>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Przewalutowanie

C 0

chorwat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
chce wpłacić mbankiem 500 usd, taką mam walutę ustawioną na MB, ale przelewy24 nie obusługują USD. Przewalutowanie kosztuje 36zł ze strony p24 + 14zł od MB, czy jak wpłacę zwykłym przelewem ten co idzie 2-5 dni to unikne tych opłat? Bo jeszcze może być jakieś 2,99% za przewalutowanie z PLN na USD przy tym zwykłym przelewie? Opłaca się bawić w ten zwykły przelew czy płacić 50zł haraczu?

V 256

vernix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mnie się wydaje, że P24 wyśle pieniądze w PLN, a Moneybookers to przewalutuje i pobierze opłatę. Nie miałoby sensu podwójne przewalutowanie przez P24 i MB.

sylwek2012 1K

sylwek2012

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie Zdrój
chce wpłacić mbankiem 500 usd, taką mam walutę ustawioną na MB, ale przelewy24 nie obusługują USD. Przewalutowanie kosztuje 36zł ze strony p24 + 14zł od MB, czy jak wpłacę zwykłym przelewem ten co idzie 2-5 dni to unikne tych opłat? Bo jeszcze może być jakieś 2,99% za przewalutowanie z PLN na USD przy tym zwykłym przelewie? Opłaca się bawić w ten zwykły przelew czy płacić 50zł haraczu?
???? obojętnie który wariant nie wybierzesz jeżeli rzeczywiście tak jest jak piszesz to w każdym przypadku zapłacisz ok 3% prowizji za przewalutowanie. Nie ma co sie zastanawiać lepiej dopłacić te 20-30 gr i mieć wszystko 10 razy szybciej ???? Wogóle skąd masz to info że p24 i Mb pobiera konkretną opłate za przewalutowanie ?

S 427

slukasz123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
???? obojętnie który wariant nie wybierzesz jeżeli rzeczywiście tak jest jak piszesz to w każdym przypadku zapłacisz ok 3% prowizji za przewalutowanie. Nie ma co sie zastanawiać lepiej dopłacić te 20-30 gr i mieć wszystko 10 razy szybciej ???? Wogóle skąd masz to info że p24 i Mb pobiera konkretną opłate za przewalutowanie ?

Akurat sie mylisz wczoraj otrzymalem wyplate w euro i w funtach i powiem szczerze ze za przewalutowanie o niebo lepiej wychodzi funt nie wiem z czego to wynika ale marza jak zobaczylem jest jakas 0,1zl za 1funta a za euro 2 razy tyle wg mnie to zlodziejstwo no ale....

T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Możesz napisać coś więcej o tych prowizjach? Wpłacam na buka, pisze jak byk fees free a kiedy płacę przez Moneybookers Przelewy24 to wychodzi za 200Euro o 50zł blisko więcej, to nie jakieś grosze tylko poważny procent.

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Żebyście wiedzieli... Niezłe draństwo się uprawia... Wpłacasz 100zł masz 22euro, wypłacasz 22 euro masz ok 80zł... Potem wypłata kolejne 8zł...
I tu pytanie?
Gdzie do mb pisać i czy to możliwe by zamienili mi walutę prowadzenia portfela?

cassapian 108

cassapian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
najlepiej zamknąć konto i otworzyć nowe z inna walutą

simons 646

simons

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Żebyście wiedzieli... Niezłe draństwo się uprawia... Wpłacasz 100zł masz 22euro, wypłacasz 22 euro masz ok 80zł... Potem wypłata kolejne 8zł...
I tu pytanie?
Gdzie do mb pisać i czy to możliwe by zamienili mi walutę prowadzenia portfela?
Aby miec 2 waluty musisz miec konto handlowca, gdzie transakcje są droższe, albo konto VIP na poziomie silver (wpłaty do partnerow MB na poziomie 30k+ euro w pol roku)
A to normalne, że kurs przewalutowania EUR-&gt;PLN jest niższy a PLN-&gt;EUR wyzszy niz srednia rynkowa, takze nie wiem skad to oburzenie ????
Najlatwiej w takich przypadkach - albo zostawiac kase u bukow z waluta w E i grac do wyczyszczenia konta albo do uzyskania wiekszej sumy. Drugim wariantem, gdy mamy mniejszy kapital na zakaldy i msuimy wypalcac co chwile to po prostu unikanie bukow z innymi walutami niz PLN bo ta nadwyzke co da nam lepszy kurs, z nawiazka zabierze podwojne przewalutowanie.

A 0

arek90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
wyplacal ktos jakos na dniach kase od buka gdzie ma konto w EUR a MB w PLN? Po jakim kursie policzyli EUR przy wyplacie?

T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Mnie ciekawi czy jeśli mam u buka EUR i konto w MB też EUR to nie będzie żadnych opłat za withdraw?

simons 646

simons

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A jak masz konto w PLN i wypłacasz w PLN to są opłaty ? ???? NIE ????
Tzn to zalezy od buka czy pobiera oplaty za wyplaty czy nie, ale wyplacajac z konta w EUR na MB w PLN traci sie na przewalutowaniu i prowizji od zmiany waluty ... jak masz konto w EUR i MB w EUR nie ma przewalutowania to na czym chcesz tracić pieniadze ? ????