>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<
  • Cześć, Gość!

Aby móc pisać w Kuponach zeStatystykami musisz spełnić następujące warunki:
    • Musisz być zarejestrowany od 2 dni
    • Musisz napisać co najmniej 5 postów

Po spełnieniu tych warunków odczekaj ok 1-2 godziny aby nowe uprawnienia zostały włączone.
  • Zapraszamy na KONKURS: KSW 53: Reborn [11.07.2020] w puli nagród 300zł od Fortuna! Typy oddajemy do 11 lipca do godz. 19:59.

Speedway z Guccim

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
Choć NFL to moja główna obsesja, to również dość mocno siedzę w żużlu. Kibicuję Stali Gorzów, pierwszy mecz w 2001 roku i od tego czasu regularne uczęszczanie na stadiony i to różne, oglądanie wszystkiego w TV. A że od paru dobrych lat speedway można obstawiać, to wszedłem w ten temat i gram na żużel od paru sezonów z całkiem dobrym skutkiem. Te pół roku bez NFL to pół roku z żużlem, więc żeby się nie nudzić potypuję tu trochę. Głównie Speedway Ekstraliga, Elitserien i Premiership, do tego różne zawody indywidualne. Trochę mniejszy nacisk na GP, bo tam potrafi być ruletka, ale coś też powinno się pojawić. Płaska stawka 500 PLN na każdy typ, na duble również. Jeśli jakiś ziemniak zrobi focha i nie przyjmie za tyle to napiszę za ile ostatecznie poszło (na cele statystyk).
Także ruszamy z sezonem już wkrótce ????

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#1 - Sparta Wrocław - Unia Leszno
Typ: Unia Leszno +4.5 @ 2.00 - Unibet
✅ ✅ ✅
No to zaczynamy pół roku z czarnym sportem. Co prawda nie tradycyjną żużlową niedzielą, ale liga w sobotę to też dobra rzecz. Poszedłem w stronę Leszna, choć nie lubię tego klubu, ale to forum bukmacherskie a nie kibicowskie. Myślę, że już na inaugurację możemy mieć piękne spotkanie i co ważne dla mojego zakładu - wyrównane. Skład Leszna, co by tu nie mówić, bajka. Wrocek też utrzymał ekipę, która znów może daleko zajść, ale... Milik i Lebiediew. To dwa nazwiska które nadal do mnie nie przemawiają. Potrafili zawodzić w najważniejszych momentach i według mnie dziś może być różnie. Janowski z kolei to zawodnik zero-jedynkowy - albo wymiata, albo &quot;wącha dymek&quot; jak mówił Lorek w komentarzu do gry Speedway Grand Prix. Porównanie ekip juniorskich na 3:3 z lekkim wskazaniem na gości. Z Wojdyły może i będzie ekstraligowiec, ale póki co to wielka zagadka. A Kubera i Smektała spokojnie mogą łyknąć Drabika. Oczywiście to wszystko głównie gdybania, bo liczb i statystyk jeszcze żadnych nie mamy. Ale wiemy, że tor na Olimpijskim jest zupełnie nowy i choć Sparta przejeździła na nim sporo kółek, to nie wiemy jak będzie to wyglądać przy okazji poważnego ligowego ścigania. Nie zdecyduję się postawić na to, że 2 punkty pojadą do Leszna, ale handicap biorę z pocałowaniem ręki i to po fajnym kursie.
#2 - Sparta Wrocław - Unia Leszno
Typ: Kto lepszy: Milik - Kołodziej - typ: Kołodziej @ 2.27 (po odjęciu podatku) - STS
▶▶▶ (zwrot)
Tutaj bez większej analizy. Tak jak napisałem wyżej, z Milikiem może być różnie, a Kołodziej to jednak profesjonalista w każdym calu. Owszem, Czech jedzie z juniorami, ale tutaj każdy z nich może go połknąć. Poszedł zakład niestety w STS choć kurs @2.59 dał ostatecznie @2.27, czyli też przyjemny kurs. Liczą się punkty z 5 pierwszych startów.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
daarionaharis +3 Punkty
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#3 - PSŻ Poznań - Kolejarz Opole (1x2)
Typ: Kolejarz Opole @ 2.20 - iForbet ✅✅✅
#4 - Motor Lublin - Orzeł Łódź (1x2)
Typ: Motor Lublin @ 1.65 - iForbet remis... ⛔⛔⛔
Już kursy trochę poleciały na ryj, bo 5 paczek dla Forbetu to tak dużo, że od razu kursy szaleją. Więc trochę popsułem rynek, ale może ktoś akurat gra w drugą stronę i skorzysta ;) Kupon TUTAJ żeby ktoś mi nie zarzucił, że zawyżam kursy.
Coś na Ekstraligę i jakaś analiza wkrótce, tylko trzeba strzelić jakąś kawę na początek...

