>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ruch Poparcia Palikota - opinie, dyskusje, uwagi.

alkoterror 1,4K

alkoterror

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rotterdam
Wolę przy władzy Palikota niż takiego Tuska/Kaczyńskiego/Milera i po raz kolejny w nadchodzących wyborach zagłosuje na RP ;)

Przecież palikot to idiota nie rozumiem jak można na niego głosować brak pomysłu na ten kraj, brak programu. W parti gej i tranwestyta normalnie sodoma i gomora. Legalna marihuana ? Wolał bym ją dalej nie legalnie palić niż żeby RP uzyskał większość w sejmie, a po za tym u mnie ten gość nigdy szacunku nie zyska a tym bardziej mojego głosu chociażby za obraze głowy państwa. Jeszcze jedna śmieszna rzecz wejście do sejmu i walka o zdjęcie krzyża. No ale jeśli ktoś chce mieć &quot;show&quot; w sejmie i tvn24 to głosuje na takich typów ???? ale wiadomo ile głów tyle opini , pozdro.

sumada90 12K

sumada90

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica bezrobocia
Palikot: Polacy muszą wyrzec się polskości

- Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości – stwierdził Janusz Palikot.
Słowa te padły podczas ubiegłotygdniowego konwersatorium &quot;Dialog i Przyszłość&quot; zorganizowanego przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Były prezydent zganił lidera Ruchu Palikota za tą wypowiedź.

Janusz Palikot zabrał głos po Cimoszewiczu i Kwaśniewskim. Mówił o pozycji Unii Europejskiej i roli, jaką powinna odgrywać w niej Polska. W pewnym momencie wypalił: Dziś przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości.

Stwierdzenie Palikota wywołało wśród gości konsternację, ale szybko zareagował na nie Kwaśniewski. - Proszę nie szaleć. Rozumiem intencje, ale odradzałbym takie sądy – zwrócił uwagę szefowi Ruchu.

Na spotkanie były prezydent zaprosił polityków, ekspertów i ekonomistów sympatyzujących z centrolewicą. Wśród nich znaleźli się m.in. byli premierzy Józef Oleksy Leszek Miller i Włodzimierz Cimoszewicz, lider Ruchu Janusz Palikot, założyciel &quot;Krytyki Politycznej&quot; Sławomir Sierakowski, poseł Platformy Dariusz Rosati, szef Stronnictwa Demokratycznego Paweł Piskorski, doradca prezydenta Tomasz Nałęcz i senator Marek Borowski.

Jeśli wyborcy tego pana mogliby się do tego ustosunkować to byłbym wdzięczny

aerts 78

aerts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra
Dziewięciu działaczy Ruchu Palikota zapowiedziało dzisiaj przystąpienie do SLD. Argumentowali, że RP jest formacją, której powstanie zainicjowano w gabinecie Donalda Tuska po to, by przykrywała wpadki rządu. Zdaniem polityków, którzy zdecydowali się opuścić Palikota jego partia &quot;została zainicjowana w gabinecie premiera Donalda Tuska&quot;.
Czyli mówią o tym o czym rozsądni ludzie już dawno wiedzieli.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/palikot-atakuje-bylych-dzialaczy-to-kabaret,1,5037082,wiadomosc.html

homel 918

homel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
sumada90 czyli zmienic mentalnosc totalnie, zniszczyc stare wartosci ktorymy sie typowy Polak kieruje ???? i pewnie pokochac pedalow ;p cytat Dziś przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości czesto u pewnego pisarza stosowany, z tego co wiem to wielkim fanem jego je lider RPP ;] Gombrowicza sie naczytal Palikot i gada brednie ;] pewnie cos wypil chlopak i mu sie wymsknęło co nieco z podswiadomosci
a i nie jestem wyborcom tego pana

