>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Speedway Grand Prix (7) Chorwacja - Gorican, 28 lipca 19:00

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
FIM FOGO Croatian Speedway Grand Prix

Lista startowa:
1. Greg Hancock (USA)
2. Fredrik Lindgren (Szwecja)
3. Antonio Lindbaeck (Szwecja)
4. Emil Sajfutdinow (Rosja)
5. Bjarne Pedersen (Dania)
6. Chris Harris (Wielka Brytania)
7. Jason Crump (Australia)
8. Jurica Pavlic (Chorwacja)
9. Hans Andersen (Dania)
10. Peter Ljung (Szwecja)
11. Chris Holder (Australia)
12. Andreas Jonsson (Szwecja)
13. Martin Vaculik (Słowacja)
14. Nicki Pedersen (Dania)
15. Kenneth Bjerre (Dania)
16. Tomasz Gollob (Polska)
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/300404/lista-startowa-grand-prix-chorwacji

Wyniki z 2011 roku :
1. Jonsson, Pedersen, Lindbaeck, Holta
2. Sajfutdinow, Bjerre, Hampel, Zagar
3. Hancock, Łaguta, Holder, Kołodziej
4. Harris, Lindgren, Crump, Gollob
5. Harris, Holder, Jonsson, Hampel
6. Sajfutdinow, Łaguta, Lindgren, Pedersen (fx)
7. Gollob, Hancock, Zagar, Lindbaeck
8. Bjerre, Holta, Kołodziej, Crump
9. Hancock, Crump, Sajfutdinow, Jonsson (f)
10. Hampel, Pedersen, Gollob, Kołodzej
11. Lindgren, Bjerre, Holder, Lindbaeck
12. Harris, Zagar, Holta, Łaguta
13. Jonsson, Lindgren, Zagar, Kołodziej
14. Hancock, Harris, Bjerre, Pedersen
15. Hampel, Crump, Lindbaeck, Łaguta
16. Sajfutdinow, Holta, Holder, Gollob
17. Bjerre, Jonsson, Gollob, Łaguta
18. Crump, Holder, Zagar, Pedersen
19. Kołodziej, Harris, Lindbaeck, Sajfutdinow
20. Holta, Hampel, Hancock, Lindgren
Półfinały:
21. Jonsson, Harris, Holta, Sajfutdinow
22. Hancock, Lindgren, Bjerre, Hampel
Finał:
23. Jonsson, Harris, Lindgren, Hancock
Całe zawody na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=_B4ajMgdwV0&amp;amp;feature=related
Oferta z Tobet:

Zapraszam do dyskusji i podawania typów.
Powodzenia!​

S 93

slawek-80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
okolice Bydgoszczy
Jako pierwszy szerszą ofertę na GP w Gorician wystawił Unibet. Mamy tu zestawionych 18 różnych par na większą ilość zdobytych punktów. Mi osobiście wpadł w oko zakład na Jonssona w zestawieniu przeciw Gollobowi (kurs: 1,85). Jak wiadomo Gollob jest w głębokim dołku i nie sądzę aby wystrzelił teraz z formą. Nie zapomniał on jak się jeździ i wróci jeszcze do swojej wysokiej formy, ale na to potrzeba trochę czasu i przede wszystkim regularnych startów, a tych jak wiemy ostatnio mu brakuje. Jeżeli chodzi o Jonssona to nie zachwyca on w tym roku w GP, ale myślę że jednak będzie lepszy przynajmniej o to jedno oczko od Golloba. W zeszłym roku wygrał on na tym torze, więc mam nadzieję że w tym roku też zajdzie wysoko.
Gollob - Jonsson ✅ 8pkt-9pkt
typ: 2
kurs: 1,85
Unibet

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
ziomek2000 +3 Punkty
marasspec 264

marasspec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
polska
ja natomiast proponuje zagrać HERBI - sajfudinow 1,9 unibet
widzę w tym zakładzie spore value. Wiecej tutaj opisywać nie trzeba bo ci którzy się znają potwierdzą to. Herbi równa forma wszędzie i ostatni dwa lata wielki finał w Gorican.Tutaj spodziewałbym się kursy w granicach 1,5 max .

