraną w drugim (pod względem uczestników) z największych konkursów typerskich świata, gdzie ograłem 13880 współzawodników, wygraną w ogólnopolskiej klasyfikacji w konkursie STS i w wielu, wielu innych; po ograniu naszego Totolotka jesienią 2010 roku na 103k zł netto mam wciąż fundusze na grę
Żyjesz z bukmacherki? ;) Każdy ma kolegę, który zna kogoś takiego, lecz nikt nigdy go nie widział na oczy. Miejska legenda. ;)
A całkiem poważnie: ważne są poprawne typy. Każdy system będzie skuteczny, jeśli my jako typerzy będziemy skuteczni. A jeśli będziemy skuteczni, to tak na prawdę żaden system nie będzie nam specjalnie potrzebny... Koniec końców wszystko zawsze sprowadza się do trafię/nie trafię. Moje pytania są właśnie w tą stronę: co typujesz i jak? Na pałę? Skomplikowana analiza? Byle jaka analiza? Jaki sport? Jakie rodzaje zakładu? Ile stawiasz kuponów i ile z nich &quot;wchodzi&quot;?
Może źle zapamiętałem, ale jeśli dobrze kojarzę to te 100 tysięcy było &quot;ciułane&quot; tzn. skrupulatnie stawiane zdarzenie za zdarzeniem, które dzięki luce pozwalało się bardziej wzbogacić, tak? Więc albo miałeś niesamowitego farta, albo musiałeś poprawnie typować. Czyli wiesz coś, o czym my nie wiemy (innymi słowy, masz łeb do obstawiania poprawnych wyników ???? ).

mycute 52

mycute

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Moim zdaniem najlepszy system to granie va bank :) all in one :-D np. zaczynamy od stawki 100 zł i stawiamy konsekwentnie va bank na niskie (pewne) kursy rzędu 1.1-1.20 , wystarczy ze trafimy załóżmy 50 typów z rzędu a juz mamy pokaźna sumę ( średni roczny dochod osoby zarabiającej najniższa krajowa - w granicząc 15 tys rocznie ) wiadomo zero gry na sile, te umowne 50 etapów mozna rozbić na kilka miesięcy. Grając w ten sposób proponowałbym obstawić mecz np piłki nożnej w przerwie, tak aby po tych 45 minutach gry mieć podglad na to czy nasz typ jest napewno pewny czy lepiej sie powstrzymać i nie grać.
PS. .... Trafić 50 typów z rzędu ? &quot; brzmi logicznie wiec musi być na to jakiś sposób &quot; - A. Einstein

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Wspaniały sposób, szkoda tylko że na jednej wtopie niweczymy poczynania czynione często przez, jak to sam napisałeś, parę miesięcy.

mycute 52

mycute

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
I tak i nie , bowiem na bwin.com jest taka opcja ze po zawarciu zakładu live masz możliwość wypłacenia stawki przed zakończeniem wydarzenia , np grasz za 100 zł na under 3,5 gola po kursie 1,20 i jeśli Twój typ ma sie dobrze i załóżmy w 80 minucie jest wynik 0:0 to możesz wypłacić juz np 115 zł , a jeśli jest sytuacja nerwowa np w tej 80 minucie jest wynik 3:0 i kolejna bramka to katastrofa to możesz wybrać stawkę załóżmy w kwocie 60-70 zł , czyli tracisz na tym dajmy na to 30 % wkładu , i dla bezpieczeństwa mozna by było grać w ten sposób, ze jeśli sytuacja z naszym typem zaczęła by być nerwowa to z lekka strata wycofujemy sie z zakładu

mycute 52

mycute

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Ja osobiście spróbuję grać wysokie undery np. przy stanie 0:1 grać under 3.5 po kursie 1.10 i np. jeśli wynik meczu będzie 0:3 to wtedy będę korzystał z opcji Early Payout . Kiedyś bawiłem się w coś podobnego i średnio na 10 typów miałem 1 błąd, a nieraz zdarzała się passa +20 , tak więc przy tym założeniu że istnieje opcja wypłaty przed zakończeniem wydarzenia może być to ciekawe.
Zobaczymy co z tego wyjdzie

