>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

NCAA Basketball

Status
Zamknięty.
lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Zapraszam do podawania typów, pisania analiz i dyskusji na temat rozgrywek koszykówki akademickiej w Stanach Zjednoczonych:spokodfhgfh:

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Siena Saints @ Tennessee State Tigers
Siena Saints -14
1.909
✅✅✅

Saints poprzedni sezon mieli najlepszy w historii klubu - 27 zwyciestw, wygrana własna konferencja i drugi raz z rzedu druga runda NCAA TOURNAMENT. Ten sezon zapowiada się co najmniej równie dobrze. Trener McCaffery będzie miał do dyspozycji 4 starterów z poprzedniego sezonu, co w rozgrywkach NCAAB ma bardzo duze znaczenie. Chodzi tu o Edwina Ubilesa, najlepszego strzelca, Ronalda Moore&#39;a- świetnego asystenta, Ryana Rossitera, który poprzedni sezon gral na swietnym procencie, notujac dodatkowo swietne statystyki zbiórek i bloków, oraz kolejny skrzydłowy Alex Franklin.

Co do gospodarzy meczu, zapowiada się kolejny słaby sezon. Nowy trener, ale i wiele nowych problemów, ktore przed nim stoja - podstawowym jest wypełnienie luki po dwóch najlepszych zawodnikach poprzedniego sezonu, ktorzy &quot;zmienili&quot; barwy klubowe.

Podsumowując, mysle, że młoda i niedoświadczona druzyna Tygrysów polegnie dzisiaj dość wyraźnie w meczu z weteranami z Sieny. Polecam ten pick, bowiem róznica klas jest ogromna, a handicap stosunkowo niski.

EDIT:
85-69

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Louisville Cardinals vs. Arkansas Razorbacks
Louisville Cardinals -10.5
1.909
✅✅✅

Zdecydowałem się na ten typ z dwóch powodów. Po pierwsze, lubie Louisville i kibicuje im od dłuższego czasu. Po drugie i ważniejsze, Arkansas Razorbacks przystąpią do tego meczu strasznie osłabieni. Z powodów dyscyplinarnych trener ARK zawiesił aż 5 zawodników swojej drużyny - dwóch graczy pierwszej piątki (Courtney Fortson-najlepszy strzelec zespołu ze średnią 14.8 w zeszłym sezonie, i Stefan Walsh) i trzech graczy rezerwowych (Marcus Britt, Glenn Bryant, Nick Mason). Do tego dochodzi absencja skrzydłowego Sancheza. Arkansas będzie miało do dyspozycji 8 zawodników w tym meczu - z czego jeden to zawodnik drużyny golfowej ???? , a inny to były quarterback(football amerykański). Oznacza to, że Ark będzie grało przez cały mecz niemalże jedną piątką. Mecz jest rozgrywany na neutralnym parkiecie.

