>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

NBA Kwiecień

Status
Zamknięty.
magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nowy miesiąc, nowy temat. Tutaj podajemy typy na Kwiecień. Zapraszam serdecznie do podawania typów, analiz oraz udziału w dyskusji!

xael 83

xael

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bytom
PIERWSZY :-D

Charlotte Bobcats @ Boston Celtics
Pick: Charlotte +9 points @ 1,95 betsson ✅I$$I
Alternatywa: Charlotte @ 5,00 pinnacle ⛔ R.Allen , 2 razy uratowałeś i 5,00 zepsułeś!!

Jak najbardziej nie jest to jakakolwiek sympatia do Bobków , ale znów się złożyło że na nich gram. Charlotte doskonałe więdzą o co grają i napewno zagrają na maxa. Po ostatnich meczach widac ich zmobilizowanie. Ograli lidera zachodu Lakersów , PHI i Knicksów. Jak trzeba to potrafia. Jednak dzisiaj zagrają z Bostonem który trzeba powiedziec wygrywa mecz na meczem. Bobcats toczy w tabeli zaciętą walke z Chicago którzy aktualnie znajdują sie 1 miejsce nad nimi. Jednak Bobki nie są wcale w gorszej sytuacji ponieważ mają 2 mecze mniej rozegrane. Również dobrym aspektem przemawiającym za Bobkami jest to jest grają w optymalnym składzie w przeciwienswie do dzisiejszych gospodarzy , Bostonu. Ci to już od dawna mają problemy na pozycji PF. Mimo że dzisiaj juz prawdopodobnie w szeregi Bostonu zagosci Davis to dalej nie ma i Powe&#39;a , Garnetta i Scalabrina. Jeżeli chodzi o KG to jego brak jest bardzo widoczny. Przykładem są chodzby mecze rozgrywane wczesniej bez niego. Oraz również będzie nieobecny dziś Tony Allen. Bobcats teraz mają napięty terminarz grają mecz za meczem. Boston mial 1 dizen wiecej odpoczynku. Jednak Charlotte to drużyna która potrafi wygrac grając nawet na lekkim zmęczeniu ( example : NYK- P76). Liczę tutaj na dobra postawę Bobków w defensywie. Jako że u bukmacherów sa praktycznie skazywani na porażke(wcale takie możliwości nie wykluczam) to nie jestem w stanie wyobrazic sobie przegranej Bobków dwucyfrówką , zwłaszcza że ich sytuacja jest w stylu : wszystko albo nic. Stąd też typ na handi. Polecam typ.

Głowny siedzi , brawo Bobcats za walke

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bielsko-Biala
Boston mial 2 dni odpoczynku a Bobcats grali wczoraj i o ile sie nie myle graja 4 mecz w ciągu 5 dni, nie wspomniałeś że Boston ma dziś rewanż za ostatnią porażkę w Charlotte a to raczej nie wróży nic dobrego biorąc na dodatek pod uwage to że Cats mogą byc rywalem Celtów w PO widzę dziś małe szanse dla nich z psychologicznego punktu widzenia, moim zdaniem warto na nich zagrać jedynie w 1 połowie powinni być jeszcze na fali z wczoraj do tego Boston u siebie ostatnio zwykle słabo gra pierwsze, lecz po przerwie spodziewam się morderczej obrony ze strony Celtów

xael 83

xael

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bytom
Jeżeli chodzi o ten rewanż o którym wspomniałeś to dla mnie to nie żadna niekorzysc. Bobki na początku sezonu u siebie z Bostonem przegrały a poźniej wygraly po dogrywce. Od tych spotkan do dzisiejszego minęły 3 mięsiące. Jakiś rewanż rewanżu ? hehe . Co do defensywy Bostonu która ma dobrze funcjonowac w dalszych kwartach.. Nie należy zapominac że Charlotte też potrafi zagrac dobrze w defensywie jak i przystosowac się do gry przeciwnika. Każdy ma swoje zdanie , jednak ja widzę tutaj wielką wolę walki i ambicje ze strony Charlotte i jak nie wygrana to minimalna przegrana 1-2 koszami

