Co tu dodać, sam zagrałem ten typ z 3-4 dni temu i jak najbardziej uważam że jeden set dla Farta to formalność, jednakże to jest sport i nawet 3-0 dla Zaksy będzie trzeba przełknąć, chociaż nie przemawiają ku temu żadne argumenty.
W Memoriale Ambroziaka, Zaksa przejechała się po Wawie i Czewie praktycznie drugim składem, by przegrać z Fartem 3-1. W 1. secie wszedł jeśli się nie mylę najsilniejszy skład i gra Zaksy była niemrawa, środek działał beznadziejnie, Rouzier grał jakby chciał a nie mógł, nieźle się zaprezentował Samica i Ruciak. Mimo to sporo było nieporozumień (sytuacja gdy piłka wystawiona na drugą linię spadła na parkiet, czy też jedna z przesuniętych krótkich z podobnym efektem). W drugim secie wszedł drugi skład wygrał 2. seta by później przegrać kolejne 2 (roszady w składzie postępowały).
W drużynie Farta doskonale spisywał się Nillson, Pujol, swoje dołożył też Kapfer z Buszkiem (gra tych dwóch przyjmujących stoi na naprawdę wysokim poziomie). Szczególnie zapadły mi w pamięć świetne pajpy w wykonaniu Kapfera i Buszka, a nawet ich ataki z drugiej linii po obu skrzydłach (i nie mam tu na myśli wystaw sytuacyjnych, a taki pomysł rozegrania). Gry środkiem było bardzo mało, widoczne było że środkowym Farta jeszcze sporo brakuje do ich "wizawi" (przepraszam ???? ).
Bardzo solidną zagrywką popisywał się przez cały mecz Nillson, Kokociński również pokazał że potrafi mocni uderzyć posyłając co najmniej asa, po stronie Zaksy najlepiej serwował Ruciak.
Z racji tego że byl to turniej towarzyski, ciężko jest ocenić zaangażowanie Zaksy, tym nie mniej mieli oni nieco ponad tydzień aby poprawić braki i zgrać się jakoś. Częstochowie grającej słabiutko w Ambroziaku, wystarczyło to by postawić się Jastrzębiu, a następnie dokonać egzekucji. Jak będzie z Zaksą? Na pewno wyjdzie im to na plus, jednakże należy zauważyć że JW ma całkowicie nowy skład, który grał ze sobą raptem parę dni, w Farcie jest również aż 3 nowych zawodników (Pujol, Nillson, Buszek) jednakże oni zgrywali się ze sobą ciut dłużej niż w/w JW i mają na koncie kilka meczy sparingowych więcej.
Fart+2,5 @1.8
Fart+1,5 @2.7-3.25