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A Edi co myślisz o systemie 7 poziomów. Z procentowym stawkowaniem. Jest nawet arkusz excela na surebetach.pl Testowałem ostatnio 3 poziomowy i jest ok. Ale chciałbym grubiej wejść z pieniędzmi to i więcej progów chce mieć. Tylko tam na każdym z etapów nie ma zysku. W pewnym momencie jest nieznaczne odrobienie, no chyba, że kombinuje się z kursami powyżej 2 a nie jak się zakłada ok. 1.8. Jak to widzisz?
Oto schemat gry na ten kurs @1.8 i na 7 poziomów - lecz tu ze stałym zyskiem 1j. na każdym etapie, przy budżecie 290.96j.
Etap ... Stawka .. % obecnego budżetu ... Koszt.. Wygrana .. Zysk
01 ...... 1.25 ............ 0.43% .................... 1.25 .... 2.25 ....... +1
02 ...... 2.81 ............ 0.97% .................... 4.06 .... 5.06 ....... +1
03 ...... 6.33 ............ 2.20% ................... 10.39 .. 11.39 ....... +1
04 .... 14.24 ............ 5.07% ................... 24.63 .. 25.63 ....... +1
05 .... 32.04 ........... 12.03% .................. 56.67 .. 57.67 ....... +1
06 .... 72.09 ........... 30.76% ................ 128.76 . 129.76 ....... +1
07 .. 162.20 ............ 100% .................. 290.96 .. 291.96 ...... +1
UWAGA: 100% aktualnego budżetu na etapie 07 przy stawce 162.20 na tym etapie, oznacza że właśnie dokładnie tyle pozostało w banku po grze na etapie 06

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A całkiem poważnie: ważne są poprawne typy. Każdy system będzie skuteczny, jeśli my jako typerzy będziemy skuteczni.
O tym że tak wcale nie musi być, niech przekona Cię lektura mojego wpisu w innym wątku, wpisu dość świeżej daty, bo z 31.03 a stanowiącego odpowiedź na skierowane do mnie pytanie od @Samarama:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/system-na-9-zdarzen-52412.html#post5257345
odpowiedź: wpis #14 &gt;&gt; http://forum.bukmacherskie.com/f18/system-na-9-zdarzen-52412.html#post5257432
z której to odpowiedzi jasno wynika, że sukces w grze może pochodzić także ze słabości gracza, czyli z jego złego typowania ( i z tego zrodził się mój pomysł na metodę &quot;Musisz przegrać aby wygrać&quot; ) - ale także przyjść i bez analizowania, bo w oparciu o równoległą grę w obie strony zdarzeń np. under/over czy parzyste/nieparzyste z tego samego meczu, w zastosowaniu tego do systemów przewagowych.

Może źle zapamiętałem, ale jeśli dobrze kojarzę to te 100 tysięcy było &quot;ciułane&quot; tzn. skrupulatnie stawiane zdarzenie za zdarzeniem, które dzięki luce pozwalało się bardziej wzbogacić, tak?
Tamta gra polegała na uzyskaniu ako @1.15 w ramach kombinacji dwu lub trzyelementowych w grze systemami 3z12 ( więc zdarzenia po @1.05 ) lub 2z12 ( tu po @1.08 ) bowiem takie wygrane w tej grze systemowej były automatycznie przez system rozliczane tak samo jakby ako kombinacji wynosiło nawet @3.39
Generalnie chodziło tu o wygrywanie na zaokrągleniach wypłat - i aby to wykorzystać, należało nadawać setki i tysiące takich samych kuponów z minimalnymi stawkami w groszach.
Ta wykryta i skutecznie wykorzystana przeze mnie luka w systemie, trwała od 16.08-10.11.2010
Pozdrawiam

C 22

caciavita

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widze ze nikt juz nie chce siw udzielac w tym temacie.prosze o wasze opinie albo o inne pomysly.podzielcie sie jakimi systemami wy gracie?
z systemem czy bez i tak będziesz przegrywał.
Do pracy przy łopacie żaden system ci nie potrzebny

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wątek ma w tytule stawkowanie procentowe, więc podam 3 modele takiej gry na kurs/ako @2
Model I
1.poziom 06,7%
2.poziom 13,3%
3.poziom 26,6%
4.poziom 53,4%
RAZEM: 100
Mamy tu 4 kroki na trafienie kursu/ako @2 dające zysk 6.7% - oczywiście przy budżecie 100j. o jakim wspomniał autor wątku, te procenty z tabelki bezpośrednio przekładają się na jednostki.
................
Model II
1.poziom 03.23%
2.poziom 06.46%
3.poziom 12.92%
4.poziom 25.84%
5.poziom 51.68%
RAZEM:100.13
Mamy tu 5 kroków na trafienie kursu/ako @2 - dające zysk 3.23%
................
Model III
1.poziom 01.59%