>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Skoki Narciarskie 2012/2013 - Kussamo

Status
Zamknięty.
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata

Rukatunturi K120
Punkt konstrukcyjny: 120 m
Wielkość skoczni (HS): 142 m
Punkt sędziowski: 142 m
Oficjalny rekord skoczni: 147 m - Austria Gregor Schlierenzauer (1.12.2007)
Nieoficjalny rekord skoczni: 148 m - Finlandia Veli-Matti Lindström (8.04.2000)
Najdłuższy skok: 152 m - Norwegia Sigurd Pettersen (18.11.2004)[1].
Długość rozbiegu: 107 m
Nachylenie progu: 11,5°
Wysokość progu: 3,5 m
Nachylenie zeskoku: 38°
Średnia prędkość na rozbiegu: 95 km/h

Kolejny konkurs PŚ, tym razem rywalizacja przenosi się do Fińskiego Kussamo. Po konkursach w Lillehammer liderem PŚ jest Thomas Morgenstern który wyprzedza swojego rodaka Szlirencauera o 2 punkty. W ubiegłym roku na skoczni w Kussamo wygrał Andi Kofler, przed Morgim i Szlirim. O powtórkę w wykonaniu tego pierwszego będzie ciężko bo u progu sezonu jest w kiepskiej formie. Kto według Was ma największe szanse na zwycięstwo? Jak się spiszą Polacy na skoczni o chwytliwej nazwie Rukatunturi? Zapraszam do dyskusji oraz podawania typów!

Program zawodów:
29.11.2012, czwartek
16:00 oficjalny trening
18:00 kwalifikacje
30.11.2012, piątek
16:00 seria próbna
17:00 pierwsza seria konkursowa
01.12.2012, sobota
13:15 seria próbna
14:15 pierwsza seria konkursowa

Relacje w TV:

Czwartek, 29.11, godz. 18:00 - Kwalifikacje w Kuusamo

Piątek, 30.11, godz. 16:45 - PŚ w Kuusamo

Piątek, 30.11, godz. 17:00 - PŚ w Kuusamo

Piątek, 30.11, godz. 17:00 - PŚ w Kuusamo

Sobota, 01.12, godz. 14:15 - PŚ w Kuusamo

Sobota, 01.12, godz. 14:15 - PŚ w Kuusamo

Sobota, 01.12, godz. 14:45 - PŚ w Kuusamo

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Właśnie trwa 2 trening,wiadomo że w Kuusamo jak co roku kręci wiatr i konkurs będzie loterią.W 1 serii na bulę spadali m.in. Tepes,Fanmel i Bardal.Wygrał 1 serią Hvala,w 2. też jak na razie najdalej.Dlatego proponuję póki nie zdjęte z oferty:

Jaka Hvala TOP 3@15,00 Unibet⛔⛔już dodawałem kasę do konta..oj dobitnie to pokazało ile w tym sporcie robi psychika

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
blaise +7 Punkty (Hvala top3 - wejdzie czy nie, to na pewno bardzo fajny zakładzik do zagrania za niewielką stawkę)
F 84

fanatyk00

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WLKP
Jak widzicie Austrię w parze z Słowenią w drużynówce?Powinni dać radę wygrać a kurs @1,55

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
biora sie pieniadze?
Jak widzicie Austrię w parze z Słowenią w drużynówce?Powinni dać radę wygrać a kurs @1,55

