>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

NHL - sezon 2008/2009

Status
Zamknięty.
vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki

&gt;&gt;&gt; Oficjalna strona NHL &lt;&lt;&lt;

Na początek obszerne przypomnienie ubiegłego sezonu:
Tabela po rundzie zasadniczej:

Quarter Finals East

Quarter Finals West

Stanley Cup Final

Pucharu Stanleya broni Detroit Red Wings

&gt;&gt;&gt; Terminarz spoktań NHL Sezon - 2008/2009 &lt;&lt;&lt;
Zabawa o najcenniejsze trofeum w świecie hokejowym wiele miesięcy.

Zapraszam do analiz i dyskusji.

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Strony klubowe:

&gt;&gt;&gt; Anaheim Ducks &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Atlanta Thrashers &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Boston Bruins &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Buffalo Sabres &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Calgary Flames &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Carolina Hurricanes &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Chicago Black Hawks &lt;&lt;&lt;
&gt;&gt;&gt; Colorado Avalanche &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Columbus Blue Jackets &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Dallas Stars &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Detoit Red Wings &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Edmonton Oilers &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Florida Panthers &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Los Angeles Kings &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Minnesota Wild &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Montréal Canadiéns &lt;&lt;&lt;
&gt;&gt;&gt; Nashville Predators &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; New Jersey Devils &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; New York Islanders &lt;&lt;&lt;
&gt;&gt;&gt; New York Rangers &lt;&lt;&lt;
&gt;&gt;&gt; Ottawa Senators &lt;&lt;&lt;
&gt;&gt;&gt; Philadelphia Flyers &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Phoenix Coyotes &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Pittsburgh Penguins &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; San Jose Sharks &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; St. Louis Blues &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Tampa Bay Lightning &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Toronto Maple Leafs &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Vancouver Canucks &lt;&lt;&lt; &gt;&gt;&gt; Washington Capitals &lt;&lt;&lt; Kursy na zwycięstwo w lidze-bwin:

Kursy na zwycięstwo w East Conference -bwin:

Kursy na zwycięstwo w West Conference -bwin:

Kursy na zwycięstwo w poszczególnych dywizjach - NordicBet:

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Jeszcze ponad miesiąc dzieli nas o fazy przedsezonowej w National Hockey League. Wczoraj liga ogłosiła terminarz sparingów przed kampanią 2008/2009. Tegoroczne mecze towarzyskie będą rozgrywane w okresie od 20 września do szóstego października i obejmą 110 spotkań. Kluby, które rozpoczną sezon zasadniczy pojedynkami w Europie tj. New York Rangers, Ottawa Senators, Pittsburgh Penguins [fot. bhazelwood.com] i Tampa Bay Lightning rozegrają także pięć meczy z zespołami europejskimi.
Błyskawice zmierzą się 28 września w Berlinie z miejscowymi Eisbaren, aktualnymi mistrzami niemieckiej DEL. Z kolei pierwszego października Rangers będą rywalizować z rosyjskim Metallurgiem Magnitogorsk w Bernie [Szwajcaria]. Będzie to pierwsze spotkanie w ramach Victoria Cup, gdzie zgodnie z formułą, co roku mistrz europejskiej hokejowej Ligi Mistrzów zmierzy się drużyną z NHL. Dzień przed tym meczem Strażnicy spotkają się 11-krotnym mistrzem Szwajcarii SC Bern. Natomiast Ottawa Senators zagrają sparing w Goteborgu z Frolundą a Pittsburgh Penguins będą rywalizować z Jokeritem Helsinki.
Z innych ciekawych wydarzeń tegorocznego
preseasonu warto wspomnieć o pojedynku Philadelphia Flyers z Carolina Hurricanes [27 wrzesień], który będzie ostatnim meczem Lotników w ich byłej hali Wachovia Spectrum. Z kolei w Roberval [Quebec] spotkają się Montreal Canadiens i Buffalo Sabres. Mecz ten, który odbędzie się 23 września, jest nagrodą dla tego 11 tysięcznego miasta, zdobytą w ogólnokrajowym telewizyjnym konkursie hokejowym. Ponadto kilka gier odbędzie się w miastach, które nie posiadają zespołu w NHL: Halifax, Kansas City, Las Vegas, London, Moncton, Salt Lake City, Summerside i Winnipeg.
nhl.com.pl​
&gt;&gt;&gt; Terminarz spoktań NHL pre- season 2008/2009 &lt;&lt;&lt;
Zapraszam w tym temacie do dyskusji i analiz także w fazie Pre- season NHL.​

