>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Puchar LIGA total! 2011-07-19/20

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Juz w ten Wtorek i najbliższą środę odbędzie się PUCHAR LIGI TOTAL. W środę finał , może być ciekawie jak spotka się Bayern z Dortmundem.Przypomnę , że mecze trwają 60 min czyli 30 min jedna połowa.W turnieju wystąpią 4 ekipy:
  • Bayern Monachium
  • Borussia Dortmund
  • FSV Mainz
  • Hamburger SV

KURSY NA SPOTKANIA:

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath
Można teoretycznie założyć, że drużyna Mainz mocno napali się na ten turniej, bo to w końcu wydarzenie z okazji otwarcia ich stadionu. Jeśli chodzi o Borussie, to chyba trener Klopp nastawia się bardziej na sobotni mecz o superpuchar Niemiec z Schalke, które na pewno potraktują poważnie, chociażby z faktu, że to są Wielkie Derby Zagłębia Ruhry. Jeśli chodzi o Bayern i HSV, to będzie to dobra okazja do sprawdzenia się i pokazania siły przed sezonem. Bayern również 26 i 27 lipca zagra w turnieju Audi Cup, gdzie wystąpią w roli, gościnnie zagrają FC Barcelona, AC Milan oraz Internacional Porto Alegre.
Myślę, że turniej będzie tak jakby pokazówką, zaprezentowaniem nowych nabytków. Uważam, że ekipy zagrają w każdy dzień innymi składami, żeby dać wszystkim pograć.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Podzielam opinię Pirelliego, nie zdziwię się jak w finale zagra Mainz z HSV, bardziej jestem przekonany do drużyny z Moguncji bo BVB ma za pasem mecz z Schalke gdzie jednak trofeum jest bardziej prestiżowe.Dodatkowo dochodzi do tego mecz na nowej arenie [ kapitalnie się prezentuje ] co będzie dodatkowym bodźcem do dobrego zaprezentowania się.Tutaj bardziej upatrywałbym niespodzianki aniżeli w meczu Bayernu.

Bayern Monachium - Hamburger SV | over2 - 1,775 (Bet365)✅

Trochę na wyrost napisałem o HSV jako drużynie, która może zagrać w finale bo zweryfikowałem swoje informacje i suma sumarum wychodzi na to, że Bayern wyjdzie najmocniejszym zestawieniem z Neurerem, Rafinhą jako nowymi nabytkami oraz starymi, dobrze znanymi graczami.Zagrali trzy sparingi, który wygra dość wysoko bo każdy dwoma bramkami, a aplikowali czasem i cztery, co prawda był jeszcze Klose, a bramkami popisał się również Muller, Gomez czy Olić.
Zaś o HSV można powiedzieć, że ciężko może wyglądać ich gra w przyszłym sezonie bo wątpię aby młody zaciąg z Londynu pomógł w walce o top5.W /turnieju też nie przewiduję aż takiego stawienia czoła Bayernowi bo jednak takie nazwiska jak Mancienne , Diekmaier czy Son nie powalają i wątpię aby podczas godziny gry stawili na tyle czoła aby udałoby się im awansować.Przyznam, że ciężko mi znaleźć na razie kadrę HSV, ale jak będę mieć to wrzucę tutaj.A dlaczego ? A dlatego, że znalazłem dość fajny typ, uważam, że podczas godziny gry jak najbardziej jest możliwe strzelenie trzech goli, a i kurs jest mocno zachęcający, mamy ten komfort, że przy dwóch trafieniach będzie zwrot także uważam, że warto zaryzykować bo mówi się w Bawarii, że Bayern od mocnego akcentu ma zacząć ten sezon, w meczu z HSV będzie na pewno ku temu okazja także typ prawdopodobny, a i kurs fajny także można próbować.