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#5 - Unia Tarnów - Falubaz Zielona Góra
Typ: Unia Tarnów @ 1.90 - Unibet ✅✅✅
#6 - Unia Tarnów - Falubaz Zielona Góra
Typ: Unia Tarnów -2.5 @ 2.10 - Unibet ✅✅✅
Ostrzyłem sobie zęby na ten mecz od paru dni i na szczęście dostaliśmy fajny kurs. Na Tarnów. Bo to oni według nie wygrają dziś. Falubaz już nie jest tak magiczny, mają Dudka i z pewnych ogniw właściwie tyle, Protas nie młodnieje i w przedsezonowych ściganiach po prostu nie istnieje, Zengota nadal kochający Unię wrócił z przymusu do Zielonki, Gomóła w 1. lidze radził sobie świetnie, ale tutaj mamy inną półkę, Jensen, który kochał każde miasto w którym jeździł i nie jest materiałem na lidera. Wszystko na barkach Dudka. Były grube czasy dla Falubazu, ale wygląda na to, że zbliżają się trudniejsze czasy. A co najlepsze trenerem Skóra, który jest Bykiem z krwi i kości. Nie zazdroszczę kibicom w ZG, bo ja bym z taką drużyną się absolutnie nie mógł zżyć. Za dużo obcych. Ten skład moim zdaniem po prostu nie powala. I powiem więcej, uważam, że Falubaz zrypie się z ligi, albo chociaż pojedzie w barażu, a w I lidze mamy dużo chętnych na awans. W tym przypadku zacznie się walka o Dudka, a przecież były już małe problemy z jego kontraktem, jakieś łączenie go z Lesznem, twarde negocjacje ojca itd. Woryna okazał lojalność, ale Dudek to jednak gość z GP i jeszcze wyższa półka od w/w, więc myślę, że opcji na jazdę w niższej lidze nie ma.
Dobra, teraz Tarnów. Właściwie jadą dziś najważniejszy mecz sezonu. Muszą wygrać i to jak najwyżej, żeby być nad Falubazem i mieć szansę na bonus który może zadecydować o spadku którejś z ekip. Kluczem będzie tor. Mało kto lubi tam jeździć i to już na starcie wielka przewaga Jaskółek. Decydującym aspektem z kolei będzie moim zdaniem postawa Nickiego, zobaczymy czy wrócił stary dobry Dzik, czy jest ta sama przeciętna forma co w poprzednim sezonie, czy też jest jeszcze gorzej. Żadej opcji nie można wykluczyć. Jest Bjerre, którego od zawsze hejtuję i średnio gościa lubię, ale na niego można liczyć i myślę, że dwucyfrówkę spokojnie przywiezie. Pozostałe nazwiska też zagadka, ale Kildemand &quot;u siebie&quot; może spokojnie powieźć MJJ. Na juniorce w obu teamach bez szału, ale tor dobrze znają miejscowi i nie wykluczam nawet wygranej tej pary w 2. biegu.
Mógłbym pisać i pisać, ale to nie zapowiedź sezonu, tylko analiza dzisiejszego starcia. Jak dla mnie, po walce, ale jednak wygrana Unii Tarnów. Gram ich zwycięstwo oraz handicap -2.5.

