>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

NHL offseason & preseason 2009

Status
Zamknięty.
baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
Mimo, że Playoffy w NHL &#39;w pełni&#39; większość teamów jest już na wakacjach i nastał czas większych i mniejszych &#39;polowań&#39; GM-ów . W tym temacie będziemy mogli porozmawiać i podawać informacje na tematy transferowe, wszelkie sugestie oraz wolne informacje w przerwie międzysezonowej. Zapraszam do dyskusji !

* New York Post informuje, iż Markus Naslund powiedział swoim kolegom, że przechodzi na emeryturę, mimo pozostałego jednorocznego kontraktu w którym mógłby zarobić 3 mln. dolarów.

* jak informuje Chuck Gormley z Courier-Post głównym celem Philadelphia Flyers w przerwie międzysezonowej będzie pozyskanie uznanego bramkarza. Obaj starterzy tj. Marty Biron i Antero Niittymaki zostają wolnymi agentami 1 lipca. Biron chciałby dostać długoterminowy kontrakt na który natomiast nie zgadzają się Flyers. Jeżeli nie dojdą oni z nim do konsensusu zapewne będą chcieli pozyskać kogoś z wolnych agentów tj. Craig Anderson, Scott Clemmensen, Manny
Fernandez lub Nikolai Khabibulin. Istnieją również spekulacje na temat pozyskania Kari Lehtonen-a z Atlanty.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Znamy już wyniki Draftu 2009.
Z numerem #1 został wybrany nie inaczej jak Kanadyjczyk- John Tavares przez New York Islanders. John ma na swoim koncie 215 goli w 247 meczach ligi OHL.

Można zobaczyć jego profil &gt;&gt;&gt;tutaj &lt;&lt;&lt;
Poniżej lista z 1 rundy.

Draft#:1
John Tavares
Ht/Wt:6/199 lbs
Position:C
Drafted From:London (OHL)

Draft#:2
Victor Hedman
Ht/Wt:6.06/220 lbs
Position:LD
Drafted From:Modo (Swe JE)

Draft#:3
Matt Duchene
Ht/Wt:5.11/200 lbs
Drafted From:Brampton (OHL)

Draft#:4
Evander Kane
Ht/Wt:6.00/170 lbs
Drafted From:Vancouver (WHL)

Draft#:5
Brayden Schenn
Ht/Wt:6.00/196 lbs
Drafted From:Brandon (WHL)

Draft#:6
Oliver EkmanLarsson
Ht/Wt:6.00.5/165 lbs
Drafted From:Leksand (Swe. II)

Draft#:7
Nazem Kadri
Ht/Wt:6.01/175 lbs
Drafted From:London (OHL)

Draft#:8
Scott Glennie
Ht/Wt:6.01/174 lbs
Drafted From:Brandon (WHL)

Draft#:9
Jared Cowen
Ht/Wt:6.05/216 lbs
Drafted From:Spokane (WHL)

Draft#:10
Magnus PaajarviSvensson
Ht/Wt:6.01/187 lbs
Position:LW
Drafted From:Timra (Swe JE)

Draft#:11
Ryan Ellis
Ht/Wt:5.10/175 lbs
Position:RD
Drafted From:Windsor (OHL)

Draft#:12*
Calvin deHaan
Ht/Wt:6.00/170 lbs
Position ????
Drafted From:Oshawa (OHL)

Draft#:13
Zack Kassian
Ht/Wt:6.03/209 lbs
Position:RW
Drafted From:peterborough (OHL)

Draft#:14
Dmitry Kulikov
Ht/Wt:6.01/195 lbs
Position ????
Drafted From ???? rummondville (QMJHL)

Draft#:15
Peter Holland
Ht/Wt:6.01/178 lbs
Drafted From:Guelph (OHL)

Draft#:16*
Nick Leddy
Ht/Wt:5.11/185 lbs
Position ????
Drafted From:Eden Prairie (Minn.-HS)

Draft#:17
David Rundblad
Ht/Wt:6.02/185 lbs
Position:RD
Drafted From:Skelleftea (Swe JE)