E: 20 minut przed meczem linia spadła do 8.5
E: 96-66

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Iowa State Cyclones @ Drake Bulldogs
Iowa State Cyclones +1
1.909
✅✅✅
Ogarnęło mnie ogromne zdziwienie, kiedy 10 minut temu zobaczyłem linie na to spotkanie. Cały dzień czekałem aż buki wystawi zakład i oczekiwałem ujemnego handicapu na Iowa St na poziomie 4ptk. Ta linia natomiast jest wg mnie totalną pomyłką. Domyślam się, że bukmacher wciąż ma w pamięci ostatnie lata rozgrywek NCAA - Drake wygrało trzy ostatnie pojedynki między tymi drużynami. Jednak w tym roku mamy do czynienia z zupełnie inna drużyną z DesMoines. Co prawda, do druzyny powróciło trzech starterów z zeszłego roku, jednak poza nimi w druzynie można zobaczyć wielu freshmanów. Do tego dochodzi kontuzja najlepszego strzelca Josh Younga, który najprawdobodobniej dzisiaj nie zagra. Zresztą na potwierdzenie moich słów mogę przywołać porażkę Drake w pierwszym meczu z niżej notowaną uczelnią IUPUI 82-88.
Co do Cyclones, liderem tej drużyny jest PF Craig Brackins, jeden z najlepszych PF w kraju, który potrafi zdominować grę na obu tablicach. Wsparciem dla niego jest Maquis Gilstrap. Poza tymi dwoma zawodnikami, Iowa dysponuje świetnymi strzelcami dystansowymi, co zresztą widać było w ostatnim wygranym meczu z Chicago State 72-50 - Cyclones trafili 9/16 za 3 ptk.
Iowa powinna ten mecz wygrać bez większych problemów.
E: 90-70
Long Beach State @ Pepperdine
Long Beach State -2.5
1.909
✅✅✅
Kilka słów na temat tego meczu, bo nie chce mi się pisać wypracowań. Kolejne zadziwiająco niskie handy. W pierwszym meczu Pepperdine przegrało u siebie z Pacific 64-67, co można uznać za lekką niespodziankę, choć patrząc, jak Pepperdine spisywało się u siebie w zeszłym sezonie, ciężko mówić o niespodziance. Drużyna zagrała bardzo słabe spotkanie na fatalnej skuteczności, nie mowiąc już o kilkunastu stratach. Co przemawia za LBS? Przede wszystkim siła ognia tej drużyny. Pepperdine tej siły ognia nie ma i dlatego ciężko będzie gospodarzom dotrzymać kroku w tym meczu, dlatego typuje stosunkowo łatwe zwycięstwo gosci.
E: 67-58

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
obiecałem sobie, że nie będę szalał ze spotkaniami, ale dzisiaj szalona noc, więc wstawie jeszcze 2 typy, które mi się bardzo podobają.

Middle Tennessee State @ Marshall
Marshall -8.5
1.909
⛔⛔⛔

Krótko i na temat. Ten typ podoba mi się głównie dlatego, że goście dysponują tylko dwoma zawodnikami powyżej wzrostu 6-7, co oznacza, że Marshall powinno dominować na tablicach

E: 60-63

St. John&#39;s @ St Bonaventure
St Bonaventure +5.5
1.909
✅✅✅

tu juz bez analizy..

E: 69-68

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Austin Peay vs. North Carolina State
NC State -8.5
1.909
⛔⛔⛔

Nie widzę w tym meczu drużyny Austin Peay, która w trzech pierwszych meczach nie potrafiła odnaleźć się w ofensywie. Dodając do tego fakt, że NC State ma jak do tej pory rewelacyjny defense (34% FG, 20% 3pt), pachnie mi tu blowem.

E: 59-66 .......szkoda, że NC State odpuściła koncówkę meczu, prowadząc 17ptk

Oklahoma @ VA Commonwealth
Oklahoma -3
1.909
⛔⛔⛔

Mecz z dziwną jak dla mnie linią. VAC w zasadzie nie gra nic. Co więcej, nie widzę w tej drużynie nikogo, kto mógłby powstrzymac backcourt Oklahomy. Linia niska chyba tylko dlatego, ze grają w domu i &quot;wraca Capel&quot;:jezora:. To jednak nie wystarczy na Williego Warrena &amp; Co.

E: kompletnie chybiony typ..własna hala + dzień konia = Oklahoma nawet przez chwile nie zagroziła gospodarzom

Oregon @ Portland
Portland pk
1.909
✅✅✅

Jeszcze niedawno Portland było faworytem na poziomie -1.5. W tym momencie większość buków ma już Portland Pk. I do jest doskonały moment, żeby wskoczyć na ten typ. Portland &quot;utrzymało&quot; wszystkich 5 starterów z poprzedniego sezonu - w tym dwóch graczy all-WCC. Portland jest gospodarzem tego meczu. Smaczku meczowi dodaje węwnątrz stanowa rywalizacja miedzy szkołami. Dodatkowym faktorem jest to, że w zeszłym roku Portland przegrało wyjazdowy mecz z Oregonem, 76-79 po dogrywce. W trzech pierwszych meczach u siebie Oregon grał z druzynami, które nie były w stanie się postawić. Jak wypadnie pierwszy mecz wyjazdowy z silnym rywalem? Smiem twierdzic, że taktyka Ore polegająca na częstym, wręcz szalonym rzucaniu za 3ptk, się nie sprawdzi.

