>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

PIT i zwrot podatku

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, mam pytanie do ludzi obeznanych w rozliczeniach podatkowych, mam taki problem. Rok temu pracując w wakacje, nie przekroczyłem ustawowej kwoty dochodu, która upoważnia do zwrotu 100% stawki zabranej przy wypłacie (czyli na te wszystkie składki itp itd). Dostałem wtedy 2 wypłaty, w sumie około 2400 PLN i dostałem zwrotu 396 PLN z PIT-u. W tym roku obawiam się, że przekroczyłem tą ustawową kwotę. I teraz moje pytanie. Czy dostanę zwrot podobnej kwoty? Czy to działa na zasadzie, że jak przekraczam to tracę te ulgi i zwrot? Szukałem odpowiedzi w necie, ale piszą tam takim językiem i tak gmatwają, że głowa od tego boli.

sumada90 12K

sumada90

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica bezrobocia
Przy przekroczeniu kwoty wolnej od podatku to będziesz już rozliczany normalnie, jeśli Cię dobrze zrozumiałem. Będziesz mógł odliczyć część zdrowotnego, ewentualnie na dziecko, internet też chyba jeszcze nie znieśli ???? . W 2011 jest chyba taka sama kwota jak w 2010, bo mieli nie zmieniać ale musiałbyś poszukać.

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wyczytałem w necie, że dużo też zależy od tego jaka była umowa, czy o pracę czy o dzieło czy tam zlecenie. Przy umowie o pracę po przekroczeniu bym chyba nic nie dostał, ale że byłem na zleceniu to chyba przysługuje mi zwrot ???? tam czytałem jak ludziom wyliczali to powinienem dostać coś koło 560 PLN ???? oby ;)