>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Mistrzostwa Europy w Piłce Siatkowej Mężczyzn 2007 - Rosja

Status
Zamknięty.
wojas 11

wojas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pamiętajcie, że Belgia jeszcze może nie wyjść z grupy i skasuje się nam ten mecz :p, ale to mało prawdopodobne. Chyba, że nastąpi metamorfoza z naszej strony i ze strony Belgów. Chociaż ja uważam, że to nie Belgia zagrała dzisiaj jakiś mecz życia, tyle my byliśmy słabi jak nigdy i tyle.

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Po dwóch dniach turnieju w Rosji mamy juz pewne rozeznanie co do sił poszczególnych drużyn , które przynajmniej raz ( a niektóre dwukrotnie) zaprezentowały się kibicom na parkiecie. Pora zerknąć co dzieje się w poszczególnych grupach:

Grupa A

spotkania zakończone

06.09 Holandia Serbia 0:3 23:25, 21:25, 17:25
07.09 Grecja Holandia 3:2 25:20, 22:25, 19:25, 25:19, 15:13
Serbia Niemcy 1:3 25:22, 21:25, 20:25, 17:25

do rozegrania

08.09 Niemcy Grecja
09.09 Niemcy Holandia
Serbia Grecja

W tabeli prowadzi Serbia z trzema punktami po 2 meczach (1 zw - 1p), dalej Niemcy i grecy mający po 2 pkt i po jednym rozegranym spotkaniu i na końcu z dwoma punktami i dwiema porażkami w dwóch meczach Holendrzy.
-----------------

Grupa B

spotkania zakończone

06.09 Belgia Rosja 0:3 17:25, 20:25, 22:25
07.09 Polska Belgia 1:3 22:25, 25:23, 14:25, 24:26
Rosja Turcja 3:0 25:20, 25:17, 25:18

do rozegrania

08.09 Turcja Polska
09.09 Turcja Belgia
Rosja Polska

W tabeli na prowadzeniu Rosjanie z 4 pkt w dwóch meczach i bez straconego seta, za nimi Belgowie z 3 pkt w dwóch meczach a następnie Polacy i Turcy mający po 1 pkt i jednym rozegranym sptkaniu.
---------------

Grupa C

spotkania zakończone

06.09 Słowenia Hiszpania 1:3 25:16, 20:25, 21:25, 18:25
Słowacja Francja 1:3 23:25, 23:25, 26:24, 15:25
07.09 Słowacja Słowenia 3:1 21:25, 25:21, 34:32, 27:25

do rozegrania

08.09 Hiszpania Słowacja
Francja Słowenia
09.09 Hiszpania Francja

W tabeli na prowadzeniu Słowacy z 3 pkt i dwoma rozegranymi meczami , za nimi Hiszpanie i Francuzi mający po 2 pkt i jeden rozegrany mecz a na końcu tabeli Słoweńcy , którzy zanotowali dwie porażki w dwoch spotkaniach i mają 2 pkt.
-----------------

Grupa D

spotkania zakończone

06.09 Chorwacja Bułgaria 2:3 26:24, 25:23, 12:25, 20:25, 10:15
Finlandia Włochy 2:3 21:25, 18:25, 25:21, 25:22, 13:15
07.09 Chorwacja Finlandia 1:3 22:25, 26:28, 28:26, 14:25

do rozegrania

08.09 Bułgaria Finlandia
Włochy Chorwacja
09.09 Włochy Bułgaria

W tabeli na prowadzeniu Finowie z 3 pkt w dwóch spotkaniach ( 1zw - 1p), za nimi sa Bułgarzy i Włosi którzy zgromadzili po 2 pkt i tylko raz rozgrywali swój mecz, a na końcu tabeli są Chorwaci z dwiema porazkami w dwóch spotkaniach i 2 pkt na koncie
-----------------------------

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Przed nami kolejne ( dla niektórych ostatnie) spotkania pierwszej fazy grupowej. Oto program sobotnich meczy wraz z kursami jakie na zwycięstwa wystawił bwin :

godz 13:00 Bułgaria 1.15 - Finlandia 4.75

godz 13:00 Hiszpania 1.42 - Słowacja 2.65

godz 15:30 Niemcy 1.25 - Grecja 3.55

godz 15:30 Turcja 6.50 - Polska 1.08

godz 18:00 Francja 1.07 - Słowenia 7.00

godz 18:00 Włochy 1.05 - Chorwacja 8.00

--------------------------------------------------

A oto mój kupon, postawiony tradycyjnie w Unibecie:

:siata:
Włochy - Chorwacja 1,10
Niemcy - Grecja 1,20
Turcja - Polska (Sety handicap) Polska -1,5 seta 1,50
ako 1,98
stawka 103,95 zł
pw 205,82 zł
Unibet

Niemcy potwierdzili dobrą dyspozycję i w sumie dość niespodziewanie pokonali Serbów 3-1 , na co wcale się nie zanosiło bo w pierwszym secie Serbowie grali jak z nut. Jednak kolejne trzy partie nakleżały juz do naszych zachodnich sąsiadów, którzy tym samym zasygnalizowali swoje aspiracje do wysokich miejsc w turnieju. Grecy dość szczęśliwie po pięciosetowym boju pokonali Holendrów , ale nie zaprezentowali nic rewelacyjnego, zresztą był to mecz dwóch przeciętnych drużyn. W spotkaniu z Niemcami nie powinni jednak odegrać znaczącej roli, bo Niemcy doskonale serwują i bronią w polu , wielokrotnie wygrywając długie wymiany. Mają indywidualności ( Andrae , Huebner), ale jako zespół stanowią zgrany monolit , do tego dysponują solidnymi rezerwowymi. Grecy mogą stawić opór , ale spotkanie padnie łupem Niemców i przybliży ich do pierwszego miejsca w grupie.