E: 81-88

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Niagara vs. Austin Peay
Niagara -6
1.769
⛔⛔⛔

To co Austin Peay zabrało mi wczoraj, dzisiaj odda mi Niagara. Po porazce w pierwszym meczu z Auburn, Niagara odniosła 3 kolejne zwycięstwa, z czego na szczegolna uwage zasługuje pogrom ekipy Central Florida 63-46. Takie zwyciestwo mozliwe bylo dzieki swietnej obronie (31% z gry CF i 4/23 za 3pt). Licze na kolejne dobre spotkanie, bo Niagara ewidentnie jest w gazie, a tak jak pisałem wyzej o Austin Peay, druzyna wciaz ma problemy w ofensywie, a wczorajszy mecz z NC State mogł sie skonczyc blowem, gdyby NC State potraktowało to spotkanie do konca na powaznie.

E: 67-69 :wowsdf: ....No comment..Niagara do przerwy +15, a po przerwie piach

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
jeżeli ten typ nie wejdzie, dłuższa przerwa w tym temacie z mojej strony

Auburn vs. North Carolina State
NC State -1
1.909
✅✅✅

O NC State juz była mowa przy okazji mecz z Austin Peay. Świetna obrona to znak firmowy drużyny z Północnej Karoliny. Co Auburn, bilans 2-2 nie zachwyca jak na druzyne z SEC-u, oba zwycięstwa przychodziły im dość ciężko, a nie grali, z jakimis wymagającymi druzynami. Kluczem będzie defense, a w tym elemencie NC State dominuje nad Auburn. Nieco dziwna linia jak dla mnie, ale skorzystam.

E: 58-60

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Northern Iowa vs. Boston College
BC
1.71
⛔⛔⛔

Spotkanie rozgrywane na Virgin Islands. NIU jest wyzej w rankingu AP od BC, ale ranking nie gra. Backcourt obu drużyn porównywalny, natomiast frontcourt zdecydowanie na korzyść Boston College i dlatego myślę, że BC powinno miec małe problemy z pokryciem niskiego hc. Poza tym, do tej pory Boston College zdecydowanie lepiej prezentował się zarówno ofensywnie, jak i defensywnie.

E: minuta do końca, ale BC nie wygra..NIU 70% skuteczności z gry..

przerwa w temacie, pogram troche poza tematem

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Virginia Cavaliers @ Auburn Tigers
Auburn -4
1.909
✅

Amerykański public bet na dzisiaj to....+4 Virginia. Ponad 80% kasy, jaka poszła na ten mecz, stoi za gośćmi. My pójdziemy w odwrotnym kierunku. Nikt nie lubi public betów, bo krąży wokół nich legenda. Natomiast jesli chodzi o wzgledy czysto sportowe, to w Virginii nie zagra drugi strzelec Mike Scott. Auburn w baskecie, podobnie zreszta jak Auburn w footballu, stawia na bardzo fizycznych graczy. Do tego druzyna ma kilku niezłych strzelców, których brakuje Virginii, a kontuzja Scotta jeszcze ten problem powiększa. Do tego Auburn gra na swoich smieciach. Myslę, że warto zagrać.