C 0

cage1977

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wielkopolska
Pittsburgh Penguins- Ottawa Senators
Jeden możliwy wynik tego meczu to wygrana PINGWINÓW .Choć drużna stracił kilku podstawowych graczy np:Marian Hossa , Jarkko Ruutu, Ryan Malone to dalej jest to drużyna bardzo silna , młoda a co za tym idzie nieobliczalna ze swoimi gwiazdami Sidney Crosby, Marc-Andre Fleury, Jewgienij Małkin , Darryl Sydor powinna w tym sezonie namieszać i to mam nadzieje z bardzo dobrym skutkiem .Dlatego obstawiam wygraną Pingwinów .:spokodfhgfh:

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
Propozycja.

Tampa Bay Lightning - New York Rangers (wynik)1-2⛔
typ over 5.5 kurs 1.952 Pinnacle

Dziś w czeskiej Pradze rozpocznie się premierowy mecz rozpoczynający nowy sezon NHL.Już w zeszłym roku włodarze NHL zaczeli promować rozgrywki najlepszych hokeistów w Europie.Ubiegłoroczna premiera odbyła się w Londynie.

W meczach przedsezonowych oba zespoły spotkały się dwukrotnie:

23 września

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 3-2

23 września

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 4-2

W obydwu spotkaniach Rangers mieli ogromną przewagę w strzałach ,jednak bramkarze Tampy spisywali się znakomicie.Jednak w tych meczach w bramkach obydwu zespołów nie bronili bramkarze typowani na podstawowych - Henrik Lundqvist z Rangers oraz Olaf Kolzig z Lightning.

Przedsezonowe transfery Rangers.

Przybyli

Markus Naslund, LW z Vancouver Canucks
Wade Redden, D z Ottawa Senators
Ubyli

Sean Avery, C;
Jaromir Jagr RW.

Transfer Naslunda jest bardzo mocnym wzmocnieniem zespołu i uzupełnieniem po transferze Jagra ,który podpisał kontrakt z Omskiem.

Przedsezonowe transfery Lightning.

Przybyli

Matt Carle, D; z San Jose
Adam Hall, F; z Pittsburgh Penguins
Olaf Kolzig, G; z Washington Capitals
Ryan Malone, LW; z Pittsburgh Penguins
Andrej Meszaros, D; z Ottawa Senators
Vaclav Prospal, LW; z Philadelphia Flyers
Mark Recchi, RW; z Atlanta Thrashers
Gary Roberts, LW; z Pittsburgh Penguins
Steven Stamkos, C; Sarnia Sting (OHL)
Radim Vrbata, RW z Phoenix Coyotes

Ubyli

Dan Boyle, D;
Mathieu Darche, LW;
Doug Janik, D;
Filip Kuba, D;
Brad Lukowich, D;
Alex Picard, D;
Andre Roy, F

Zwróciłbym uwagę przede wszystkim na 3 transfery Błyskawic ,pozyskanie doskonałego czeskiego obrońcy Meszarosa,czeskiego napastnika Radim Vrbata ( ubiegły sezon 76 meczy,27 goli,29 asyst) oraz ,według mnie perełka wśród rookie Steven Stamkos,pozyskany z zespołu OHL Sarnia Sting,gdzie rozegrał 2 sezony w których w 124 spotkaniach zdobył 100 goli oraz miał 97 asyst!!!Steven Stamkos został wybrany w 1 rundzie tegorocznego draftu z numerem 1.

