Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins
Godzina rozpoczęcia : 20:30
Drugi mecz otwarcia nowego sezonu National
Hockey League który odbędzie się w Sztokholmie, pierwszym jest spotkanie "Błyskawic" z Tampy ze "Strażnikami" z Nowego Jorku które odbędzie się w Pradze o 18:00. Tak jak kolega wyżej myślę że promocja w Europie tego najlepszego hokeja na świecie ma być jak na najlepszym poziomie i przyciągać jak najwięcej kibiców, bo nasycenie w Ameryce Północnej jest już zbyt duże więc drugim kontynentem który trawi
hokej to Europa i tutaj teraz trzeba zdobywac fanów. Nie na darmo "Senatorzy" grają w stolicy Szwecji ponieważ w swoim zespole mają "Alfiego" czyli Daniela Alfredssona który jest chyba najbardziej znanym hokeistą Szwedzkim lub na pewno jednym z bardziej znanych przy Lundqviscie, Lidstromie, Zetterbergu czy kończąc na braciach Sundin. Kanadyjczycy osłabili lub wzmocnili się jak kto woli ponieważ do
KHL odszedł Ray Emery, a pozyskano za niego Aulda z Bostonu. Pingwiny dosyć ciekawe się wzmocnili może nie na pierwsza linię lecz Godard, Fedotenko, Satan to na pewno dobry support, lecz myślę że osłabienie jest większe Ryan Malone, Ty Conklin który kiedyś zawalił Oilersom finał Pucharu Stanleya lecz kiedy się pojawiał bronił dosyć dobrze w Pittsburghu no i Laraque mój ulubiony była statystyka w tamtym sezonie zasadniczym kiedy on jako pierwszy w spotkaniu siadał na ławkę kar Pittsburgh wygrywało mecz ta skuteczność była stuprocentowa aż do końca sezonu zasadniczego. W PO tamtego sezonu Ottawa właśnie bez Alfiego dostała bite 4-0 w serii z Pittburghiem w każdym meczu dostając degrengoladę, dzisiaj kapitan Ottawy mówi że będzie chciał zrewanżować się na "własnym terenie" Pingwinom a że moment jest świetny, początek sezonu, Szwedzka publika i promocja
NHL jak i hokeja więc nikt nie będzie miał nikomu za złe, a czasami myślę że w meczach otwarcia gra na "tak" jest już podawana z góry, sądzę że w tym spotkaniu w Szwecji jak i w Pradze linia bramkowa 5.5 będzie przekroczona i nie zdziwię się jak bramkę zdobędzie reprezentant danego kraju gdzie rozgrywany jest mecz, mam tutaj na mysli między innymi Alfiego.
Typ : O5.5 Kurs : 1.70 
3:4 OT
Toto-Mix