alex76 21

alex76

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
???? Georgetown Hoyas (-2.5) - Butler Bulldogs 1 1.86 Bet365 3/10 72:65 ✅
W Madison Square Garden (Nowy Jork) dojdzie do niezwykle frapującego pojedynku. Rozstawiona z numerem 15 w rankingu AP drużyna Georgetown podejmie 22 w tej klasyfikacji Butler. W opinii bukmacherów, którą podzielam, faworytem tego starcia są koszykarze Hoyas, którzy w obecnym sezonie nie zaznali jeszcze goryczy porażki. Blisko pokonania ekipy Johna Thompsona III był jednak solidny zespół, Temple, które ostatecznie przegrało 45:46. Już sam wynik tego starcia mówi nam wiele. Georgetown to drużyna świetnie poukładana, gdzie defensywa jest wielką bronią. Dotychczas zespół z Waszyngtonu traci średnio zaledwie niewiele ponad 53 punkty, co jest świetnym rezultatem. Pierwsze skrzypce w Hoyas odgrywa podkoszowy Greg Monroe, który w tym spotkaniu może zrobić wielką różnicę (wszak pod koszem Butler ma sporą lukę). Niezwykle groźny jest też obwód, gdzie znakomicie spisują się Chris Wright, Jason Clark, Austin Freeman.
Bulldogs aktualnie legitymują się bilansem 6 zwycięstw i 2 porażek. Obie porażki nie są powodem do wielkiej rozpaczy, gdyż rywale byli całkiem silni (Clemson i Minnesota). Brad Stevens trzyma rękę na pulsie i nie pozwoli swoim podopiecznym na chaotyczną, bezmyślną grę. Wręcz przeciwnie siłą tego zespołu jest poukładana, dopracowana do najmniejszych detali gra kombinacyjna w ataku. Tym samym Butler stawiają na dłuższe rozgrywanie. Nie zapominają oni również o innym istotnym elemencie koszykarskiego rzemiosła - defensywie. Bulldogs to przede wszystkim wielka siła obwodowa. Wszak wielki postrach budzi tandem drugoroczniaków Shelvin Mack - Gordon Hayward. Są oni wspierani przez doświadczonego Matta Howarda.
Georgetown odnieśli ostatnio cztery niezwykle przekonujące zwycięstwa. Co prawda rywale nie byli silni, ale defensywa Hoyas znakomicie powstrzymała rywala. To wielki atut tego zespołu. W dodatku, jak już wspomniałem, wydaje mi się, że przewagę na korzyść teamu z Waszyngtonu robi Greg Monroe. Wszak z takim środkowym można zdziałać bardzo wiele. W dodatku będzie miał on sporą przewagę wzrostu, którą powinien wykorzystać. W ekipie Bulldogs najwyżsi są Smith i Kampen, ale obaj są freshmanami, i póki co są tylko uzupełnieniem składu. Tym samym kryciem lidera Georgetown zajmą się Butcher, Jukes, ale obaj są nie dość, że niżsi to zdecydowanie słabsi fizycznie. Tak więc wydaje mi się, że będzie to kluczowe w tym starciu, bowiem gracze obwodowi posiadają mniej więcej taki sam potencjał.

alex76 21

alex76

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Connecticut Huskies - Kentucky Wildcats 1 1.91 2/10 Pinnacle

Mecz odbędzie się w Madison Square Garden w Nowym Jorku. Drużyna Kentucky w mojej opinii nie prezentuje się najlepiej. John Calipari nadal nie poukładał tego zespołu zbyt dobrze, a co za tym idzie chaos nadal widać w poczynaniach Wildcats. W ostatnim spotkaniu z wielkimi trudami pokonali oni North Carolinę Tar Heels. Warto jednak zwrócić uwagę, że wówczas Kentucky miało wielki atut - własny parkiet, czego tym razem nie będzie. Ogólnie rzecz biorąc nie podoba mi się gra Kentucky. W składzie co prawda nie brakuje świetnych zawodników jak John Wall, Patrick Patterson, DeMarcus Cousins i Eric Bledsoe. Jednak jest to młody team (aż 3 z 4 najlepszych strzelców to freshmani), który wymaga dobrej ręki trenera.

