No właśnie chyba wszyscy mają podobne odczucia chociaż od rana publika ciśnie Houston niemiłosiernie i szczerze jak tak dalej pójdzie to na pewno wejdę w Bucks bo linia już na poziomie 2,5 a widzę, że ok 3/4 zakładów idzie na Houston. Troszkę tego nie rozumiem ale takie public bety po ASG lubiły bardzo często zawodzić.
Co do OKC linia strasznie szybko poszła do góry(już -7,5 i możliwe że jeszcze skoczy do góry) i nie zaufam im jeszcze, tym bardziej bo tak bolesnej porażce z GSW.
Linia na over kosmicznie wysoka więc jej nawet nie ruszam bo to trochę loteria wg. mnie w tym wypadku. Z GSW mieli >230 i gdyby nie dogrywka byłby spory under.
Z Miśkami też nic nie wiadomo. Ten ostatni mecz z Suns był koszmarny. Pewnie tak źle nie zagrają. Z drugiej strony Denver też nie gra nic ciekawego. Taka sama linia była pod koniec stycznia i mecz był bardzo na styku(przegrali 101-102.
Memphis jak nie idzie wracają do podstaw, czyli przede wszystkim zaczynają defensywą. Niby Denver ostatnio rzutowo lepiej ale jak prześledzimy rywali to wygląda to normalnie. Nie zmienia to faktu, że jeżeli chodzi o caly sezon to są na 22 miejscu jeżeli chodzi efektywność ataku. Memphis o dziwo lepiej broni w delegacjach, dalej to jedna z najlepszych defensyw ligi. W ostatnim czasie na wyjazdach oddawali 111 Suns, 95 LAL, 98 Toronto, 90 Nets, 85 NYK, 95 NOP, 106 Minnesocie i 101 Denver. Nie spodziewam się tak drugiego słabego spotkania jak to ostatnie. Poza tym Suns zagrali jedno z najlepszych spotkań od dawna i to na niezłej skuteczności Bo 12/32 zza łuku prz 46% skuteczności całościowo i dodając do tego aż 25 punktów z linii rzutów wolnych to jak na Suns przeciwko Miśkom naprawdę rewelacyjny wynik.
Denver szału w defensywie nie robi, ale Miśki też jakby uczą się gry bez Gasola. Ich ostatnia średnia jest teoretycznie wysoka tylko przeciwnicy nie robią wrażenia. Historia pokazuje, że spotkania między tymi ekipami są underowe . Denver to nie jest ekipa, która gra bardzo szybko(raczej okolice środka ligi pod tym względem). Więc na pewno nie zobaczymy tutaj up tempo i wiele rozstrzygnie się na skuteczności a linia wydaje mi się ciut niższa i nie wiem czemu poszybowała w górę od ostatniego spotkania aż tak drastycznie no bo z 196,5 na 207,5 to jest ogromny skok i ja tego nie kupuję i wchodzę w under.
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies under 207,5 1,819
199
Tuż przed postawieniem zakładu linia ruszyła w dół ???? Ale i tak wziąłem 207,5.
Chyba ostatni typ chyba, że jeszcze coś wpadnie:
Washington Wizards - Philadelphia 76ers under 213,5 2,10
224
76ers under 100,5 2,04
108
Z szacunku i słabości do tej drużyny nie napisze co odj.... w tym meczu. Myśleli, że samo się wygra i grali w defensywie tak koszmarnie, że oglądać tego się nie dało.
W tym sezonie na siłę montują im tak wysokie linie. Dwa spotkania w tym roku:
02/05/2016 linia 213,5 wynik 200
02/26/2016 linia 216,5 wynik 197
Nie rozumiem. Wiem, że obie ekipy b2b ale to zawsze może iść w dwie strony. Washington obecnie skupia się na defensywie i są w stanie zwolnić tempo w ofensywie gdzie na pewno poradzą sobie z kosmicznie słabą defensywą 76ers na rzecz troszkę mocniejszej defensywy. 76ers b2b ma spore problemy ze zdobywaniem punktów. I przeciwko WSH, które po ASG gra naprawdę bardzo dobrze w defensywie nie wróżę im tutaj wiele. Atakuję również ich under 100 bo po ASG tylko dwie ekipy przekroczyły tą linię i było to Miami(właśnie będąc b2b) oraz Chicago(również b2b) ale porównywanie tych ekip z 76ers ma się nijak. Pewnie 76ers ma szansę zakręcić się koło 100 ale też nie sądzę by Wizards mocno nadwyrężali tempo jak i sądzę że mogą pograć więcej zmiennicy a to raczej będzie faworyzowało under. WSH grając b2b jest 10-4 na korzyść overa ale po ASG ich gra się zmieniła na tyle, że przeciwko tak słabej ekipie powinni dobrze szachować siłami i nie forsować wysokiego
tempa.
Bucks +3 1,833
128:121
Obie ekipy utwierdziły mnie w swojej beznadziejności. Jak widać w takich meczach trzeba brać po prostu plusy i dogi szczególnie jeżeli grają na własnym parkiecie.
Trochę już bez czasu. Idę jednak w Bucks nie wiem gdzie pójdzie ta linia ale wydaje mi się, że już dalej nie skoczy bo po prostu byłoby to nienaturalnie dziwne. Pisane było wyżej o tym spotkaniu. Nie będę powtarzał o talencie itd bo to nie ma sensu. Houston ma swoje problemy i ich gra jest po prostu słaba. Bucks to ciężki teren a biorąc pod uwagę cyferki to wydaje mi się, że to plusowe hc to dobra opcja.
Na koniec dodam, że Bucks są 9-1 ATS jako home dog po porażce w domu.
A przy dwóch lub więcej porażkach ich ATS to 15-4.
Pozdrawiam
Ten under Bostonu wygląda ciekawie ale kurcze mam dziwne uczucie, że ten mecz może być otwarty. Nawet ciężko mi na to znaleźć argument ale Utah potrafią zagrać szybciej szczególnie w delegacji przeciwko tak właśnie wyspecjalizowanym teamom. Może później mnie coś jeszcze natchnie.