Biorąc pod uwagę,ze mecz odbywa sie w Europie w celu rozpropagowania NHL,liczę na tzw radosny hokej w style ALL Stars.Próg 5.5 według mnie bedzie łatwy do przekroczenia.Liczę również na premierową bramkę Stamkosa.Mój typ over 5.5

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins

Godzina rozpoczęcia : 20:30

Drugi mecz otwarcia nowego sezonu National Hockey League który odbędzie się w Sztokholmie, pierwszym jest spotkanie &quot;Błyskawic&quot; z Tampy ze &quot;Strażnikami&quot; z Nowego Jorku które odbędzie się w Pradze o 18:00. Tak jak kolega wyżej myślę że promocja w Europie tego najlepszego hokeja na świecie ma być jak na najlepszym poziomie i przyciągać jak najwięcej kibiców, bo nasycenie w Ameryce Północnej jest już zbyt duże więc drugim kontynentem który trawi hokej to Europa i tutaj teraz trzeba zdobywac fanów. Nie na darmo &quot;Senatorzy&quot; grają w stolicy Szwecji ponieważ w swoim zespole mają &quot;Alfiego&quot; czyli Daniela Alfredssona który jest chyba najbardziej znanym hokeistą Szwedzkim lub na pewno jednym z bardziej znanych przy Lundqviscie, Lidstromie, Zetterbergu czy kończąc na braciach Sundin. Kanadyjczycy osłabili lub wzmocnili się jak kto woli ponieważ do KHL odszedł Ray Emery, a pozyskano za niego Aulda z Bostonu. Pingwiny dosyć ciekawe się wzmocnili może nie na pierwsza linię lecz Godard, Fedotenko, Satan to na pewno dobry support, lecz myślę że osłabienie jest większe Ryan Malone, Ty Conklin który kiedyś zawalił Oilersom finał Pucharu Stanleya lecz kiedy się pojawiał bronił dosyć dobrze w Pittsburghu no i Laraque mój ulubiony była statystyka w tamtym sezonie zasadniczym kiedy on jako pierwszy w spotkaniu siadał na ławkę kar Pittsburgh wygrywało mecz ta skuteczność była stuprocentowa aż do końca sezonu zasadniczego. W PO tamtego sezonu Ottawa właśnie bez Alfiego dostała bite 4-0 w serii z Pittburghiem w każdym meczu dostając degrengoladę, dzisiaj kapitan Ottawy mówi że będzie chciał zrewanżować się na &quot;własnym terenie&quot; Pingwinom a że moment jest świetny, początek sezonu, Szwedzka publika i promocja NHL jak i hokeja więc nikt nie będzie miał nikomu za złe, a czasami myślę że w meczach otwarcia gra na &quot;tak&quot; jest już podawana z góry, sądzę że w tym spotkaniu w Szwecji jak i w Pradze linia bramkowa 5.5 będzie przekroczona i nie zdziwię się jak bramkę zdobędzie reprezentant danego kraju gdzie rozgrywany jest mecz, mam tutaj na mysli między innymi Alfiego.

Typ : O5.5 Kurs : 1.70 ✅ 3:4 OT
Toto-Mix

michael-ellis 1,5K

michael-ellis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
Witam serdecznie ????