Póki co zbyt szybko ustawiono ich na na 4. miejscu w rankingu AP (co zresztą przyznał jakiś czas temu Calipari, który powiedział przed dzisiejszym pojedynkiem, że nie zdziwi się jeśli przegrają z Connecticut.). Kentucky póki co pozostaje niepokonane, ale sądzę, że nadchodzi koniec dobrej passy.

Huskies dotychczas doznali jednej porażki, w starciu z dobrze radzącym sobie w obecnych rozgrywkach Duke. Warto dodać, że tamten mecz również odbył się w Madison Square Garden. Connecticut to zdecydowanie większe doświadczenie. Jerome Dyson, Stanley Robinson i Gavin Edwards to znakomicie spisujący się seniorzy. Natomiast Kemba Walker to drugoroczniak. Podopieczni Jima Calhouna w starciu z Harvard nie zaprezentowali się z dobrej strony, ale wierzę, że tym razem będzie zdecydowanie lepiej. Wszak mają oni spory potencjał i doświadczenie, a to powinno zaprocentować.

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Charlotte @ Tennessee
Charlotte +14
1.90
⛔

Krótko i na temat: Tennessee jest w dość trudnym położeniu aktualnie. 4 istotnych zawodników druzyny zostało aresztowanych (nakrotyki i broń) i tym samym zawieszonych do odwołania przez władze uczelni. To oznacza, że Tennessee ma tylko 6 graczy stypendialnych do dyspozycji. Tenn ostatnio pokonało w stanowych derbach Memphis. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że Memphis nie jest już tym programem, który zachwycał defensywą za czasów coacha Calipariego. Jednak jak to często bywa w sportach amerykańskich po ciężko wygranych spotkania przychodzi chwila rozprężenia. Dlatego myslę, że dzisiaj Tennessee czeka bardzo ciężkie spotkanie z trudną do gry druzyną Charlotte. Team z Karoliny Północnej to nie są jakies chłopaczki do bicia. Wystarczy przypomnieć co zrobili niedawno w Louisville, gdzie spotkali sie z Cardinals Ricka Pitino. Blowout - Charlotte wygrało 22 punktami, a Pitino poniósł najwyższą porażkę w historii swojej pracy na Univ of Louisville. Biorąc pod uwagę kadrową Tennessee, jak również kalendarz gier +14 wydaje się świetnym typem, bowiem Charlotte wcale nie jest bez szans na wygraną w tym meczu.

Lukascash: no cóż mój błąd..zawodnicy zostali aresztowani własnie po meczu z Memphis, więc Tennessee wygrało ten mecz najsilniejszą paką. Ale to tylko utwierdza mnie w przekonaniu co do tego typu.

Co więcej, po meczu z Charlotte, Tenn gra z Kansas Jayhawks, a wiec kolejny szlagierowy mecz, dlatego nie sadze, zeby dziisaj zbytnio forsowali tempo

Lcash: 71-88

USC @ Stanford
Stanford -1
1.90

Rozpędzeni USC Trojans zawitają dzisiaj do Stanford. USC jest jedną z rewelacji rozgrywek. Typowana na szarym końcu konferencji PAC-10 druzyna Trojans po słabym początku rozgrywek (2-4) odniosła 8 kolejnych zwycięstw. Takie serie w NCAA nie należą do częstych. Z kolei Stanford czeka kolejna konforntacja z zespołem z Pac-10. Ostatnio Cardinals przegrali dość łatwo spotkanie z Californią Goldenbears. Dzisiaj licze jednak na przebudzenie Stanford, która ma kim grać. Zapowiada się underowe spotkanie i przeczuwam tutaj dość łatwe zwycięstwo Stanford przed własną publiką.