Draft#:18
Louis Leblanc
Ht/Wt:5.11/170 lbs
Drafted From:Omaha (USHL)

Draft#:19
Chris Kreider
Ht/Wt:6.02/200 lbs
Drafted From:Andover (MA - HS)

Draft#:20*
Jacob Josefson
Ht/Wt:5.11/174 lbs
Drafted From ???? jurgarden (Swe JE)

Draft#:21*
John Moore
Ht/Wt:6.02/180 lbs
Position ????
Drafted From:Chicago (USHL)

Draft#:22
Jordan Schroeder
Ht/Wt:5.08/168 lbs
Position:RW
Drafted From:Minnesota (NCAA)

Draft#:23*
Tim Erixon
Ht/Wt:6.02/190 lbs
Position ????
Drafted From:Skelleftea AIK (Swe.)

Draft#:24
Marcus Johansson
Ht/Wt:5.11.5/180 lbs
Drafted From:Farjestads (SJ18A)

Draft#:25
Jordan Caron
Ht/Wt:6.02/196 lbs
Drafted From:Rimouski (QMJHL)

Draft#:*26
Kyle Palmieri
Ht/Wt:5.11/185 lbs
Drafted From:USA U-18 NTDP

Draft#:27
Philippe Paradis
Ht/Wt:6.02/197 lbs
Drafted From:Shawinigan (QMJHL)

Draft#:28
Dylan Olsen
Ht/Wt:6.02/195 lbs
Drafted From:Camrose (AJHL)

Draft#:29*
Carter Ashton
Ht/Wt:6.02/190 lbs
Drafted From:Lethbridge (WHL)

Draft#:30
Simon Despres
Ht/Wt:6.04/215 lbs
Drafted From:Saint John (QMJHL)

&gt;&gt;&gt; Tutaj można znaleźć kompletną listę (wszystkie rundy) Draftu 2009 &lt;&lt;&lt;

Jeszcze filmik z draftu.
http://www.youtube.com/watch?v=7A6lp7MV4k4

baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
NHL: Selanne i Recchi rozegrają ostatnie sezony w karierze

Jeden z najlepszych fińskich hokeistów w historii NHL - Teemu Selanne z Anaheim Ducks zapowiedział, że najbliższy sezon będzie jego ostatnim w tej lidze. Podobną deklarację złożył Mark Recchi z Boston Bruins.

Selanne, dziesięciokrotny uczestnik meczów All Star, skończył w piątek 39 lat, a w niedzielnym wydaniu &quot;Helsingin Sanomat&quot; ukazał się wywiad, w którym przyznał, że po najbliższym sezonie zamierza definitywnie zakończyć karierę w NHL. Do ligi trafił w 1992 roku do Winnipeg Jets. W pierwszych regularnych rozgrywkach zdobył 76 goli.

W 1132 meczach ligowych - w barwach Jets, San Jose Sharks, Colorado Avalanche i Anaheim Ducks - fiński hokeista uzyskał 579 bramek i miał 633 asysty, co daje dorobek 1212 punktów. Natomiast w fazie play off odnotował 105 występów: 72 punkty, w tym 35 trafień i 37 podań. Tylko raz sięgnął po Puchar Stanleya, jako gracz Anaheim w 2007 roku.

To trofeum dwukrotnie trzymał w rękach Mark Recchi, w 1991 roku jako zawodnik Pittsburgh Penguins oraz w 2006 w barwach Carolina Hurricanes. Pecha miał w 1992 roku, gdy przed końcem sezonu &quot;Pingwiny&quot; oddały go do Philadelphia Flyers w zamian za Rocka Toccheta, Kena Wreggeta i Kjella Samuelssona, a później po raz drugi z rzędu zdobyły Puchar Stanleya.