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik

ruchpalikota.org.pl

Trochę spóźnione info ale jest, jeszcze Schetyna i paru jego ziomków odejdzie z PO (do kogokolwiek) i po koalicji.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WWA
Kolejny dureń w tej marnej partii, na potwierdzenie:
- Pan minister Gowin wie od dawna, że dzieli nas przepaść w sprawach światopoglądowych. On ma poglądy ultrakonserwatywne, wręcz pisowskie, a ja zawsze byłem zawsze na lewym skrzydle PO. Więc nie sądzę, żeby był zdziwiony, że partia o poglądach tak liberalnych może mi odpowiadać - powiedział Gibała na antenie Radia Zet.
gardzę.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie o czym my gadamy...
To jest jakaś paranoja, że partia, która opiera się na hasłach antykościelnych i pronarkotykowych dostała się do Sejmu - &quot;gimnazjum&quot; poszło i wybrało. Bo z jakich innych powodów ktoś mógł głosować na tę &quot;partię&quot;???

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie o czym my gadamy...
To jest jakaś paranoja, że partia, która opiera się na hasłach antykościelnych i pronarkotykowych dostała się do Sejmu - &quot;gimnazjum&quot; poszło i wybrało. Bo z jakich innych powodów ktoś mógł głosować na tę &quot;partię&quot;???

Co w tym skandalicznego? :confused:

xavy 386

xavy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Choćby to, że jeszcze żaden z wyborców Palikota mi nie przedstawił nawet ogólnego zarysu programu gospodarczego tej &quot;partii&quot;.

V 256

vernix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Choćby to, że jeszcze żaden z wyborców Palikota mi nie przedstawił nawet ogólnego zarysu programu gospodarczego tej &quot;partii&quot;.
Oni nie mają żadnego planu, nawet gospodarczego.
Pewnie ktoś z forumowiczów głosował na RPP, więc może byłby tak łaskawy i napisał czemu na nich zagłosował?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
I co znowu chcecie zaczynać dyskusję, która do niczego nie doprowadzi. Chcecie żeby ktoś przytoczył wam argumenty, których i tak nie przyjmiecie do wiadomości... bez sensu ;).

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Od kiedy decyzje wyborców są racjonalne? Populizm zawsze zbiera jakieś żniwa w czasie wyborów.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pewnie ktoś z forumowiczów głosował na RPP, więc może byłby tak łaskawy i napisał czemu na nich zagłosował?
Dokładnie to samo pytanie chciałem zadać.
Od kiedy decyzje wyborców są racjonalne? Populizm zawsze zbiera jakieś żniwa w czasie wyborów.
To, że demokracja to idiotyczny ustrój to inna sprawa.
I co znowu chcecie zaczynać dyskusję, która do niczego nie doprowadzi. Chcecie żeby ktoś przytoczył wam argumenty, których i tak nie przyjmiecie do wiadomośc
Dawaj te argumenty.

V 256

vernix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
I co znowu chcecie zaczynać dyskusję, która do niczego nie doprowadzi. Chcecie żeby ktoś przytoczył wam argumenty, których i tak nie przyjmiecie do wiadomości... bez sensu ;).

Przeszukałem wątek i nie znalazłem tych argumentów, więc pytam.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra
Ignorancja panowie, chcecie krytykować lub wmawiać ludziom jakieś poglądy to może zainteresujcie się najpierw. http://www.ruchpalikota.org.pl/sites..._.3429.231.pdf Ogólny program &quot;Palikotów&quot;, strony od 22 do 26 to ich poglądy-propozycje nt. gospodarki. Zarzucacie im populizm to samo robiąc przeciwko nim.
Program jak program, papier wszytko przyjmie, pisany jest najczęściej przez firmy zewnętrzne a politycy nawet go nie znają.
Ważniejsze wydają się konkretne działania a jakie działania dla rozwoju gospodarki może nieść ścisła współpraca z Ikonowiczem czy Ziętkie?
Z resztą po co taka długa dyskusja o niczym?