Włosi w swoim pierwszym spotkaniu nie zachwycili. Gładko wygrali dwa pierwsze sety z Finami , by następne dwa przegrać i wygrać dopiero w emocjonującym tie-breaku , gdzie przegrywali już 12-9. Ten tie-break pokazał że jednak są silni i trzeba sie z nimi liczyć. Rozkręca się Fei , a Cisolla sieje spustoszenie swoją zagrywką. Chorwaci natomiast zaskoczyli obserwatorów i kibiców swoją postawą , napędzili stracha faworyzowanym lecz będącym w słabszej dyspozycji Bułgarom i dzielnie walczyli przez 3 sety z Finami. Jednak w grze Chorwatów zauważyłem istotny mankament - do mniej więcej 18 pkt w secie grają ciekawie i skutecznie, lecz końcówki setów ich paraliżują. Zawodnicy gubią się , podejmują złe decyzje. Wszystko to wynika z braku ogrania i doświadczenia na arenie międzynarodowej, czego Włosi mają az w nadmiarze i dlatego to oni są faworytami.

Wreszcie czas na naszych zawodników. Po blamażu z Belgami musza dojść do siebie , bo mogą bardzo szybko zakończyć przygodę z tym turniejem. Porażka z Belgami głównie obciąża konto Szymańskiego i Świderskiego , którzy zawiedli na całej lini. Liczyłem że dobrą zmianę da Prygiel , jednak siatkówka na takim poziomie jest dla niego zwyczajnie za szybka. Odpowiedzialność na swoje barki musi moim zdaniem wziąść trio Winiarski - Zagumny - Pliński , to zawsze były najsolidniejsze punkty naszej kadry i wiem że poprowadzą tą drużynę do przekonującego zwycięstwa. Jeśli chodzi o Turków , to oglądałem ich mecz z Rosjanami , gdzie &quot;sborna&quot; wybiła im z głowy siatkówkę potężnymi serwisami i wysokimi blokami. Dodatkowo Turcy często się mylili , atakowli w aut , psuli serwis , wpadali w siatkę. Tutaj równiez jak w przypadku Chorwatów wychodzi brak doświadczenia i dodatkowo niewysokie umiejętności. Męska siatkówka w Turcji jest w cieniu kobiecej i nie odnosi żadnych sukcesów. Z 12 zawodników tureckich tylko Tanik gra zagranicą ( w Olsztynie, tak więc nasi siatkarze wiedzą o nim wszystko co będzie naszym atutem) , reszta w tureckich klubach, które żadnymi potęgami na arenie europejskiej nie są. Warto zwrócić uwagę na leworęcznego atakującego z nr 8 (Volkan Guc), jednak myślę że nasi siatkarze kilkoma blokami skutecznie wybiją mu z głowy siatkówkę już w pierwszym secie. To spotkanie o honor i przede wszystkim o być albo nie być Polaków w turnieju. Siatkarze Lozano doskonale zdają sobie z tego sprawę i dlatego muszą pokonać Turków dość wyraźnie 3-0 lub 3-1, aby odzyskać wiarę we własne możliwości i aby nie wracać do Polski po pierwszej fazie grupowej.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Mysle ze typ na Polaków dobry.Poprzedni emcz zagrali katastrofalnie gorzej już sie nie da napewno Turcy widzą w tym swoją szanse ale sami bardzo wyraźnei ulegli Rosjanom.Ten mecz to gra o wszystko dla Polaków napewno pokaza jeszcze lwi pazur i tym samym pokazą nam kibicom że porazka z Belgia była tylko wyapdkiem przy pracy.Moim zdaniem także łatwe zwycięstwo naszych siatkrzy...

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Daliśmy rade 3:1 niełży wynik ale jeszcze niedawno kto by pomyślał że bedziemy tracic seta z Turcją.Meczu nie oglądałem i nie wiem jak wygladała gra ale dobrze że wygraliśmy cały czas mamy szanse na dlasza grę tylko trzema pokonac Rosje a to z pewnością nie bedzie łatwe jednak jeśli ansi siatkarze zagrają na swoim dobrym poziomie mecz może być bardzo bardzo ciekawy

wolas 0

wolas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam wszystkich - pierwszy pościk
Bwin podaje:

Niemcy 1.2 - Holandia 4

Turcja 2,2 - Belgia 1,6

Hiszpania 3,2 - Francja 1,3

Włochy 1,5 - Bułgaria 2,3

Serbia 1,25 - Grecja 4

Rosja 1,25 - Polska 3,55

dopiero zaczynam zabawę i dlatego pytam co sądzicie o takiej ustawce na dzisiaj?