41-letni Recchi, który pozostanie w przyszłym sezonie w Boston Bruins, ma za sobą 1490 występów na lodowiskach NHL, w których zgromadził 1442 punkty, w tym 545 goli i 897 asyst. Reprezentował barwy Penguins, Flyers, Hurricanes, Montreal Canadiens, Tampa Bay Lightning i Atlanta Thrashers. W 151 spotkaniach w play off zdobył natomiast 123 punkty: 50 bramek i 73 podania.

baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
Canadiens zatrudnili Sanforda

Klub hokejowej ligi NHL Montreal Canadiens zatrudnił na najbliższy sezon 29-letniego kanadyjskiego bramkarza Curtisa Sanforda, który dotychczas grał w barwach Vancouver Canucks
W ostatnich rozgrywkach regularnych Sanford wystąpił w 35 meczach zespołu z Vancouver, odnotowując średnią straconych goli na poziomie 2,69 oraz skuteczność interwencji 90,6 procenta.

Przez pięć sezonów w NHL rozegrał 108 spotkań, w barwach St. Louis Blues i Canucks, a 37 z nich zakończyło się zwycięstwem jego zespołu. Tracił w nich średnio 2,76 bramek, a 90,1 procenta strzałów udawało mu się obronić.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
A wczoraj zaczęły się rozgrywki pre-season. W pierwszym meczu Vancouver pokonało NY Islanders 2:1
Dzisiejsze mecze:

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
panmv Twój post przeniosłem tutaj. Baqu założył kiedyś temat do offseason to dodałem jeszcze presason i tutaj można trochę popisać na temat spotkań preseason. Jak ktoś oczywiście ma ochotę ;)
Wczoraj faktycznie odbył się pierwszy mecz. Informacje trochę skąpe jak zawsze w preseason.
Ale faworyt bukmacherów jak i chyba każdego typera VAN ograło 2-1 NYI.
Statystyki z tego meczu można zobaczyć &gt;&gt;&gt; tutaj &lt;&lt;&lt;
Wyspiarze w sumie mieli przewagę strzałów 28 do 17.
Skład obu drużyn to 80% mało znani zawodnicy. Którzy mało będą grali w sezonie. W późniejszych meczach drużyny powinny wystawiać już podstawowych graczy.
Ofertę w tym roku wystawia sporo buków. W poprzednich latach jedynie Bwin oraz expekt dawał.
Teraz można pogrywać w bwinie, expekcie, tobecie/nordicbecie, unibecie, gamebookers i jeszcze kilku innych.
Ale standardowo największą ofertę ma bwin. Poza rynaki 1x2 także 12 oraz under over.
Nie można pisać sensowych analiz w tym momencie. Skoro jeszcze żadna drużyna nie rozegrał meczu.
Wczoraj już chciałem zagrać dubelka VAN + under Amura. Ale dałem sobie spokój. Gdyż under Amura była co najmniej dwukrotnie pewniejszy niż wygrana VAN a stawkę musiałbym zdecydowanie dać mniejszą. Więc rano jak wstałem i zobaczyłem wynik 2-1 trochę jednak żałowałem. Bo już połowa dubelka by siadła. Ale jednak Amur i Petersburg &gt; nie zawiedli &lt;
Ale na teraz jak patrzę to podoba mi się taki &gt;&gt;&gt; dubelek &lt;&lt;&lt;

Columbus Blue Jackets u Pittsburgh Penguins, PIT 60&#39; @1.70 + Boston Bruins u New York Rangers, under 5.5 @1.72 ako: @2.92 bwin
Nie ma co ściemniać. Typy są na grube wyczucie. Bo w każdym meczu może być zupełnie wszystko. Dlatego stawki baaardzo rekreacyjne. I właściwie dla zabawy niż dla jakiegokolwiek zysku. Pod koniec preseason będzie już to bardziej wszystko czytelne.
Nie można mieć pojęcia jakie składy wyjdą. Ale mimo wszystko jednak Pitts powinny sobie poradzić. Bo na pewno po jednej jak i drugiej stronie wyjdzie &quot;testowy&quot; skład.
Co do undera... We wczorajszym meczu VAN- NYI wyszli słabi bramkarze. Nie spodziewam się bramkarzy #1 w obu ekipach. Ale jeśli choć w jednej drużynie by wyszedł #1 to już do undera bliżej. Defensywa obu ekip BOS i NYR nie jest zła. Ofensywa co prawda BOS może porazić... ale nie sądzę aby w pierwszym meczu wyszli gracze z pierwszych &quot;trójek&quot;.
Zachęcam do &quot;wróżenia z fusów&quot; jak to pisali panowie w preseasonie w NFL na forum ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No jeśli rozmawiamy o &quot;wróżeniu z fusów&quot; a tym właśnie jest obstawianie pre season to ja dla odmiany napiszę że stawiam dziś na Columbus. Kurs na nich zachęcający (3.85) ale pamiętajmy że grają z aktualnymi mistrzami. Jednak myślę że w ostatnich tygodniach więcej było w ekipie Pingwinów imprez i świętowania niż poważnego szykowania się na pre season. To może przemawiać za &quot;Niebieskimi Kurtkami&quot; ale , jak to już zostało ładnie ujęte &quot;wszystko się zdarzyć może&quot;

