>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Październik w Campeonato Brasileiro 2010

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Zaczynamy nowy miesiąc i już powoli zbliżamy się do końca sezonu. Tabela po 26 kolejkach wygląda tak:

Już dzisiaj w nocy rozpocznie się 27 kolejka. Rozkład godzin dość nietypowy:

Dokładnie mecze przeanalizuje jak pojawią się informacje na temat osłabień, ale już dzisiaj wpadł mi w oko mecz Corinthians. Kurs bardzo niski, ale np. w Betway można jeszcze złapać 1.45. Piłkarze Timao są zdecydowanymi faworytami i nie powinni zawieźć. Walka o pierwsze miejsce trwa. Na razie mają stratę trzech punktów do Fluminense, ale też jeszcze jeden zaległy mecz przed nimi. Dlatego też w takich meczach nie mogą tracić punktów. Zawiedli z Botafogo, ale teraz rywal dużo słabszy. Ceara zniszczona przez częste zmiany szkoleniowców spisuje się ostatnio bardzo słabo. Wyjazdy w ich wykonaniu to już w ogóle tragedia. W ostatnich pięciu spotkaniach wyjazdowych zdobyli jeden punkt, a ich bilans bramkowy wynosi 2:12. Ostatnio skompromitowali się przegrywając 0:5 z Avai, a przecież na Pacaembu wcale nie będzie łatwiej. W bramce dalej nie ma Diego, a w kadrze meczowej nie widzę też obrońców Oziela i Ernandesa. Kurs niski, ale do jakiegoś kuponu można sobie dorzucić. Nic nie wskazuje na niespodziankę, a strata punktów przez Corinthians w takim meczu to może być pożegnanie z marzeniami o tytule mistrzowskim.
Corinthians - Ceara 1 (1.45 Betway) ⛔
Myślę, że można też zagrać azjana -1, ale Bet365 nie wystawił jeszcze tego w swojej ofercie.​

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS
CORINTHIANS - CEARA
Typ : Corinthians @ 1,40 Betclic⛔2:2
Podpisuje się pod typem kacmon i też na moim dzisiejszym kuponie z Brasileiro znajdzie się typ na Corinthians;)
Braki w ich szeregach te same co ostatnio czyli Ronaldo, Dentinho, Chicao i Ralf. Doszedł do tego grona Elias. Ale na Ceare powinno to wystarczyc spokojnie tym czym dysponowac będzie Batista. Nawet można przytoczyc liczby, Timao u siebie 11-1-1, a Ceara na wyjeździe 1-4-8. W dodatku ostatnio przestali strelac gole. W 5 spotkaniach ledwie 1 gol. Corinthians jest poprostu lepsze, dwa mecze bez wygranej z rywalami o wysokie miejsca tj Internacionalem i Botafogo, a teraz na przekąske mają Ceare. Powinni to wygrac.
VS
INTERNACIONAL - GUARANI
Typ : Internacional @ 1,40 Betclic ✅3:0
Drugim oczywistym typem w tej kolejce wydało mi się zwycięstwo Internacionalu. Dzisaij przejrzałem sytuacje kadrowe obu zespołów i jest ona na tyle poprawna, że zaufam Interowi. Dla nich to już ostatni dzwonek by jeszcze włączyc się do wali o mistrzostwo. I gdzei wygrywac jak nie w meczach u siebie i z takimi rywalami jak Guarani? Dzisiaj zagrają bez Tingi, Klebera i Rafaela Sobisa, ale wraca D&#39;Alessandro, który potem wyjedzie na zgrupowanie reprezentacji Argentyny. Alecsandro wraca po kontuzji, Andrezinho też zdaje sie już wrócil i nawet zdobył arcyważną bramke w wygranym meczu z Corinthians na 3-2. Guarani bez zawieszonego za kartki Reinaldo. 3pkt w tym meczu pozwolą byc może złapac kontakt z czołówką, bo należy pamiętac, że Inter ma zaległy mecz z Santosem więc nie ma co jeszcze ich skreślac bo to Brasileiro i do końca 12 kolejek więc sporo pkt do zdobycia jeszcze będzie.
-------------
Dwa wyżej opisane przeze mnie mecze i tak będą dzisiaj w cieniu takich wydarzeń jak derby Rio Botafogo - Flamengo i derby Sao Paulo czyli Santos - Palmeiras.
W derbowym pojedynku na Enghenao Botafogo osłabione będzie brakiem przede wszystkim Maicosuela, a także Herrery, Antonio Carlosa i M.Mattosa. Flamengo bez Toro i Juana. Czy coś tu warto typowac? Wg mnie nie bardzo. Historia przemawia za Fla, ale obecna dyspozycja raczej za Botafogo, chociaż ostatnio jakby po stracie Maicosueala spuścili z tonu troche, ale to mecz derbowy więc może się wszystko zdarzyc jak mawia klasyk;)
Równie ciekawie będzie na Villa Belmiro. Palmeiras ostatnio wkońcu zaczęło wygrywac mecze! Aż 4 z 5 ostatnich spotkań to wygrane i pną się w tabeli. Z tonu spuścił za to Santos, który dodatkowo dzisiaj po raz kolejny bez Madsona, Keirrisona m.in. Palmeiras bez Marcosa, Tingi i Ewerthona. Mecz zapowiada się ciekawie, ale nic w nim nie obstawiam;)
Ponadto dzisiejszej nocy bardzo wazny mecz dla Atletico MG. Porażka może już oznaczac bardzo skomplikowaną sytuacje w walce o utrzymanie. Mecz o przysłowiowe 6pkt bo jeżeli wygra Atletico GO to odskoczy od rywali. Tak ważny mecz, a w obozie Atletico MG szpital! Trener Dorival Junior dzisiaj nie ma do dyspozycji aż 9 zawodników!! Począwszy od bramkarza Fabio Costy poprzez graczy z pola Leadnro, Erona, Fabiano, Rafaela Jatai kończąc na gwiazdach czyli przede wszystkim Diego Tardelli, Edison Mendez, Daniel Carvalho, Neto Berola!
W zespole gospodarzy nie lepiej. Brakuje przede wszystkim Eliasa, który decuduje o obliczu tej drużyny. Ponadto bez 5 kolejnych zawodników. I bądź tu mądry i wytypuj jakiś rezultat...
Zapodaje jak ostatnio link ze składami i absencjami --&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/2010/serie-a/abertura-da-rodada/atletico-go-x-atletico-mg.jhtm
Może ktoś dołączy do dyskusji ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
28 kolejka przedstawia się następująco:

Kolejna kolejka w środku tygodnia nie sprzyja oglądaniu ale ci najwierniejsi na pewno zasiądą przed swoimi komputerami czy telewizorami. Tak więc jak dla mnie to warto stawiać na Gremio Porto Alegre, którzy ostatnio grają świetnie. No może z Vitoria to tylko wynik był świetny bo to gospodarze tamtego meczu byli lepsi. Jednak ja uważam, że typy na ilość goli Gremio można spokojnie pograć. Ja już upatrzyłem sobie over 1,5 i over 2,5 ale jeszcze czekam na składy. Przestrzegam przed stawianiem na Inter. Kursy wysokie ale i osłabienia spore. Brak Giuliano, D&#39;Alesandro, Tingi, Sobisa i kilku innych graczy mogą znacząco wpłynąć na nich. Za info dziękuje Robsonowi, który mi je przekazał. Ciekawym typem wydaje się być Guarani DNB bo kursy koło 1,70, a szanse spore na wejście. Botafogo ostatnio w słabej formie i jakoś mi się nie widzi by udało im się ugrać więcej niż 1 punkt w Campinas. Wysoki kurs również na Vasco i chyba X2 można spróbować po 1,75. Przypominam, że w poniedziałek z Atletico PR odszedł trener Carpegiani, który zasilił szeregi Sao Paulo. Teraz uważam, że szanse Furacao na miejsce w Copa Libertadores znacznie spadły. Jego miejsce zajął Sergio Soares, który ostatnio trenował Santo Andre, a kto się interesuje Serie B ten wie, że skutki jego działalności w tym klubie są opłakane.

Zapraszam do podawania typów oraz do dyskusji na temat tej kolejki

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Atletico MG - Corinthians under 3 (1.70 Bet365) zwrot
Nie wiem skąd takie niskie kursy na overy w tym meczu. Ostatnio obie drużyny zaliczyły kilka overów, ale do tego meczu mi to zupełnie nie pasuje. Atletico przebudowywane, nowy trener i sytuacja podbramkowa, bo koniec sezonu coraz bliżej, a nadal są w strefie spadkowej. Niby ostatnie wyniki ok, ale teraz grają z drużyną walczącą o mistrzostwo, więc o jakikolwiek punkt będzie ciężko. Piłkarze gości jak mało kto mają o co walczyć w lidze. W sobotę zawalili remisując z Cearą. Styl beznadziejny i obudzili się dopiero po strzeleniu pierwszej bramki... Gdyby nie takie głupie wpadki to mogliby już spokojnie zajmować fotel lidera. Według minie warto w tym meczu pomyśleć nad underem. Atletico nadal nie jest jakąś potęgą, a dzisiaj dodatkowo bez Obiny, D.Tardelliego, Mendesa i D.Carvalho... Brakuje kilku najlepszych ofensywnych zawodników, dlatego przy dobrej obronie Timao ciężko będzie o jakieś bramki. Z drugiej strony słabe wyjazdowe Corinthians. Już wspominaliśmy kiedyś, że ich dobre miejsce w lidze to zasługa spotkań domowych. Na wyjazdach zawsze radzili sobie gorzej, tym bardziej na wyjazdach do przeciętniaków, gdzie nie było wielkiej mobilizacji. Poza tym nie maEliasa, Jorge Henrique, Ronaldo, Chicao i Ralfa. Jak zagrają tak beznadziejnie jak z Cearą to o bramki może być ciężko. Dla mnie under to najlepsza opcja na ten mecz.
Nie polecam grać Gremio. Kurs śmieszny i szkoda nerwów na takie spotkanie. Ostatnio podobno grają dobrze, ale z Vitorią, tak jak napisał kapszti, wygrali niezasłużenie. Wynik zupełnie nie odzwierciedla przebiegu spotkania. Początek meczu był wyrównany, bo Vitoria zaczęła dosyć słabo. Później spotkanie ustawiła jedna idiotyczna bramka. Obrońca Vitorii chcąc wybić piłkę, nabija napastnika Gremio, piłka trafia pod nogi Maylsona i ten spokojnie strzela pierwszego gola... Po tej bramce Vitoria ruszyła do ataku i nie wiem, jak tam nic nie wpadło przez cały mecz. Dwie pozostałe bramki dla Gremio padły już w ostatnich minutach spotkania (91 i 93 minuta), czyli w czasie kiedy rywal postawił wszystko na jedną kartę. Wyniki Gremio ostatnio są bardzo dobre, ale po tym meczu z Vitorią na pewno im nie zaufam po takim kursie. Prudente kilka dni temu potrafiło urwać punkty Fluminense, więc nie powinni być takim łatwym przeciwnikiem (chociaż tamten mecz to raczej piłka wodna, więc trudno powiedzieć).
Na pierwszy rzut oka fajny kurs na Inter, ale ich osłabienia (Indio, Wilson Matias, Tinga, R.Sobis, Kleber, Giuliano, D&#39;Alessandro) całkowicie zmieniają moje podejście do tego meczu. Poza tym Ceara nie zagrała źle na Pacaembu z Corinthians, więc może jakieś przełamanie z ich strony?
Też zastanawia mnie Guarani. Niby goście walczą o mistrza, a Guarani to ligowy słabeusz, ale pamiętam jak Guarani ograło Fluminense na własnym terenie, a Botafogo potrafiło przegrać 1:4 z Goias na wyjeździe. Botafogo dalej bez Maicosuela i dzisiaj dodatkowo na bramce zabraknie Jeffersona. Gospodarze bez Mazoli, ale już kiedyś poradzili sobie bez niego w trudnym meczu (wyjazd z Vitorią). Ja bym tu szukał overa albo btsu, chociaż trudno przewidzieć losy takiego spotkania.
Sao Paulo z nowym szkoleniowcem, więc trudno powiedzieć co ciekaweg pokażą. Trochę dziwią mnie tak niskie kursy na gospodarzy, bo Vitoria już kilka razy pokazała jak się gra w piłkę, a Sampa coś często zalicza wpadki. Niby Sampa ma walczyć o miejsce w Copa Libertadores, ale według mnie jest to plan niemożliwy do wykonania. Teraz to Vitoria bardziej potrzebuje punktów, żeby spokojnie utrzymać się w pierwszej lidze. Gdyby nie poważne osłabienia gości (Viafara, Nino, R.Conceicao, Elkeson i Henrique) to szukałbym jakiegoś handicapu w ich stronę. Jednak tak osłabieni mogą sobie nie dać rady. Chociaż z drugiej strony widząc listę nieobecności po stronie SPFC też można w nich wątpić: R.Oliveira, Richarlyson, Ilsinho, Fernandao, Jorge Wagner, Cleber Santana, Xandao, Junior Cesar. Wszystko zależy od nowego szkoleniowca i tego, jak wejdzie w drużynę.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Guarani-Botafogo RJ
Guarani DNB @1,85 ZWROT 1:1