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
Co do tego spotkania to myślę, że korzystniejszym typem jest under 180,5pkt, myślę, że siądzie spokojnie. Po meczu naszych kopaczy podwórkowych poszperam i może napiszę jakąś analizkę

colorados 334

colorados

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
też jestem skłonny przychylić się w stronę Bobków. Świetnie wczoraj zagrali z Lakersami i miałem przyjemność oglądać ten mecz. Może nie ryzykowałbym z grą na ich zwycięstwo ale zagrałem &quot;bezpiecznym&quot; handi plus 10 dla Charlotte. Zobaczymy decydujący będzie początek meczu jeśli Boston nie odskoczy spodziewam się bardzo wyrównanego emocjonującego meczu z minimalną przewagą dwóch trzech koszy któregoś z zespołów;) no ale to tylko sport i tutaj wszystko może się zdarzyć. Co do handi tak jak już mówił, typ wart ryzyka.
no jednak handi trafiony ????

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
colorados wszystko ładnie pięknie tylko Ty patrzysz jednostronnie. Widziałeś może wczoraj w meczu z Charlotte jak grali Lakersi? ...ja nie widziałem ich gry, totalna kicha i chwała im za to co zaprezentowali, że nie dali sobie wbić większej różnicy punktowej. Poza tym jest za wypowiedziom Miodzika, Bobki to nie jest aż tak klasowy zespół żeby jechać i wygrać albo chociażby dotrzymać im kroku po takiej męczarni którą mają. Fakt faktem ostatnimi czasy grają nieźle, ale z Bostonem nie widzę dla nich szans. Mój typ- handik minusowy na gospodarzy ????

lukascash 2,4K

lukascash

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
To nie Bobki zagrały swietnie tylko Lakers zagrali beznadziejnie..XAEL pisze ze Bobki tez potrafia zagrac w obronie..owszem we wlasnej hali potrafia, w halach przeciwników dostają od duzo slabszych zespołow..jeszcze za wczesnie na play-off dla Charlotte. Boston bez Garnetta, ale wreszcie graja tak jak kiedys..czyli ich znak firmowy jakim jest solidna obrona pappy Toma. Minus na Bostonik dzisiaj

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
Orlando Magic - Toronto Raptors / Orlando -7,5 / 1,7 ⛔ ????
Krótko i na temat. Orlando ostatnie 6 spotkań w domu wygrane, Raptorsi ostatnie 6 spotkań wyjazdowych w plecy. Orlando bilans w domu 29-7 , Toronto na wyjazdach 11-25. Ostatnie 5 spotkań tych ekip w Orlando kończyło się 5 wygranymi gospodarzy w stosunkach: 13, 10 , 1, 14, 15. Obydwie ekipy bez znaczących osłabień. Orlando jest na fali, walczą z Celtami o 2 pozycję w konferencji. Toronto bez szans na play offy. Magicy powinni spokojnie wygrać, pytanie tylko iloma punktami. Mam nadzieję, że handi -7,5 zostanie pokryte z nawiązką
bez komentarza...