//// Żeby byc uczciwym to dodam, że nie grałem bo już po południu 365 zmienili to zdarzenie na over2 i 2.5 i nie wydała mi się to aż tak korzystna opcja dlatego zostawiłem.Mam nauczkę na przyszłość aby grać wczesniej.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
darius010 +5 Punkty
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bayern Monachium - Hamburger SV | over2 - 1,775 (Bet365)
Trochę ryzykownie w sensie , że mogą nie przekroczyć tej lini a po za tym overy to loteria w BL bynajmniej dla mnie - 60 minut to może być za mało na pokrycie tej lini.Jak spojrzymy na ostatnią potyczkę tych ekip to Bayern zdemolował HSV bodajże 7:0 teraz się dodatkowo wzmocnili i niby można się spodziewać podobnego scenariusza tym bardziej , że HSV totalnie w przebudowie i minie sporo czasu zanim się wszyscy zgrają ale ja tu widzę jakieś 2:0 więc może być problem z overem , początek sezonu itd. Inwestować nie ma co w to dużych pieniędzy ale jak miałbym się skusić to tylko WIN BAYERNU bo wychodzą w najmocniejszym składzie. Na Live można najlepiej spróbować , mecz transmitowany na ORANGE SPORT INFO.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Bayern Monachium - Hamburger SV

Ja chyba pójdę na łatwiznę i postawie na Bayern co wydaje mi się przy tym kursie najbardziej sensowne. Nie mam nic do zarzucenia ofensywie Bawarczyków, wzmocnili znacząco defensywę nie ingerując w filary zespołu. W HSV w tym okienku transferowym zmieniło się wiele, przyszło kilku młodych piłkarzy ale najważniejszą jest strata Zé Roberto, którego przynajmniej ja uważałem za ważny punkt zespołu, drużyna na pewno nie stanowi jeszcze kolektywu i jeszcze trochę zajmie zanim się zgrają i będą mogli rywalizować z najlepszymi Bundesligi. Mecz będą trwać krócej niż niż zwykle wiec kluczową rolę odegra raczej Robben, który będzie chciał pokonać bramkarza rywali jak najszybciej, a następnie zejść z boiska. W Bayernie na pewno będzie się chciał pokazać nowy nabytek Nils Petersen król strzelców 2BL czy nazywany nowym Robbenem Japończyk Takashi Usami. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to, że jest to turniej towarzyski i z marketingowego punktu widzenie finał Bayern - BVB/Mainz lepiej się sprzeda.

Bayern Monachium - Hamburger SV Typ:1 Kurs:1,62

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath

Typ: 1
Kurs:3.30
Buk:Bwin

Mainz przed tym sezonem złożyło całkiem ciekawa kadrę. Siłę napadu wzmocnił młody bardzo utalentowany Anthony Ujah, który dla norweskiego Lillestrøm w poprzednim sezonie zdobył 32 gole w 42 meczach. Robi wrażenie, biorąc pod uwagę, fakt, że ma on dopiero 20 lat. Atak wzmocnił również młody Eric Maxim Choupo-Moting, który w HSV nie miał szans na grę w poprzednim sezonie 2 gole w 10 spotkaniach. Za darmo przyszedł również Deniz Yilmaz z Bayernu Monachium II. Oprócz tego nie zapominajmy, że w składzie jest Węgier Adam Szalai (20/4) oraz Sami Allagui (28/10). Z drugoligowych klubów przyszło bardzo perpektywiczni gracze min. Nicolai Müller (poprzednio SpVgg Greuther Furth - 33/7), Węgier Zoltán Stieber (poprzednio Alemania Aachen 34/10), którzy stanowili o sile wyżej wymionionych zespołów w 2.Bundeslidze. Z Austrii Wiedeń zakontraktowano też młodego Juliana Baumgartlingera (31/1).
Nie zapominajmy o graczach, którzy stanowili o sile zespołu Moguncji w poprzednim sezonie a więc: Eugen Polanski (28/0), Andreas Ivanschitz (20/3), czy kapitan zespołu Nikolce Noveski (32/2)
W zespole z Moguncji, nie ma wielkich nazwisk, ale z tych piłkarzy można stworzyć całkiem mocną ekipę, na walkę o czołowe lokaty w Bundeslidze, a również można powalczyć w LE, gdzie Mainz rozpocznie od 3 rundy 28 lipca meczem u siebie. Przeciwnikiem będzie Fiński Kups Kuopio bądź Rumuński Gaz Metan.
Piłkarze Mainz będą chcieli się jak najlepiej zaprezentować swoim kibicom, oraz jak najlepiej uczcić otwarcie własnego stadionu.
W Mainz z powodów urazów prawdopodobnie dzisiaj nie zobaczymy Floriana Hellera oraz Malika Fathiego
Jeśli chodzi o mistrza Niemiec, to na ten turniej trener Klopp zabrał taki skład: Weidenfeller, Subotic, Kringe, Kehl, Leitner, Lewandowski, Zidan, Götze, Le Tallec, Perisic, Hummels, Großkreutz, Langerak, Gündogan, Kagawa, Löwe, Piszczek, Santana, Hornschuh, Vrancic.
Brak wiadomo Lucasa Barriosa, a także Marcela Schmelzera i Svena Bendera, którzy podczas zgrupowania w Szwajcarii nie znajdowali się w optymalnej dyspozycji i trenują cały czas indywidualnie. Nie zagra również Kuba Błaszczykowski, który w poprzednim tygodniu na treningu doznał naderwania włókien mięśniowych oraz Antonio da Silva, który ma zapalenie więzadła rzepki.
Zobaczymy dzisiaj za to nowe nabytki Borussi, a więc Ivana Perisica (poprzdnio FC Brugge 27/16) oraz İlkaya Gündoğana (poprzednio FC Nuernberg 25/5)
Wiadomo, obie ekipy również będą się oszczędzały, ale trener Klopp zapowiedział już, że da zagrać wszystkim graczom i spróbuje stworzyć 2 składy. Piłkarze Borussii będą mieć w głowach również najbliższy mecz o Superpuchar Niemiec, a zarazem Wielkie Derby Zagłębia Ruhry z Schalke 04. Tak więc piłkarze będą się oszczędzać, żeby nie doznać niepotrzebnych kontuzji. Myślę, że jednak Mainz dzisiaj bardziej będzie chciał wygrać i tym samym jutro zagrać w finale.
http://www.transfermarkt.de/de/florian-heller/profil/spieler_2077.htmlhttp://www.transfermarkt.de/de/anthony-ujah/profil/spieler_142281.html