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
Nim zaczniemy obstawiać wg mnie lepiej poczekać na losowanie, układ pół startowych i przejrzeć ich statystykę, na prognozę pogody i na zimno obejrzeć stare gp.
Ciekawy jestem postawy &quot;kontuzjowanych&quot; Holdera, Crumpa, Hansia

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bardzo dobry typ moim zdaniem to właśnie granie na Grega w parze z Emilem. Emil faworytem GP według Unibetu z jakiego powodu? rok temu nie wygrał tam do tego Greg jest MŚ i liderem klasyfikacji. W ligach raczej jeżdzi równo, chyba, że buki biorą pod uwagę ostatnie występy Grega w Gorzowie a raczej końcówkę tego meczu i występ Emila we Wrocławiu oraz występy obu w Szwecji? Jednak przemyśle do jutra czy warto to zagrać. Racja, że lepiej poczekać do po południa jak znane będą numerki. Mam nadzieje, że w sobotę Nicki trochę odrobi do Grega stąd na pewno coś będę grał w kierunku Duńczyka.. Również mam w planie grać w jednej parze na Jonssona oraz coś na &quot;Jurę&quot;.. Nie wierze w dobry występ Crumpa, obojczyk to nie byle co jak by &quot;przydzwonił&quot; solidnie w sobotę to może się to żle skończyć więc na pewno na 100% nie pojedzie, więc nie widzę Jasona nawet w &quot;połówce&quot;. Ogólnie chyba zagram przeciwko Tomkowi i to chyba w parze z Nickim... któremu kibicuje żeby zdobył w tym roku tytuł bo z przeciągu całego sezonu to on najbardziej na to zasługuje. Jutro lub po jutrze konkretne typy z analizą ode mnie ;)

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A moim zdaniem nie doceniacie Emila, który ostatnio złapał bardzo dobrą formę. Jeździ praktycznie bez wpadek w ostatnim miesiącu. Według mnie to aktualnie TOP3 zawodników jeśli chodzi o stabilność formy. Ponadto, po słabym początku sezonu w GP, ostatnie rundy miał już udane (podobnie w SWC). Nie tylko nie miał problemów z awansem do półfinałów, ale był w czołówce po 20 biegach. Miał trochę pecha i popełniał trochę błędów w samych półfinałach, stąd jego dorobek w GP nie jest imponujący, ale forma zwyżkuje. Dodatkowo tor w Gorican powinien mu pasować. Rok temu był fenomenalny, w początkowej fazie zawodów był nawet najskuteczniejszy. Sprawdzałem prognozy pogody, w sobotę mają być upały i zero deszczu, więc pewnie będzie przygotowany beton, czyli &quot;pod Emila&quot;. Z Gregiem może rzeczywiście nie opłaca się grać na niego, ale w parze z Crumpem (widziałem taką parę w naziemnych) napewno go zagram.
Ciekaw jestem postawy Harrisa. Chłop &quot;czuje&quot; ten tor. Zarówno rok temu, jak i dwa lata temu wręcz fruwał na tym obiekcie. Pytanie czy zatrzymał ten 11 letni silnik na którym tak czarował w poprzednim turnieju w Gorican?
Co do Golloba to cóż, wszystko wskazuje przeciwko niemu. Toru nie lubi, na sprzęt narzeka, wyniki tragiczne, brakuje jeszcze słabego losowania ... ale coś czuję że nie bedzie źle ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Podpisuję się pod tym co napisał Jacques.Dodam,że moim zdaniem zwyżka formy Emila wynika ze zmiany stylu jazdy.Od początku sezonu Emil przez 4 kółka trzymał się kurczowo krawężnika(być może wynikało to z eksperymentów ze sprzętem,bo testowali na 100 % pewne nowinki techniczne nieznane nikomu innemu).Od jakiegoś miesiąca Emil szaleje po całej szerokości toru i nie daje się już tak łatwo mijać jak wcześniej.No i coraz częściej to on wyprzedza po orbicie.
Nie zmienia to jednak faktu,że ja przeciwko Hancock&#39;owi nie gram,bo nadal ma niesamowicie szybki sprzęt.