T 52

thedon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj dla mnie najpewniejsze sa 2 typy : Orlando (-4,0) i Boston (-4,0) - bezpiecznie ale powinno bez problemu wejsc.
Orlando nie powinno miec wiekszych problemow ze zwyciestwem u siebie z tragicznie ostatnio grajacymi na wyjezdzie Raptors, ktorzy przegrali 9 z ostatnich 10 meczy jako goscie. Styl w jakim przegrywali byl kompromitujacy.
Ostatni mecz w Charlotte przegrali -26, wczesniej w NY -30, w Phoenix -20 to tylko nie ktore przyklady ich ostatnich wynikow. Gospodarze w ostatnich 7 spotkaniach u siebie wykorzystali atut swojego boiska w 100% procentach. Dzisiaj powinno byc podobnie i Howard, Gortat i spoklka powinni zainkasowac dwucyfrowe zwyciestwo.
Boston bez KG ale nadal sa druzyna o klase lepsza od Charlotte. Wczoraj Bobki wygraly z LA ale to mozna bylo przewidziec (sam gralem +11 CHA ). Lakersom zawsze ciezko sie z nimi gralo, szczegolnie w hali przeciwnika. Przed meczem mowilo sie tez cos o chorobie Kobego ... Dzisiaj nie przewiduje jednak tego zeby Bobki zagraly close game z Celtics.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Milwaukee Bucks vs. Los Angeles Lakers / under 204,5 / kurs: 1,71 ✅ wynik: 98:104
Dla LAL nie ma już przegranych meczy. Cavs uciekają niemiłosiernie i trzeba wygrywać by coś jeszcze zdziałać. Dzisiaj zagrają z Milwaukee po feralnym spotkaniu z Bobcats. Feralnym nie feralnym, ale trzeba stwierdzić fakt, że Bobki mają patent na Lakersów. Koszykarze z Charlotte zatrzymali mistrzów Konferencji Zachodniej, dwukrotnie w tym sezonie. Dla Lakers z kolei była to 6 porażka w ostatnich 7 meczach przeciwko Bobcats. Jest jakaś analogia dotycząca tego zespołu, ale nie zapomnijmy, że to Lakersi zawalili ten mecz. Mecz statystycznie wygrany, ale jak ma się skuteczność 39% w meczu to można pomarzyć o zwycięstwie. Bobki oczywiście wykorzystali więcej ze spotkania. Ich skuteczność wynosiła 52%. Słabo spisał się Kobe, który trafił 11 na 28 koszy i wynik jest jaki jest 94:84 dla gospodarzy. Dzisiaj mimo wszystko, wiedząc na czym stoją Jeziorowcy nie mogą sobie odpuścić tego spotkania. Bucks są zespołem który dostosowuje się do gry przeciwnika jeżeli ten przewyższa go o klasę. Tak było w przypadku Orlando, Bostonu, NOH czy PTB. Wszystkie spotkania rozegrane w hali Bucks kończyły się bardzo niskimi wynikami za sprawą dominacji gości. Dzisiaj powinno być podobnie i linia postawiona prze buków wg nie będzie przekroczona. Wiadomo LAL, wypracowując sobie przewagę nie będzie szarżować, czyli spokojna, solidna gra w defensywie i rzuty z kontr. Jest to bardzo dobre rozwiązanie. Kiedy L.A tak właśnie rozegra to spotkanie, na dystans, zaoszczędzi wiele sił na kolejne które mają w domu z Houston. To niewątpliwie będzie spotkanie priorytetowe. Najbardziej z Bobkami eksploatowany był Gasol. Kobe, Odom i reszta mieli swobodę. Była także rotacja ławką więc zespół nie jest aż tak wypruty by oddać spotkanie słabiutkim Bucks. Gospodarze oczywiście cały czas bez Redd’a i Bogut’a. Czyli podpory ofensywno –defensywnej. Widać ich absencję w spotkaniach z klasowymi drużynami. Rzucają bardzo mało, a i skuteczność nie jest powalająca. Dzisiaj mają ten „optymalny” skład i scenariusz jak dla mnie jest jeden, czyli ten w/w. LAL na chwilę obecną jest przyparte do muru i muszą wygrać dzisiaj z Milwaukee, ale nie skuszę się na handicap ze względu typowo asekuracyjnej gry LAL.