santoro86 +11 Punkty (+++)
satuk +1 Punkty
jarrus +4 Punkty (dzięki !)
p1otr +1 Punkty (Ale Tarnów wszedł po ostatnim bieguuuuuuu. Super sprawa)
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#7 - GKM Grudziądz - Włókniarz Częstochowa
Typ: Włókniarz Częstochowa +6.5 @ 1.90 - Unibet ✅✅✅
Dobra, kolejny sezon GKM-u w ekstralidze, wszyscy zdążyli już przyzwyczaić się do toru, więc nie jest to już tak wielka broń Grudządza jak wcześniej. W tym meczu widzę dobry występ gości i idę w ich stronę. Zacznę od nich. Madsen-Zagar-Lindgren, Big 3 niczym w NBA tego nie nazwę, ale to mega solidna trójka stranieri. Szczególnie Madsen w ostatnich towarzystkich zawodach prezentował super formę wożąć same trójki. Gruchalski sroce spod ogona nie wypadł i już w zeszłym roku pokazywał, że jest to materiał na żużlowca. Zdecydowanie w tym meczu jest najlepszym z młodzieżowców. Świdnicki? Nie wiem, zobaczymy. Zostają Musielak i Miedziak, czyli jak ja to nazywam &quot;odpady&quot;. Musielak nie jest głośnym nazwiskiem, ale w zeszłym roku robił swoje, bardzo fajnie poczynał sobie w Anglii. Miedziak, nie wiem, tego gościa ciężko rozkminić, oby znowu nie skasował kogoś. Ale liczę, że nowe otoczenie dało mu trochę powera i że zrobi jakiś w miarę dobry wynik. Mamy Lyagera na rezerwie co moim zdaniem również jest ciekawą opcją dla gości.
Wracam do Grudziądza. Też wielka trójca, Lindbaeck, Buczek, Łaguta. Ciężko stwierdzić która Big 3 przywiezie lepszy wynik, choć uważam, że Madsen może być najlepszym z tych 6 najlepszych zawodników. Huckenbeck - bardzo go lubię i bardzo chciałbym żeby mu się udało, chciałbym więcej Szwabków w żużlu, ale w tym meczu mu nie będę kibicował. I w porównaniu z Musielakiem raczej lepszy jest ten drugi. Przemek Pawlicki totalna zagadka. No i bardzo ważna rzecz, czyli jak co sezon kula u nogi GKM-u - formacja młodzieżowa. Wawrzyniak i dramatyczny rybniczanin Wieczorek nie powinni zbytnio szaleć i uważam, że Gruchalski będzie ich woził na spokojnie.
Konkluzja. Poszedł zakład za pół standardowej stawki (info o niej w pierwszym poście mojego tematu) na wygraną Włókniarza, ale dużo bardziej wierzę i dużo więcej postawiłem na handicap +6.5. Według mnie zbyt wysoka linia, czyli prezent. Gdyby to było +4.5 wtedy bym odpuścił. Mamy Madsena, Lindgrena i Zagara którzy ewentualnie mogą nadrabiać w taktycznych, choć przecież niewykluczone, że Musielak i Miedziak pojadą swoje. I nie zapominajmy o ważnej kwestii - trenerem Lwów jest Cieślak i choć uważam, że robią z niego zbyt wielkiego profesora, bo zawsze wybiera dobre drużyny skazane na sukces, tak mimo wszystko jest dobrym trenerem i na pewno odpowiednio przygotował chłopaków do inauguracji. Włókniarz chce playoffów więc trzeba wygrywać wyjazdy, czemu nie tutaj w Grudziądzu? Wybaczcie za ewentualne błędy, ale jednym okiem piszę analizę a drugim oglądam Lublin-Łódź. No i pamiętajcie, że mecz na żywo w NC+.

santoro86 +11 Punkty (+)
daarionaharis +3 Punkty
bartazar +1 Punkty (Super typ! Dzięki!)
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#8 - Stal Gorzów - KS Toruń
Typ: Stal Gorzów -8.5 @ 2.00 - Unibet ✅✅✅
Widzimy się za tydzień ;)

