Phil Taylor v Kyle Anderson
Typ: Phil Taylor @ 1,22 Bet365
8-3
Fajnie, że Kyle wczoraj wygrał. Do 4-1 jechał bardzo dobrze, później chwila braku skupienia i zrobiło się 4-4. A końcówka na styku, szczęście pomogło Australijczykowi. Kyle na średniej 94,46, za to z wysoką skutecznością na dablu (50%). Taylor zagrał z nieznanym Caldwellem. Wygrał 6-1, wysoka średnia 99,97 (wysoka, jak na spudłowanie 14
lotek na dablu - 6/20). Spiny nie było, Craig również pomagał jak mógł. Kyle gra coraz lepiej, ale jeszcze nie jest na tyle dobrym zawodnikiem, żeby wygrywać z Taylorem na dystansie do 8 wygranych legów. Dla przypomnienia podam, że obaj panowie zagrali ze sobą rok temu w półfinale w Sydney. Wygrał Taylor 10-4, na średnich 106,76 do 94,52. Dla mnie jest tu pewne zwycięstwo Phila.
Adrian Lewis v Gary Anderson
Typ: Gary Anderson @ 1,57 William Hill
1-6 na 8-7, ale i tak izzzunia 
Typ: Gary Anderson powyżej 3,5 180's @ 1,65 Marathon
4
Fajna, obniżona linia, ale niestety niskie limity mam na to. Wczoraj Gary 6-0 ze słabiuteńkim Kimem 6-0 (Kim 77,97 średnia i 0/1 na dablach). Gary bez spiny, średnia 98,02, 46,15% na dablach i 3 maksy. Adrian wczoraj słabo, ale Ryder pomagał jak mógł nie trafiając kolejnych dabli. Dzisiaj powinien stawić opór i wygrać 4-5 legów (bo uważam że Gary wygra). W tym roku na podobnym formacie w PL (7-3 i 7-1) Gary rzucił 3 i 4 maksy. W finale Players
Championship sprzed roku 17 legów i 9 maksów Gary'ego. Dzisiaj 4 powinien zrobić bez większego problemu.
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
Jak wczoraj zobaczyłem co wyprawia Van Gerwen na początku meczu to już skreśliłem mój typ na dodatni handicap Platta. Przy stanie 3-1 dla Holendra, miał on średnią 120 punktów oraz skuteczność na dablach 4/4. W 1. legu miał 7 perfekcyjnych
lotek (7xT20), lega skończył 11. lotką. Przy 4-1 miał
lotki na kolejne przełamanie i 5-1, a co za tym by szło - wygraną meczu. Nie trafił i jakby się trochę posypała jego gra. Zrobił 6-4 i średnią "tylko" 105. Raymond bezbarwny wczoraj, ale skuteczny. Średnia 102,96 i 50% na dablach to bardzo dobry wynik. Dystans zwiększamy, idzie to na korzyść Michaela. Z jednej strony Michael powinien bezproblemowo wygrać, a jednak gdzieś w głowie siedzi mi myśl, że może jednak Raymond? Mam Van Gerwena jako zwycięzcę turnieju więc i tak będę mu kibicował, ale tego meczu nie gram.
James Wade v Peter Wright
Typ: Peter Wright @ 2,10 Sportingbet
8-2
Nie rozumiem kursu. Wade faworytem, bo ...? Wczoraj Peter wygrał z Nicholsonem 6-2, przy stanie 4-0 miał średnią 111. Wygrał kolejnego lega na 5-0 i oddał 2 po słabej grze, która obniżyła średnią na 89. Do tego niestety doszła tylko poprawna skuteczność na dablach 31,58%. Wade pokonał Rowe'a 6-1 robiąc średnia 94,11 i mając 46,15% na dablach. Peter w formie, było to widać, niech nikogo nie zmyli ta niska średnia 89. Wright był skupiony, oprócz tych 2 wtopionych legów, poważnie podszedł do meczu. Nie warto patrzeć na wczorajsze mecze, bo oprócz Whitlocka i Kyle Andersona to pozostali "gospodarze" to ogóry. Dla mnie faworyzowanie Wade'a jest nieporozumieniem, moim zdaniem faworytem powinien być Wright, a kurs powinien oscylować w granicach 1,70-1,80. Zatem value ????