Dzisiaj niedziela, więc turniej wchodzi w decydującą fazę. Mam nadzieję, że mogę napisać kolejnego posta.
Jelle Klaasen vs. James Wade
Typ: Jelle Klaasen - 2.49/Pinnacle 
6-3, izzi
Typ: Jelle Klaasen over 2.5 180'tki - 2.37/betsson 
1 sztuka, coś te T20 nie siedziało
Zacznę może od Jamesa, którego spotkanie miałem (nie) przyjemność oglądać. Zrobił to o czym często się mówi gdy gra ze słabszymi rywalami. Dostosował się poziomem do swojego rywala. Średnia na poziomie 87.77 jest dlatego zawodnika żenująca. Klaasen wczoraj początek niezbyt fajny, bo zdarzyło się parę błędów na podwójnym ale potem już bardzo dobra gra. Średnia kręcąca się w granicach 100 jest dużo lepsza niż ta Wade. Anglika uratowały błędy jego rywala, który nie wytrzymał presji oraz to, że zaczynał "decidera". Dzisiaj ten mecz to typowe spotkanie 50:50, więc nie rozumiem kursu. Co do 180'tek to wczoraj tylko albo aż 2 a dzisiaj potrzebujemy przynajmniej 3. Kurs mnie strasznie zachęcił, bo jeżeli "Cobra" zacznie trafiać T20 to mogą lecieć maxy za maxami. Pamiętam jego spotkanie z Kylem Andersonem gdzie zrobił ich strasznie dużo a mecz stał na wysokim poziomie choć zakończył się porażką Holendra. Dzisiaj liczę na to, że pokona Wade a także zrobi przynajmniej 3 180'tki!
Mensur Suljovic vs. Daryl Gurney
Typ: Mensur Suljovic - 1.76/Pinnacle 
świetny mecz, Mensur nie oddaje swojego podania ????
Gurney póki co dwa dość dobre spotkanie. W obu średnia powyżej 90 (92.48, 94.1) a także po 3 180'tki. Pokonany Benito oraz Green czyli zawodnicy z wyższej półki niż chociażby rywal Suljovica z wczoraj. Jednak Mensur zagrał wczoraj najlepsze spotkanie (obok MVG) z zawodników grających tutaj. Średnia 103.41, 2 maxy, oraz 66.66% na dablu! Na mnie robi to ogromne wrażenie i widać, że Austriak powoli wchodzi do czołówki. Dzisiaj musi to udowodnić i pokonać rywala, który jest na jego poziomie, bo trzeba tutaj mówić o dwóch zawodnikach, którzy prezentują podobny poziom. Różni ich tylko to, że Mensur jest bardziej regularny i jego "dabel" stoi na wyższym poziomie. Dzisiaj właśnie liczę, że to zadecyduję. Powodzenia Mensur!
MVG vs. Kyle Anderson
Typ: Kyle Anderson over 1.5 180'tki - 1.57/betsson
Od początku turnieju gram ten sam bet na Kyle. Przynajmniej 2 jego maxy. W piątek 3, a wczoraj aż 4. Linia się pokrywa bez większego problemu, a kurs codziennie rośnie. Czy tylko ja zauważyłem, że Kyle wbija się do topu i będzie co raz bardziej znaczącą postacią w
PDC? Dzisiaj przeciwko niemu gra MVG, który wczoraj znów zmiażdżył Cavena. Warto zaznaczyć, że grali oni ze sobą w ostatnim czasie aż 2 razy. Z czego pokonał go na ET dwa miesiące temu. Dzisiaj liczę, że znów powalczy ze "Shrekiem" i zobaczymy przynajmniej 3/4 legi wygrane legi z jego strony, a wtedy linia powinna zostać pokryta bez większego problemu.
Kim Huybrechts vs. Wes Newton
Typ: Kim Huybrechts - 1.31/betsson 
6-3 świetny mecz Kima choć pojawiła się padaka na dablu
Patrząc na H2H można pomyśleć, że to strzał w stopę, bo 4 ostatnie spotkania wygrał Newton. Warto jednak zobaczyć, że ostatnie ich spotkanie miało miejsce blisko 3 lata temu! Od tego czasu wiele się zmieniło. Kim wszedł do topu
PDC, a Newton to zawodnik, którego nie widzimy aż tak często w telewizyjnych turniejach. Belg wczoraj miał okropny początek, gdzie miał problem z utrzymaniem swojego podania, ale potem grał już swoje. Newton pokonał słabego Thorna choć średnią i dablami nie zachwycił (86.6, 37.5%). Moim zdaniem ewidentnym faworytem jest Belg choć kurs jest wystawiony poprawnie to wolę zagrać Kima niż Wrighta. Także próbujemy!