Nowy sezon się zaczyna, tak więc i ja zamierzam od początku polecić Wam system grania na strzelców bramek. Z tego co wiem, dostępny głownie u naziemnego - Fortuna. Chociaż dochodziły mnie słuchy, że można także znaleźć tego rodzaju zakłady w necie.
Tak naprawdę apogeum tego systemu to 2/4 i 3/4 sezonu NHL, kiedy to klarują nam się pewne statystyki a i kursy są jeszcze powyżej 2,0.
Gorąco polecam stronę http://www.nhl.com i zawarte tam statystyki graczy, bo tak naprawdę ten system to czysta statystyka. Ale co ja się wymądrzam, przecież w tym dziale są sami fachowcy. Szacunek panowie. Wasze typy nieraz ratowały mój budżet.
Dzisiaj trafiłem Hetaly&#39;a a otwarcie przyznam, że myślełem także o Malkinie, jednak zamiast niego wybrałe Lecavallier&#39;a ????

Życzę powodzenia.
M.

michael-ellis 1,5K

michael-ellis

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
Dzisiaj spróbujemy tak:

strzeli bramkę

Pittsburgh-Ottawa:Crosby wczoraj 5 strzałów 0 goli⛔( 6 shots)
AKO 2,60

Pittsburgh-Ottawa:Alfredsson wczoraj 6 strzałów 0 goli⛔ ( 2 shots )
AKO 2,70

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Witam

Ja od siebie zaproponuję bardzo ciekawy singiel
#1 :hokej: New York Rangers - Tampa Bay Lightning [ Typ: 2 @ kurs: 2,75 ]
miniAnaliza: Tampa Bay jest bardzie zdeterminowana po wczorajszej przegranej i najprawdopodobniej będzie jak zwykle, czyli będą sprawiać Rangersom dużo problemów. W Lightning brakuje niektórych ważnych zawodników, lecz są odpowiedniej klasy zamiennicy. Wczoraj byli nieskuteczni. Ta nieskuteczność powinna być nadrobiona i dać Tampa Bay wygraną.
Bardziej szczegółową analizę do powyższego spotkania możecie znaleźć w moich typach ze statystykami (link w stopce)

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Na dzisiaj mam bardzo dobrze przeanalizowany typ ???? - jak zwykle obszerna analiza na stronie z moimi typami - link w stopce . Wczoraj się ogólnie fatalnie - bywa czasami, ale dzisiaj to dzisiaj.

#1 :hokej: Florida Panthers - New York Islanders [ Typ: 1 @ kurs: 2,10 ] (wynik: 6:0) ✅✅✅
Analiza: Dziś o 3:00 w nocy rozegra się już ostatni przed sezonowy mecz z udziałem drużyn NHL. Na lodowisku pojawią się Florida Panthers i New York Islanders. Niedawno został rozegrany mecz towarzyski tych drużyn i wygrali Islanders wynikiem 4:2. Myślę, że jak to często w NHL bywa Florida zwyczajnie nie potraktowała tego meczu do poważnie - można powiedzieć, że wybadali lód pod nogami :smile:. Ogólnie patrząc na statystyki z poprzedniego sezonu to Florida to drużyna lepsza i potwierdzają to również wyniki tych drużyn z poprzedniego i jeszcze wcześniejszego sezonu.Bardziej precyzyjne będą statystyki z sezony 2007/2008, w którym to drużyny spotkały się aż 5 razy i 5 razy wygrywali Panthers raz w po OT. Dzisiaj Florida powinna zagrać inaczej niż zwykle, czyli przejdzie ostro do ataku bo zrobili zakupy w tym kierunku i chłopaki będą się chcieli wykazać. O obronę nie ma co się martwić - na bramce zobaczymy Tomasa Vokuna, który ostatnio broni świetnie - z słynnym z potężnego ataku Montrealem obronił 32 na 35 strzałów. W Islanders tak jakoś nijako ???? Nie będzie grał podstawowy bramkarz (Rick DiPietro) z powodu kontuzji i 2 dobrych zawodników, których brak będzie raczej odczuwalny - mowa o Chris&#39;ie Campoli&#39;m (podstawowy obrońca 4 gole, 14 asyst - choc te gole nieważne) i Mike&#39;u Sillinger&#39;ze ( 14 goli, 12 asyst sez 07/08 ). I jeszcze ważna sprawa - Islanders to jedna z najgorzej grających drużyn w PowerPlay (14.55% ????) i takim średnim PenaltyKill (81.87%) to może wykorzystać właśnie Florida bo w PowerPlayu idzie im naprawde dobrze - są jedną z najlepiej grających drużyn - aż 19.17 % i równie bardzo dobrym PenaltyKill 82.35% i właśnie PowerPlay to może być ich szansa a zagrożenia PowerPlayem ze strony Islanders powinni się nie obawiać[/b]
Dobra analiza, poprawny wynik - tak powinno być. WYNIK 6:0 ✅✅✅ Wszystko jak w analizie :smile:

Przypominam, że Wczoraj niestety się nieudało
#1 :hokej: New York Rangers - Tampa Bay Lightning [ Typ: 2 @ kurs: 2,75 ] ⛔

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

New Jersey Devils - New York Islanders
Godzina rozpoczęcia : 01:05
Domowy mecz otwarcia sezonu NHL w hali Prudential Center dla &quot;Diabłów&quot; z New Jersey który odbędzie się w nocy z Piątku na Sobotę. Po pierwsze nie mogę się zgodzić z jednym z Panów z NHL.com.pl który na antenie nSport powiedział że to nie będzie dobry sezon dla New Jersey Devils, Ja jako kibic &quot;Diabłów&quot; i fan hokeja nie mogę się z tym zgodzić to nic z tego że NJ są teraz trzecią najstarsza ekipą po Detroit i Anaheim w lidze, (kto w ostatnich dwóch latach zdobywał Puchar Stanleya?), może teraz pora na New Jersey?, a przecież Zubrus, Elias, Madden, Gionta i tak dalej to maszyny które się nie zacięły i strzelać bramki nadal potrafią na dodatek powraca Jamie Langenbrunner który końcówkę tamtego sezonu musiał odpuścić z powodu kontuzji, a jego strzały z dystansu są bardzo kąśliwe jak nie najbardziej z całej ekipy, &quot;Diabły&quot; pozbyły się Brylina który za bardzo się nie pokazywał, a zatrudnili Holika i Rolstona więc nie są to anonimowe nazwiska, gdzie Islanders pozbyli się Fedotenkę i Miro Satana nawet z nimi w składzie zajęli ostatnie miejsce w dywizji, więc narazie nie myślę co może być w tym sezonie, myślę że jak zwykle będzie najwięcej razy ratować ich Rick DiPietro. W pojedynkach z Wyspiarzami z Long Island nie jest łatwo dla ekipy gospodarzy chociaż w H2H w L9 jest 7-2 dla gospodarzy to wynik zawsze był zacięty ale myślę że w meczu otwarcia Brodeur, Langenbrunner i reszta ekipy będzie już w formie i w domowym meczu otwarcia pokonają zespół gości.
Typ : New Jersey Devils 60&#39; Kurs : 1.80 ✅ 2:1
Fortuna
Typ : New Jersey Devils ML Kurs : 1.45 ✅
Fortuna