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Wczoraj zerkałem trochę na mecz NYR - BOS. Był jako jedyny dostępny stream.
Na bramce Bruins wczoraj stał Tuukka Rask. Mający na swoim koncie zaledwie kilka występów w ciagu dwóch lat w bramce Bostonu. Konkurencja jest tam nie mała. Komentatorzy coś przebąkiwali, że to ma być zmiennik dla Thomasa. Ale chyba jednak nie... zbyt małe ma doświadczenie w NHL. Zerknąłem to nieźle sobie radzi na farmie Bostonu w AHL. Ale chyba za wcześnie żeby wkradł się na #2. Na #3 może ma jakieś szanse.
1 tercja to właściwie tylko obrony bramkarza NYR- wczoraj bronił dwie tercje Valiquette. Czyli #2 goli w Nowym Jorku. Druga i trzecia tercja mniej więcej wyglądały na wyrównane. Nie patrząc na statystyki strzałów. Gdzie widać, że NYR więcej oddali SOG w tercji. W czasie oglądania meczu tego nie było jakoś widać specjalnie. Boston wykorzystał dwa razy grę w przewagach. Jak na sparing to Boston wystawiał dość mocny skład. Lucic, Savard, Sturm, Kobasew, Chara często wchodzili.
Jaki był wynik każdy może sobie zobaczyć ;)
Ale jednak mimo wszystko na poziomie underowym.
W przerwach meczu Bostonu słuchałem sobie relacji z meczu Pittsburgha.
Od samego początku już grał Crosby. W pierwszej tercji miał dwie okazje takie, że komentator by połknął mikrofon. Fedotenko też miał super okazje. Ale jak to często bywa pojawił się PP dla CBJ i szybki gol :]
2 tercja wyglądała na nudną. Tyle, że to Columbus potrafili strzelić dwa gole. Przy tercji to już spałem. Ale widać, że chłopaki jednak się obudzili. Sid dziabnął dwa razy. Kunitz jak słuchałem ostro szalał i trafił w 3 tercji. Szkoda, że jednak nie pocisnęli i nie wygrali w reg. czasie... bo dubel lost. Tym bardziej, że ja nie zabawiłem się w wirtualne typowanie a zagrałem sobie lekko.
Na dziś jeszcze nie patrzyłem bo wcześniej trzeba zerknąć na Europę. Ale coś lekko się zagra for fun z NHL ;)
Dziś też sporo meczów.

Zapraszam jak ktoś ma ochotę do typowania na czuja ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Małe wróżby na dziś, jak można było zauważyć w składach drużyn, które wczoraj grały pojawiło się paru podstawowych zawodników, także widać, że drużyny podchodzą do tego dość &quot;poważnie&quot;.
Na dziś wpadło mi w oko spotkanie Dallas Stars vs Tampa Bay Lighting. Według mojej kuli typ na Tampe po kursie 3.05 jest smacznym kąskiem na noc. Oczywiście kieruje się tu zwykłym przeczuciem ponieważ nawet nie raczyłem sprawdzić czy są na stronach drużyn jakieś informacje odnośnie składów :jezora:

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Zgadzam się, że kursy na Tampę są zawyżone. Tampa grała dwa dni temu sparing między drużyną A i B. Wynik 6:3. Nawet padł hattrick w tym meczu. Testowo grali jak wiadomo. Dziś w bramce Tampy ma wyjść Nittymaki. Powinien postarać się dobrze zaprezentować. Nie sądzę aby w bramce Dallas miał wyjść dziś Turco, który miał kilka dni wolnego ostatnio.
Pomijając wszystko... na taki dokładnie mecz chciałbym jechać do USA :]
Bo to moje dwie ulubione drużyny ????
Ottawa dziś czas na rewanż... tak sobie myślę ;)
Poszedł &gt;&gt;&gt; dubelek &lt;&lt;&lt; dla zabawy Tampa ML (OT + SO) @2.55 + Ottawa 60&#39; @1.85 w bwinie.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Wróżenia z fusów ciąg dalszy ;) Ja sobie kompletnie odpuszczam te pre-seasony bo nie idzie na tym zarobić, chyba że ktoś ma farta do stawiania na chybił trafił. Czekam do 2 października.
Dzisiejsze mecze:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Coś nam to wróżenie nie za bardzo wychodzi ale jest to czysta zabawa, dobrze jednak obserwować tą fazę przygotowań do sezonu wszystkich zespołów bo mówi ona wiele o tym jak może wyglądać początek sezonu regularnego
Trochę Off Topicowo a może i nie ? Dziś swoje 24 urodziny obchodzi jeden z najbardziej rozpoznawalnych hokeistów na świecie, ulubieniec wielu osób z tego forum - Alexander Ovechkin. Chociaż nie jestem wielkim zwolennikiem Rosjanina to życzę mu jeszcze wielu udanych sezonów w NHL i osiągnięcia upragnionego celu - Pucharu Stanleya ????

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Jedyne wnioski jakie mi się nasunęły po 2 dniach presasonu to, że warto grać undery. Wczoraj zapowiadało się kilka meczów underowych jak dla mnie i tak się skończyły.
Chyba warto jednak grać undery. Mając nadzieję, że tendencja się nie odwróci.
Wczoraj nawet kilka meczów można było oglądać. Kilka ekip poważnie traktuje te sparingi. W Dallas zagrali prawie wszyscy najważniejsi zawodnicy. A patrząc na gole i asysty Stars nie powiedziałbym, że to presason.
A co do Ovcy. To nadal należy spodziewać się rywalizacji nie tylko na tafli ale także w mediach między Oviechkinem na Crosbym.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
No wlasnie, jezeli chodzi o dzisiejsze mecze to ja byłbym skłonny zagrać na Dallas @ 2.45, bo jak Vader napisał oni całkiem poważnie do tego podchodzą i wystawiają zawodników ze stałego składu, a Colorado pewnie bedzie testować młodzików z farm albo nowe nabytki które przyszły w lato (niestety większość tych zawodników to conajwyżęj średniaki).
Niestety nie ma tego w ofercie u mojego buka więc nie zagram.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Poważnie podeszli do jednego spotkania a to nie gwarantuje poważnego podejścia do spotkania nadchodzącego. Każda drużyna oszczędza jednak największe gwiazdy i liderów na sezon właściwy i nawet jeśli grają duże nazwiska to na lodzie przebywają niedługo.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Patrzę na kalendarz Islanders i myślę że powoli warto i zacznę lekką zagrywkę na nich że wygrają w najbliższych spotkaniach chociaż jeden mecz w preseason, jak narazie 2L porażki z Canucks i Oilers dzisiaj zagrają z kolejną ekipą z Kanady z Flames którzy jak narazie przegrali jedno spotkanie z Oilers. Rostery wyglądają dosyć dobrze jak na dzisiejsze preseazonowe spotkanie, u gospodarzy zagrają prawdopodobnie Iginla, Jokinen, Langkow i Bouwmeester. Islanders wyznaczyli z tych bardziej znanych Gervais, Bergenheim, Martinek, Tavares i na bramce prawdopodobnie Biron. Z tych wszystkich fusów powoli myślę że więcej chęci zwycięstwa z meczu na meczu, z porażki na porażkę i więcej ochoty do gry będą mieli Wyspiarze i liczę że dzisiaj się to skończy i wygrają swoje spotkanie, a że kurs na trzy tercje jest dosyć syty jak i zachęcający zagram właśnie go.
NYI 60&#39; @ 3.10 4:5 OT