Lcash: 54-53 Stanford

Generalnie uwazam, ze dzisiaj w NCAA jest jedna z najlepszych nocek do grania. Po głowie chodzą mi jeszcze Michigan State hc✅, Southern Illinois⛔ i Marquette✅.

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Michigan Wolverines @ Wisconsin Badgers
Wisconsin Badgers -8
1.909
⛔

Zawodnicy Badgers wracają do własnej hali po wyjazdowej porażce z Ohio State. Badgers to team cholernie silny we własnej hali, głównie za sprawą świetnej defensywy - przegrywały tam już takie uznane teamy jak chociażby Purdue, Marquette, Ohio State czy Duke. Dzisiaj do Madison zawita Michigan Wolverines, druzyna o dośc dużym potencjale, opierająca swoją gre o Harrisa, ale również druzyna, która gra fatalnie na wyjazdach (bilans 1-5). Wolverines są aktualnie w dość ciężkim kalendarzu - 3 dni temu pokonali po ciężkim meczu UConn, dzisiaj zagraja z Badgers, a za kilka dni znowu na wyjezdzie z Purdue. Spodziewam się dzisiaj po nich lekkiego letdownu, poza tym nie bez znaczenia jest fakt, że na wyjazdach statystyki ofensywne Wol-rines wyglądaja bardzo słabo. Wisc ma świetny defense, potrafi u siebie zajechac druzyny o duzo wiekszym potencjale niz Michigan. Zatrzymanie Harrisa i ograniczenie punktów drugiej szansy nie powinno stanowić większego problemu dla takiego teamu jak WISC.

Duke @ North Carolina State
NC STATE +12
1.768
✅

Duke jest znacznie silniejsza druzyną od NC STATE. Ale do tego typu skłoniło mnie kilka argumentów: po pierwsze NC STATE gra u siebie, po drugie NC STATE ma bardzo solidny defense, a po trzecie i najwazniejsze Duke za kilka dni czeka bardzo ciężkie spotkanie z Tygrysami z Clemson, dlatego nie sądze, zeby dzisiaj Duke forsowało tempo. Defense NC State utrzyma ten mecz dość blisko. Duke by 8

St. John&#39;s @ Connecticut Huskies
UCONN -8
1.909
✅

Kto by pomyslał, ze St. Johns bedzie miało lepszy bilans niz Huskies. Kilka argumentów za typem: St Johns to typowy solidny sredniak,aktualnie ma streak 2W (szczegolnie dosc niespodziewanie nad Cinncinatti), Huskies aktualnie po 4 porazkach z rzedu z silnymi druzynami, mysle, ze dzisiaj się odbiją, a motywacji na pewno im nie zabraknie - coach Huskies, Jim Calhoun, poszedł na urlop zdrowotny ( facet 3 razy pokonał raka, a &quot;śmieć&quot; wciąż nie daje za wygraną, więc musi pokonac go i raz czwarty). Trudno powiedziec jak druzyna po 4 porazkach zareaguje na zmiana na ławce i jak zastępujący Calhouna coach ustawi druzyne, mysle jednak, że rewolucji nie będzie, a zawodnicy zagrają dla publicznosci i przede wszystkim dla trenera, który ten mecz będzie oglądał na pewno. Ten handicap byc moze jeszcze spadnie, bo St Johns nie przegralo jeszcze w tym sezonie na wyjezdzie wiecej niz 7ptk. Nastepny mecz St Johns gra u siebie z Villanova. Nie wiem czy zagram ten typ, poczekam na ostateczna linie, a;e typ wydaje mi się warty rozważenia. Mysle jeszcze nad Pittsburghiem i moze pojawi sie analiza.