Ostatni mecz Guarani z Internacionalem przegrany 3:0 choć wynik ten według mnie nie odzwierciedla ich formy.Jak ktoś oglądał ich poczynania z Interem śmiało może stwierdzić , że zagrali dobre spotkania tylko zabrakło skuteczności. Inter miał wiele szczęścia w tamtym meczu , że nie stracili bramki jako pierwsi i kto wie jakby się wtedy potoczyło tamto spotkanie. Co do Botafogo ich gra w meczu z Flamengo jakoś mnie nie przekonała i patrząc tutaj na to co zaprezentowali w ostatnich meczach skłaniałbym sie postawić na gospodarzy ale w bezpiecznej opcji DNB 1,85. W dodatku to wyjazd i nie gra się łatwo. Stawiam na gospodarzy:razz:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Ostatnio wspólnie doszliśmy do wniosku, że jak nasze typy się pokrywają to nei wychodzimy na tym za dobrze:p Przykładów daleko szukac nie trzeba bo pierwsze dwa posty i typy na Corinthians w meczu z Cearą..
A teraz już przechodząc poważnie do analizy meczów to wiele ważnych spraw o absencjach wypisane jest już powyżej.
VS
CEARA - INTERNACIONAL
Typ : Ceara DNB @ 1,82 Pinnacle✅1:0
Walczący o mistrzostwo Internacional dzisiaj czeka nie lada wyzwanie. Nie jest to mecz na szczycie, ale mecz z walczącym o utrzymanie rywalem i to w dodatku w przetrzebionym z różnych powodów składzie. Zabraknie Wilsona Matiasa, Indio, Sobisa, Tingi, D&#39;Alessandro, Giuliano i Klebera. Wszyscy to gracze kluczowi lub bardzo wazni w tym zespole. Pod nieobecnośc Tingi i D&#39;Alessandro nie m a w zespole playmekera. Giuliano to również olbrzymai strata. Owszem Inter słynie z świetnej pracy z młodzieżą i szeroki skład mają, ale czy to może wystarczyc? W składzie niby są nadal Renan, Sorondo, Bolivar, Guinazu czy też Andrezinho i Alecsandro, ale ja jakoś nie jestem w stanie im zaufac osobiście. Ceara u siebie spisuje sie nie najgorzej. Bynajmniej nie przegrywa meczów bo bilans 6-6-1. Trudno jest też tutaj strzelac bramki, ledwo 7 straconych w 13 meczach! Inter na wyjazdach jakoś nie błyszczy 5-1-6. Przed Cearą może sie okazac, że walka o utrzymanie, ale w tym meczu mogą zdobyc bezcenne pkt. A już nie raz na własnym terenie zespół z góry skazywany na pożarcie potrafił walczyc z tymi walczącymi o najwyższe cele. W Brasileiro to nic nadzwyczajnego. W dodatku są po dobrym meczu na Pacembeu z Corinthians bo remis 2:2 na tym stadionie to dobry rezultat.
VS
FLUMINENSE - SANTOS
Typ : Fluminense @ 1,88 Pinnacle ⛔0:3
Perspektywa Fluminense jest ciekawa trzeba przyznac. Najbliższe mecze mogą dac nam odpowiedz na wiele pytań dotyczących tego zespołu. W niedziele czeka ich ciężkie wyjazdowe starcie z Cruzeiro. Jeżeli mają gdzieś zdobyc łatwiej pkt to chyba taka okazja nadarza się dziś w meczu z Santosem. Dużo będize zależec od rywala czy zagra dobre spotkanie, bo Santos strasznie chimeryczny jest. Lista kontuzjowanych w Santosie jest przeogromna, że tylko wspomne Keirrison, Madson, Rodriguinho, Marquinhos, Edu Dracena i paru jeszcze. Znowu wiele zależec będzie od Neymara. W niektórych miejsach czytałem, że Alan Patrick zapowiada się na ciekawego gracza i trzeba miec na niego oko. Póki co za wiele nie pograł jeszcze, ale 3 gole w Brasileiro już ma.
Najważniejsze newsy dotyczące Fluminense to powrót Freda do składu na ten mecz. Nie wiadomo czy zagra od początku, ale raczej po takiej przerwie usiądzie na ławce. Do dyspozycji nie sa natomiast przede wszystkim Emerson, Diguinho, powołany do reprezentacji Brazylii Mariano, a także Deco i Digao.
Mecz odbędzie się na Enghenao czyli stadionie Botafogo. Dobrze, że nie będzie to obiekt Volta Redonda. Jakoś na większym stadionie widze lepiej ten mecz. Ja tam licze na Flu. Pamiętam, że na Villa Belmiro kiedy Santos był w formie potrafili się przeciwstawic i wygrac 1:0. Teraz Santos już tak nie czaruje i ma problemy wewnętrzne, że tak to nazwe. Ja stawiam na Flu ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Dzisiaj niestety nie mam za dużo czasu ale jednak chce napisać parę słów o moich typach. Mecz Gremio Porto Alegre-Gremio Prudente niby wydaję się mieć jednego faworyta. Oczywiście nim są gospodarze i mój typ będzie ich dotyczył ale nie będzie to typ na zwycięstwo.
Ja skupiam się na ilości strzelonych goli. Ostatnio Gremio strzela sporo goli i nawet, że są to gole przypadkowe to wpadają. Wystarczy przypomnieć, że w ostatnich 5 spotkaniach strzelali co najmniej 2 gole. Dzisiaj rywal jeden z najsłabszych jaki można sobie wymarzyć więc i ten wyczyn nie powinien stanowić większego problemu dla nich. Dzisiaj do składu wraca bramkostrzelny Andre Lima i wraz z Jonasem będą siłą napędową dla Tricolor. W bramce gospodarzy zabraknie z kolei Victora, który pojechał na zgrupowanie reprezentacji, a jego miejsce zajmie Marcelo Grohe. Może będzie dobrym zmiennikiem i sobie poradzi ale jak wpuści jakieś gole to też nie będzie źle bo zmusi to gospodarzy to gry ofensywnej i strzelania goli.