Duzo zalezy od postawy Hvali i Kranca.
Austria ma Gregora, Morgiego i Koflera takze bardzo mocny sklad, a przypomnijmy, ze rok temu cale podium nalezalo wlasnie do Austriakow, ta skocznia im lezy.
jednak Slowacy zaskakuja. Hvala odkrycie roku (poki co), Prevc i Tepes skacza bardzo dobrze. Pewnie 4 bedzie Kraniec i jezeli on bedzie dobrze skakal, to pojedynek bedzie wyrownany. Wiec kurs adekwatny do ryzyka. Ja bym szukal innych par zeby zagrac Austriakow i Slowakow. Wg mnie te dwie druzyny sa glownymi faworytami do wygranej. Norwegow dzisiaj nie widze w TOP 3, wyzej stawiam dzisiaj Niemcow. Takze podium; Austria, Slowacja, Niemcy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Duzo zalezy od postawy Hvali i Kranca. Austria ma Gregora, Morgiego i Koflera takze bardzo mocny sklad, a przypomnijmy, ze rok temu cale podium nalezalo wlasnie do Austriakow, ta skocznia im lezy.
Austria dzisiaj skacze bez Koflera.
Czwórka na dizsiaj to Schlieri, Morgi, Loitzl i Fettner.
Żeby nie było niedomówień oto lista drużyn i składy na dzisiejsze zawody -&gt; http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/10263,PS_Kuusamo_11_ekip_w_druzynowce
Hvala odkrycie roku (poki co), Prevc i Tepes skacza bardzo dobrze. Pewnie 4 bedzie Kraniec i jezeli on bedzie dobrze skakal, to pojedynek bedzie wyrownany.
Akurat jeżeli ktoś z tej czwórki Słoweńców zawiedzie to będzie to Tepes. Hvala i Prevc skaczą super. Kranjec swoje skoczy, a Tepes zagadka, oby nie schrzanił i nie zaliczył buli..

Austriakow i Slowakow
Takze podium; Austria, Slowacja, Niemcy.
Słowacja nie wystawia na dzisiaj zespołu. O ile mi wiadomo to w ostatnich latach tego wcale nie robili. Bo jedynym skoczniem, który był w stanie coś skoczyć był Martin Mesik.
Pewnie Ci chodziło o Słowenie, ale nie róbmy takich banalnych błędów, bez przesady.
No i nie wiem czym argumentujesz teze, że Norwegów zabraknie w TOP3 ?
Chyba nie wczorajszymi skokami treningowymi ?

A 709

arkadiuszch

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
biora sie pieniadze?
Robson dzieki za sklady, nie mialem do nich dojscia bo pisze z telefonu.
wybacz za prosty blad. Jak juz napisalem pisze szybko z telefonu i zdarzyl sie blad.
co do Norwegow to jest moje osobiste zdanie. Opisze jak bede na komputerze i bede widzial sklady.
bo nie chce pisac glupot, nie widzac skladow.
Robson// Spoko, zacytowałem bo zwróciłem uwagę na te błędy a po to jesteśmy by je poprawiać przecież. Pozdr;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Japonia-Polska: Japonia @1,30✅
Słowenia-Japonia: Słowenia @1,36✅

ako:1,77 Betsson✅✅

Dla mnie to taki bardzo pewien dubel(oczywiście jak na skoki w Kuusamo,gdzie dość często są niespodzianki bo jakiś mocny skoczek spada na bulę).

Aby wszedł musi zostać zachowana taka hierarchia: Słowenia&gt;Japonia&gt;Polska. Słoweńcy powalczą o top 3,a może nawet o wygraną.Na początku sezonu są chyba w najlepszej formie,a nawet Tepes moim zdaniem już nie powinien zawalić skoku.U Japończyków w mega formia Takeuchi,w bardzo dobrej Kasai.Trochę mnie dziwi że wystawili Watase,a nie Kobayashi&#39;ego.Nie bardzo rozumiem tą decyzję,może wyjaśni się w trakcie zawodów.Jednak na Polaków to i tak wystarczy,bo w naszej ekipie nikt nie jest na dany moment w przyzwoitej formie i jedyne na co ich stać to walka z Rosją i Czechami.

jakerrrr +1 Punkty
henka +4 Punkty
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Przed chwilą zagrałem to samo co Levy dorzuciłem do tego Austria-Niemcy 1, jakoś nie wyobrażam sobie aby Niemcy byli wyżej niż Austriacy. Szliri i Morgi są w dobrej formie na początku sezonu także oni swoje zrobią. Fettner też powinien skoczyć co najmniej tak jak jego rywal z 2 serii Neumayer, a Loitzl powtarza to co skakał latem. O pozostałych typach napisał Levy i się z tym zgadzam.
Także gram taki tripel
Austria - Niemcy 1 @ 1,27
Japonia - Słowenia 2 @ 1,36
Japonia - Polska 1 @ 1,30
AKO: 2,25 Betsafe

henka +4 Punkty
michaju 21

michaju

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
SLZ
Skoki narciarskie - PŚ Kuusamo druż. - więcej pkt. w 1. serii
Koudelka R. - Kulmala M. 2 @ 2,90 STS ✅

