J
7K
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
Regular Season zakończony i pora na to co najlepsze w NHL czyli czas playoff's :!: Wiadomo że w tym roku formuła PO została zmieniona i tutaj przytoczę tylko wpis Lutka, który dobrze opisał już sprawę:
Zapraszam do pisania analiz oraz dyskusji na temat szans poszczególnych drużyn w tegorocznych PO.
Ja tutaj od siebie chciałem przytoczyć dość istotny fakt odnośnie nadchodzących playoffów i zmiennego formatu rozgrywek, jaki został wprowadzony w tym sezonie. Wcześniej wszystko toczyło się za kolejnością danego miejsca w konferencji wschodniej/zachodniej, tj. przykładowo 1# seed grał z 8# , 2# z 7# itd.
W tym sezonie troszeczkę się to zmieniło i praktycznie do finału konferencji rywalizacja będzie się toczyć w danej dywizji. A wygląda to tak:
WC = Wild Card/Dzika karta = zespół kolejno z 7 i 8 miejsca danej Konferencji.
Dywizja Centralna:
#1 Avalanche vs. WC 7# Wild
#2 Blues vs #3 Blackhawks
(Zwycięzca z każdej pary gra między sobą)
Dywizja Pacyficzna:
1# Ducks vs. WC 8# Stars
2# Sharks vs #3 Kings
(Zwycięzca każdej pary gra między sobą)
Ponadto zwycięzca Dywizji Centralnej gra ze zwycięzcą Dywizji Pacyficznej o miejsce w finale pucharu Stanleya.
Wschód:
Dywizja Atlantycka
1# Bruins vs. WC #8 Red Wings
2# Canadiens vs. #3 Lightning
Dywizja Metropolitalna/Stołeczna
1# Penguins vs. WC #7 Jackets
2# Rangers vs. 3# Flyers
Ponadto zwycięzca Dywizji Atlantyckiej gra ze zwycięzcą Dywizji Metropolitalnej o miejsce w finale pucharu Stanleya.
Mam nadzieję ,że trochę to pomogło :smile:

Zapraszam do pisania analiz oraz dyskusji na temat szans poszczególnych drużyn w tegorocznych PO.