San Jose Sharks - Anaheim Ducks
No i jeden typ wybrany który odbędzie się z Czwartku na Piątek. Dwie bardzo mocne ekipy z poprzedniego sezonu zasadniczego, w PO chłopcy rozmyli się i był to udział raczej bez historii. Obie ekipy to &quot;sharp defence&quot; które pierw bronią później atakują w poprzednim sezonie zasadniczym na początku bez Selänne czy Niedermayera było &quot;Kaczkom&quot; bardzo ciężko lecz później z nimi w składzie grali przez dłuższy czas jak za dawnych czasów, SJ pozbyło się Campbella czy Riveta bardziej na moje oko się osłabili lecz przed przybyciem Briana Campbella ich defensywa była dosyć dobrym monolitem, myślę że i teraz będzie podobnie. W poprzednim sezonie bramkarze tez pokazywali klasę w Anaheim częściej grał Giguere (GAA - 2.12 SHO - 4), chociaż i Hiller (GAA - 2.06, SHO - 0) jest dosyć dobrym bramkarzem może i nawet lepszym niż Francuski Kanadyjczyk ale jednak ciągle jest zmiennikiem, u &quot;Rekinów&quot; nieprzerwanie bronił naturalizowany Rosjanin Nabokov (GAA - 2.14, SHO - 6) jest on też bardzo barwnym i jednym z najlepszych bramkarzy w lidze, potwierdzają to między innymi inni kibice NHL ponieważ to on zagrał w poprzednim sezonie w meczu All-Star Game, powracając jeszcze do 90. sezonu National Hockey League Anaheim na wyjazdach w L22 uzyskiwała linię poniżej 5.5 gola na mecz aż 12. razy, w L12 H2H under padał aż dziewięciokrotnie myślę że i w tym spotkaniu ta bariera nie zostanie przekroczona, gra może przypominać te ostatnie pojedynki pomiędzy Lightning a Rangers.
Typ : U5.5 Kurs : 1.70 ✅ 4:1
Fortuna

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Hellraiser: Co do twojego typu na pierwszy rzut oka się zgadzam ???? Nie azalizowałem za bardzo tych spotkań, ale typ na under przy otwarciu sezonu przy tych drużynach to użyjmy tego nieprzyjemnego słowa &quot;pewniak&quot;. Życzę powodzenia. A oto moje analizy i kuponiki:

#1 :hokej: Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs [ Typ: 1 @ kurs: 1,60 ] ⛔

analiza:
Analiza: Analiza: Dziś w nocy pierwszy mecz ligi NHL, który odbędzie się w USA (rozpoczecie było w Europie) mecz Red Wings vs Maple Leafs. Niestety za bardzo nie napiszę w analizie nic konkretnego (kontuzje PowerPlay, PK itp), bo ..... CZYTAJ DALEJ

#2 :hokej: Colorado Avalanche - Boston Bruins [ Typ: 2 @ kurs: 2,60 ]✅

analiza: Clolorado Avalanche czy Boston Bruins ? Bukmacherzy stawiają Avelache, lecz nie ja:smile: Bez wątpienia na pierwszy rzut oka jest to bardzo nie pewny mecz - obie drużyny są podobnej rangi, ale.... CZYTAJ DALEJ

#3 :hokej: Vancouver Canucks - Calgary Flames [ Typ: 1 @ kurs: 2,15 ]✅

Analiza: Dziś w nocy czeka nas bardzo ciekawy(?) mecz pomiędzy Vancouver Canucks a Calgary Flames. Obie drużyny grały ze sobą całkiem niedawno i spotkanie zakończyło sie wynikiem: 6:1 dla Canucks. Oczywiście na zdziwiłem się tym wynikiem, gdyż uważałem, że Flames powinni nawiązać równą walkę. Po po paru godzinach doszukałem się wszystkich (mam nadzieje) powodów dla którego padł taki a nie inny wynik. Cały problem polega na tym, że..... CZYTAJ DALEJ

Trzeba rozkręcić ten dział !!! Wiem, że początek sezonu, ale piszcie tutaj swoje przemyślenia, albo chociaż komentarze.

Pozdrawiam Maritos

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

:hokej ???? etroit Red Wings- Toronto Maple Leafs
Typ : Powyżej 5,5 bramki
Kurs : 1,85 bet-at-home ⛔⛔WYNIK 2:3⛔⛔