januask 48

januask

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
...z przed komputera.
PHI 76ers v MIL Bucks 1 gamebookers, 1.3
polecam na dzisiaj zagranie na PHI. typ pewny na 99%. po prostu muszą wygrać, bez względu na wszystko(jeśli chcą uniknąć pojedynków w play off z Orlando,a jestem pewien ze woleliby Atlantę). nie zaryzykowałbym wysokiego handicapa, bo zapewne najważniejsze będzie zwycięstwo a nie styl, ale np. zagranie na undera 198(gamebookers,kurs 1.91) jest równie pewne co na 1, a kursik o wiele lepszy ;)

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
PHI 76ers v MIL Bucks 1 gamebookers, 1.3
polecam na dzisiaj zagranie na PHI. typ pewny na 99%. po prostu muszą wygrać, bez względu na wszystko(jeśli chcą uniknąć pojedynków w play off z Orlando,a jestem pewien ze woleliby Atlantę). nie zaryzykowałbym wysokiego handicapa, bo zapewne najważniejsze będzie zwycięstwo a nie styl, ale np. zagranie na undera 198(gamebookers,kurs 1.91) jest równie pewne co na 1, a kursik o wiele lepszy ;)
Właśnie dzisiaj wypadł im Thadeus Young do końca sezonu więc szansę Phily trochę spadły, warto to wziąć pod uwagę bo teraz oprócz Igoudali na PF i SF nie mają żadnego ciekawego zawodnika

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers / Wizards +12,5 / 1,7 ✅ 109-102 ????:wowsdf:
Ciekawy typ zdecydowanie, ma spore szanse powodzenia. Wizardsi pretendują do miana najgorszej drużyny ligii ???? Natomiast Cavsi idą zdecydowanie na najlepszą drużynę sezonu zasadniczego. Mimo to decyduję się to zagrać z kilku powodów:
Po pierwsze - ostatnie 6 domowych spotkań Wizardsów to 2 wygrane i 4 przegrane, ale tylko raz przegrali więcej niż 10 punktami i było to 11 pkt
Po drugie - Cavsi wygrali 5 z ostatnich 6 spotkań wyjazdowych, ale ani razu powyżej 10 pkt
Po trzecie - historia gier obydwu drużyn na hali w Waszyngtonie zdecydowanie opowiada się za tym typem. Bilans gier 12-8 dla Wizardsów, a Cavsi tylko raz wygrali ponad 12 pkt
Po czwarte - Cavsi na wyjeździe nie grają już tak znakomicie jak u siebie, wygrywają spotkania, ale nie miażdżą przeciwników
Po piąte - Wizardsi grają już bez presji, cieszą się grą, dodatkowo skróciła się lista kontuzjowanych, prawdopodobnie zagra Arenas i na pewno zagrają Jamison i Butler ????
Po szóste - Kawalerzyści dzień później grają mecz z Orlando, a wiadomo co to oznacza ???? dzisiaj więcej pogra ławka
Można nawet skusić się zagrać +10,5 po kursie 1,9 , ale ja zagram ostrożniej +12,5

januask 48

januask

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
...z przed komputera.
Właśnie dzisiaj wypadł im Thadeus Young do końca sezonu więc szansę Phily trochę spadły, warto to wziąć pod uwagę bo teraz oprócz Igoudali na PF i SF nie mają żadnego ciekawego zawodnika

Osłabienie spore...to fakt, ale do play off jeszcze kilka spotkań. Mają trochę czasu aby jeszcze bardziej postawić na grę zespołową i doprowadzić ja do perfekcji.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers / Wizards +12,5 / 1,7

Ciekawy typ zdecydowanie, ma spore szanse powodzenia. Wizardsi pretendują do miana najgorszej drużyny ligii ???? Natomiast Cavsi idą zdecydowanie na najlepszą drużynę sezonu zasadniczego. Mimo to decyduję się to zagrać z kilku powodów:

Po pierwsze - ostatnie 6 domowych spotkań Wizardsów to 2 wygrane i 4 przegrane, ale tylko raz przegrali więcej niż 10 punktami i było to 11 pkt
Po drugie - Cavsi wygrali 5 z ostatnich 6 spotkań wyjazdowych, ale ani razu powyżej 10 pkt
Po trzecie - historia gier obydwu drużyn na hali w Waszyngtonie zdecydowanie opowiada się za tym typem. Bilans gier 12-8 dla Wizardsów, a Cavsi tylko raz wygrali ponad 12 pkt
Po czwarte - Cavsi na wyjeździe nie grają już tak znakomicie jak u siebie, wygrywają spotkania, ale nie miażdżą przeciwników
Po piąte - Wizardsi grają już bez presji, cieszą się grą, dodatkowo skróciła się lista kontuzjowanych, prawdopodobnie zagra Arenas i na pewno zagrają Jamison i Butler ????
Po szóste - Kawalerzyści dzień później grają mecz z Orlando, a wiadomo co to oznacza ???? dzisiaj więcej pogra ławka

Można nawet skusić się zagrać +10,5 po kursie 1,9 , ale ja zagram ostrożniej
+12,5[/quote]

a tutaj szanse powodzenia typu według mnie 50/50...może być naprawdę rożnie i zdecydowanie wynik uzależniony od widzi mi sie Cavs.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
a tutaj szanse powodzenia typu według mnie 50/50...może być naprawdę rożnie i zdecydowanie wynik uzależniony od widzi mi sie Cavs.
mogłeś to ująć w swoim poście powyżej i nie zaśmiecać tematu, na przyszłość pamiętaj. i używaj cytowania. a co do widzi mi się to nie masz racji. Prędzej od skuteczności obydwu drużyn. Jestem pewien, że Cavsi nie będą forsować tempa bo na pewno myślą już o meczu z Orlando, który będzie niezwykle prestiżowy. Zdecydowanie najważniejsi gracze będą oszczędzani i nawet jeśli odjadą na te 10-15 pkt to wejdzie ławka i myślę, że wtedy odrobią Wizardsi. W każdym bądź razie ja bardzo wierzę w ten typ.

januask 48

januask

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
...z przed komputera.
mogłeś to ująć w swoim poście powyżej i nie zaśmiecać tematu, na przyszłość pamiętaj. i używaj cytowania. a co do widzi mi się to nie masz racji. Prędzej od skuteczności obydwu drużyn. Jestem pewien, że Cavsi nie będą forsować tempa bo na pewno myślą już o meczu z Orlando, który będzie niezwykle prestiżowy. Zdecydowanie najważniejsi gracze będą oszczędzani i nawet jeśli odjadą na te 10-15 pkt to wejdzie ławka i myślę, że wtedy odrobią Wizardsi. W każdym bądź razie ja bardzo wierzę w ten typ.

no własnie całe Twoje uzasadnienie to potwierdzenie tego co napisałem... wszystko zależy od gry Cavs(czytaj widzi mi sie). ah jeszcze Twoj argument &quot;skuteczność obydwu drużyn&quot;. niestety ale skutecznosc Wizards to z reguły katastrofa, dlatego jeszcze raz podkresle...co do tego spotkania to wszystko zalezy od Cavs. Twoj typ uwazam za bardzo ryzykowny, jedynie argument o jutrzejszym meczu z Orlando mozna wziasc pod uwage i to na tyle. Dlatego wnosze poprawke i szanse na Twoj typ wedlug mnie to teraz 51/49.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
no własnie całe Twoje uzasadnienie to potwierdzenie tego co napisałem... wszystko zależy od gry Cavs(czytaj widzi mi sie). ah jeszcze Twoj argument &quot;skuteczność obydwu drużyn&quot;. niestety ale skutecznosc Wizards to z reguły katastrofa, dlatego jeszcze raz podkresle...co do tego spotkania to wszystko zalezy od Cavs. Twoj typ uwazam za bardzo ryzykowny, jedynie argument o jutrzejszym meczu z Orlando mozna wziasc pod uwage i to na tyle. Dlatego wnosze poprawke i szanse na Twoj typ wedlug mnie to teraz 51/49.
skoro nie przekonują cie statystyki, które przytoczyłem to nie wiem co miało by cię przekonać. Pewnie, że typ jest ryzykowny, ale wolę zaryzykować niż tak jak ty pójść na łatwiznę i zarzucić tutaj typem po kursie 1,3????

