???? Djokovic N. - Medvedev D.
Medvedev D. +2,5 seta ::: 3,70 ::: 1/3 ▶
Jak to leciało?
"Serb, Rosjan dwa bratanki..."? Djokovic jest w średniej dyspozycji co widać od dłuższego czasu, co prawda on takich 20-letnich Medvedevów to może wciągnąć nosem, jednak w mojej opinii warto zagrać po takim kursie choćby na seta dla młodego Rosjanina.
Z tego co pamiętam to Djokovic rok temu u siebie przegrywał już na Davisie 1:2 z Kukushkinem więc na over 3,5 seta liczę też i tym razem. Novaka rzadko kiedy na żywo oglądają kibice w Serbii, a jest to bohater narodowy #1 jeżeli chodzi o serbski sport. Do tego Djokovic nie raz potrafił wyczyniać cuda na kortach, czy przegrywać z małoletnim jeszcze Tomicem kilka ładnych lat temu na pokazówce w Australii Kooyong. Wynik jaki brałbym tutaj w ciemno to 3:1.
Wynik:
2:1 i krecz
???? Berlocq C. - Fognini F.
???? Pospisil V. - Edmund K.
Fognini F., Pospisil V. +2,5 seta ::: 1,88 --> 1,42 ::: 2/3
+0,84
Carlos kiedyś świetny zawodnik na mączce, ale to było jakieś dobre 3 lata temu, grał na poziomie
ATP, los chciał, że zjechał do poziomu Challenger. Mizernie wyglądają te jego wyniki, a na AO ugrane 3 gemy z Gasquetem to tylko potwierdzają.
Fognini jeszcze trzyma swój poziom, może nie taki jak kiedyś gdzie grał w 3 finałach
ATP pod rząd z czego 2 wygrał, ale gra na wysokim poziomie w wyższej klasie niż Challenger. Wiadomo jak to u Fabio z głową różnie bywa, jednak to Davis Cup, gra dla Włoch. Liczę na pełną mobilizację z jego strony.
Już kiedyś pisałem, że Pospisil, Janowicz i jeszcze wtedy Paire (teraz już nie) to grono zawodników którzy z pośród swoich rówieśników lub zawodników +/- 1-2 lata nie wygrali turnieju
ATP. Został więc teraz tylko Pospisil i Janowicz. Vasek kiedyś genialny występ na Mastersie w Kanadzie, świetny deblista, ale w singlu to facet kuleje. Myślę, że u siebie powinno go stać spokojnie na seta. Edmund to świeża krew w czołówce, więc w meczu do 3 wygranych setów może raz dać ciała.
Wynik I:
Seppi zamiast Fogniniego
Wynik II:
3:0