>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

problem z mb,jak odzyskac zabrane pieniadze.

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Z krainy smerfów
A więc tak wpłaciłem sobie pewna sume na mb na poczcie.A oni pobrali z tej kwoty 10 euro,na opłaty administracyjne poniewaz zasiliłem konto zabronionym sposobem wpłaty,jest jakas mozliwosc odzyskania tych pieniedzy???W liscie napisali tez&quot; Otrzymali Panstwo wyrazne ostrzezenie, ze zostana Panstwo obciazeni wszelkimi kosztami bankowymi i administracyjnymi, jesli podejma Panstwo probe zlozenia depozytu gotowkowego na koncie Moneybookers&quot; tylko ja nigdy takiego ostrzezenia nie dostałem!

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ta informacja jest na ich stronie i wątpię, żebyś odzyskał pieniądze:

Dokonuja Państwo surowo zabronionej wpłaty gotówkowej, jeśli udaja się Państwo osobiście do banku i dokonują wpłaty gotówkowej na nasze konto bankowe.

Dokonuja Państwo surowo zabronionej wpłaty z konta osoby trzeciej, jeśli inna osoba przelewa pieniądze ze swojego konta bankowego na nasze konte bankowe, przy czym Pan/Pani prosi ta osobę o wpisanie w celu tranzakcji Pana/i ID klienta.

Będą Państwo zmuszeni do pokrycia wszystkich kosztów administracyjnych i opłat za przelewy zwrotne tych tranzakcji. Proszę pamiętać, że ze względu na prawo przeciwko praniu brudnych pieniędzy, nie możemy robić wyjątków od tych zasad.

WSZYSTKIE WPŁATY MUSZĄ BYĆ PRZEPROWADZANE Z KONTA BANKOWEGO, KTÓRE JEST ZAREJESTROWANE NA PAŃSKIE IMIĘ I NAZWISKO.

Zapewne to ostrzeżenie jest również w regulaminie, który przeczytałeś i zaakceptowałeś w czasie zakładania konta.

edit:

8.8. Zabrania się dokonywania wpłat w wykorzystaniem instrumentu płatniczego, którego nie są Państwo właścicielem. Jakiekolwiek naruszenie tego wymagania traktowane będzie bardzo poważnie, a jakakolwiek próba użycia instrumentu płatniczego, którego nie są Państwo właścicielem traktowane będzie jako oszustwo. Bez uszczerbku dla prawa do roszczenia odszkodowania w przyszłości, jeżeli konieczny jest zwrot płatności dokonanej z instrumentu płatniczego, którego właścicielem jest inna osoba niż Państwo, mamy prawo do naliczenia opłaty administracyjnej w wysokości 10 EUR.

@down: Nie jestem autorem faq moneybookers, więc ten link w tym miejscu niewiele da. Skopiowałem &#39;żywcem&#39; i nie mam zamiaru poprawiać ich błędów ;)

lampardmarko 0

lampardmarko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mytarka
też mi zabrali i dostałem maila , trochę dziwne bo kilka tygodni temu wpłacałem kasę tym samym sposobem i nic nie potrącili a na stronie MB w zakładce wpłać jest dostępna metoda wpłaty przez przelew itp.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zielona Góra
Chyba chodzi o to żę przelewac musi własciciel konta, a nie ze wcale nie mozna.

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
na stronie MB w zakładce wpłać jest dostępna metoda wpłaty przez przelew itp.
Jeśli wybierzesz &#39;Przekaz bankowy&#39; masz wszystko napisane:
Proszę przelać wybraną kwotę z własnego konta bankowego

!!! ZAKAZ depozytów gotówkowych/ od stron trzecich !!!

Wszelkie koszty administracyjne i bankowe związane ze zwrotem płatności zostaną nałożone na stronę zapoczątkowującą takie płatności

Masz tam też link do FAQ:
Dokonuja Państwo surowo zabronionej wpłaty gotówkowej, jeśli udaja się Państwo osobiście do banku i dokonują wpłaty gotówkowej na nasze konto bankowe.

WSZYSTKIE WPŁATY MUSZĄ BYĆ PRZEPROWADZANE Z KONTA BANKOWEGO, KTÓRE JEST ZAREJESTROWANE NA PAŃSKIE IMIĘ I NAZWISKO.