xael 83

xael

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bytom
FreakaZ , ja się z Tobą zgadzam w 99% . Z początku przymierzałem się do meczu 76ers z Bucksami ale odpuscilem bo po jakims glebszym przyjrzeniu sie swierdziłem że nie warto. I praktycznie chciałem sie rozpisywac teraz o meczu Cavs - Wizards na ten sam typ tylko te standardowe handi, ale najpierw sobie tu zajrzałem i mówie sobie nie warto się produkowac skoro napisales prawie wszystko to w punktach co ja w bym napisal w zdaniach. Gramy dzisiaj razem tak więc good luck ;]. Jedyna co mnie martwi to jeszcze nie pewny występ Gilberta. Fakt 75% szans że wystąpi to dużo , no ale nie wiadomo jak to będzie . Z betem się wstrzymam tak jak bedzie 15 min do meczu , może będzie juz wiadome... chodz bez Arenasa powinno +10 też wejsc ✅

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gurny Slunsk
Nikt o tym meczu nie pisze ani słowa to machne szybką analize
Denver - Utah 1 1,5 ✅
Denver (-4,5)- Utah 1 1,85 ✅
Oprócz braku kontuzji w zespole Utah ja nie widzę żadnych innych atutów które miałyby za nimi przemawiać, tylko że jeśli chodzi o ekipę gospodarzy też kadrowo nie mają problemów, a do tego najprawdopodobniej już dziś zobaczymy Nene z powrotem na parkiecie. Denver ostatnio prezentuje wyśmienitą formę, widziałem ich w meczu wyjazdowym z Dallas i prezentowali się naprawdę nieźle, grali z polotem, widać było chęć do gry...a Carmelo - fantastycznie. Zarówno Denver jak i Utah to drużyny własnego parkietu, bilanse odpowiednio 29-8 i 32-6 mówią same za siebie. Smaczku w tym pojedynku dodaje fakt, że całkiem możliwe, iż te zespoły spotkają się ze sobą w PO - a przynajmniej tabela na chwile obecną dawałaby nam właśnie takie rozstawienie. Utah jest zespołem solidnym lecz na wyjeździe w tym sezonie groźni byli głównie dla drużyn których w PO nie zobaczymy raczej, jedyne warte odnotowania zwycięstwa wyjazdowe w ich wykonaniu to na terenie Indiany, Detroit ( po dogrywce ) i ewentualnie Golden State, z Rakietami przegrali po dogrywce. Ostatni ich mecz wyjazdowy to gładkie zwycięstwo Portland. Utah ostatnio ma bardzo napięty kalendarz, a jutro grają jeszcze z Minnesotą, dlatego liczę, że jeśli Denver odskoczy wystarczająco mocno to handi będzie zadaniem łatwym do pokrycia, Denver gra dopiero za 2 dni swój następny mecz dlatego można liczyć na zaangażowanie w 100%. Dla odważnych ciekawy typ w BET365 :
Denver -11,5 po kursie 3,1 co nie jest rzeczą niemożliwą.
Ostatni mecz między tymi drużynami na parkiecie Nuggets zakończony zwycięstwem +20 pkt dla gospodarzy, liczę na repley :spokodfhgfh:

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Denver Nuggets vs. Utah Jazz
/ over 208,5/ kurs: 1,95 ✅ wynik: 114:104

