Trochę pospamuje i dam kilka rad i zasad dla typujących tutaj oraz czemu coś stawiam.
1. Jeżeli tu wpadasz i chcesz coś obstawić to sam musisz w tym temacie siedzieć i się na nim przynajmniej trochę znać, inaczej to nie ma sensu gdy nie masz o czymś pojęcia a chcesz to obstawiać.
2. Każdy sport i wynik uczą pokory. Nie jest łatwo typować szczególnie undery i overy bo to właściwie jak rzut monetą. Do tego argumentując dany typ, brałem pod uwagę zmęczenie materiału i krótki odpoczynek oraz dodatkowo wcześniejszą porę. To chyba też trzeba wyrzucić do lamusa.
3. W tym danym meczu Chicago z Atlantą, dodatkowo osłabione oba zespoły (zabrakło Portera, Princa, Spellmana do tego Collins dalej poza grą) przy widocznym zmęczeniu liderów, szczególnie po LaVinie było to widać 12pkt w 28 min 3/9 (wspominał o miękkich nogach), Markannen 6/21 19 pkt, 29min, Young tylko 18 minut 18pkt. Ta
trójka w sobotę zdobyła 127 pkt, więc jak by mi ktoś przed meczem powiedział że w tym spotkaniu zdobędą w sumie 49 pkt i dalej będzie over to bym pewnie się łapał za głowę. No ale skoro tacy goście jak Len, Poythress, Johnson, Adams mają z trójki 14/21 i dorzucają 62 to wiedz że wszystko się może zdarzyć. Z kolei w Chicago ławka dorzuca 51 pkt w tym takie tuzy jak Blekaney, Felicio czy Arcidiacono. Wesoła
koszykówka, zmora NBA i moja też.
4. Do tego nie można się sugerować czyimś tytułem znawca czy eksperta bo nie ma ludzi nieomylnych, a te tytuły są mylne i nie powinny wam niczego podpowiadać.
5. Jeżeli chcesz zarobić to nie obstawiaj więcej overów i underów! (bije się w pierś)
6. Jeżeli masz 2,5tys i obstawiasz to na jeden mecz sugerując się czyjąś analizą, to albo jesteś bogaty i nie masz co robić z pieniędzmi albo jesteś uzależniony od hazardu i masz z tym problem! Uważnie dobierajcie stawki i nie marnujcie całego swojego budżetu na jedno wydarzenie. To tak jakbyście dali komuś te pieniądze i powiedzieli żeby je tak zainwestował żebyście coś zarobili w ogóle go nie znając.
7. NBA to specyficzna liga w której masz 82 mecze, wiele słabszych dni, trudne rywalizacje, cięższe treningi w danym okresie i do tego nikt teraz nie broni! Totalne oszustwo.
8. Sugeruje się często logiką i argumentami, a te jak widać po wynikach, w tej lidze są często odwrotne od zamierzonego celu, co przeczy wszelkiemu rodzaju analizom i głębokim rozważaniom.