NAC Breda - FC Den BoshO to chodzi !
Breda wygra - 1,53 (główny typ)

Breda/Breda - 2,25

Breda(-1) - 2,20

Breda ov 2,5 bramki - 2,50

Wszystko bet365
Bardzo ciekawy mecz sie szykuje w Bredzie. Jako, ze uwielbiam grac druzyny aspirujace do awansu jak Sparta, Breda przeciwko duzo słabszym druzyna srodka tabeli, ten kurs biore.
Breda gra falami w tym sezonie. Po słabych spotkaniach potrafia rozgromic rywali z wysokiej półki ale zarówno styl gry druzyny jak i potencjał kadrowy pozwala wierzyc, ze uda sie ustabilizowac forme. Nikt nie ma watpliwosci, ze Breda gra o awans i kazdy inny rezultat na koniec sezonu bedzie porazka. Po 12 kolejkach zajmuja 6 pozycje w tabeli głównie przez nierowna forme i kilka głupio straconych punktow. Dystans do lidera to juz 6 punktow wiec nie ma miejsca na gubienie kolejnych punktow. Obecnie Breda ma na koncie 3 wygrane z rzedu w imponujacym stylu 6:1 wyjazd z Oss i te bardziej wartosciowe zwyciestwo 4:0 ze Sparta. Mysle, ze przerwa reprezentacyjna powinna zadziałac na dobre druzynie i zawodnicy, ktorzy swiecili forma 2 tygodnie temu powinni byc dobrze przygotowani. Mowa tutaj o lini ataku czyli Sjoerd Ars, oraz Mats Seutjens, ktorzy razem w tym sezonie maja 14 bramek a swietne zawody ostatnio grał rowniez inny Holender Suk. Liderem druzyny jest 27letni pomocnik Brands, ktory strzelił juz 7 bramek w tym sezonie. Potencjał Bredy jest ogromny jak na ta lige, szczegolnie ofensywny, poniewaz jest to druzyna, ktora strzeli.a najwiecej bramek w lidze a nie traci wcale duzo.
FC Den Bosch to typowy sredniak ligi. Nie grozi im ani awans ani spadek a ostatnie 3 wygrane z rzedu tylko w tym utwierdzili poniewaz po słabym poczatku sezonu usadowili sie w srodku stawki na 9 pozycji. Druzyna oczywiscie solidna ale jak przychodzi im grac z czubem tabeli to widac braki. Porazka ze Sparta 2:5, oraz domowa z GO Eagels 2:4 pokazuje, ze szczegolnie w defensywie cos nie gra. Niemniej jednak trener van Eck (o bardzo charakterystycznym wygladzie) robi to co sie od niego oczekuje. W odroznieniu do druzyny Bredy, ich nie ogladałem zbyt czesto (jedynie skroty, podsumowania kolejki itd. ) ale wydaje sie, ze wywiezienie punktow z Bredy bedzie dla nich bardzo ciezkim zadaniem. Duzo bedzie zalezec od dyspozycji Havara w srodku pola ale pewnie zabraknie mu wsparcia i druzyna Bredy zdominuje ten mecz.
Podsumowujac Goscie to sredniak. Nie powinni niczym zaskoczyc dzisiaj faworytow a w strone gospodarzy nasuwa sie kilka typow. Breda lubi grac ofensywnie i z rozmachem szczegolnie u siebie a takze juz w 1 polowie konczyc mecz wysokim prowadzeniem. Najlepsza opcja jest czysty win po znosnym kursie ale mozna poszukac czegos wiecej
Dokładam rozne. Typ powinien byc bez problemu pokryty !
Ajax woman - PSV womanSzkoda rogow :/
Ajax wygra - 1,75 (glowny typ)

Powyzej 9,5 rr - 1,83 

Powyzej 10rr - 2,37

Powyzej 11rr - 3,10

Ajax/Ajax - 2,75

Ponownie stawiam na dziewczyny z Ajaxu z tym, ze dzisiaj ogladam na zywo ze iałem na nie dwa razy. Raz wypaliło swietnie i wszystkie typy byly skuteczne, drugi raz było blisko ale niestety z Twente porazka. Dzisiaj stawiam na druzyne po prostu lepsza.
Dziewczyny z Ajaxu wciaz na pozycji lidera z punktem przewagi nad Twente, oraz czterema nas PSV z tym, ze rywale maja 1 mecz zagrany mniej. Dlatego tez jest to dzisiaj niesamowicie wazny mecz dla gospodyn. Poprzednia kolejka to pechowa, dosyc glupia porazka na stadionie wielkich faworytek z Twente. Do przerwy wygrywały 1:0 z duza przewaga po to, by przegrac ostatecznie 2:3. Wynik ten bardzo boli wiec dzisiaj motywacja bedzie podwojna. Ajax do tego meczu z Twente grał prawie perfekcyjnie a ostatnia passa wygranych była imponujaca. W dobrej formie jest napastniczka Bakker, ktora nieco zawiodła w ostatnim meczu, jednak w tym sezonie ma 5 bramek i wydaje mi sie, ze dzisiaj powiekszy swoj dorobek. Jak wspomniałem w poprzednich analizach atmosfera w druzynie jest swietna a odpowiedzialnosc za wynik bierze kazda zawodniczka a co bardzo cieszy, bliska powrotu do gry jest Anouk Hoogendijk, ktora jak jest zdrowa jest liderka druzyny. Na swoim twitterze i instagramie wspominała, ze stan zdrowia jest lepszy a w holenderskich portalach pisza, ze jest blisko powrotu. Tak wiec w druzynie Ajaxu jest wszystko aby wygrac ten mecz.
Rywal to uznana marka w Holandii, jednak druzyna nie rozwija sie w takim tempie jak ich dzisiejsze rywalki. Jestem prawie pewny, ze PSV zakonczy ten sezon na 3 pozycji, poniewaz nikt im nie ma prasa dogonic a takze one same nie maja argumentow by powalczyc z top 2. 9 pazdziernika na wlasnym stadionie dziewczyny z PSV uległy z Ajaxem bardzo gładko 1:3. Przegrały rowniez z Twente 2:3 oraz zanotowały remis z Heerenveen. Oprocz tego same wygrane. Raz łatwiejsze, raz trudniejsze ale jak wspomniałem. Top 3 jest pewne. Kadra PSV jest dosc specificzna, poniewaz ma ona 9 zawodniczek z ataku, oraz tylko 5 w linii pomocy. To moze wyjasniac fakt, ze sa najskuteczniejsza druzyna ligi ale rowniez bramki traca i to bie zawsze z potentatami. Na pewno grozny jest duet w ataku Lawerissa, Coolen. One strzelaja regularnie i o ich forme raczej nie ma obaw. Wiecej do zyczenia pozostawia defensywa, ktora przy duzo lepiej zorganizowanych rywalach moze dzisiaj sobie nie poradzic.
Wydaje mi sie, ze dzisiaj wygra druzyna z wiekszym potencjałem, lepiej zorganizowana, grajaca lepsza pilke w tym sezonie. Mecz z Twente potwierdzil, ze potrafia dominowac. Wtedy sie nie udało wiec dzisiaj przy zapewne duzej frekwencji, bo stadion pomiesci 5 tysiecy osob druzyna z Amsterdamu wygra. Osobiscie mam nadzieje, ze kawał dobrej, ofensywnej piłki i potwierdzenia aspiracji druzyny gospodarzy w walce o mistrzostwo i
Champions League. Cisnienie na ten mecz jest spore ale to tylko zmotywuje faworytki