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
FINAŁY !

Czas na finały. Pierwszą niespodzianką z pewnością była przegrana Bayernu , który zagra z Mainz o trzecie miejsce. Obecny mistrz Niemiec Borussia Dortmund zmierzy się z ekipą z Hamburga , która po totalnej przebudowie zdołała już wygrać ze słabym Bayernem. Dziś emocji ciąg dalszy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
No i Bayern wszytko zespół i niema już co grać w tym turnieju :;/:. Bayern jest zdecydowanym faworytem w spotkaniu z Mainz, ale wtedy drużyna z Moguncji musiała by przegrać wszystkie mecze w turnieju, który został zorganizowany z okazji otwarcia ich nowego stadionu... wiec może być niespodziewany wynik.

BVB- HSV tu faworytem jest Borussia ale nie wiadomo jakim składem zagrają i jak podejdą do spotkanie bo najważniejszy dla nich jest Superpuchar, w BVB ewidentnie brak środka, Kagawa musiał wczoraj często schodzić do boku żeby miał z kim grać. Co do HSV to wczoraj mnie zaskoczyli, może nie mieli znaczniej przewagi ale wygrali i dzisiaj mimo wszytko stać ich jest chociażby na remis z Borussią.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
w BVB ewidentnie brak środka, Kagawa musiał wczoraj często schodzić do boku żeby miał z kim grać
Ja bym tak sprawy nie stawiał. Kagawa schodził do prawej strony by móc wymieniać piłke z Gotze. Starali się rozklepywać obrone rywala. Ponadto środek był bardzo zagęszczony więc nie było jak się przedostać i to dlatego schodził też do boku.
Ponadto oglądając wczorajszy mecz bardzo podobał mi się ten młokos 18-letni Leitner. Warto na niego stawiać. Nie bał się podejmować decyzji i zagrań z pierwszej piłki. Kehl w destrukcji dobrze się spisywał i Mainz wiele sobie nie pograło. Wg mnie nie ma powodów by się czepiać własnie gry środka pola;) W ogóle nei ma powodów by się czepiać BVB bo grają to co w poprzednim sezonie i to się może podobać.
Przed dzisiejszym meczem Mainz - Dortmund warto przeczytać -&gt; http://www.borussia.com.pl/news/Napieta-sytuacja-kadrowa-po-meczu-z-Mainz-5053
Tak więc w bramce pewnie Langerak będzie. Na lewej obronie Lowe. Wczoraj ładny strzał z dystansu w poprzeczke. Ogólnie kolejny utalentowany gracz i zmiennik Schmelzera. Kto jeszcze zagra? Pewnie Zidan, Felipe Santana bowiem Subotić jak napisane w wyżej wskazanym artykule ze wstrząśnieniem mózgu.
Ja tam nic nie typuje podczas tego turnieju tylko obejrze sobie mecze pod kątem zbliżającego się sezonu ;)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Co do HSV to wczoraj mnie zaskoczyli, może nie mieli znaczniej przewagi ale wygrali i dzisiaj mimo wszytko stać ich jest chociażby na remis z Borussią.
Jak zagrają tym samym składem co wczoraj to nie powinno być problemu. Hamburg będzie mieć problem , niby wygrali z Bayernem a w zasadzie to Bayern dał im wygrać. Druga sprawa to skład jaki wystawi Klopp , trzecia sprawa to 60 min i dlatego warto się zabezpieczyć remisem. Dortmund (0) w okolicach 1,5 kurs powinien być. Mnie martwi postawa Lewego , chłopak w ogóle nie widoczny i znowu czeka go ława. Przypomnę , że Borussia na inauguracje rozgrywek zmierzy się właśnie z HSV więc ten mecz może być punktem odniesienia do pierwszego spotkania ligowego. Nie ma Sahina niby jest problem z grą w środku jak pisał darius ale do tego został sprowadzony Gundogan z Nurnberg w sparingu jak grał to większość piłek szło przez niego i nie było problemuz graniem przez środek. Bayern tak samo jak w poprzednim sezonie dno w defensywie, skrzydłowi bez formy więc nie ma szału i tak na prawdę nie wiadomo czego się po nich spodziewać.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Ja bym tak sprawy nie stawiał. Kagawa schodził do prawej strony by móc wymieniać piłke z Gotze. Starali się rozklepywać obrone rywala. Ponadto środek był bardzo zagęszczony więc nie było jak się przedostać i to dlatego schodził też do boku.
Ponadto oglądając wczorajszy mecz bardzo podobał mi się ten młokos 18-letni Leitner. Warto na niego stawiać. Nie bał się podejmować decyzji i zagrań z pierwszej piłki. Kehl w destrukcji dobrze się spisywał i Mainz wiele sobie nie pograło. Wg mnie nie ma powodów by się czepiać własnie gry środka pola W ogóle nei ma powodów by się czepiać BVB bo grają to co w poprzednim sezonie i to się może podoba

