>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Polska - Portugalia 29.02.2012, Warszawa

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik

Mistrzostwa Afryki się skończyły to czas założyć następny temat, który przykuję uwagę do tego działu. W pierwszym meczu Polski w tym roku podopieczni Smudy zmierzą się z Portugalią. Na pewno rywal bardzo wymagający, w którym gra jeden z najlepszych, a na pewno najbardziej rozpoznawalny piłkarz świata, oczywiście mowa tu o C.Ronaldo. Ostatnio graliśmy z Portugalczykami za czasów Leo Beenhakkera i chyba możemy dobrze wspominać tamte spotkania, przypominam Polska w Chorzowie po dwóch golach Ebiego Smolarek wygrała 2-1, a w spotkaniu na Estadio da Luz Polska remisuje 2-2 -bramki strzelają Krzynówek i Lewandowski Mariusz. Bardzo jestem ciekawy czy tym razem na listę strzelców wpisze się inny Lewy i jak na ostatnie pięć minut przed Euro wygląda nasza reprezentacja. Co do miejsca to raczej Stadion Narodowy w Warszawie ale to jeszcze się okażę.

Zapraszam do dyskusji.​

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Nie znając składów można wróżyć z fusów. Moim zdaniem w Portugalii nie zobaczymy Cristiana Ronaldo, teraz okres LM i raczej Real nie pozwoli na odejście do kadry tego zawodnika, tak samo będzie z Contrao i Carvalho. Do tego Chelsea tak samo w LM będzie grała więc i Meirelesa nie zobaczymy, a zawodnicy z Benfici grają w LE.
Polska u siebie pewnie na Narodowym będzie się spinała na 200% więc kurs 3,30 u siebie wcale źle nie wygląda.
No, ale osobiście tak jak pisałem wcześniej, lepiej poczekać na składy bo teraz to sobie można gdybać.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
To zdaje się jest termin Uefa, czy tam Fifa wiec będą pewnie w miarę najmocniejsze składy, bo nie koliduje on, ani z Ligą Mistrzów ani z krajowymi rozgrywkami.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL
Prezes NCS podał się do dymisji to może mecz się odbędzie.. ???? jak się odbędzie to,
Portugalia moim zdaniem wystąpi w podstawie (może będzie kilka wyjątków), do mistrzostw blisko a ekipę trzeba zgrywac. Franek zapewne wystawi 11 jak na inaugurację ???? Pod względem techniczno-piłkarskim to odstajemy na dobre. Pozostają tylko cechy wolicjonalne plus snajperski kunszt Lewego. Portugalia jednak nie taka straszna, jak pokazały eleminacje, awans dopiero po barażach. Nasi często w tych towarzyszach remisują, mają przebłyski dobrej gry i stac ich na remis z średnio dysponowaną Portugalią. Taki rezultat na pewno nie skrzywdzi żadnej ekipy a kursik 3.35 wygląda apetycznie ????

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Kadra Polski na mecz z Portugalią:
Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański.
Obrońcy: Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Jakub Wawrzyniak, Marcin Kamiński, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodłowiec, Sebastian Boenisch.
Pomocnicy: Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Ludovic Obraniak, Sebastian Mila, Maciej Rybus, Sławomir Peszko.
Napastnicy: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń.
Ja się pytam, po kiego grzyba Smuda powołuje Jodłowca ? Kamiński moim zdaniem też tu nie pasuje :?
Najważniejsze, że jest Grosik i Irek ;)

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kadra Polski na mecz z Portugalią:
Bramkarze: Wojciech Szczęsny, Łukasz Fabiański.
Obrońcy: Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Jakub Wawrzyniak, Marcin Kamiński, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodłowiec, Sebastian Boenisch.
Pomocnicy: Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Ludovic Obraniak, Sebastian Mila, Maciej Rybus, Sławomir Peszko.
Napastnicy: Robert Lewandowski, Ireneusz Jeleń.
Ja się pytam, po kiego grzyba Smuda powołuje Jodłowca ? Kamiński moim zdaniem też tu nie pasuje :?
Najważniejsze, że jest Grosik i Irek ;)
Dobrze że ten cyrk kończy się po Euro i znajdziemy normalnego selekcjonera .
Fabiański gra głównie w rezerwach - Powołanie
Boenisch nie grał grubo ponad rok - Powołanie
Jeleń rezerwowy w Lille - Powołanie
Szkoda że na początku swojego &quot; urzędowania &quot; podkreślał że zawodnicy którzy nie grają w klubach nie dostaną powołań .
Również dziwne jest że powoluje aż dwóch napastników ... niech Lewy dozna kontuzji to będzie płacz .

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Jeleń rezerwowy w Lille - Powołanie
ja wolę żeby powołał takiego Jelenia niż Brożka. Kogo on ma powoływać, jak my napastników nie mamy na poziom międzynarodowy. Jeleń liznął wielkiej piłki więc powoływanie napastników z polskiej ligi nie przyniesie większego efektu i tak.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja wolę żeby powołał takiego Jelenia niż Brożka. Kogo on ma powoływać, jak my napastników nie mamy na poziom międzynarodowy. Jeleń liznął wielkiej piłki więc powoływanie napastników z polskiej ligi nie przyniesie większego efektu i tak.
Jedyny sensowny napastnik to ... Frankowski ???? Masz jednak rację że jakiś wyborowych strzelców to my nie mamy oprócz Lewego jednak przed Euro trzeba mieć 4napastników a ten powołuje z ledwością dwóch .