Moje typy:
Gremio over 1,5 @ 1,48 Bwin✅
Gremio over 2,5 @ 2,50 Bwin✅
Over 2,5 @ 1,62 Bwin
✅

Drugie spotkanie w którym znalazłem typ to mecz Atletico PR-Vasco. Na pierwszy rzut oka faworytem wydają się być gospodarze ale jednak jak się przyjrzeć głębiej to już tak różowo nie jest.
Atletico Paranense ostatnio dobrze sobie radzi ale możliwe, że się to szybko skończy. Powodów jest kilka ale pierwszym z nich i chyba najważniejszym jest odejście do Sao Paulo trenera Carpegianiego. Wybrał większe pieniądze i większy klub ale w moim odczuciu źle zrobił, gdyż tutaj wykonywał świetną robotę, a przecież patrząc na sam skład to nie ma tam przecież lepszych zawodników niż w choćby w Atletico Mineiro czy Flamengo. Kolejnym powodem jest nowy trener Sergio Soares. Ten jegomość ostatnio pracował w Santo Andre. Ale skutek tego jest taki jak każdy widzi. Zespół jest bardzo nisko i co raz ciężej będzie im się utrzymać. Dodatkowo obrona Santo Andre spisuję się katastrofalnie i teraz może podobnie być z obroną Furacao, a przecież właśnie formacja defensywna była i póki co jest głównym atutem zespołu z Kurytyby. Dzisiaj w bramce ponadto zabraknie Neto, który pojechał na kadrę. W ataku nie będzie Jofre Guerrona, który również wyjazd na kadrę zmusił do opuszczenia meczu. Dodam, że on oczywiście na mecz reprezentacji Ekwadoru. Nie wiadomo czy zagra dzisiaj Branquinho, który przecież ostatnio spisywał się świetnie. Z kolei Vasco ostatnio wygrało mecze z Santosem i Goias i w obu tych spotkaniach zdobyli po 3 gole ale nie udało się im zachować czystego konta. Dzisiaj uważam, że powinni podtrzymać dobrą passę i są w stanie jak najbardziej zwyciężyć na niełatwym terenie jakim jest Arena do Baixada. Wśród gości zabraknie Felipe Loureiro, Carlosa Alberto, Ramona i Niltona. Tak więc ja uważam, że Vasco jest w stanie dzisiaj strzelić co najmniej 1 gola, a kurs sprzyja ku temu by to postawić. Również jakoś nie wierzę by gospodarze byli w stanie ugrać więcej niż 1 punkt. A ostatnim moim typem ze względu na problemy Atletico PR w tyłach jest over 2,5 na, który kurs jest bardzo zachęcający.

Moje typy:
Vasco strzeli @ 1,44 Bwin⛔
Vasco(+1) @ 1,62 Bwin✅
Over 2,5 @ 2,05 Bwin⛔

sportluk-26178 18

sportluk-26178

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Brazylia Campeonato Brasileiro
Goiás - Cruzeiro​
Utrata punktów Fluminense była niewątpliwie ogromną niespodzianką. Nikt nie spodziewał się chyba, że dostaną u siebie 3:0 z osłabioną drużyną Santosu. Sytuacja jaka miała miejsce wczoraj stwarza okazję dla Cruzeiro, ponieważ w przypadku dzisiejszego zwycięstwa nad drużyną Goias zniwelują stratę punktową już tylko do 1 punktu. Ostatni mecz mieli co prawda słaby (wynik 0:0) nie może cieszyć tej drużynę. O ile poprzednio było trudno, dzisiaj faworytem są goście, ponieważ Goias to drużyna z bardzo słabą obroną. Cruzeiro w meczach wyjazdowych rzadko nie strzela bramek, ale też rzadko zachowuje czyste konto. Spodziewam się otwartego widowiska charakterystycznego dla tej ligi. Poprzedni mecz tych zespołów zakończył się wynikiem 1:0 dla Cruzeiro. Nie będę miał nic przeciwko jeśli powtórzą ten wyczyn dzisiejszej nocy.
A zatem skromnie można spróbować, że Cruzeiro tego meczu nie przegra.
Goias - Cruzeiro Typ: x2 ✅ 0:1
Kurs: 1,4

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Fred wrócił do gry, ale znowu odnowił mu się uraz więc nie wiadomo kiedy ponownie go zobaczymy na boisku. A Fluminense przegrało aż 0:3. Nie wygrali także bezpośredni rywale w walce o mistrza tj Corinthians i Internacional. Dzisiaj szanse wspomnianego tria może wykorzystac Cruzeiro, które zagra z Goias. Ja jednak omijam ten mecz.
VS
FLAMENGO - ATLETICO GO
Typ : Flamengo @ 1,676 Pinnacle ✅2:0
Ostatnio oglądałem mecz Flamengo przeciwko Botafogo. Remis mogą uznac za rozczarowanie bo to oni dyktowali i prowadzili grę w tamtym meczu. Od niedawna trenerem Fla jest Luxemburgo. Mobilizacja spora. Trener mówi, że dla Flamengo awans do Copa Sudamericana będzie jak wywalczenie tytułu. Dzisiaj zagrają bez Jeana, Ronaldo Angelima i Renato Abreu. W zespole Atletico Go zabraknie kluczowego zawodnika Eliasa. Ostatnio pisałem o tym ile on daje temu zespołowi -&gt;http://forum.bukmacherskie.com/f167/wrzesien-w-campeonato-brasileiro-2010-a-48109-2.html#post1868007 . Flamengo musi zacząc wygrywac wkońcu, przebłyski było widac w meczu przeciwko Botafogo, teraz rywal bezpośredni w walce o utrzymanie. Ja stawiam na Fla.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
To była nie wątpliwie kolejka w której nie zabrakło jak zwykle niespodzianek. Jedną z nich była wysoka porażka Fluminense z Santosem 0:3. Żeby tu chodziło o jednobramkowe zwycięstwo gości to można by to uznać jakoś za wpadkę ale, że chodzi tu o taką różnicę pomiędzy obiema drużynami to już jest inaczej. A co lepsze mecz był wyrównany więc Flu jeszcze bardziej ma co żałować. Gremio wygrało ze swoim imiennikiem z Presidente Prudente 4:0. Niby wynik taki jakiego się każdy spodziewał ale Prudente naprawdę grali bardzo dobrze i gdyby nie szybko stracony gol to spokojnie by mogli walczyć o punkt, a tak dostali baty. Po raz drugi z rzędu wygrali piłkarze Atletico Mineiro i chyba są na dobrej drodze do obronienia się przed spadkiem. W pozostałych meczach warto odnotować dobry debiut Paulo Cesara Carpegianiego w barwach Sampy, tutaj zwycięstwo 2:0 na Vitorią. Cruzeiro wygrało w Goianii z miejscowym Goias na Serre Dourada 1:0 i tym samym włączyli się do walki o mistrzostwo i chyba wyglądają najsolidniej z całej trójki. Flamengo wygrało 2:0 z Atletico Goianiense, Palmeiras 4:1 z Avai, Bezbramkowy remis Atletico Paranense z Vasco. Co ciekawe dla Furacao to drugi taki wynik z kolei ale teraz z Santosem o taki wynik będzie niezwykle trudno. Ceara wygrała z Interem 1:0 i to niby można uznać za niespodziankę ale Vozao dobrze grają u siebie w Fortalezy, a dodatkowo Inter był znacznie osłabiony. Remis 1:1 w meczu Guarani-Botafogo jest wynikiem chyba sprawiedliwym, gdyż w pierwszej połowie to gospodarze cisnęli ale w drugich 45 minutach sytuacja była odwrotna.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Tak się przedstawia rozkład jazdy i kursy na 29 kolejkę Brasileirao:

W weekend pewnie znowu znajdziemy kolejne typy z Brazylii ale dla mnie póki co, nie patrząc na składy mam już kilka typów. Pierwszym z nich będzie over 2,5 w meczu Vasco-Gremio. Tym razem Vasco nie może mnie zawieźć, gdyż grają u siebie i na pewno coś wcisną, a i goście na pewno coś strzelą, gdyż są w rewelacyjnej formie strzeleckiej. Ciekawym typem wydaje się być postawienie na Ceare. Kurs może nie najwyższy ale Guarani na wyjazdach gra katastrofalnie i nawet z nie najmocniejszym rywalem jakim są Vozao raczej ciężko będzie o jakiekolwiek punkty. Do tego nie głupio na wyjazdach wyglądają Flamengo i Palmeiras, a i kursy wysokie więc można naprawdę fajne kupony z tego skleić. Ale więcej typów i analiz dopiero gdy pojawią się składy.