Zagram natomiast:

Crump-Pavlic: Pavlic @2,25✅✅7-4 msc Crump nie wytrzymał kondycyjnie i 2x0 na koniec:cool:

Jurica jedzie u siebie w domu praktycznie więc już jest duży plus.Wiadomo,że tor przygotuje Olsen,ale na pewno Chorwat ma przetrenowaną każdą nawierzchnię na tym obiekcie. Crump w GP do tej pory świetny,praktycznie o klasę lepiej się tu prezentuje niż w meczach ligowych.Zapewne to kwestia sprzętu i motywacji.Bardzo mu zależy skoro tak szybko wraca na tor po kontuzji.A była to dość konkretna przypadłość.Ból zapewne nasili się z każdym kolejnym startem,a spotęguje go upał panujący w południowej Europie.Zobaczymy czy Rudy nie pożegna się z rywalizacją po 5 startach;)

torretoo +2 Punkty (Jura ; ))
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jurica Pavlic - Kenneth Bjerre 1 1,80 Milenium ✅
Gram już teraz puki kurs wysoki. W wielu bukach można znależć tą parę ale z kursem o 0,3-0,2j niższym na Chorwata. Jurica pojedzie na swoim torze, zna go lepiej niż Tomek Gollob tor w Bydgoszczy. W zeszłym roku w Grand Prix nie startował ponieważ był kontuzjowany. Na pewno chce się pokazać firmie która ma prawa do organizacji Grand Prix, bo przecież każdy chce się ścigać w Grand Prxi przez cały sezon. Na pewno zimą dużo trenował na tym torze i teraz przed Grand Prxi pewnie też. Testował myślę sprzęt na każdej możliwej nawierzchni. Jeśli chodzi o Duńczyka to nie wiedzie mu się w tym sezonie od początku, raczej w Grand Prix bez szału. Na SWC do reprezentacji Dani się nie załapał, fakt rok temu uzyskał w Gorican 12 punktów, ale wtedy chyba nie był w takim dołku w jakim znajduje się teraz. Bardzo mało startów ma Kenneth bo w Polsce jego obecny pracodawca czyli drużyna z Częstochowy rzadko powołuje go na mecze. Stawiam w tej parze zdecydowanie na &quot;Jurę&quot;.
Reszta typów wieczorkiem lub jutro.
Gollob który rok temu był w formie wylądował na 11 miejscu z 5 oczkami.
W formie rok temu ? ???? to chyba nie widziałeś kiedy Gollob jest w formie. Chyba chodziło Ci o sezon 2010 gdzie zamiatał lepiej niż ten Twój nieskazitelny Greg (a jeśli nie widziałeś to radze zobaczyć co to znaczy mieć &quot;swój&quot; sezon) ;) Ale przecież bez spiny... :twisted: :grin:

kapszti +7 Punkty (sam pobiorę chętnie)
x_design 450

x_design

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czarnym koniem zawodów będzie Jurica Pavlic.
Zawodnik znajduje się obecnie w wyśmienitej dyspozycji. Zażegnał kłopoty sprzętowe z początku sezonu. Jego jazda przed niemal dwoma tygodniami w Lesznie zachwycała mnie. Świetnie &quot;dogadywał się&quot; ze sprzętem także w ostatnią niedzielę w Gdańsku, gdzie jako jedyny pokonał Nickiego Pedersena. Oczywiście nie muszę dodawać, że z całej szesnastki to Jura najlepiej zna swoje rodzinne Gorican.
Dwa lata temu, co prawda, zanotował kiepski występ w GP, jednak od tego czasu znacznie dojrzał mentalnie.
W wywiadzie dla Radio Elka podkreślał, że w Gorican zamierza awansować do półfinałów. Wie, że stać go na to.

marasspec 264

marasspec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
polska
LISTA STARTOWA:
Lista startowa:
1. Greg Hancock (USA)
2. Fredrik Lindgren (Szwecja)
3. Antonio Lindbaeck (Szwecja)
4. Emil Sajfutdinow (Rosja)
5. Bjarne Pedersen (Dania)
6. Chris Harris (Wielka Brytania)
7. Jason Crump (Australia)
8. Jurica Pavlic (Chorwacja)
9. Hans Andersen (Dania)
10. Peter Ljung (Szwecja)
11. Chris Holder (Australia)
12. Andreas Jonsson (Szwecja)
13. Martin Vaculik (Słowacja)
14. Nicki Pedersen (Dania)
15. Kenneth Bjerre (Dania)
16. Tomasz Gollob (Polska)