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL
Co do powołania to przyczepię się do dwóch rzeczy.
1) powołanie Boenisha-chłopak nie grał w piłkę 1,5 roku, niedawno wznowił treningi, nie łapie się w Werderze w składzie a on się tu znajduje? Dla mnie to mega nieporozumienie
2) powołanie dwóch napastników-jak rozumiem ktoś złapie kontuzje to jest tylko jeden z przodu i bez zmian, zupełnie bezsensu. A Sobiecha nie może jeszcze powołac? Piecha?Brożka?To jest jakaś paranoja

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Jedyny sensowny napastnik to ... Frankowski Masz jednak rację że jakiś wyborowych strzelców to my nie mamy oprócz Lewego jednak przed Euro trzeba mieć 4napastników a ten powołuje z ledwością dwóch .
powołać dla czystego sumienia można, ale po co ? Zawsze ludzie by gadali &quot;a ten to jest za słaby&quot;, &quot;ten to się nie nadaje&quot;. Smuda może powołać Świerczoka i Sobiecha, ale jedyny plus z takich powołań to napis w nawiasie z nazwą klubu i fakt, że &quot;grają&quot; w Bundeslidze. Mamy słabych zawodników i niekonsekwentnego trenera. Rozliczymy ich po EURO.
1) powołanie Boenisha-chłopak nie grał w piłkę 1,5 roku, niedawno wznowił treningi, nie łapie się w Werderze w składzie a on się tu znajduje? Dla mnie to mega nieporozumienie
Tyle na niego czekał, więc gdyby go nie powołał, to postąpiłby wbrew sobie.
Jest dobry na Ekstraklasę, ale czy poradziłby sobie w kadrze ? (pytanie retoryczne)

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
No i właśnie to by było w stylu Dyzmy.
Jest dobry na Ekstraklasę, ale czy poradziłby sobie w kadrze ? (pytanie retoryczne)
Gorszych ogórów powoływał. Rozumiem że Brożka na razie nie chce brać bo on teraz potrzebuje czasu w klubie żeby się zadomowić więc dla mnie właśnie powinien dać szansę Piechowi (przecież i tak by nie zagrał ale to na pewno fajna motywacja dla Arka by była do jeszcze lepszej gry). A to czy sobie poradzi - nie dowiemy się dopóki nie zagra.
I tak jakiś postęp jest bo powołał Grosika, obawiam się jedynie ze w swoim stylu da mu 15 minut i powie że się nie sprawdził.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
brooklynbounce +3 Punkty (Bujaj się pasiaku :P)
aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL

Smuda zawsze postępuje wbrew sobie, on powołuje zawodników głównie jak mu pismaki podrzucą ????
Piecha dałem tylko przykład jak i pozostałych, że mógłby byc 3 na liście napastinków, trochę nie zrozumiałeś

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Piecha dałem tylko przykład jak i pozostałych, że mógłby byc 3 na liście napastinków, trochę nie zrozumiałeś
zrozumiałem doskonale, ale po co on tam ma być ? Co to daje dla kadry ?
Z tym, że postąpiłby wbrew sobie, to miałem na myśli konkretnie tych farbowanych lisów. Wszyscy, jeśli tylko będą zdrowi zagrają na euro na 100%. Chodzi mi o to, że tyle o nich gadał, np. że czeka na Boenisha i inne pierdoły. Więc jeśli teraz by się od nich odwrócił to straciłby i tak znikomą renomę.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL
zrozumiałem doskonale, ale po co on tam ma być ? Co to daje dla kadry ?
Z tym, że postąpiłby wbrew sobie, to miałem na myśli konkretnie tych farbowanych lisów. Wszyscy, jeśli tylko będą zdrowi zagrają na euro na 100%. Chodzi mi o to, że tyle o nich gadał, np. że czeka na Boenisha i inne pierdoły. Więc jeśli teraz by się od nich odwrócił to straciłby i tak znikomą renomę.
Ano miałby byc dlatego, ze móglby zadebiutowac w pierwszej 11, czy byc chociaz alternatywą za kontuzjogennego Jelenia.
Z drugim się zgodzę, byl od początku jego pupilkiem, ze go powoła ale chyba nie teraz?? Dla mnie to jest skandal. Rozumiem, jakby już coś zaczął grac ale chłop dopiero wrócił do treningów.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ano miałby byc dlatego, ze móglby zadebiutowac w pierwszej 11, czy byc chociaz alternatywą za kontuzjogennego Jelenia.
Z drugim się zgodzę, byl od początku jego pupilkiem, ze go powoła ale chyba nie teraz?? Dla mnie to jest skandal. Rozumiem, jakby już coś zaczął grac ale chłop dopiero wrócił do treningów.
PODATNY NA KONTUZJE !!! NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK KONTUZJOGENNY PIŁKARZ !!!!

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
zakładając, że Wawrzyniak grałby teraz w Werderze, to łapałby się w składzie ? Ciężko kogoś wkopać na tamtą pozycję. Niestety nie mamy nikogo kto jest typowym lewym obrońcą i do tego gra na europejskim poziomie.

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL
PODATNY NA KONTUZJE !!! NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK KONTUZJOGENNY PIŁKARZ !!!!
Jest kontuzjogenny sport ???? mówiąc inaczej to człowiek ze szkła ????

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CapitaL
zakładając, że Wawrzyniak grałby teraz w Werderze, to łapałby się w składzie ? Ciężko kogoś wkopać na tamtą pozycję. Niestety nie mamy nikogo kto jest typowym lewym obrońcą i do tego gra na europejskim poziomie.
Nie wiem czy Wawrzyniak grałby w Werderze, bo do tego nie zmierzałem. Opiszę Ci łatwiej. Chodzi o to, że Smuda zabiera go na zgrupowanie żeby sobie tylko potrenował, bo do gry na 100% nie jest gotowy, więc po co takie powołanie??

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Wawrzyniak już grał w dobrym klubie. Przypomnę - Panathinaikos ????

Status
Zamknięty.