Zachęcam do pisania analiz i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tak jak rok temu, nikt nie chce zdobyć mistrzostwa... Tyle głupich wpadek, że już dawno ktoś mógł sobie ten tytuł zapewnić.
Na jutro:
Santos - Atletico PR 1 (1.75 Unibet) ✅
Według mnie trochę zawyżony kurs na gospodarzy. Zawsze kursy na Santos na Vila Belmiro były dużo niższe i uważałem je za nieopłacalne, ale w tym meczu kurs ok. Dużo się mówiło o zmianach w Santosie itp, ale jak widać po ostatnich meczach wszystko wraca do normy. Zwycięstwo 3:0 na wyjeździe z Fluminense robi wrażenie. Wcześniej zremisowali z Palmeiras, ale to oni byli lepsi, tylko nic nie chciało wpaść. Po ostatnich meczach znowu mówi się o walce o tytuł mistrzowski, a jeżeli taki mają cel to nie wyobrażam sobie straty jakiegoś punktu z zawodnikami Atletico. Jutro powinni zagrać w swoim najmocniejszym składzie (oczywiście dalej bez PH Ganso). Dobrze, że nie ma na razie przereklamowanego Keirrisona, bo Ze Eduardo gra dużo lepiej. Tak naprawdę Santos u siebie do tej pory pokonał wszystkie takie przeciętne zespoły, więc tym razem powinno być podobnie. Goście w tabeli są dosyć wysoko, ale piłkarsko do elity dużo im jeszcze brakuje. Przynajmniej ja mam ich raczej za przeciętny zespół. Poza tym zdecydowaną większość punktów w tym sezonie zdobyli na własnym terenie, a na wyjazdach radzą sobie dużo słabiej. Jutro na Vila Belmiro przyjeżdżają osłabieni brakiem trzech podstawowych zawodników. Nie ma Neto (bramkarz), Guerrona i Maikona Leite. Santos u siebie, walczy o mistrzostwo, do tej pory bez problemu radził sobie z tego typu drużynami, a goście poważnie osłabieni. Według mnie warto próbować grać gospodarzy po takim kursie.
e: zapomniałem jeszcze dodać, że Atletico od kilku dni ma nowego trenera. Podobnie jak kapszti, uważam, że odejście Carpegianiego do SPFC to duże osłabienie dla ekipy Atletico. Myślę, że nowy trener w kilka dni nie może zrobić nic sensownego, dlatego to jest kolejny argument po stronie Santosu... ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Na dzisiaj wybrałem tylko jedno spotkanie z Serie A ale wiąże z nim ogromne nadzieje po mojej wczorajszej klęsce z Sao Caetano. Mecz Vasco-Gremio jak dla mnie zapowiada się świetnie, gdyż Vasco u siebie gra naprawdę fajną piłkę i strzelają sporo goli, a Gremio ostatnio strzela mnóstwo goli i gra widowiskowo ale obrona nie spisuje się jakoś super.

Vasco w środku tygodnia grało w Kurtybyie na Arena do Baixada z Atletico Paranense i ku mojemu rozczarowaniu zremisowali bezbramkowo(miałem typ na gola Vasco). Teraz mecz na Sao Januario więc o gola z ich strony można się nie martwić ale kursy na takie zdarzenie są śmieszne i nawet nie ma co sobie nimi zaprzątać głowy. Przede wszystkim gospodarze muszą liczyć na takich zawodników w ofensywie jak Ze Roberto, Eder Luis, Rafael Coelho czy Felipe Loureiro i Felipe Bastos. To właśnie od grupy tych zawodników będzie w głównej mierze zależała ilość sytuacji podbramkowych dla Vasco. Na pewno nie będą się bronić, gdyż ich interesuje tylko zwycięstwo i od pierwszej minuty zaatakują. Jeśli chodzi o osłabienia to brak kontuzjowanych: Ramona, Niltona, Maxiego i Carlosa Alberto. Z tym, że ten ostatni nie gra już dłuższy czas i tez w tym sezonie nie ma co się spodziewać jego powrotu na boisku więc zespół musi się nauczyć radzić bez niego.

Gremio ostatnio jest w naprawdę super formie strzeleckiej co pokazują statystyki: w ostatnich 6 meczach zdobyli 18 goli co daje kapitalną średnią 3 strzelonych goli na mecz. Niby w ostatnich dwóch spotkaniach wygrywali wysoko bo najpierw z Vitorią 3:0 na wyjeździe, a przed kilkoma dniami u siebie w Porto Alegre z Prudente 4:0 to jednak wyniki nie oddają tego co się działo na boisku. W Salvadorze to Vitoria była o wiele lepsza ale błędy obrońców gospodarzy i kontry gości dały taki rezultat. Z kolei w meczu z Prudente mecz ustawiła bramka z 1 minuty kiedy to gola zdobył Andre Lima. Później do roboty wzięli się goście i mieli naprawdę kilka dobrych okazji ale w bramce szalał Marcelo Grohe, który zastępował i dzisiaj również będzie w bramce w miejsce Victora, który jest na zgrupowaniu reprezentacji. Po drugiej strzelonej bramce przez Gremio, goście już przestali wierzyć w osiągnięcie dobrego wyniku i do końca pierwszej połowy nic nie zrobili. Ale w drugiej również przycisnęli ale po raz kolejny ratował ich Grohe. Gremio ma już tylko 7 punktów straty do 3 miejsca, które daje grę w Copa Libertadores 2011 i trener Renato Gaucho sam mówi, że celem jest nie tylko miejsce w G3 ale i może nawet mistrzostwo. Cel może i trudny ale jak będą dalej tak grać to nie jest niemożliwy. W dzisiejszym meczu wśród gości zabraknie kontuzjowanych już od jakiegoś czasu Borgesa, Souzy i Fabio Rochembacka i jak już wcześniej wspominałem Victora.