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Greg Hancock - Tomasz Gollob 1 @ 1,56 Betsafe ⛔ 10-13
Nie będę ukrywał liczę na fatalny występ Golloba, mam nadzieję że zajmie ostatnie miejsce. Jest kompletnie bez formy, sprzętowo katastrofa. W Polsce ostatnio zmieniał go junior w Szwecji nie pojechał. Hancock może i w ostatnich zawodach nie jeździł najlepiej, ale to jest Mistrz Świata i lider klasyfikacji przejściowej, jestem przekonany że jutro będzie się liczył, awans do finału jest wielce prawdopodobny. Na torze w Gorican Herbie w przeciwieństwie do Golloba spisuje się bardzo dobrze. Rok temu 4 miejsce i 15 punktów, Gollob który rok temu był w formie wylądował na 11 miejscu z 5 oczkami. On tego toru nie lubi, jutro będzie walczył o to by nie być ostatnim.

zksstal +4 Punkty (podoba mi się Twoje podejście i plusa wystawiam jeszcze przed GP ;))
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Zgadzam się z Torretoo co do grania przeciwko Keniowi, a ode mnie jeszcze jeden bet przeciwko temu zawodników, a drugi przeciwko naszemu zawodnikowi:

Fredrik Lindgren-Kenneth Bjerre 1 @ 1,48 Tobet✅

Jak dla mnie baardzo przyjemna para wystawiona przez Tobet. Fred w tym sezonie bardzo dobrze sobie radzi w GP i póki co ma 63pkt czyli aż 17 przewagi nad 9 miejscem. Jak więc widać Fred może się już skupić na pościgu za czołówką, gdyż miejsce na kolejny sezon w mojej ocenie raczej ma zagwarantowane, gdyż musiałby nagle obniżyć poziom, a tego się nie spodziewam. Fred co prawda w Szwecji sobie nie radzi jakoś super, w Polsce nieźle, w Anglii wiadomo trzyma poziom ale na GP się spina strasznie i wychodzi mu to na dobre. Do tego jak patrzyłem jutro ma fajny rozkład pól, bo jedzie 2x z drugiego pola, z którego w 2010 zdobyto 38pkt, a rok temu 42pkt na 69 możliwych. W każdym razie było to jedno z najlepszych wyborów dla zawodników. Jak liczyłem, to w fazie zasadniczej powinien uzbierać około 9-10pkt i myślę, że w jego zasięgu jest nawet finał. Jeśli chodzi o Bjerre to ten jeździ w tym sezonie fatalnie. W Anglii może jakoś idzie ale tam to nawet cieniasy robią punkty więc nie ma co patrzeć, u nas fatalnie, w Szwecji też nie lepiej, bo działacze Indianerny też do niego cierpliwości zbytnio nie mają. Ogółem mówiąc to po prostu jest tragedia. W klasyfikacji cyklu zajmuję zaszczytne 14(przedostatnie) miejsce i ma w dodatku tyle samo punktów co ostatni Harris. Jak patrzyłem na rozkład pól, to jeszcze dostał 2x pole trzecie, które w ubiegłych latach było najgorsze(2010 - 33pkt, 2011 - 25pkt). Jeszcze dla porównania napiszę o wynikach z ubiegłych lat: Fred(2010 - 11pkt i 4 miejsce, 2011 - 12pkt i 3 miejsce), Kenio(2010 - 6pkt i 9 miejsce, 2011 - 12pkt i 5 miejsce). Jak więc widać wszystko przemawia za Fredem więc pobieram takie coś, bo do dubla idealne.