zagram Pittsburg

Georgetown Hoyas @ Pittsburgh Panthers
Panthers -1⛔
1.909

Pojedynek 9 i 12 druzyny rankingu (Panthers i Hoyas). Pitts jest rewelacja rozgrywek. Przed sezonem starcił kilku czołowych zawodników na czele z Blairem i Fieldsem, ale druzyna Dixona wcale nie straciła przez to na jakości. Grają świetnie, bronią świetnie. Dzisiaj grają z Hoyas, teamem ktory mimo wszystko jest dla mnie nieco przereklamowany. Dlaczego Pittsburgh? Streak 46 zw przeciwko non-conference teams na wlasnym parkiecie, 51-9 przeciwko zespołom z Big East, bilans 125-10 w Petersen Events Center. Wobec takich statystyk nie moge przejśc obojętnie.

Wisconsic zabrakło 2 ptk..szkoda bo przespali poczatek drugiej połowy..UConn zgodnie z planem, NC STATE nawet wygrało, zawiódł Pitts

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Lada dzień zaczyna się NCAA TOURNAMENT. Z tej okazji w temacie będą pojawiać się typy wraz z analizami. Jak to zwykle bywa, najbardziej dochodowa powinna być 1 runda. Jest kilka bardzo ciekawych i zaskakujących linii. Przegrywający odpada z turnieju, nie ma tutaj żadnego best of 3, 5 czy 7. Mecze odbywają się na terenie neutralnym. Faworytów jest kilku: Kansas, Syracuse, Kentucky czy Baylor. Najbardziej interesujący byłby finał Kansas-Cuse. Niestety oba teamy w finale spotkać się nie mogą. Najprawdopodobniej trafią na siebie w półfinale.

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Murray State vs. Vanderbilt

Oba teamy jeśli chodzi o siłę są do siebie bardzo zbliżone. Natomiast to co je istotnie różni to koncepcja drużyny. Vanderbilt to przede wszystkim dwóch zawodników - niski Beal i wysoki Ogilvy, których uzupełnia kilku solidnych graczy. Jednak to właśnie od Beal&#39;a i Ogilvy&#39;ego zależy to jak Vanderbilt się prezentuje. Gdy chociaż jeden z nich gra poniżej oczekiwań, drużyna Vandy ma sporo problemy z pokonaniem teoretycznie niżej notowanych drużyn. Murray State to z kolei potentat OVC. Trudno wskazać prawdziwego lidera w tej drużynie, bowiem w każdym meczu może nim być inny zawodnik. Co jest charakterystyczne dla tej drużyny to to, że ma bardzo długą ławkę, trener strasznie rotuje składem a zawodnicy tworzą prawdziwy team. W tym meczu zdecydowałem się na zagranie Murray State +4 z kilku powodów. Jeden to bardzo możliwe problemy matchup&#39;owe Vanderbilt - Murray State dysponuje dość wysokim, fizycznym składem, przez co Ogilvy będzie miał ciężkie życie przez cały mecz (Murray ma 5 zawodników podkoszowych, którzy będą w stanie wprowadzić dość wysoką intensywność gry, a Vandy nie dysponuje takim arsenałem podkoszowym). Kolejny powód jest taki, że w Vandy może miec problem z doborem taktyki na ten mecz - Murray St dysponuje 7-8 zawodnikami, którzy są w stanie wziąć na siebie ciężar gry i zdobywać punkty, więc ciężko w takim przypadku ustawić drużynę na konkretne rozwiązania ofensywne przeciwnika. Trzeci powód to wiadomość, którą przeczytałem dzisiaj rano - matka jednego z zawodników Murray St zginęła w wypadku - była to osoba dość mocno związana z tą uczelnią, zresztą jak cała jej rodzina (jej mąż grał w drużynie footballowej MuState). To zdarzenie na pewno spowoduje niesamowitą mobilizację w drużynie. Dodając do tego fakt, że Vanderbilt poza Nashville gra średniawo, myślę, że Murray State pokusi się o niespodziankę.

