>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Pobieraczek.pl - oszustwo?

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Pobieraczek.pl - oszustwo!!!
Kilkanaście dni temu zarejestrowałem się w serwisie - https://www.pobieraczek.pl/ - przypadkiem ponieważ na jednym z portali społecznościowych reklamowano serwis pod inną banderą i rejestrując się myślałem, że rejestruje się na zupełnie inny portal.
Z serwisu nie korzystałem, nie kupowałem żadnych usług, nie logowałem się, przy rejestracji podałem fałszywe dane.
Dziś otrzymałem takiego maila:
&quot;Szanowny Panie Adrianowski, Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 04.08.2010 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany. Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 04.08.2010 zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu. Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry. Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania. Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia 20.08.2010. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - (moj mail) Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=j4B6hjSmf5wyALCY637t W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected] Kończąc, życzymy Panu miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem. Z pozdrowieniami, Zespół Pobieraczek.pl&quot;
Mieliście z tym do czynienia? Regulamin jest długi i zazwyczaj nikt całości nie czyta - tak było też w moim przypadku.
Czytam teraz w internecie trochę o tym i okazuje się, że zaakceptowanie regulaminu wiąże się niby z podpisaniem umowy i koniecznością zapłacenia.
Czy przejmować się tym? Czy mogę mieć kłopoty ze względu na podanie fałszywych danych?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Spokojnie wszyscy wszędzie podają fałszywe dane.

Nic nie płać, nikt nie może żądać od ciebie pieniędzy. Kiedyś w tv nawet mówili że to oszuści. To wszystko działa na tej zasadzie że straszą ludzi sądem i przez to ludzie wpłacają, ale jeśli ktoś nie wpłaci to i tak nic się nie stanie.

adirave 58

adirave

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Danzig
Sprawa była nie niedawno dosyć mocno nagłośniona. Wystarczy obejrzeć na youtube kilka filmów i już wiesz czy płacić czy nie. Swoją drogą to najwięcej skarg w historii UOKIKu na jedną sprawę do nich doszło bo ok 10000 jak dobrze pamiętam, a widzę ze dalej służby się z nimi nie uporały skoro wysyłają mejle. Biuro mają w Gdańsku w jakiejś piwnicy gdzie ok 15 ludzi siedzi i &quot;zarządza&quot; wszystkim. Także nie płacić tym złodziejom, teoretycznie to i ja już miałbym sąd, ale po dosadnej odpowiedzi z mojej strony przestali pisać. Bo poczytać głupoty od idiotów można, ale sądem straszyć? ????

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Masz całkowitą rację po obejrzeniu kilku reportaży, przeczytaniu paru for i zasięgnięciu rady o znajomego prawnika wniosek nasunął się prosty nie napełniać kieszeni oszustom, oni tylko liczą na to, że przestraszeni potencjalni klienci ugną się pod groźbami i zaczną sypać kasą.
to najwięcej skarg w historii UOKIKu na jedną sprawę do nich doszło bo ok 10000
Akurat wczoraj oglądałem wywiad z przedstawicielką UOKIK i mówiła ona o liczbie powyżej 30 tys. ;)
http://proca.pl/pokaz/3391/zamkniecie_pobieraczek_pl - w wolnej chwili można podpisać się w petycji

adirave 58

adirave

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Danzig
Śledziłem tą sprawę kilka miesięcy temu, więc nie przeczę że ta liczba mogła wzrosnąć ;)
Swoją drogą tak straszyli sądami, a do sądu nie wpłynął żaden wniosek.... Kiedy był u nich jakiś reporter i zadawał pytania ich rzecznikowi to słyszał tylko &quot; Te informacje są objęte tajemnicą firmy&quot; i tak chyba z 10 razy????
Nie zmienia to faktu że skoro 30000 skarg poszło to co najmniej połowa z tego wpłaciła po stówce.
Ale za to mają abonament na rok na pirackie multimedia :grin:

zloty-typer 0

zloty-typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.::POMORZE::.
Kolega miał to samo, zarejestrował się na tym pseudo-serwisie ponad rok temu i też grozili mu sądem &quot;za brak uiszczenia wpłaty&quot;, choć zarejestrował się i pobrał raptem 1 piosenkę, potem w ogóle nie korzystał. Pokazał mi te ich śmieszne ostrzeżenia, pośmialiśmy się trochę ;) Nawet nie wiedziałem, że o sprawie głośno było.

