>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Skierowanie na badania

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Dostałem od pracodawcy skierowanie na badania lekarskie wstępne i wśród nich zaznaczone są badania sanitarno-epidemiologiczne. Nie posiadam książeczki sanepidu i wpierw muszę ją wyrobić a później udać się do tego lekarza pracy czy od razu do niego mogę pójść i wtedy jego orzeczenie wystarczy i będzie zastępować książeczkę?
Badania z tego co wiem opłaci firma ale za książeczkę pewnie sam bym musiał zapłacić koło 100zł

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Skoro muszą to być &quot;badania sanitarno-epidemiologiczne&quot; to pewnie i książeczkę musisz wyrobić.
Zgodnie z art. 7 ustawy o chorobach zakaźnych i zakażeniach lekarz powinien przebadać pacjenta, dokonać oceny wyników badań laboratoryjnych, a następnie wpisać je do karty badań oraz wystawić orzeczenie o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy na danym stanowisku. Natomiast z § 4 rozporządzenia w sprawie badań do celów sanitarno-epidemiologicznych wynika, że lekarz wydaje orzeczenie, dokumentując jego wynik w karcie do badań i wpisuje wyniki badań do książeczki. Wpis nie jest równoznaczny z wystawieniem orzeczenia. Takie orzeczenie wystawiane jest w dwóch egzemplarzach: dla pracodawcy i dla pracownika
Na jakiejś podstawie musi Cię lekarz ocenić więc trzeba kupić 3 pojemniki, napakować ;) do nich materiału i zanieść do sanepidu.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Jeżeli lekarz jest w zakładzie to nic nie weźmie.

Btw. pewnie masz też morfologie do zrobienia. Jak masz jakąś poprzednią sprzed najwyżej pół roku to jest ważna. Tak przynajmniej mi zawsze mówili.