Murray State +4 @ 1.76 2u✅
Murray State ML @ 2.30 0.5u
✅

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Baylor to win NCAA SOUTH Region @ 6.00
Ogromne value na ten zakład. Baylor to w mojej ocenie najlepszy team w tej ćwiartce. Są oczywiście jeszcze Duke i Villanova, ale są to drużyny zdecydowanie za wysoko notowane. Duke tradycyjnie zresztą jest faworyzowany przez komitet i śmiem twierdzić, że to nie przypadek, że ta drużyna trafiła do najsłabszej ćwiartki. Villanova to drużyna oparta na PG Scottie Reynolds&#39;ie. Jeśli ten zawodnik nie ma dnia lub jest wyłączony z gry, Nova nie istnieje. Ogromną słabością Novy jest brak solidnych zawodników podkoszowych, a cała gra opiera się na rzucie z dystansu. Baylor z Villanova spotka się pewnie w Sweet 16, a z Duke w Elite Eight. Nie bez znaczenia jest fakt, że ta ćwiartka rozgrywa mecze w Houston, co jest lokalizacją faworyzującą Baylor.
Jeśli ktoś znajdzie lepszy kurs na ten typ to prosze mi dać znać na PW

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Oregon State vs. Boston University

W tym meczu zdecydowałem się na under 123 punkty z kilku powodów. Boston po podróży ze wschodniego wybrzeża na zachód USA miał tylko jeden dzień na trening na miejscu. BostonU to dość doświadczona drużyna, bo w składzie ma aż 9 seniorów, ale co ciekawe żaden z nich nie miał nigdy okazji grać w postseason. Bostonczycy opierają grę przede wszystkim na swoich obrońcach i rzutach z dystansu. Jednak jest to raczej niska drużyna, bowiem czterech z 5 najlepszych strzelców ma 6&#39;3 wzrostu lub mniej. Oregon State jest zdecydowanie wyższym teamem, a do tego posiada jedną z najlepszych w USA defensyw przeciwko rzutom za 3ptk. Sami również nie grzeszą skutecznością za 3, bowiem mają jeden z najgorszych wskaźników w lidze w tym względzie. Co więcej, Oregon State jest obrońcą tytułu CBI, co oznacza, że podejdą do tego meczu na poważnie. Do tego dochodzi fakt, że Oregon St to jedna z najwolniej grających drużyn w USA, a także mających bardzo słabą ogólną skuteczność w offensywie. 3 dni przygotowań do tego meczu powinno wystarczyć do tego,aby wynik nie przekroczył 120 ptk.

Oregon State vs. Boston University under 123 @ 1.80⛔

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Washington vs. Marquette

Take Marquette ML⛔

Marquette is a bit undersized, but Washington is too. Both teams play inside-outside basketball. It&#39;s all about picking experience (Marquette) or talent (Washington). Because it&#39;s a tourney, I will go with the experience. Pac-10 is really weak this year. Washington is suspectable away from its own floor. The key in this matchup will be a permiter defense. Washington can&#39;t defend one-on-one on the permiter. If Huskies do so, they are done. One game is really crucial to show how Marquette can beat Huskies team - Washington @ TTech. TTech used spread and showed weaknesses of the Huskies. It&#39;s really hard do adjust to Marq way of play. All eyes will be on Hayward-Pondexter matchup. Im going with tough and experienced guards here - Butler, Acker and Cubillan. GL

Richmond vs. St.Mary&#39;s

Take Richmond ML⛔

Still can&#39;t figure out why so many people are on SMC. Sure SMC has a big advantage inside in Samhan, but that&#39;s all for me. Im going here with the better defense. Richmond is very tough team. On the other side, SMC is too soft for me. Sure beating Gonzaga is great achievement but there is one thing that prevents me from taking St Mary&#39;s here - this team hasn&#39;t faced as tough defense as Richmond has this year. Richmond will beat SMC and then face Villanova in another possible upset on the way to Sweet 16. GL

Status
Zamknięty.