>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Przelew ze skrilla na Bank Zachodni WBK

devil02 0

devil02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam,
mam pytanie przelałem sobie z Skrilla 100€ ( - prowizja 2,95€), czyli ze Skrilla fizycznie wyszło 97,05€. Na BZWBK rachunek - &quot;Konto oszczędnościowe w walutach&quot; prowadzony w Euro doszło tylko 90,55€. W związku z tym mam pytanie czy te brakujące 6,5 € to:
a) prowizja od wpłaty na konto (zna ktoś tabelę opłat w zależności od kwot),
czy może:
b) jest tak, że przesyłane Euro jest przewalutowywane na złotówki w Skrillu a następnie znowu przewalutowywane na Euro w BZWBK(chociaż wydaje mi się to bezsensowne, ale chce się upewnić przed przelaniem większej kwoty żeby było to w miarę opłacalne)

A 511

amigo007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Z tego co pamiętam, to skrill wypłaca z pekao sa. Taka duża firma raczej powinna mieć też konto walutowe. Ale kto wie może i nie mają. Z tego co pamiętam, to wysłanie przelewu z konta walutowego, kosztuje jak przelew zagraniczny. Stąd być może różnica, że odliczają ten koszt. Albo jest podwójne przewalutowanie, najpierw skrill zamienia na złotówki. I wysyła z pko sa w pln. A później BZWBK zamienia ci na euro. Stąd różnica. Konkluzja jest taka, że najlepiej mieć konto na skrill w PLN.

devil02 0

devil02

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Właśnie pytam o to czy potrącenie jest prowizją czy przewalutowaniem 2x, przy wiekszej kwocie taka prowizja jest ok, ale jesli byloby to przewalutowanie 2x to już byłoby duzo mniej pieniędzy.
Konkluzja jest taka, że najlepiej mieć konto na skrill w PLN.
Mam założone jedno konto w EUR bo dużo bukamcherów mam w EUR i chciałem uniknąć bardzo niekorzystnego przewalutowywania na Skrillu tylko bezpośrednio wypłacić EUR a potem wymienić na waluty.pl czy coś w tym stylu przy większych kwotach ma to bardzo duże znaczenie.

A 511

amigo007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Devil02 dobrze kombinujesz żeby zaoszczędzić. Ale problemem może być właśnie ten sposób przekazu kasy. Np. w betsson mam konto w USD. Zawsze nie zgadzała mi się kwota, którą dostawałem w banku. Zawsze był inny kurs niż ten w banku. I w końcu okazało się, że bukmacher sam konwertował moją wypłatę. Po kursie mi nieznanym. I bank nic nie przeliczał, bo przelew do banku przychodził w PLN. Betsson już wysyła w PLN. Jak jest u ciebie dokładnie, to już pytaj support skrill. Ja tego dokładnie nie wiem.