Ubiegłoroczny zdobywca Pucharu Stanleya inauguracje nowych rozgrywek będzie miał na własnej tafli z zespołem Toronto. Jeżeli chodzi o przygotowania a więc Pre-Season NHL to Toronto najlepiej tego okresu nie będzie wspominac. Na 6 ostatnich meczy w ramach sparingów zdołali wygrac 1 i to po karnych. Akurat los , a może i działacze postanowili że w tym czasie rozegrali dwa spotkania z Red Wingsami właśnie i oba co ważne przegrali 3:4 i 3:5. Dzisiejszy mecz więc będzie dla nich momentem na przełamanie czarnej serii meczów z tym rywalem, Red Wingsi szli jak burza można powiedizec przez faze Pre-Season wygrywając mecz za meczem. Ostatnie 6 to 5 zwycięstw i 1 porażka po karnych z Montreal Canadiens.
Jeżeli chodzi o braki kadrowe w zespołach to zaczynając od gości, nie zagrają tam z powodu kontuzji Mark Bell , Darryl Boyce , Johnny Pohl , Boyd Devereaux. U Red Wingsów nie zagra Daniel Cleary.
W historii pojedynków h2h patrząc na ostatnie potyczki wliczając do tego tegoroczne mecze Pre-Season na 4 ostatnie gry trzykrotnie padł over 5,5.

04/10-08 NHL Preseason Detroit Red Wings vs. Toronto 5:3
30/09-07 NHL Preseason Detroit Red Wings vs. Toronto 4:0
10/12-06 NHL Detroit Red Wings vs. Toronto 5:1
28/02-03 NHL Detroit Red Wings vs. Toronto 7:2​

Patrząc na forme Toronto w sparingach to tracili sporo bramek, a zakupiony Hossa będzie chciał już w pierwszym meczu pokazac się z dobrej strony. Licze że w meczu nie zabraknie emocji a co najważniejsze dużej ilości bramek które sa solą hokeja ;) Czekamy z niecierpliwością na inauguracje za Oceanem.

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Jedyne co chciałbym dodać do twojej analizy, z którą się całkowicie zgadzam to, to że nie tylko zakupiona gwiazda będzie się chciała pokazać. Dobrym posunięciem było wzięcie na bramkę doświadczonego dobrego bramkarza, który będzie dawał większe możliwości pewniejszego przyjścia do ataku. Bramkarz jako zawodnik najbardziej doświadczony w drużynie będzie podtrzymywał młodych na duchu, którzy również będą się chcieli pokazać, nawet bardziej niż Hossa ???? Kurs jak dla mnie trochę zaniżony, bo to nie będzie mecz typowo jednostronny - tak uważam, ale bez większych szans ze &quot;starymi wyjadaczami&quot;.

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Panowie wczoraj napisali na temat każdego meczu więc do mnie już nic nie zostało ;)
Temat żyje :spokodfhgfh:
Jutro 7 spotkań to coś pewnie zostanie dla mnie :]
Potwierdza się że w US Sport nie warto grać kursów rzędu @1.50. Sam nie dopuszczałem myśli że słabe Toronto może ograć Red Wings na ich tafli... Ale w hokeju wszystko jest możliwe. A zwłaszcza w NHL. Nie za bardzo przepadam za Liśćmi. Ale wczoraj pokusili się o tzw. &quot;niespodziankę&quot;.
Także ja przegrałem na nich. Stwierdziłem że albo spokojnie wygrają i pokryją mi hcp -1.5 albo po prostu będzie remis lub przegrają. Nie byłoby możliwości wygrania 1 golem.
Vancouver ładnie sobie poradzili z Calgary. Boston powalczył i wygrał ( maritos gratki z odważny typ).
Ale noc i tak udana. W perspektywie jeszcze mam jeden otwarty kupon .
Jutro/dziś 7 meczów.
Hellraiser jako że ma mniej teraz czasu napisał już wcześniej swoje zdanie na temat meczu NJD- NYI.

Zapraszam do dyskusji i analiz.