Takie mają zasady i nic na to nie poradzimy.

M 10

meec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mielec
Czyli nie mogę sobie iść do banku wpłacić do MB tylko dopiero ze swojego konta ;&gt; ?
W ogóle istnieje możliwość w świetle prawa wpłacić sumę prosto z baku na MB jeśli tak to jak to zrobić ? ????

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeśli pójdziesz z gotówką w ręku, wypełnisz druk i w okienku wpłacisz sumę jaką chcesz przelać (plus oczywiście opłatę) to złamiesz regulamin MB. Łamiąc regulamin narazisz się na to, że MB potrąci od tej wpłaty 10€ i nadal nie będziesz mógł skorzystać ze swoich pieniędzy (bo albo zostaną one na koncie i sam będziesz musiał je wypłacić, albo od razu wyślą pieniądze do banku z którego przyszły i tam będziesz musiał fatygować się po swoje pieniądze). Oczywiście zawsze jest możliwość, że im to umknie i nie będzie żadnych problemów, ale ryzyko jest.

MB działa wg brytyjskiego prawa i to prawdopodobnie brytyjskie przepisy wymagają na nich takie postępowanie.

Jeśli chcesz wpłacić pieniądze do MB to musisz mieć SWOJE konto w banku lub SWOJĄ kartę kredytową (większość kart wydawana jest do konta bankowego, więc koło się domyka). Jeśli masz konto bankowe z dostępem do internetu to sprawa jest banalna. Ogranicza się do kilkunastu kliknięć i wpłaty przy pomocy Przelewów24, a pieniądze po kilkunastu minutach będą na MB. Jeśli masz konto bez dostępu przez internet musisz spisać sobie dane do przelewu:
Własciciel konta: Moneybookers Ltd
Bank: Bank Pekao SA
Miasto: Warszawa
Numer konta: 06124059181111000049121005
Kod banku: 12405918
SWIFT: PKOPPLPWXXX
Waluta konta: PLN
Adnotacja: TU TWÓJ ID KLIENTA MB
Udać się do swojego banku i poprosić o dokonanie takiego przelewu z Twojego konta bankowego. Pieniądze będą na MB po kilku dniach.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
meec +2 Punkty (Konkretny, rzetelny i na temat ;))
M 10

meec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mielec
Mam jeszcze pytanie czy Expekt akceptuję Paysafecard ? ;) Jeśli tak to czy są minimalne wpłaty i jak wyglądają wypłaty ? )

bludek 367

bludek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nawet nie musisz się logować, żeby na dole ich strony znaleźć paysafecard.

Minimalna kwota wpłaty wynosi 20.00 PLN
Maksymalna kwota wpłaty to 20000.00 PLN
Prowizja od wpłaty wynosi 0%

Co do wypłat to nie pamiętam jak jest w expekcie. Nie wiem czy przed wypłatą nie będzie potrzebny chociaż jeden depozyt z konta bankowego...

Ale zaraz się dowiem ????

Damian: Jeśli wpłacę przy pomocy paysafecard

Damian: to jak będę mógł dokonać wypłaty?

Damian: Czy potrzebne są depozyty z MB lub konta bankowego

Damian: żeby później wypłacić, którąś z tych metod?

Damian: Czy mogę wpłacić paysafecard

Damian: wygrać miliony ????

Damian: i wypłacić bez komplikacji dowolną metodą ????

Gosia: w przypadku wplaty poprzez paysafecard wyplata jest mozliwa tylko na konto bankowe

Gosia: i nie musi Pan dokonywac wczesniej depozytow ta metoda

Gosia: zatem moze Pan spokojnie wygrywac te miliony, zycze powodzenia ????

Damian: dziękuję pięknie

Damian: miłego dnia ????

Minimalna wypłata na konto bankowe to 40 zł / 10€ / równowartość w innej walucie.

M 10

meec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mielec
Wspaniale ;) Czyli moge wpłacić przez Paysafecard i wypłacić już minimalnie 40 zł a nie 400 jak w Bet365 :/ ;))) i to mi się podoba... ;p