No właśnie schodził Gotze bo na środku nie miał kolegi, który byłby na podobnym poziomie technicznym co pozwoliło by mu tak jak z Sahinem klepać nawet jak mieli kilku rywali na plecach. A ten Leitner zabrał Lewandowskiemu numer na koszulce, defensywny pomocnik z 7 :razz:, te numer raczej noszą perspektywiczni piłkarze tak, że zobaczymy jak to będzie. Co do gry BVB to widać, że dojrzeli to puls bo w LM nik im nie da się bawić.

Jak zagrają tym samym składem co wczoraj to nie powinno być problemu. Hamburg będzie mieć problem , niby wygrali z Bayernem a w zasadzie to Bayern dał im wygrać. Druga sprawa to skład jaki wystawi Klopp , trzecia sprawa to 60 min i dlatego warto się zabezpieczyć remisem. Dortmund (0) w okolicach 1,5 kurs powinien być. Mnie martwi postawa Lewego , chłopak w ogóle nie widoczny i znowu czeka go ława. Przypomnę , że Borussia na inauguracje rozgrywek zmierzy się właśnie z HSV więc ten mecz może być punktem odniesienia do pierwszego spotkania ligowego. Nie ma Sahina niby jest problem z grą w środku jak pisał darius ale do tego został sprowadzony Gundogan z Nurnberg w sparingu jak grał to większość piłek szło przez niego i nie było problemuz graniem przez środek. Bayern tak samo jak w poprzednim sezonie dno w defensywie, skrzydłowi bez formy więc nie ma szału i tak na prawdę nie wiadomo czego się po nich spodziewać.
Zdecydowanie Lewy będzie na ławce siedział, teraz jak jest Perisic ewentualnie jak Zidan zostanie to nawet kontuzje kolegów mu nie pomogą w walce o jedenastkę.

Co do Bayernu to Heynckes zły skład wybrał, obrona Köz, Van Buyten, Badstuber, Lahm - drugi raz w takim zestawieniu nie wyjdą. Robben pewnie złapie formę, a nawet jak nie to on i tak będzie grał swoje bo to taki charakter. Odnoszę takie wrażenie, że Bayern zagrał mecz na pokaz i nie chcieli ujawniać w jakiej są dyspozycji, bo HSV ma wielu nowych piłkarzy, kilku na CA wiec nie są mocni... nawet mimo wczorajszego wyniku.

Status
Zamknięty.