Podsumowując ciężko jednoznacznie wskazać faworyta meczu ale uważam, że powinno paść w tym meczu sporo goli i dlatego wybieram typ over 2,5 po wysokim jak dla mnie kursie 1,85.

VASCO: Fernando Prass, Fagner, Cesinha, Dedé e Ernani; Jumar, Fellipe Bastos, Felipe, Zé Roberto; Eder Luis e Rafael Coelho

GREMIO: Marcelo Grohe, Paulao, Vilson e Rafael Marques; Gabriel, Willian Magrao, Fábio Santos, Douglas e Lúcio; Jonas e André Lima

Moje typy:

Over 2,5 @ 1,85 Bwin✅
Over 3,5 @ 3,20 Bwin✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Dzisiaj prochu nie wymyśle. Gram podobnie jak kacmon ;)
VS
SANTOS - ATLETICO PR
Typ : Santos @ 1,725 Pinnacle ✅2:0
Argumenty identyczne jak powyżej. Wypadł podstawowy bramkarz Neto, podstawowi zawodnicy ofensywni czyli Maikon Leite, Bruno Mineiro i Guerron. Santos mimo iż bez Keirrisona to to żadne osłabienie. Kiedy dostawał szasne gry w podstawowym składize to był jakby poza grą. W ogóle nie widoczny, nie dostawał piłek. Ze Eduardo to lepsza opcja w ataku, w dodatku skutecnziejszy gracz. Nie zgodze się tylko z tym,że mają jeszcze szanse powalczyc o tytuł mistrzowski. Jeszcze pare tygodni im tego życzyłem, ale teraz może byc ciężko. Ale ten mecz wobec braków gości powinni przechylic na swoją korzyśc. U siebie na Villa Belmiro będą parli do przodu, a to może oznaczac, że coś strzelą prędzej czy później ;)
SANTOS : Rafael- Pará, Vinícius Simon, Durval, Léo-Arouca, Danilo, Roberto Brum, Alan Patrick- Zé Eduardo, Neymar.
ATLETICO PR : João Carlos- Elder Granja, Rhodolfo, Manoel ,Paulinho- Chico, Olberdan, Paulo Baier ,Branquinho- Iván González, Nieto.

VS
PRUDENTE - SAO PAULO
Typ : Sao Paulo @ 2,08 Pinnacle ✅2:3
Prudente walczy o utrzymanie. Sao Paulo ma za cel... no własnie celem SPFC jak przeczytałem na jednym z portali nie jest walka o CL czy mistrzostwo. Celem jest dobra gra i poprawienie jakości w zespole. Nowy trener Carpegiani ma im to zagwarantowac. W dzisiejszym meczu są wg mnie faworytem. W dzisiejszym meczu dojdzie do trzech roszad w składzie Sampy. Wracają do składu Richarlyson i Ricardo Oliveira. Także Marlos wygrał rywalizacje z Carlinosem Paraibą. Mimo braków takich graczy jak Dagoberto, Xandao, Jorge Wagner czy Ilsinho skład SPFC wygląda obiecująco.
Prudente ma tylko 21pkt i aż 8 straty do bezpiecznej strefy gdzie znajduje się Avai. Do konca zostało 10 kolejek czyli Prudente by musiało raptownie zacząc wygrywac i liczyc na strate pkt przez rywali. Zadanie dla mnie niemożliwe do wykonania. Zmian w składzie w porównaniu z porażką 0:4 z meczu z Gremio nie będzie.
Dla mnie więce przemawia za Sampą i im tym razem zaufam.
PRUDENTE : Giovanni- Bruno Ribeiro, Anderson Luís, Diego Giaretta , Arthur Henrique-Anderson Pedra, João Vitor, Roberto ,Adriano Pimenta-Willian ,Wesley.
SAO PAULO : Rogério Ceni- Jean, Alex Silva, Miranda ,Richarlyson- Rodrigo Souto, Casemiro, Marlos, Lucas-Fernandinho , Ricardo Oliveira.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Wczoraj ładnie dwa typki siadły. Oglądałem mecz Santosu to mecz wyrównany, oczywiście sędzia też jak to przy meczach Brasileiro swoje zrobił. Najpierw nie podyktował ewidentnego karnego po faulu na Ze Eduardo, a potem też wydawało mi się, że karniak należał się Atletico PR. Mecz ogółem wyrównany ze wskazaniem na Santos jednak. Bo to oni stwarzali groźniejsze okazje. Strzały gości mimo wszystko leciały wysoko nad bramką. Trzeba przyznac, że trener Santosu miał nosa ze zmianą Maranhao;)
Chwile zadrżałem w momencie gdy Neymar źle stanął przy wślizgu rywala. Wyglądało to nie dobrze. Ale naszczęście wrócił do gry. Nic wielkiego nie pokazał, ale przynajmniej nie brał się za strzelanie karnego ;) Santos jest juz czwarty. Teoretycznie ma szanse na mistrza, ale czy to osiągalny cel w obecnym stanie ? Zobaczymy za 4-5 kolejek.
VS
CRUZEIRO - FLUMINENSE
Typ : Powyżej 2,5 gola @ 1,90 Pinnacle⛔1:0
Bezsprzecznie mecz 29 kolejki Campeonato Brasileiro. W brazylijskich mediach zapowiada się go również jako starcie dwóch świetnych playmakerów Waltera Montillo i Dario Conci. Można pisac sporo o obu zespołach. W ostatnich grach lepiej spisuje się Cruzeiro, które jak w poprzednich rozgrywkach w drugiej fazie seoznu włączyło drugi bieg i goni czołówke. Nie ma co szukac na siłę zwycięzcy z tego pojedynku. Jedyna rozsądna opcja do zagrania w tym meczu jaka mi się rzuciła w oczy to oba strzelą lub jakiś over bramkowy. Oba zespoły z paroma brakami w składach, ale siła ofensywna nadal spora.
CRUZEIRO : Fábio- Rômulo, Cláudio Caçapa (Gil), Edcarlos, Everton- Fabrício, Henrique, Marquinhos Paraná , Montillo-Farías,Thiago Ribeiro.
FLUMINENSE : Rafael-Thiaguinho, Gum, Leandro Euzébio ,Carlinhos- Diogo, Valencia, Deco, Conca- Washington , Rodriguinho.
VS
CORINTHIANS - ATLETICO GO
Typ : Corinthians @ 1,44 Pinnacle ⛔3:4
Nie sądze by Timao mieli znowu zaliczyc wpadke w domowym meczu. Niby mają osłabienia w swoich szeregach i to dośc poważne jak Jorge Henrique, Roberto Carlos, Dentinho, Danilo i Elias to jednak kadrowy potencjał przewyższa to co jest w zespole z Goianii. W dodatku rywale ciągle bez Eliasa czyli najlepszego gracza tej drużyny. W dodatku rywale w walce o mistrzostwo spotykają się w bezpośrednim meczu, a więc ktos zgubi pkt co trzeba bezsprezcznie wykorzystac. A domowa solidnośc Corinthians jest spora, chociaż ostatnio dwa małe potknięcia zaliczyli. Ale z takim przeciwnikiem powinni dac rade.