V 256

vernix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A czytaliście decyzję UOKiK? Nakazał on wprowadzenie natychmiastowych zmian w działaniu serwisu co Pobieraczek.pl uczynił, a było to... 16.04.2010r.
Tak, więc do czasu wydania nowej decyzji UOKiK (napływają kolejne skargi, choć jeśli nie są uzasadnione to decyzji nie będzie) ich regulamin jest zgodny z prawem. Serwis dostosował się do decyzji = działa zgodnie z prawem. To tak od strony formalnej.
A co ciekawe w Internecie trochę poszukałem i znalazłem osobę co się u nich zarejestrowała z kawiarenki i na lipne dane po czym natychmiast wysłała maila o rezygnację z usługi. Potwierdzenie przyszło, ale po 10 dniach przyszło info, żeby... zapłacić za usługę ???? Burdel moją większy niż w urzędach panuje.

E 0

ekspekt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja tez tam sie zarejestrowałem niedawno z linku któty miał prowadzić do innej strony a nie zauważyłem , że to pobieraczek tego samego dnia wysłałem do nich maila , ze chce usunac konto po 3dniach niemialem zadnej odpowiedzi wiec usunąłem maila , dane oczywiscie podałem fikcyjne jest się czym przejmowac? mogą coś zrobic? (bo z tego co się orientuje to nie)

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Z tego co czytałem w internecie na paru forach to nie ma się czym przejmować, bo jeszcze nikt nie pisał, nie potwierdził tego, że dostał do ręki pisemne zawiadomienie o konieczności stawienia się w sądzie - mało tego w samym wywiadzie z przedstawicielami firmy (w programie Express Reporterów) ci zręcznie uciekali od podania jakichkolwiek konkretnych odpowiedzi związanych z powyższym.
W razie czego tutaj masz oficjalne stanowisko UOKiK: http://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=1970 Chyba najistotniejsze z tego:
zawarłeś umowę, której warunki nie zostały potwierdzone na piśmie i nie ściągałeś plikówprawo do odstąpienia od umowy wydłuża się wówczas do trzech miesięcy;
zawarłeś umowę, ale na podstawie nieprawdziwych informacji, np. reklamy czy danych na stronie internetowej przedsiębiorcy – na podstawie kodeksu cywilnego możesz uchylić się od skutków złożonego pod wpływem błędu oświadczenia woli bez konsekwencji w ciągu 12 miesięcy. W takim przypadku należy wysłać taką informację, powołując się na to, że umowa została zawarta na podstawie wprowadzających w błąd informacji
Jeśli się dalej przejmujesz, to przysiądź jeden wieczór i na podstawie tego sporządź jakieś pismo i wtedy możesz chyba mieć stu procentową pewność, że nic nigdy Ci nie zarzucą ;)

E 0

ekspekt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mysle ze niema czym sie przejmowac bo nie podałem prawdziwych danych wiec niemoga mnie pozwac a numer ip to zaden dowod przeciez ktos mogl kozystac z kawiarenki albo miejskiego hot-spotu i niemaja tak naprawde kogo pozwac

kris_ 0

kris_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
prawda rok temu też miałem problem z nimi to oszuści niby jest wszystko darmowe......odradzam kożystania każdemu z tej strony
pozdro wszystkim kris_

robbn 23

robbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Kris a zrobili ci cos czy ich poprostu olałeś?
Nie nakręcaj się niepotrzebnie, gdyby coś mu zrobili to by już o tym napisał, a że nikomu dotąd nie zrobili absolutnie nic to nikt o takich rzeczach się na forach nie wypowiada ;)