Myślę, że warto zagrać ten typ. Koudelka nie spisywał się tydzień temu najlepiej. Również w Kussamo skacze bardzo słabo. W kwalifikacjach miał tylko nieznacznie lepszy skok niż Fin. Na treningach spisywali się podobnie plasując się w daleko z tyłu. Dla Fina będzie to jedyna szansa na pokazanie się przed swoją publicznością, ponieważ odpadł w kwalifikacjach do konkursu indywidualnego. Koudelka awansował z przed ostatnim wynikiem. Szanse oceniam na 50/50, więc kurs 2.90 jest warty ryzyka.

biesy +5 Punkty (skorzystalem, dzieki)
E 12

elanowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Thorn
Panowie jak to możliwe że wy łączycie Japonię ze Słowenia i Polską w betsafe i betsson a ja nie mogę? Mam jakąś blokadę u buka czy ktoś scieme wali? Proszę o info albo zrzut.
e. użytkownik Telich potwierdził że po zalogowaniu nie może łączyć zdarzeń więc w jaki sposób inni zagrali?

T 75

telich

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie jak to możliwe że wy łączycie Japonię ze Słowenia i Polską w betsafe i betsson a ja nie mogę? Mam jakąś blokadę u buka czy ktoś scieme wali? Proszę o info albo zrzut.
na sucho bez zalogowania sie to mozna robic te kombinacje, ale zalogowalem sie i juz taka opcja nie wchodzi w gre :razz:

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Najlepiej bezpodstawnie kogoś oczerniać, ale już się przyzwyczaiłem do tego...

barley90 +2 Punkty
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Słowenia - Norwegia 1 ✅ ( 1,7 Fortuna )
W Słowenii Tepes zaliczył wpadkę ale Bardal też raz spadł . Porównując kwale to tam Słowenia zdecydowanie lepsza. Wydaje mi się, że chłopaki będą się nawzajem nakręcać bo mogą nawet Austrię wywalić , chociaż realnie myślę Austria, Słowenia, Norwegia
Edit : Jednak warto było zagrać nawet w fortunie ????

T 75

telich

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Najlepiej bezpodstawnie kogoś oczerniać, ale już się przyzwyczaiłem do tego...
zwracam honor, ale co najsmiesniejsze nie sprawdzalem tych betow tylko kliknalem na Norwegie w roznych parach i akurat tu wyswietlilo sie, ze nie mozna zrobic kombinacji, nie rozumiem tego buka, jak wszystko to wszystko da sie laczyc a nie tylko wybrane :razz: tylko z drugiej strony jak elanowiec nie moze laczyc a inni moga, ciekawe...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Z samego rana około 9 w b365 były niezłe kursy na Norwegie. Inne buki się tak z kursem nie wygłupiły. B365 wystawił kurs @ 1,70 na TOP3 Norwegów co było szaleństwem. Na wygraną dawali @7,00! Oszaleli. Nie wiem dlaczego aż tak nie doceniają Wikingów w tym konkursie ? No, ale już poszły spore spadki, ale tak tylko informacyjnie piszę.

Kuusamo - drużynówka piątek 17:00
Słowenia - Norwegia

Typ : Norwegia @ 1,93 Expekt⛔
Norwegia walczy o wygraną tutaj bez dwóch zdań.
Bardal, Jacobsen, Hilde i Fannemel to mocna czwórka. Trzech z nich po konkursach w Lillehamer jest w czołowej szóstce klasyfikacji PŚ.
Słowenia owszem ma Hvale i Prevca, którzy skoczą daleko. Ale Tepes może zawalić i tutaj będzie ta mina. Kranjec póki co średnio skacze gdzies tak na poziomie Hilde. Bardal, Fannemel porównywalnie z Hvalą i Prevcem, a jak przyjdzie konkurs to mogą skoczyć dalej bo młodzi Słoweńcy nie powiedziane, że się nie spalą (szczególnie Hvala). No, a Jacobsen lepszy niż Tepes. Kursy są za wysokie i granie na Słowenie w tej parze się nie opłaca(a już na pewno nie po 1,7 w fortunie w dodatku gdzie jest podatek)

