Robbie Green - Aaron Monk
Robbie Green 1,28 zwrot
Jermaine Wattimena - Fabian Herz
Jermaine Wattimena 1,33
AKO: 1,71 Bet365 
?
Pierwsze rundy turniejów ET raczej staram się traktować dość ostrożnie, dlatego z wielu niby w miarę pewnych pomysłów wybrałem tylko taki skromny dubelek.
Robbie Green ostatnio bardzo dobra dyspozycja, nawiązująca nieco do jego dawnych sukcesów jak np. półfinał MŚ
BDO w 2014. W lipcu gra na
World Matchplay i przegrana tylko 10-8 z mistrzem Taylorem, teraz kwalifikacja na wszystkie trzy turnieje ET włącznie z dojściem do 3. rundy na pierwszym z nich, a na drugim gdzie odpadł w pierwsej rundzie, wcale nie grał jednak tak źle o czym świadczy chociażby średnia 91. Aaron Monk to zupełnie anonimowy gracz, w tym roku pograł tylko chwilę na UK Open, tak to jego pierwsze udane kwalifikacje, nie gra nawet na zawodach PDPA
Championship. Green to może nie jest mocarz, ale Monk to totalny słabiak.
Podobnie ma się sprawa w drugim turnieju. Zauważyłem, że bukmacherzy często nie doceniają Wattimeny, a ten często odpłaca się im psikusami. Tym razem to on jest jednak faworytem i dobrze. Jermaine zrobił w tym roku bardzo duże postępy, kwalifikuje się niemal do każdego turnieju serii ET i przeważnie przechodzi pierwszą rundę. We wrześniu na dwa turnieje właśnie dwa razy odpadł na drugim szczeblu drabinki. Herz to zupełny no name, sytuacja bardzo podobna Monka. Raptem raz się zakwalifikował do turnieju ET, ale odpadł w pierwszej rundzie przegrywając 6-0. Węszę podobny wynik.
Christian Kist - Brendan Dolan
Brendan Dolan 1,83 Bet365 
Spróbuję zagrać na Dolana ze względu na kursy przedstawiające mecz z gatunku 50/50. Jednak dla mnie zawodnik z Irlandii Północnej jest zawodnikiem lepszym i regularniejszym. Dolan zajmuje 21. miejsce w rankingu
PDC co już o czymś świadczy. W tym roku m.in. 1/8 na
World Matchplay czy półfinał drużynowych World Cup of Darts. Ten sezon ogólnie raczej przeciętny, ale tą średnią około 90 zawsze wykręci. Co prawda czasem przegrywa makówką, ale i tak mam go za lepszego gracza od Kista, który w rankingu
PDC jest 43. Ten sezon też mizerny, rzadko kwalifikuje się do ET, gra jeszcze gorzej od Dolana. Sprawa wygląda tak, że Brendan jest lepszym i regularniejszym zawodnikiem, pomimo problemów w nerwowych sytuacjach to wyjątkowo, po tym kursie spróbuję go zagrać.