Nareszcie! Dla mnie to drugi sezon z
NHL,zainteresowanie wzrasta,wciąż się czegoś uczę,więc jak zawsze jestem otwarty na krytykę czy wskazówki.
Początek sezonu więc spokojnie ze stawkami,podobają mi się analizy Mikko i drdeep i zgadzam się z tymi typami.Czas na moje propozycje:
Chicago Blackhawks - St Louis Blues
Bójka w meczu : TAK @ 2.31 betsafe
Nie podejmuję się tutaj przewidywania wyników bo w tym meczu nic mnie nie zdziwi,dlatego gram na bójkę w meczu.
Chicago podpisało Jordina Tootoo przed tym sezonem,bynajmniej nie po to żeby wzmocnić swoją siłe rażenia,Tootoo jest enforcerem,ma bronić swoich,lać się z innymi enforcerami i uprzykszać życie przeciwnikom.
W drużynie gości jest Reaves,jeden z lepszych zabijaków w
NHL, co prawda Tootoo dostał od niego solidne manto w zeszłym sezonie,to obydwaj panowie są w drużynach po to żeby się bić.
Jeśli nie Reaves,to w drużynie gości mamy Roberta Bortuzzo,który również lubi takie zabawy i wg mnie to on będzie dzisiaj wymieniał uprzejmości z Tootoo.
Tak więc mamy enforcerów w obydwu drużynach, obydwie ekipy niezbyt za sobą przepadają,w poprzednich PO było sporo agresji ale bójek zabrakło.Dzisiaj Tootoo zadebiutuje w lidze przed własną publicznością i musi pokazać po co go sprowadzali.
Edmonton Oilers - Calgary Flames
Oilers -1.5 @ 3.4 bet365
Bójka w meczu : TAK @ 2.5 betsafe
Tutaj idę dosyć śmiało w stronę gospodarzy,wszystkie oczy skierowane są na McDavida, zawodnik Oilers miał świetny debiutancki sezon,teraz oczekiwania są jeszcze większe,wszyscy wróżą mu świetlaną przyszłość,został Kapitanem zespołu w tak młodym wieku!
Jak widać jest presja,której gracz w tak młodym wieku może nie udźwignąć (choć moim zdaniem to będzie jego sezon) jednak nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość.
Dzisiaj Oilers podejmują na własnej tafli zespół Flames, goście mają bardzo słaby pre-season,dwóch podobnych do siebie bramkarzy którzy nie są mocnymi punktami swojego zespołu.Flames to drużyna która od jakiegoś czasu cieniuje,i w tym sezonie będzie podobnie.
Gospodarze zaś wzmocnieni chociażby Luciciem, prowadzeni przed swojego młodego kapitana, z nowym defensorem w postaci Adama Larrsona powinni na własnej tafli radzić sobie bez problemu z drużynami pokroju Calgary Flames.
Jako że jest to mecz między drużynami które nie pałają do siebie sympatią,i biją się ze sobą bardzo często ,próbuję również bójkę w meczu ale to na prawdę bardzo lekko, bo sam nie wiem czy Maroon zagra,Hendricks jest out,więc zostaje Lucic i Gryba.
W zespole gości walczyć mogą: Engelland,Bollig
San Jose Sharks - Los Angeles Kings
Bójka w meczu : TAK @ 2.5 betsafe
jak zobaczyłem składy to już wiedziałem że nic z tego nie wyjdzie
Tutaj znowu ciężko powiedzieć co się będzie działo,Sharksi lali w tamtym sezonie Kings jak leci,każda seria się kiedyś kończy,dla mnie za wcześnie żeby tu typować wynik,idę w stronę bójki.
Dlaczego? Zespoły niezbyt się lubią,dosyć często ze sobą walczą,w Kings jest Clifford,Latta,Andreoff wśród Sharksów skłonni do bójek są Haley (nie jestem pewny czy zagra),Alex Gallant czyli młody enforcer,który rozpoczyna swoją karierę w
NHL,w preseason rzucał się do starych wyjadaczy z dobrym skutkiem,więc w tym sezonie da trochę radości fanom Sharks.
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs
Erik Karlsson over 0.5 pkt @ 1.5 unibet
bójka w meczu : TAK @ 3 betsafe
Tutaj popieram typ kolegi Mikk

d siebie dodam Erik Karlsson zdobędzie conajmniej punkt w meczu ,kurs niski ale w spotkaniach pomiędzy kanadyjczykami jest dużo kar,Senators w zeszłym sezonie tragiczny PP, w tym chcą to poprawić,sprowadzenie Brassarda powinno dać efekty,Karlsson strzela,podaje,w końcu to czołowy obrońca ligi.
Defensywa Leafs,nie należy do najlepszych Karlsson w dobrej formie,powinien ugrać ten punkt.
Poza tym bójka, kanadyjczycy często się ze sobą biją, Senators to drużyna która wymienia uprzejmości z przeciwnikami bardzo często, mają do tego takich graczy jak :Neil,Borowiecki czy Phaneuf w zespole gości jest oczywiście Martin,typowy enforcer i to on powinien dzisiaj uczestniczyć w bójce.
Tak wiem, w każdym meczu wytypowałem bójkę, zobaczymy co z tego wyjdzie.Pamiętajmy że jest to początek sezonu więc stawki zawsze są bez szaleństw,we wszystkich dzisiejszych meczach kursy na bójki są niskie od 2-3 ,a takie kursy w bójkach wchodzą najczęściej.
Pozdrawiam