adqs +11 Punkty (@2.02 Marathon)
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Z samego rana około 9 w b365 były niezłe kursy na Norwegie. Inne buki się tak z kursem nie wygłupiły. B365 wystawił kurs @ 1,70 na TOP3 Norwegów co było szaleństwem. Na wygraną dawali @7,00! Oszaleli. Nie wiem dlaczego aż tak nie doceniają Wikingów w tym konkursie ? No, ale już poszły spore spadki, ale tak tylko informacyjnie piszę.

Kuusamo - drużynówka piątek 17:00
Słowenia - Norwegia
Typ : Norwegia @ 1,93 Expekt

Norwegia walczy o wygraną tutaj bez dwóch zdań.
Bardal, Jacobsen, Hilde i Fannemel to mocna czwórka. Trzech z nich po konkursach w Lillehamer jest w czołowej szóstce klasyfikacji PŚ.
Słowenia owszem ma Hvale i Prevca, którzy skoczą daleko. Ale Tepes może zawalić i tutaj będzie ta mina. Kranjec póki co średnio skacze gdzies tak na poziomie Hilde. Bardal, Fannemel porównywalnie z Hvalą i Prevcem, a jak przyjdzie konkurs to mogą skoczyć dalej bo młodzi Słoweńcy nie powiedziane, że się nie spalą (szczególnie Hvala). No, a Jacobsen lepszy niż Tepes. Kursy są za wysokie i granie na Słowenie w tej parze się nie opłaca(a już na pewno nie po 1,7 w fortunie w dodatku gdzie jest podatek)
Wiadomo że na papierze Norwegowie mają super wyrównaną czwórkę.Ale..
Fannemel zepsuł wczoraj wszystkie 3 skoki,Jacobsen zepsuł jeden,podobnie Bardal.A Hilde wszystkie 3 próby bardzo przeciętne.Stąd takie kursy imo.Wiem,że to nie były zawody ale nie wierzę że Fannemel się odnajdzie na tej skoczni.Małysz wielokrotnie mówił,że ten obiekt jest strasznie wymagający i nie wybacza błędów.Jacobsen też ma specyficzne wyjście z progu i wczoraj w kwalifikacjach to było widać.Wiadomo że na papierze mają super wyrównaną czwórkę.

coolmen7 698

coolmen7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wiadomo że na papierze Norwegowie mają super wyrównaną czwórkę.Ale..
Fannemel zepsuł wczoraj wszystkie 3 skoki,Jacobsen zepsuł jeden,podobnie Bardal.A Hilde wszystkie 3 próby bardzo przeciętne.Stąd takie kursy imo.Wiem,że to nie były zawody ale nie wierzę że Fannemel się odnajdzie na tej skoczni.Małysz wielokrotnie mówił,że ten obiekt jest strasznie wymagający i nie wybacza błędów.Jacobsen też ma specyficzne wyjście z progu i wczoraj w kwalifikacjach to było widać.Wiadomo że na papierze mają super wyrównaną czwórkę.
Dokładnie, Norwegia ma mocny skład ale treningi mimo, że w Kussamo gdzie rządzi wiatr pokazały, że tutaj nie muszą być najmocniejsi. A dzisiaj też pewnie warunki będą kręcić, Jacobsen jak i Hilde potrafią kapitalnie skakać jak i rewelacyjnie dawać du... , pewniakiem jest Bardal a po Fannemelu raczej fajerwerków nie ma co się spodziewać. Oczywiście szansa jest na podium bo rywale też mogą zawalać skoki, a praktycznie są tylko 4 reprezentacje, no może 5 z Japonią, które powalczą o podium, także TOP3 na Norwegię bez względu na to jak skakali wygląda bardzo dobrze po takim kursie, ale już H2H nie stawiałbym na nich.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A ja Wam powiem, że chociaż patrząc na postawę naszych buloklepów typ mało racjonalny ale 2,65 !! na Polskę z Rosją to ja biorę z pocałowaniem ręki.

