>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Rafał Jackiewicz (38-9; 18KO) - Kell Brook (24-0; 16KO) 08.10.2011

Status
Zamknięty.
konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Jutro kolejna bardzo ciekawa walka z udziałem Polaka. Kolejna szansa dla Rafała Jackiewicza na osiągnięcie czegoś w boksie. Po porażce na punkty z rąk mistrza IBF Dejana Zavecka Rafał stoczył dwie lżejsze walki i dostał kolejną &quot;grubszą&quot; walkę. Otóz jutro w Sheffield stoczy walkę o pas WBA Inter Conitnental z Kellem Brookiem. Inna , ta wazniejsza stawka tej walki to to że zwycięzca tej walki będzie oficjalnym pretendentem do walki z mistrzem Wiaczesławem Sanczenką. Więc jest się o co bić. Kell Brook to młody prospekt tej wagi , Jackiewicz natomiast &quot;stary wyjadacz&quot; walka powinna byc dobra. Jak widać po kursach ze Sportingbetu ( jak i u innych bukmacherów) Brook jest duzym faworytem do wygranej. Znając jednak charakter Jackiewicza to łatwo nie odpuści ;)

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inad
Kell Brook - Lovemore N&#39;dou powyżej 9,5 rund 1.50✅
Zdecydowanym faworytem tej walki jest Brytyjczyk, rekord 23-0 (16 KO). Jego rywal Południowoafrykańczyk, statystyk aż tak imponujących nie ma, 48-12 (31 KO), ale za to może pochwalić się tytułem mistrza świata IBF, który wywalczył w 2007 roku. Co prawda przegrywał aż dwunastokrotnie, ale nigdy przed czasem, a jego rywalami byli tak znani zawodnicy jak Sharmba Mitchell, Miguel Angel Cotto, Junior Witter, Paul Malignaggi (choć on akurat zbyt mocno nie bije), Kermit Cintron czy w ostatniej walce obecny mistrz WBC w wadze junior średniej Saul Alvarez. Najbardziej znane nazwiska w rekordzie Brooka to Krzysztof Bienias i Michael Jennings, obu co prawda pokonał przed czasem odpowiednio w 6 i 5 rundzie, ale żaden z nich wielkim bokserem nie jest. Tak więc dzisiejsza walka będzie dla Brytyjczyka największym testem w dotychczasowej karierze, a zwycięstwo w dobrym stylu może przybliżyć go do dużych walk. O ile jego wygrana jest bardzo prawdopodobna, to nie wydaje mi się, że miałby być pierwszym, który pokona Afrykańczyka przed czasem. N&#39;dou mimo 40 na karku ciągle znajduje się w dobrej formie fizycznej, czego dowodem było przeboksowanie 12 rund w grudniowej walce ze wspomnianym już Alvarezem.
E: Tak jak można było się spodziewać, Brook pewnie na punkty (119:110, 119:110, 118:111).
W zasadzie to samo można napisać o dzisiejszej walce, także bez analizy ponawiam typ:
Kell Brook - Rafał Jackiewicz over 9,5 rund 1.80 (unibet)

T 86

typoman_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jackiewicz bedize obijany przez wiele rund nie wytrzyma tego i padnie, Brook robi sie twarza Brytyjskiego boksu powolutku. Powinno byc przed czasem.

krzysiu 1,6K

krzysiu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock, Holandia
Dziś walka jackiewicza rozpocznie się o 22-00 na Polsat Sport, czy trochę później, jaki jest plan gali?

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Kell Brook vs Rafał Jackiewicz .Mój typ na walkę to Brook by KO,TKO or DQ 1.66✅✅✅ sportingbet.Już dziś walka w Sheffield.Być albo nie być w światowym boksie dla Rafała.Jakoś jestem osobiście sceptycznie nastawiony do sukcesu Rafała,nie widzę w nim tej woli walki które miał w poprzednich walkach,wydaję mi się że po porażce na Słowenii Rafał się skończył.Rafał jest już zresztą za stary na dobre walki z lepszymi przeciwnikami.W starciu z Brookiem wg mnie polegnie przed czasem,znacznie szybciej.To już nie jest ten sam zawodnik, którego znamy z pojedynków sprzed dwóch-trzech lat.Według mnie pojechał tam tylko i wyłącznie po wypłatę.Szybkość i siła Brooka zadecydują o jego zwycięstwie.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.Edit:TKO 6 Runda :grin:

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Ja jednak noł bet tą walkę. Lubię Rafała , sam w wywiadach wie jaka jest stawka tej walki al pytanie czy stać go jeszcze na boks na wysokim poziomie ? Ma już swoje lata , to nie HW gdzie śmiało można boksować do 40. Brook komplementuje trochę Jackiewicza , że im starszy tym lepszy itp itd ale to chyba tak z kultury u przymusu trochę powiedział.
Brookowi w Anglii ciężko będzie zrobić krzywdę , Po za tym promotor Kella już planuje przyszłe walki i ewentualne starcie z Andre Berto.
Kibicował Jackiewiczowi naturalnie będę ale żadnych pieniędzy nie zainwestuje w tą walkę.

gregor07 792

gregor07

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inad
Jak tu typować jak sędziuje taki ******. Na pewno wiedział, że Jackiewicz nigdy nie przegrał przed czasem i musiał mu to po chamsku zabrać żeby wygloryfikować zwycięstwo swojego. Szkoda gadać.

T 86

typoman_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
no swietna walka Jackiewicza dostawac przez 6 rund i trzymac podwojna garde, dobrze ze przerwal ;)

krzysiu 1,6K

krzysiu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock, Holandia
Przerwać pojedynek w takim momencie to niepoważne, obejrzałem sobie dziś właśnie przed chwilą powtórkę tej walki i w pełni zgadzam się z komentatorami. Było może słabo, przegrywał, ale przerwanie walki to brzydkie zachowanie. Angielski sędzia, wszystko mówi za siebie :/

kris11 3

kris11

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Fakt Jackiewicz przegrywał ale nie był zamroczony, wyprowadzał ciosy. Zachowanie sędziego było skandaliczne, moim zdaniem wziął za to sporą kase.

S 11

skorp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze ,ze ponownie boks zawodowy umiera najlepszy sport z nagortszymi regulami skandaliczne werdykty dziwne decyzje sedziow ringowych a takze po 10 pasow w kazdej kategori wagowej.Nie jestem fanem Jackiewicza jest on przecietnym bokserem ale to nieznaczy ze sedzia powinienien okradac go z szansy wygrania.Najgorsze sa kometarz typu i tak przegrywal wiec sluszne przerwal.A wiec poco w boksie mamy 12 rund? dla &quot;fahofcof&quot; boksu ktorzy twierdza ze walka powinna byc przerwana proponuje oboejrzej walke davida Haye z 40 letnim carlem thompsonem gdzie carl byl obijany jak worek treningowy co chwila chwiejac sie na nogach natomiast przetrwal odpalil sierpowy i zdolal pokonac 100% faworyta to jest cale piekno boksu ktore poraz kolejny zostalo zabite.Nieprzypominam sobie gali od kilkui miesiecy na ktorej niebyloby kontrowersji szczytem byla gala w Niemczech gdzie oprocz walki Proksy wszystkie wyniki byly skandaliczne czas na zmiany!

Status
Zamknięty.