Może i chłopak z Draftu coś ukąsi ; &gt;

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
:hokej:Mamy kolejnego zawodnika, który rezygnuje z gry w NHL i przenosi się do KHL, mowa o Nikolai&#39;u Zheredievie, który ostatnio występował w New York Rangers, a przed nowym sezonem stał się wolnym zawodnikiem. Co prawda miał ofertę z Atlanta Trashers, jednak jak zwykle chodzi o pieniądze i dlatego też Zheredev w tym sezonie bedzie bronił barw Atlant Moskwa. Jesli ktoś ma chwile to może sobie przeczytać wywiad z zawodniekiem: klik

:hokej:Kolejna transferowa informacja dotyczy Petra Sykory, który zwiazał się rocznym kontraktem z Minnesota Wild.

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Jedyne wnioski jakie mi się nasunęły po 2 dniach presasonu to, że warto grać undery. Wczoraj zapowiadało się kilka meczów underowych jak dla mnie i tak się skończyły.
Chyba warto jednak grać undery. Mając nadzieję, że tendencja się nie odwróci.
Wczoraj/dziś było 8 spotkań. Z czego 6 zakończyło się underem :spokodfhgfh:
Statystyka nie kłamie...
W sumie miałem nie grać wczoraj nic. Ale późno w nocy gdy zostały 4 mecze zerknąłem jednak... Poszperałem czy jest jakieś info jacy wyjdą bramkarze. Znalazłem jakoby całe 3 tercje zagra w LAK Quick. W SJS był anonsowany Nabokov oraz Greiss. Spodziewałem się, że Niemiec moze zagrać 10-30 minut w meczu, statsty miał nie takie złe. Więc pomyślałem, że obrona Sharks nie pozwoli wpakować sobie tylu goli. Nabi wcale nie grał ale wynik ładny.
Na odległość mecz Ducks - Canucks wyglądał na under. Obsada bramki pokryła się z tym co pisali przed meczem. Czyli, że J. S. Giguere wyjdzie. W VAN Roberto. Nic mi nie pozostało jak zagrać &gt;&gt;&gt; dubelek underowy &lt;&lt;&lt;. Ako @3.44 przy płaskiej baardzo niskiej stawce dało zysk. 3 dubel posłany, pierwszy trafiony więc straty odrobione. Dalej będę szukał underów ;)
Dziś też kilka meczów.

Polecam w późniejszych godzinach wieczornych przyjrzeć się meczom: DET - NYR, MIN - CBJ, PHO - ANH, SJS - VAN. Oczywiście pod kątem underów. Ja teraz nie patrząc zupełnie na nic poza tę rozpiskę idąc na czuja widziałbym galantą peFFke w tym ostatnim meczu. Tyle, że oczywiście nie ma co się napalać. Bo wyniki dziwne. Ale jednak tendencja underowa jest utrzymana. I ja będę podążał tym tropem. Innym też polecam ;)

Hellraiser
masz rację idąc tropem szukania wygranej NYI. Pierwszy mecz na styku mimo przewagi w strzałach przegrali z VAN 2-1. Dziś byli jeszcze bliżej. Kursy na NYI są zdecydowanie z value. Tak samo jak zawsze na DET kursy są zaniżane tak na NYI latarnię ligi są zawyżane. Warto pocisnąć ich jakąś lekką progresją. Ale jak dla mnie jeszcze nie czas na szybkie 2-3 stopniowe progresy.

Nie pytajcie w temacie czy ma ktoś info o składzie drużyny takiej czy innej. Info jest skąpe. Poza tym nie do końca można na nim polegać.
Zapraszam do wróżenia z fusów ????

M 4

mariuszxxx6

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ta a to od czego jest ten dział? Chyba od zadawania pytań bo moje pytania a Twoje te &quot;analizy&quot; stoją na jednakowym poziomie. Co do info, to po wczorajszym &quot;buszowaniu&quot; uważam że nie jest skromne, to tak btw. Pozdrawiam

Status
Zamknięty.