Sock J. â Lopez F. 1 @ 1.70 (1xBet) | 4/10j 
Przed nami 2. kolejka fazy grupowej Hopman Cup. Zarówno
USA, jak i
Hiszpania do spotkania podejdą podbudowani zwycięstwami w 1. kolejce. Jest jednak między tymi tenisistami taka różnica, że Jack Sock wygrał swoje spotkanie singlowe oraz miksta. Natomiast Feliciano Lopez przegrał singla, jednak dzięki dobremu występowi swojej partnerki, udało się doprowadzić do remisu z Australijczykami, po czym wygrywając grę mieszaną, zwyciężyli w cały meczu 2-1.
Miałem okazję oglądać całe spotkanie Hiszpanów z Australijczykami. Lopez nie pozostawił po sobie dobrego wrażenia. Nie był w stanie i nie bardzo wierzył w to, że może pokonać Nicka Kyrgiosa. Masa błędów i dużo złych decyzji. Pozostawił po sobie wrażenie kogoś, komu nie bardzo chce się grać w turnieju pokazowym âna poważnieâ. Hiszpan jest bardzo doświadczonym graczem, w tym roku będzie kończył 36 lat. Myślę, że 100% swoich możliwości, będzie pokazywał w tych najważniejszych turniejach, a tego typu spotkania są dla niego przede wszystkim treningiem i przygotowaniem do dalszej części sezonu.
Po drugiej stronie siatki zobaczymy dużo młodszego Amerykanina, który jest zawodnikiem ciągle rozwijającym się. Słynie z dynamicznego nadgarstka i bardzo âszybkiej rękiâ. Jest ambitnym graczem, któremu bardziej powinno zależeć na zwycięstwie w tej imprezie, niż Lopezowi. Ciekawostką jest też fakt, że Sock ma świetny bilans z graczami leworęcznymi 36-12. Jakby nie patrzeć, ta statystyka robi wrażenie.
W pojedynkach bezpośrednich mamy remis 1-1. Ostatnie spotkanie, do którego doszło w zeszłym roku w Szanghaju, wygrał Sock. Natomiast Lopez wygrywał z nim w 2013 roku w Memphis, są to czasy odległe, dlatego myślę, że jeśli brać jakiś wyznacznik to jest nim na pewno to spotkanie z zeszłego sezonu.
Myślę, że dużo więcej argumentów jest po stronie Jacka Socka i powinien to spotkanie wygrać.