husarz22 +7 Punkty
adamek04 +1 Punkty (Skorzystałem. Jesteś WIELKI)
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#9 - Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów
Typ: Unia Tarnów +20.5 @ 1.92 - Forbet ✅✅✅
Już jutro zaczynamy 2. kolejkę Ekstraligi. Świetny pomysł z tym podziałem meczów na 2-3 dni. Można wszystko zobaczyć live, a w piątkowy wieczór, po tygodniu wyluzować się przy meczyku. Jutro odwiedzamy Jaskinię Lwa czyli Częstochowę. Włókniarz podejmie Unię Tarnów. Forbet ma handicap +20.5 na gości i zamierzam z niego skorzystać. Buki od początku skreślały Unię twierdząc, że to oni spadną w tym sezonie. Ja twierdzę, że będzie to Falubaz, ale to tak &quot;by the way&quot;. W pierwszych meczach Czewa wyrwała remis w Grudziądzu a Tarnów u siebie pokonał Motomyszy. Oba spotkania zacięte, gdzie wszystko wyjaśniło się w 15. biegu. No, ale dobra, jakie są moje wrażenia i czemu twierdzę, że Tarnów obroni ten całkiem spory handicap. Nicki Pedersen - mógł już właściwie siedzieć sobie gdzieś tam w Skandynawii i korzystać z zarobionych w karierze pieniędzy. Ale mimo, że poważna kraksa może posadzić go na wózek (odpukać), to zdecydował, że nie zawiesza kevlaru na kołek i walczy dalej. Wielu, także buki, wątpiły w to czy Nicki po kontuzji wróci choćby do poziomu jaki prezentował przed nią. A jeździł wtedy średnio. Tymczasem teraz, jeździ jeszcze lepiej. Oczywiście, to dopiero pierwszy mecz, ale 13 punktów to świetny wynik. Zaintrygowała mnie jeszcze jedna rzecz. Oglądałem taki filmik pokazujący kulisy tego meczu i było widać jak Nicki cieszył się z kibicami po wygranej. Nie było to wymuszone machanie ręką jak robią to rodziny w Familiadzie ???? lecz naprawdę był szczęśliwy. Jemu znów się chce, znów chce być wielki. Tor w Częstochowie zna jak własną kieszeń, jeździł przecież w tym klubie więc sekrety i ścieżki zna. To samo Kildemand. W wielkiej trójce mamy też Bjerre, który również nie zawiódł i tylko w jednym biegu został pokonany. Mamy więc Pedersena, Kildemanda i Bjerre. W 1. kolejce jechali 5 biegów bo nie było taktycznych. Tutaj zapewne będą, więc możemy liczyć na 6 biegów nawet każdego z nich. W niedzielę razem, jadąc każdy po 5 biegów zrobili łącznie 33 punkty. Jeśli tutaj dostaną dodatkowe biegi to ta liczba może przekroczyć 35, a wtedy handicap wchodzi. A mówimy przecież tylko o 3 zawodnikach. Skład uzupełniają Jamróg, Mroczka i juniorzy. Tutaj szczerze przyznaję, słabizna. Mroczka to pajac z przerośniętym ego, cwaniaczek poza torem, a na torze w niedzielę zrobił 2 punkty. Siedzi więc na gorącym krześle, bo drugi taki występ może wysłać go na ławę. Kuba Jamróg. Super gość. Jeździł sobie w tej I lidze, nazwisko niezbyt głośne, ale jednak jest w końcu w tej Ekstralidze. I ostatnio zrobił 8+2! Piękny debiut. Junior Konieczny jak samo nazwisko wskazuje, jedzie, bo koniecznie potrzeba kogoś na juniorkę, ale tutaj ciężko spodziewać się choćby punktu, chyba, że na &quot;trupie&quot;. Rolnicki może natomiast powalczyć z Woźniakiem, ale najlepszym juniorem w meczu prawie na pewno będzie Gruchalski. Teraz o Włókniarzu. Też mają swoją Wielką Trójkę. Lindgren pozamiatał w niedzielę robiąc komplet 18 punktów. Madsen to też gwarancja punktów. Zagar też zrobi swoje. Ale Musielak, Miedziak? Nadal uważam, że to &quot;odpady&quot; i nie będą mieć szans z trójką Duńczyków z Tarnowa, a może i nawet Jamrogiem. Włókniarz w Grudziądzu mógł zrobić taktyczne i doskonale je wykorzystał stąd korzystny wynik końcowy. Tutaj taktyczne będą siłą gości, więc Nicki, &quot;Pająk&quot; i Bjerre będą mogli pojechać te 6 biegów jeśli Mroczka czy Jamróg nie będą dawali rady. Obawiam się trochę o tor, że Cieślak kombinator coś zamiesza, ale już we Wrocławiu w zeszłej kolejce widzieliśmy, że nie ma miejsca na jakieś kombinacje i komisarz toru rzeczywiście coś robi, a nie tylko ładnie wygląda w swoim garniaku. Podsumowując, Nicki, Kildermand i Bjerre sami mogą zrobić te 35 punktów wymagane żeby zakład wszedł, pod warunkiem, że cała trójka pojedzie na przynajmniej na ocenę 4 w szkolnej skali. Jeśli Jamróg, Mroczka, może Rolnicki dołożą jakieś 2,3, 4 oczka, to handicap na gości wjedzie. Stawiam już teraz bo wiadomo jak z tym żużlowym rynkiem u buków, jeden większy zakład i zaraz może się mocno sprawa zmienić jeśli chodzi o kursy.