Rosja -Polska 2 za 2,65 w Milenium

Gdyby brać pod uwagę wczorajsze kwalifikacje to byłoby bardzo ciasno z lekkim wskazaniem na Rosjan. Czy Stoch potrafić będzie ponownie tak spier... swój skok ?? Pewnie tak, ale i rosjanie potrafią dać ciała co niejednokrotnie pokazywali. Ja bym to rozłożyć po 1,85 no może 1,70 - 1,90 na Rosję, ale aż tak ??
Ja pobrałem, kurs wart ryzyka.

Polska ( Stoch, Żyła, Kubacki ,Kot ) Rosja ( Kornilov, Romashov, Kalinitchenko, Vassiliev )

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Oto moje propozycje:
Kto będzie najlepszy z Czechów?Typ Matura ( kurs 8,0) Milenium ⛔ 2 w ekipie Czeskiej.
Był najlpeszy w dwóch treningach poprzedzających kwalifikacje,to że mu nie poszło w kwallifikacjach można zrzucić troszkę na wiatr,lecz moim zdaniem duże value
Kalinitschenko-Matura typ 2 ( kurs 2,45) ✅
Wierze w niego,jakoś nie mam zaufania do Antona
Vassiliev-Hlava typ 1 ( kurs 1,45) Milenium Vassiliev nie ustał dalekiego skoku.pech ⛔
Rosjanin bardzo ładnie tu dobrze skacze zawszę się kręci w czołówce,natomiast Hlava słabo.
Czechy miejsce 1-7 Tak ( kurs 2,45) Milenium⛔ szkoda ,8 miejsce nie spodziewałem się że Finowie ich wyprzedzą.

wystarczy że uda im się pokonać naszych orzełków lub Ruskich,zawsze jest jakaś szansa że ktoś spadnie za bule.
Japonia-Rosja typ 1 ( kurs 1,20) Milenium ✅ spokojnie
Japończycy bardzo dobra forma,równe skoki wszystkich zawodników więc typ raczej spokojny.

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Skoki Narciarskie
Spotkanie: Niemcy-Słowenia
Typ: Słowenia
Kurs: 1.74
Godz. 17.00 30-11-2012
Bukmacher: Betsson
Na dziś ze skoków zdecydowałem się na taki typ iż Słowenia okaże się lepsza od reprezentacji Niemiec. W składzie Słoweńców wystąpi Kranjec na pierwszej zmianie , który za przeciwnika będzie mieć Wellingera. W kwalifikacjach Słoweniec skoczył 124,5 zaś Wellinger ,aż o 8,5 metra dalej ,bo 133m ,a więc jako jedyny ze Słoweńców przegrałby w parze gdyby powtórzyły się wyniki z kwalifikacji. Pozostali Słoweńcy okazali się lepsi od swoich przeciwników. Tepes skoczył o metr dalej od Neumayera , Hvala okazał się lepszy od Freitaga o 6 metrów zaś Prevc był lepszy od Freunda o 11 metrów , a więc jak widać po wynikach z kwalifikacji , Słoweńcy będą się liczyć w dzisiejszym konkursie i myślę ,że spokojnie znajdą się na podium tego konkursu , a któż to wie , może nawet powalczą o zwycięstwo z Austriakami. Konkurs zapowiada się bardzo obiecująco i myślę ,że ten typ jest bardzo rozsądnym rozwiązaniem. Słoweńcy skaczą stabilnie i daleko co najważniejsze , myślę ,że nie mają takiego skoczka , który mógłby im zawalić konkurs. Kurs na zwycięstwo Słoweńców to około 4 , myślę ,że za niewielką stawkę można się pokusić także o zagranie na ich dzisiejsze zwycięstwo drużynowe. Najbardziej obawiam się Kranjca ,ale myślę ,że nie straci tak dużo w stosunku do młodego Wellingera, utalentowanego siedemnastolatka. Pozostali powinni być lepsi od konkurencji niemieckiej i tak jak w kwalifikacjach nie będzie niespodzianki.Polecam

Status
Zamknięty.