Bardzo ciekawie zapowiadają się również mecze Avai - Flamengo, Botafogo - Palmeiras czy Internacional - Atletico MG. Typersko te spotkania sobie odpuszcze. Zespoły mają przed sobą jeszcze wyznaczone cele, albo tak jak Flamengo i Atletico MG jest to jak najszybsze zapewnienei sobie utryzmania, albo jak w przypadku Palmeiras i Botafogo walka o G-3 chociaż wydaje się to daleka perspektywa. Inter jeszzcze z nadziejami na mistrza mimo wszystko, ale dzisiaj zagra bez kilku zawodników jak Tinga, Rafael Sobis, Andrezinho, D&#39;Alessandro i Giuliano, a więc trzon ofensywy. W ogóle to mecz jakby rezerw będzie bo Atletico MG już od jakiegoś czasu ma szpital w swoich szeregach,a także zawodników przebywających na zgrupowaniach reprezentacji i dzisiaj znowu bez 9 zawodników ważnych dla ich oblicza zespołu.

Link ze składami i kontuzjami do wszystkich spotkań -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/2010/serie-a/abertura-da-rodada/corinthians-x-atletico-go.jhtm

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Goias-Vitoria 1:0 ✅
Goias @ 2,11

Tak przeglądnąłem sobie ofertę i zwróciłem uwagę na spotkanie z dołu tabeli między Goias a Vitorią. Goście nie wygrali od 4 spotkań i z rundy na rundę spadają w dół , sytuacja u nich nie za ciekawa jak będą dalej grać tak marnie to będzie ciężko o utrzymanie. Jeżeli chodzi o gospodarzy to radzą sobie ostatnio nie najgorzej mimo przegranych ale warto podkreślić, że ich rywalami były mocne ekipy.Ostatnia przegrana dosyć pechowa bo po samobójczym golu i to z Cruzeiro:razz: Goias jak chce się utrzymać musi dziś wygrać z Vitorią. Prawie udało się urwać punkt z Cruzeiro to myślę, że zdobycie 3 pkt z Vitorią jest spokojnie w ich zasięgu.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Tak się prezentują kursy na dwa mecze zaległe Campeonato Brasileiro. Dwa bardzo ciekawie zapowiadające się spotkania. Santos-Inter tutaj trochę mogą dziwić tak wyraźnie faworyzujące Santos kursy, a więc można spróbować na gości z jakąś podpórką ale ja chyba się na to nie zdecyduję. Natomiast drugi mecz to uważam, że kursy jak najbardziej oddające szanse na to spotkanie. Corinthians w słabej formie oraz bez trenera, a Vasco ostatnio rozegrało świetny mecz z Gremio ale tylko zremisowali 3:3.
Zapraszam do pisania analiz i podawania typów

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Już najbliższej nocy o godzinie 3 czasu polskiego w Rio de Janeiro na stadionie Sao Januario dojdzie do niezwykle ciekawie zapowiadającego się spotkania Vasco-Corinthians. Goście ostatnio przeżywają spore problemy ale walczą o mistrza więc muszą się zmotywować i zacząć wygrywać, a Vasco walczy o awans do Copa Sudamericana 2011 i to chyba ich główny cel.

Vasco
to zespół, który wyspecjalizował się w remisach. Ma ich już na swoim koncie aż 14 w 28 meczach czyli jak łatwo policzyć aż połowa ich spotkań kończyła się podziałem punktów. I to właśnie jest ich największy problem przez, który są tylko w środku tabeli, a nie walczą o Copa Libertadores bo przecież skład mają naprawdę bardzo ciekawy. Vasco jak większość brazylijskich drużyn lepiej gra u siebie i właśnie na Sao Januario zdobyli 25 spośród wszystkich 38 punktów. Również u siebie zdobyli 25 goli i stracili 17 co przy 7 strzelonych i 13 straconych na wyjeździe pokazuję, że u siebie grają zdecydowanie bardziej ofensywnie i nie boją się pójść na wymianę ciosów co jest bardzo dobre dla kibiców, którzy nie mogą narzekać na brak emocji. Ostatnio zremisowali u siebie z Gremio 3:3 chociaż prowadzili 3:1. Mecz ten był fantastycznym widowiskiem i tylko szkoda, że Globo do Europy cały czas daje mecze drużyn z Sao Paulo, a od święta z Rio de Janeiro, bo naprawdę było co oglądać podczas, gdy na Sportklubie wszyscy musieli się męczyć z kiepskim widowiskiem jakie stworzyli Santos i Atletico PR. Jak pisałem na samym wstępie Vasco już praktycznie walczy tylko o Copa Sudamericana 2011, chociaż gdyby dzisiaj wygrali to mieliby tylko 8 punktów straty do Corinthiansu i szanse na Copa Libertadores by były ale naprawdę nie duże, gdyż przed nimi jest kilka ekip, które mają na takie coś ochotę. Gospodarze osłabieni brakiem: Carlosa Alberto, Ramona, Niltona, Fagnera i Maxa. Cała piątka jest kontuzjowana.
Corinthians od 5 spotkań nie potrafi już wygrać, a dla drużyny, która walczy o mistrzostwo to jest istna tragedia. Jeżeli dalej tak będą tracić punkty to mogą zapomnieć o mistrzostwie, a przy okazji inne ekipy mogą ich wyprzedzić w walce o Copa Libertadores(nie licząc Santosu i Internacionalu, które mają zapewniony start dzięki wygraniu Copa do Brasil-Santos i tegorocznego Copa Libertadores-Inter). Problemem kolejnym jest brak trenera, gdyż po ostatniej porażce z Atletico Goianiense 3:4 na własnym boisku zarząd zdecydował się zwolnić Adilsona Batistę. Z jednej strony jego wyniki nie zachwycały ale z drugiej to teraz ciężko będzie im znaleźć jego następce i to takiego, który by gwarantował dalszą walkę o mistrza. Timao mają też problem w postaci słabej gry na wyjazdach. Tylko 14 punktów na 49 zostało przez nich zdobyte poza domem. Poza tym nie należą również do drużyn, które mają dobre obrony, gdyż jak do tej pory stracili 36 goli ale mają najlepszy atak-52 gole. Myślę, że w tym meczu wyjdą od razu po zwycięstwo i będą starali się zaatakować od początku choć to łatwe nie będzie, gdyż Vasco będzie miało podobne zamiary co tylko może nam zwiastować dobry mecz. Corinthians bez Dentinho, Jorge Henrique, Ronaldo i Ralfa. Nie wiadomy jest występ Bruno Cesara, gdyż ten ma jakąś kontuzję i ciężko powiedzieć czy zagra. Za to do składu wraca Elias, który ostatnio był z reprezentacją na meczach z Iranem i Ukrainą.
Podsumowując obie drużyny mają o co grać i na pewno nie mają zamiaru na stratę jakichkolwiek punktów. To się wiąże ze zdobywaniem goli, a ja uważam, że ich padnie kilka w tym spotkaniu i że kibice nie będą mieli prawa się nudzić oglądając ten mecz. Dlatego wybieram opcje na dużą ilość goli ale również do moich typów dodaje typy na Vasco, gdyż ich bardziej jakoś uważam za faworyta tego spotkania.
Vasco
Fernando Prass; Irrazábal, Cesinha, Dedé e Carlinhos; Rafael Carioca, Jumar, Fellipe Bastos e Felipe; Zé Roberto e Eder Luis