baca1 +6 Punkty (Dobra robota. Skorzystałem, dziękuję! ;))
lukas88 +8 Punkty
santoro86 +11 Punkty (+)
erni1 +2 Punkty (Zagrałem, dzieki)
daarionaharis +3 Punkty
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#10 - Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów
Typ: Najlepiej punktujący w meczu Nicki Pedersen @ 7.00 - iForbet ✅✅✅
Trochę o Nickim napisałem w analizie wyżej mojego typu +20.5. Na czacie powiedzieli mi, że wszystkie biegi się liczą. Na 99% Dzik pojedzie z taktycznej więc ma ewentualnie 6 biegów. Lindgren ostatnio 18 punktów i dziś jest faworytem na najlepiej punktującego, ale przy takim kursie i 6 biegach Nickiego, wchodzę w to.
Izi ???? http://prntscr.com/j4xcp4

qowalsky6 +14 Punkty (Nie grałem, ale szacunek :))
santoro86 +11 Punkty (po prostu miazga typ !)
leon61 +1 Punkty
adamek04 +1 Punkty (Jesteś bardzo dobry.)
briko 2,3K

briko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
warszawa
Przepraszam Gucci za spam, ale jak ktoś chce iść Twoim śladem za typ na Stal Gorzów to w unibet jest linia +18,5

POZDRAWIAM

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#17 - Wolverhampton Wolves - Rye House Rockets
Typ: Rye House Rockets +4.5 @ 1.83 - Forbet ⛔ ⛔ ⛔
#18 - Belle Vue Aces - Poole Pirates
Typ: Poole Pirates +2.5 @ 1.75 - Forbet ⛔ ⛔ ⛔
#19 - Belle Vue Aces - Poole Pirates
Typ: Poole Pirates @ 2.55 - Unibet ⛔ ⛔ ⛔
#20 - Leicester Lions - Somerset Rebels
Typ: Leicester Lions @ 1.50 - Unibet ✅ ✅ ✅

Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
Ehh ta syfiasta angielska liga do testowania sprzętu... Raczej więcej typów z tej ligi tu nie doświadczycie. Dziś ciekawa sobota i po jednym meczu z każdej z 3 polskich lig.
#21 - Wybrzeże Gdańsk - Motor Lublin
Typ: Motor Lublin +6.5 @ 1.80 - STS ✅✅✅
#22 - Wybrzeże Gdańsk - Motor Lublin
Typ: Motor Lublin X2 @ 2.93 - STS ✅✅✅
#23 - Unia Kolejarz Rawicz - Polonia Bydgoszcz
Typ: Polonia Bydgoszcz +20.5 @ 1.75 - STS ⛔⛔⛔
Później jeszcze wrzucę typ na Ekstraligę.

santoro86 +11 Punkty (++)
omen75 +6 Punkty (+4)
Gucci Mane 10,6K

Gucci Mane

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznań/Valetta
#25 - Unia Tarnów - Get Well Toruń
Typ: Rolnicki (+0.5) - Kaczmarek - 1 @ 2.15 - Forbet ⛔ ⛔ ⛔
Podoba mi się w ofercie Forbetu zakład na parę Rolnicki-Kaczmarek. Ten pierwszy to reprezentant gospodarzy, Unii Tarnów która zmierzy się dziś z Toruniem. W dodatku dostajemy +0.5 pkt handicapu na Rolnickiego, więc w razie remisu między nimi i tak mamy wygraną. Dlaczego uważam, że Rolnicki zdobędzie więcej punktów od Kaczmarka? Oczywiście najważniejsza rzecz to tor. Chyba mało kto lubi jeździć w Tarnowie na tym lotnisku. Gospodarze na pewno mocno przygotowywali się pod ten mecz, bo skazywani na spadek przez różnego rodzaju &quot;ekspertów&quot; muszą wygrywać przede wszystkim u siebie żeby tylko spadku nie było. Ostatnie występy obu chłopaków - Rolnicki w Częstochowie a więc na wyjeździe zrobił 3 punkty w 4 startach. Kaczmarek u siebie przeciwko Sparcie 3 z bonusem, co oczywiście liczy się jako 3 punkty bo bonusy u buków się nie liczą. Trzy oczka zdobył, ale z kim on tam się ścigał - z Drabikiem, z którym oczywiście przegrał i tutaj zdobył 2 pkt przywożąc za sobą Kościelskiego i Wojdyłę, czyli krótko mówiąc leszczy (no może z Wojdyły coś będzie, ale w tamtym meczu 3 &quot;śliwki&quot; w 3 startach. W Kaczmarku jest duży potencjał i może być kiedyś dobrym żużlowcem, ale póki co jest juniorem, na starcie sezonu nie robi furory i jedzie na bardzo trudny teren jakim są Mościce w Tarnowie. W dodatku Forbet zabiera mu pół punktu o czym pisałem wyżej. Fajny kurs na wygraną reprezentanta gospodarzy więc pobieram.