Utah jak wiadomo poniosła sromotną porażkę z PTB 125:104 co daje nam linię 229 pktów. PTB z reguły jest zespołem defensywnym, ale jeżeli przeciwnik na to pozwala to nie skupia się aż tak bardzo na obronie tylko ciśnie do przodu jeżeli może. W spotkaniu z Utah właśnie tak było. PTB mieli bezpieczny dystans nad Jazzmanami, więc walka głownie toczyła się w ofensywie. Dzisiaj widzę podobny scenariusz nawet z większym zaangażowaniem niż z PTB. Pisałem w poprzedniej analizie, jeżeli Utah wtopi spotkanie z PTB dzisiaj z Denver nie będzie kalkulacji tylko otwarta gra i dużo pktów. Na plus overka działa również fakt, że gramy w Pepsi Center, gdzie Denver z reguły nie skupia się na obronie tylko na ofensywie i próbuje zdeklasować przeciwnika pktami. Więc w tym spotkaniu zobaczymy walkę offence vs. offence z lekkimi przejawami obrony ???? bo dla Utah głównym priorytetem jest gra z przodu. Grają jak najszybciej, celnie rzucają a przede wszystkim mają dobrą skuteczność. Do tego dochodzi fakt, że to zwycięstwo każdej z drużyn jest potrzebne i tutaj nie ma mowy o walczeniu w defensywie skoro obie ekipy skłonniejsze są ku szybkiej, regularnej i niesamowicie celnej grze. Utah w spotkaniu w hali Rose Garden właśnie powiedziała te założenia. Nie było skupiania się na defensywie, tylko jak najszybszy naskok na Portland, a Portland jak to Portland, ani myślało żeby dać się zaskoczyć przyjezdnym. Grali energicznie, gra się kleiła i wynik jest odzwierciedleniem obranej postawy na parkiecie. Utah w ostatnim spotkaniu miała przyzwoitą skuteczność oscylującą w granicach 50%, pograł cały zespół, ze wskazaniem na liderów, ale dzień przerwy mimo wszystko powinien być wystarczający na regenerację i odpowiednie nastawienie się do gry tym bardziej, że stawka jest przednia a każdy punkt może być na wagę złota. Smaczku dodaje fakt, że Boozer w dzisiejszym spotkaniu będzie chodził jak tykająca bomba, ponieważ po starciu z Przybillą w Rose Garden obaj panowie zostali oddelegowani. Boozer zagrał 24 min. i zdobył w tym czasie 20 pktów co i tak nikt z jego kompanów nie pobił do końca spotkania mimo jego absencji w 4Q. Carlos będzie niesamowicie zmobilizowany przed dzisiejszym spotkaniem z Bryłkami, a do tego będzie wypoczęty. Czyli walka podkoszowa rozegra się na 100% możliwości i liczę, że Boozer pokaże klasę zdobywając wiele pktów. Mówiąc kilka słów o Denver to warto wspomnieć, że w ostatnich kilku spotkaniach średnia liczba zdobywanych pktów wynosi 111, co jest dobrym wynikiem gry ofensywnej. Utah także nie odstaję kręcąc niesamowite scoringi ostatnimi czasy. Spoglądając jeszcze w staty w spotkaniach H2H w hali Denver przez ostatnie 5 spotkań padał regularnie over. Dalej, oba zespoły zagrają w optymalnych składach i zapowiada się niesamowite widowisko, którego na pewno nie odpuszczę ???? Pozostaje jeszcze podeprzeć się na słowach Carlosa wypowiedzianych po spotkaniu z PTB: „Jesteśmy już myślami przy meczu z Nuggets, i mogę obiecać że tym razem zagramy dużo lepiej niż w przypadku konfrontacji z Blazers”… co napawa optymizmem…
poza tym :
Utah +4,5 /1,95 ⛔
Denver vs. Utah over 208,5 / 1,95 ✅
Denver over 106,5 / 1,83 ✅
Utah over 101,5 / 1,83 ✅
Boozer over 19,5 / 1,90 ⛔ wynik: 15 pointów
Deron Williams under 20,5 / 1,90 ✅ wynik: 18 pointów

Status
Zamknięty.