Andreas Jonsson-Tomasz Gollob 1 @ 1,53 Tobet✅

Ja nie jestem taki zapalczywy jak Dawid. O ile lubię Dawid Twoje typy to Twoja nienawiść do naszego najlepszego zawodnika w historii żużla jest po prostu nie zrozumiała. Rozumiem można nie lubić ale, co innego życzyć źle... Ale przechodząc do obu zawodników. AJ może początku nie miał najlepszego ale teraz idzie forma w górę. W Szwecji i Polsce jest nie do zatrzymania i wygrywa praktycznie ze wszystkimi. Niestety jak przyszło, co do czego to nie ukrywam trochę zawiódł w reprezentacji, bo 2x po 0pkt to się nie może przydarzyć w finale DPŚ takiemu zawodnikowi. W GP póki co miejsce 8 więc musi gonić wynik by nie wypaść z tej ósemki. Miejsce co prawda nie najlepsze ale spowodowane słabym startem. Jak patrzę na losowanie, to widzę, że wylosował 2x drugie pole więc jest dobrze, podobnie jak w wypadku Freda. W ogóle w obecnej formie, to wierzę, że AJ pokaże klasę i powalczy w tym GP nawet o podium, a jest szansa, gdyż Kangury poobijane, a głównymi rywalami będą Emil, Herbie i Nicki. Gollob tego sezonu do udanych zaliczyć z pewnością nie może, gdyż nie może się dogadać z motorami i tak to wygląda. Niestety aż zęby bolą jak się go ogląda w niektórych zawodach, bo szkoda, że nasz lider reprezentacji przyjeżdża za zawodnikami, których powinien lać bez problemu. W GP póki co ma 64pkt i 5 miejsce ale warto pamiętać, że 43 zdobył w pierwszych trzech zawodach, a potem było co raz gorzej. Losowanie też nie było szczęśliwe, bo jedzie 2x z pola czwartego, a te co prawda rok temu było dobre ale dwa lata temu było z kolei najgorsze więc na cuda bym nie liczył. Patrzyłem jeszcze na wyniki z ubiegłych lat: AJ(2010 - 6pkt i 12 miejsce, 2011 - 18pkt i wygrana), Gollob(2010 - 10pkt i 5 miejsce, 2011 - 5pkt i 11 miejsce). Tak więc faworytem tej pary jest z pewnością AJ ale jeśli Tomek będzie od niego lepszy i będzie gdzieś wysoko to się specjalnie nie obrażę.

ziomek2000 +3 Punkty
speedy_ut 228

speedy_ut

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tarnów
Statystyki pól:

2010

2011

Osobiście zagrałem na Grega że wygra 17 bieg z pierwszego pola. Nic innego w bet365 do oka mi nie wpadło. Niestety :p

Winner 17 heat - Greg Hancock 1.72 ✅

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Herbi-Emil 1,80 betsson albo 1,75 unibet ✅ chyba najpewniejszy typ po dobrym kursie podany na to gp... gdzie krytykanci ???

Perelka na dzisiaj. Herbi dobrze czuje sie na tym torze, 2 lata temu wygral, rok temu tylko 4 miejsce ale bylo to spowodowane tym ze przed finalem zagwarantowal juz sobie mistsrzostwo i byl rozluzniony. Emil to jeszcze nie ta klasa i dzis nie powinien niczego zwojowac. Pola startowe zdecydowanie lepsze Amerykanina, sprzetem rowniez dysponuje lepszym wiec nic tylko grac !!

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
Bet365:
Zwycięzcy biegów
Takie for fun.
1. Hancock @2,37 ✅
2. Bjarne @5,0 ⛔ 2 miejsce
4. Nicki @2,0 ✅
5. Greg @1,90 ⛔ 2 miejsce
17. Greg @1,72 ✅
18. Lindgren @3,25 ⛔ 3 miejsce