Corinthians
Júlio César; Alessandro, Chicão, William e Roberto Carlos; Paulinho, Jucilei, Elias e Bruno César (Danilo); Iarley e Souza

Moje typy:
Over 2,5 @ 1,85 Bwin⛔
Over 3,5 @ 3,20 Bwin⛔
Vasco DNB @ 1,70 Bwin✅
Vasco lub X @ 1,35 Bwin✅
Corinthians strzeli @ 1,34 Bwin⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Dzisiaj mamy tylko dwa spotkania w Campeonato Brasileiro. Ja swój typ znalazłem w meczu Flamengo-Internacional. Mecz zapowiada się ciekawie z kilku powodów, które chciałbym tutaj bliżej przedstawić.
Flamengo już od jakiegoś czasu prowadzone jest przez Vanderleia Luxemburgo. I ten trener potwierdził, że jego fatalne wyniki z Atletico Mineiro były wypadkiem przy pracy. Teraz Flamengo gra zupełnie inaczej i wszyscy w klubie liczą, że sprawdzą się słowa Luxy, który zapowiada, że w tym sezonie chcą się zakwalifikować do Copa Sudamericana 2011, a w następnym sezonie wygrać ligę. Słowa może i śmiałe ale nie jest nie możliwe by tak się stało. Luxa odmienił przede wszystkim drużynę w ataku i stwarzają teraz sobie o wiele więcej okazji niż gdy byli poprzedni trenerzy(chodzi mi o ten sezon). Ostatnio Flamengo zremisowało z Avai Florianapolis 2:2 na wyjeździe. Co prawda do przerwy prowadzili 2:0 ale i tak mogą się cieszyć, że zdobyli jakikolwiek punkt w tamtym meczu, gdyż gospodarze w drugiej połowie atakowali z nieprawdopodobnym animuszem i nikt nie wie jakim sposobem Fla wywieźli punkt. Dodatkowo stracili na ten mecz dwóch obrońców, którzy dostali czerwone kartki w tamtym spotkaniu czyli Leo Moura(tak uczcił swój 300 występ w barwach Flamengo) i David Braz. Trzeba powiedzieć, że z powodu kontuzji nie zagrają Diogo i Val Baiano, który przed tygodniem strzelił 2 gole. I jeszcze nie ma zawieszonego za kartki Williansa. Spore osłabienia ale zmiennicy wcale nie gorsi no może poza obroną gdzie nie wiadomo czego się spodziewać po Galhardo.
Internacional po zdobyciu Copa Libertadores miał walczyć jeszcze o mistrzostwo w tym sezonie. To zadanie będzie jednak niesamowicie trudne, gdyż ich strata do prowadzącego Cruzeiro wynosi 7 punktów, a dodatkowo przed nimi są jeszcze Fluminense, Corinthians i Santos i każda z tych ekip ma chęć na mistrza. Jednak problemem Flu i Timao jest słaba ostatnio forma i może być im ciężko z dobrą grą w końcówce. Dzisiaj Inter wreszcie zagra praktycznie najmocniejszym składem. Brakować będzie co prawda Guinazu(zawieszony za kartki) i Rafael Sobis(kontuzja) ale wracają Giuliano i D&#39;Alessandro czyli dwóch najważniejszych graczy w pomocy, a także będzie Tinga czyli cała trójka rozgrywających jest na miejscu, a i w ataku będzie straszyć Alecsandro. Ostatnio Inter gra dość underowo bo ostatnie ich 3 spotkania kończyły się underami, a jeżeli chodzi o wyjazdy to aż 4 mecze z rzędu gdzie padły maksymalnie 2 gole. Teraz uważam, że rywal będzie atakować bo nie mają co do stracenia, a i Inter zagra o zwycięstwo bo jeżeli w tej kolejce stracą kolejne punkty do Cruzeiro to chyba ta szansa na mistrzostwo spadnie jeszcze bardziej w dół.
Podsumowując spodziewam się dobrego spotkania, gdyż obie ekipy mają o co grać i żadna nie będzie chciała zejść z boiska pokonana, a nawet więcej żadna nie chce nawet słyszeć o stracie jakichkolwiek punktów w tym meczu ale to jest nie możliwe. Przekonamy się po meczu kto będzie w lepszych humorach. Ja wybrałem typ na co najmniej 3 gole, a kurs tylko zachęca do gry.
Flamengo
Marcelo Lomba; Galhardo, Welinton, Ronaldo Angelim e Juan; Correa, Maldonado, Kleberson e Renato; Diego Maurício e Deivid
Internacional
Renan; Nei, Bolívar, Índio e Kleber; Derley, Wilson Matias, Tinga, Giuliano e D&#39;Alessandro; Alecsandro

Mój typ:
Over 2,5 @ 2,10 Bwin
✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
No przyznam szczerze, że czytając powyższą analize typ na over wydaje się ciekawym rozwiązaniem w dniu dzisiejszym. Inter ostatnie undery zanotował gdy grał osłabiony dośc poważnie w ofensywie. Sam pomyślę nad overem Fla -Inter w tym meczu;)
Co do drugiego dzsiejszego spotkania to niegłupim pomysłem jest chyba typ na wygraną Atletico PR. Skład w porównaniu z ostatnim meczem z Santosem wygląda już zdecydowanie lepiej, a i na Villa Belmiro tak źle się nie zaprezetnowali.
Składy, kontuzje -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/2010/serie-a/abertura-da-rodada/flamengo-x-internacional.jhtm
Ważne info dotyczące tej kolejki :
Mecze niedizelne zaczną się o godzinie 20:00 bowiem w Brazylii zmieniają zegarki. To tak dla obserwatorów Brasileiro aby nie zapomnieli o spotkaniach ;)
Póki co brak weny do pisania czegoś konkretniejszego na temat jutrzejszych meczów... Może jutro będzie motywacja :p

Status
Zamknięty.