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Postaram się Vader nic Ci nie zostawić do analizy, ale będzie pioruńsko cieżko, bo każda analiza to około 2-5 h :/
Vader // Jak znowu nic nie zostanie to wymyślę propozycje &quot;nietypowe&quot; na tercją które także gram. 2-5h jedna analiza? &quot;Selekcja wstępna&quot; meczów zajmuje mi od 30-60 minut. Zależy ile spotkań jest danego dnia. Później kolejne 30-60 min. analiza wybranych meczów. Zależy na ilu meczach się skupiłem. Choć w sezonie będąc na bieżąco z dnia na dzień czas analizy ogranicza się do przejrzenia składu i tyle. Bo jak grają już wiadomo ;)
No może przesadziłem od 1-5 h. Oczywiście 5 h to w ekstremalnych przypadkach. Dzisiaj np siedze nad tymi meczami od 11:00 rano. Moja analiza wstępna to dogłębne przeczesanie meczy, bo nieraz wydaje się, że spotkanie trudne, a po analizie okazuje się co innego, choć wiadomo czasami na wyczucie :p
======================

:hokej: Carolina Hurricanes - Florida Panthers[ Typ: 1 @ kurs: 1,95 ]
Analiza: Jutro o godzinie 1:00 w nocy wyjadą lodowisko Carolina Hurricanes i Florida Panthers. Gospodarzami w tym spotkaniu są Hurricanes. Na początek kontuzje w drużynach - Carolina: Scott Walker, David Tanabe, Zach Boychuk, Justin Williams i pod znakiem zapytania stoi ważny zawodnik Tuomo Ruutu. Teraz sklasyfikujmy powyższe kontuzje...... Czytaj dalej

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
A oto druga dzisiejsza moja analiza ( jeszcze walnę jedną i wysiądę):

New York Rangers vs Chicago Blackhawsk [ Typ: 2 @ kurs: 2,75 ]

Na jutrzejszą noc spora oferta w której znajdziemy mecz New York Rangers vs Chicago Blackhawsk. Ten pojedynek to moja perełka jutrzejszej nocy
- coś takiego jak wczoraj Boston. No to standardowo jedziemy od kontuzji - Najapierw Chicago: James Wisniewski (młodego dobrze grającego obrońce najprawdopodobniej zastąpi dużo bardziej zaawansowany wiekowo Brent Sopel, ale bez paniki to są obrońcy 2 lini - nie jest to takie znaczące osłabienie gdy jest w niej Brent), Ben Eager (szkoda klawiatury na pisanie - nic ciekawego... hehe). W sumie to kontuzje nie powinny wpłynąą na grę Chicago. Teraz pora na Rangers: brak kontuzji - (uff... i dobrze mniej pisania). Podsumowując temat kontuzji - nie wpłyną na ten mecz. Tradycyjnie parę słów o transferach, które odgrywają wg mnie największą rolę.... CZYTAJ DALEJ

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
W dzisiejszym meczu którego końcówkę oglądałem rano -Canucks z Flames ,fatalnie w bramce Płomieni spisywał się ich fiński bramkarz Miikka Kiprusoff.Na 23 strzały obronił tylko 17 !!! - SV% 0.739%.Natomiast bramkarz Canucks Roberto Luongo zaliczył kolejne SHO w karierze i ma ich już 22.Mimo przewagi w strzałach 25do 23 dla Flames zeszli z tafli zmieceni -wynik 6-0 mówi sam za siebie.W następnym meczy napewno menadżer Flames postawi w bramce młodego Curtis McElhinney .Już 11 Calgary będzie miało szansę na zrehabilitowanie się za porażkę z Vancouver,gdyż tego dnia podejmują ich na swojej tafli...

maritos 4

maritos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dolnyslask
Ja mam od Ciebie Fox71 trochę inne zdanie. Beznadziejnie było, ale w obronie - wchodzili jak w ser. A co do Kiprusoff&#39;a to nie ma co go obwiniać, bo jak miał obronić 4 razy 100% sytuacje? Jakbyśmy odjęli te cztery bramki to by było 17 obronionych na 20 czyli 85% - troche słabo, ale nie fatalnie.

Status
Zamknięty.