Gollob poniżej 9 @1,66 ✅ 8
Gollob równe 9 @7,5 podpórke warto zagrać, za 1/10 stawki jaką dajemy na under
Moja perełka na dziś. Postawa Tomka jest jaka jest wszyscy widzą. Średnia jazda w każdej lidze i gp, później dzwon w Szwecji i zwalanie wszystkiego na ten upadek. Tomuś odpoczywa po czym w Bydzi i Mallili jest najlepszym polskim zawodnikiem. DPŚ się kończy powrót do Leszna i Tomuś nie istnieje. Mecz u siebie 2pkt i dziękujemy panu. W Szwecji nie jeździ bo po co komu zawodnik co chce kupe kasy, a wozi po 2pkt.
Tor w Gorican nie jest dla Tomusia. Jest to tor na którym liczą się starty i rozegranie 1 łuku. Jedziesz z wewnętrznych pól masz spory handicap bo masz najkrótszą droge do łuku i rozdajesz karty.
Tomek nadomiar złego miał bardzo złe losowanie. 1 bieg z 3 pola po lewej ma Nickiego i Kennetta, więc pewnie więcej niż 1 pkt nie przywiezie. Kto wie czy Vaculik go nie ojedzie. 2 bieg 4 pole po lewej Emil, gospodarz Jurica i AJ. Wydaje mi się, że maxymalnie ze Szwedem powalczy o 1 pkt. Tomuś jak wiadomo jak zaczyna turniej od 1,1 0,1 (coś koło tego) to zaczyna zwalać winę na sprzęt, jakiś próbny start przesiadki, zmiany motorów, a to nie wróży nic dobrego. 3 bieg niby z 2 pola co daje mu jakiś plus, ale jedzie z czującym ten tor Harrisem, MŚ Hancockiem i Holderem, znowu widzę go max na 3 pozycji. Po 3 biegach 3 punkty i kupon praktycznie wygrany. 4 start niby ma łatwy i powinien go wygrać, bo nie sądze by Ljung czy Lindbaeck mogliby mu zagrozić. W 18 gonitwie pojedzie z Fredką Crumpem i Hansiem. O ile ten ostatni nie stanowi zagrożenia to i tak o ew. 2pkt będzie mu bardzo ciężko.
Tomuś dziś przywiezie nie więcej niż 6-7pkt (wariant optymistyczny) 3-4pkt (wariant realistyczny), można być o to spokojnym.
Słaba forma, złe losowanie, presja na wynik, trudny piaskowy tor w Gorican, który ewidentnie mu nie leży to wszystko się potęguje przeciwko Tomkowi.
Bjerre - Lindbaeck @1,76 Betsafe ✅ 7 - 6
Szukałem jakiejś ciekawej pary z Brazylijczykiem i nic ciekawszego nie znalazłem. Buki łączą go z Hansiem, Bjarne czy Ljungiem. Ja wybrałem dziś Duńczyka Bjerrego, ktory kryzys ma już za sobą. Może dziś nie powtórzy wyczynu z 2011r, ale liczę na jego 6-7 punkcików. Dobre wewnętrzne pola na początek, słabsi przeciwnicy, dają mu po 2 seriach już coś koło 2 oczek więcej, niż Lindbaeck. Murzynek wq nie potrafi jeździć na takich torach, start dobrze rozegrać 1 łuk to kluczowe, trzymanie 1 ścieżki to nie dla niego. Bjerre ostatnio notuje dobre występy dziś powinien dać sobie radę z jak to mówicie &quot;ogórkami&quot;, jednak w finale bym się go nie spodziewał.
Harris - Ljung @1,45 Sportingbet ✅ 10 - 0
Niby nic 3 razy z rzędu się nie zdarza, mimo to ja wierze w najgorszego zawodnika cyklu gp 2012 :grin: Cris lubi ten tor, potrafi się po nim poruszać i jak miałbym wymieniać finalistów to na 99% znalazłby się tam Hancock i właśnie Anglik. Kombinuje w tym roku, bo wiadomo jak nie idzie to wszystko do góry nogami się wywraca. Podobno ma te jednostki w Chorwacji, na jakich stawał na podium, więc o niego jestem spokojny. Ljung niby doświadczony, ale jedzie tutaj 1 raz w życiu. Nie był tu nawet zimą na testach, tak jak to robili inni, więc zaczyna od 0. Jedni mówią, że to czasami pomaga, ale nie na takiej nawierzchni, wątpie by trafił z przełożeniami na 1 wyścig, a potem zacznie zmiany i bez doświadczenia w Gorican pójdzie w złą strone. Ljung kilka punkcików, Harris przynajmniej półfinał takie jest moje zdanie.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Tor w Gorican nie jest dla Tomusia. Jest to tor na którym liczą się starty i rozegranie 1 łuku. Jedziesz z wewnętrznych pól masz spory handicap bo masz najkrótszą droge do łuku i rozdajesz karty.

N

A ile zawodów w Gorican widziałeś,ile brałeś pod uwagę wygłaszając taką tezę?! Ja widziałem 2 razy GP i nie zgodzę się totalnie z takim frazesem że decyduje tu start i 1 łuk.Pokazywał to rok temu choćby Harris,który praktycznie w każdym swoim starcie przedzierał się z dalszych pozycji na czoło stawki i to nie na 1 łuku tylko na dystansie.Nawet jak ktoś nie oglądał tego GP to niech spojrzy na statystyki pól startowych sprzed roku i sam uzna,że na tym torze wewnętrzne pola są taką samą przewagą jak na każdym innym,naturalnym torze w Europie..

@soltysiao- ale sobie perełkę znalazłeś,powodzenia:grin:

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
A ile zawodów w Gorican widziałeś,ile brałeś pod uwagę wygłaszając taką tezę?! Ja widziałem 2 razy GP i nie zgodzę się totalnie z takim frazesem że decyduje tu start i 1 łuk.Pokazywał to rok temu choćby Harris,który praktycznie w każdym swoim starcie przedzierał się z dalszych pozycji na czoło stawki i to nie na 1 łuku tylko na dystansie.
Widziałem wszystkie GP i uwierz, że w 2010 czy 2011r Gorican było jedną z nudniejszych rund. Owszem były mijanki, też ktoś tam wyprzedzał po błędzie rywala, ale widziałem 100 lepszych zawodów gdzie 3-4 zawodników się tasuje.
Idealnym przykładem z niedalekiej przeszłości niech będzie np półfinał DPŚ z Bydgoszczy, twierdząc, że pisze frazesy chyba mało żużla oglądasz.

niccolo7 231

niccolo7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galicja
Szczerze dziwi mnie faworyzowanie przez buków Nickiego, który po świetnym początku sezonu w GP, w ostatnich dwóch turniejach w ogóle nie błyszczał, a przecież był jednym z kandydatów do wygranej, bo turnieje odbywały się w Kopenhadze i Gorzowie, gdzie teoretycznie powinien fruwać. Teraz czas na Gorican, gdzie rok temu zanotował słabiutki występ, więc właściwie mało wskazuje, by dzisiaj miał odegrać główną rolę. Dlatego też moim typem na dziś jest Emil właśnie w zestawieniu przeciwko Duńczykowi. Widzę, że niektórzy nie doceniają Rosjanina, który w przeciwieństwie do Duna, wydaje się znajdować na fali wznoszącej. Zdecydowanie lepiej niż na początku sezonu prezentuje się w rozgrywkach ligowych, a przede wszystkim coraz lepiej idzie mu w GP, gdzie ostatnio pewnie wchodził do półfinałów, ale jakoś potem brakowało mu szczęścia, by wjechać do finału. Bardzo możliwe, że wiąże się to z powrotem do jego naturalnego stylu jazdy, o czym pisał wcześniej levy42. Warto również zauważyć, że w obu czerwcowych rundach GP był lepszy od Pedersena. Rok temu był w Chorwacji 6., a dzisiaj uważam, że spokojnie stać go na to, by stanąć na podium.
Pedersen, Nicki - Sajfutdinov, E - Sajfutdinov, E # 2,00 Unibet ⛔

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Ja nie jestem taki zapalczywy jak Dawid. O ile lubię Dawid Twoje typy to Twoja nienawiść do naszego najlepszego zawodnika w historii żużla jest po prostu nie zrozumiała. Rozumiem można nie lubić ale, co innego życzyć źle...
&quot;Jedni kochają, inni nienawidzą...&quot; i na tym można zakończyć dyskusję na temat Tomasza G. Wiadomo do której grupy odnoście tego zawodnika ja należę ;)
Widziałem wszystkie GP i uwierz, że w 2010 czy 2011r Gorican było jedną z nudniejszych rund. Owszem były mijanki, też ktoś tam wyprzedzał po błędzie rywala, ale widziałem 100 lepszych zawodów gdzie 3-4 zawodników się tasuje. Idealnym przykładem z niedalekiej przeszłości niech będzie np półfinał DPŚ z Bydgoszczy, twierdząc, że pisze frazesy chyba mało żużla oglądasz.
Wiadomo że są ciekawsze GP niż te w Gorican, jednak Levy wyraźnie zaznaczył że na tym torze nie liczy się tylko start i pola bliżej krawężnika jak Ty uważasz. Wiadomo pierwsze 4-8 biegów tak może być ale później ten tor zmienia kompletnie swoje oblicze, tu można wygrać praktycznie z każdego pola startowego.

Status
Zamknięty.