Serbia - Grecja 4
stawka 30 zł
pw 120 zł

Niemcy - Holandia 1,20
Turcja - Belgia 2,2
Włochy - Bułgaria 1,50
ako 3,96
stawka 60 zł
pw 237,6 zł

i na koniec patriotycznie:
Rosja - Polska 3,55
stawka 10 zł
pw 35,5 zł

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Rosja-Polska
typ:2
kurs:3,55

Dzis spotkanie, ktore tak na prawde powie czy Polska powalczy jeszcze na tych mistrzostwach o medale. Jesli polscy siatkarze przegrają to ich szanse na jakikolwiek medal będą znikome, a w najgorszym scenariuszu jesli polska przegra 0-3 a turcja wygra z belgami np.3-1 to moze nas juz nie byc w nastepnej rundzie. Jednak to jest najgorszy scenariusz ktory wg mnie nie ma szans sie wydarzyc. Po wczorajszym zwyciestwie bialo czerwonych w koncu zespol sie rozluznil i znow zlapal wiatr w zagle, po meczu byla o wiele lepsza atmosfera niz po przegranej w belgami. Polacy na pewno bedą nastawieni bojowo na ten mecz i uwazam ze maja szanse na zwyciestwo, a najwaznieszym elementem bedzie wg mnie zagrywka, bo co potrafi zrobic w polu zagrywki np poltavsky to wszyscy wiemy, dlatego nasi musza dobrze przyjmowac a takze modrze zagrywac najlepiej omijac verbova ktory jest fenomenalnym libero. Jesli dzis w polskiej reprezentacji bedzie panowala dobra atmosfera, siatkarze bedą sie cieszyc z kazego punktu, bedzie &quot;siedziala&quot; zagrywka i atak a takze uda sie zlapac kilka razy rosjan blokiem to bedziemy cieszyc sie ze zwyciestwa.

B 0

balthus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dwa single na dzisiejsze ME

:siata: BUŁGARIA-WŁOCHY
Typ: 1
Kurs: 2.20
Bukmacher: Totomix

W grupie D trwa walka o kolejność wyjścia z grupy, po wczorajszej dość nie spodziewanej porażce Bułgarii z Finlandią wiadomo tylko to, że dalej nie awansuje Chorwacja. Która z drużyn ( Finlandia, Włochy, Bułgaria ) wyjdzie z grupy i na którym z miejsc zależy od dzisiejszego meczu ( chyba będzie liczenie małych punktów o ile wygra Bułgaria ). Myślę, że Martin Stoew trener Bułgarii zrobił konkretną jazdę swojemu zespołowi za mecz z Finami ( to tylko moje przypuszczenia- nigdzie o tym nie pisali :grin: ), i dzisiaj zobaczymy inaczej grających Bułgarów, dlatego stawiam na dzisiejszą wygraną Bułgarii.
3:0 ✅
Podsłuch w szatni, czy co? :grin:

:siata: BUŁGARIA-WŁOCHY SP 1set 46,5
Typ: 2
Kurs: 1.80

Podając ten typ liczę na to, że każda z drużyn będzie chciała przełamać przeciwnika w pierwszym secie i zapewnić sobie dobre wejście w mecz a tym samym zaoszczędzić nerwów w dalszej części spotkania, ten pierwszy set może też ustawić losy tego meczu, dlatego myślę, że obie drużyny będą walczyć o każdą piłkę.

Myślę, że to ryzykowne single i może być różnie, dlatego zastanówcie się przed obstawianiem ich :grin:
25:20 ⛔ Chyba przesadzili w tej koncentracji Bułgarzy :grin:

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
W dniu dzisiejszym znalazłem dwa mecze godne uwagi, oba w &quot;polskiej grupie&quot;. Pozstałe spotkania jak np Włochy-Bułgaria czy Francja Hiszpania to mecze trudne do przewidzenia na podstawie tego co w tym turnieju prezentują wspomniane reprezentacje. a więc moje propozycje na dziś to:

Turcja - Belgia (wynik po dwóch pierwszych setach) 1X 1,30
Rosja - Polska ( sety - handicap) Rosja -1,5 seta 1,55
ako 2,02
stawka 80,00 zł
pw 161,60 zł
Unibet

Jeśli chodzi o spotkanie Turków z Belgami to jest to mecz dwóch wyrównanych drużyn i dziwię się , że tak wyraźnym faworytem buków do zwycięstwa jest Belgia ( 1,60 do 2,20 w Unibecie). Turcy mimo iz doznali dwóch porażek zrobili na mnie lepsze wrażenie niż Belgowie , którzy po porstu wykorzystali dzień słabości Polaków i ich pokonali. Teoretycznie są argumenty matematyczne przemawiające za Belgami:
- Belgowie podobnie jak Turcy przegrali z Rosjanami 0-3 ale zdobyli o 4 punkty więcej od Turków
-Belgowie pokonali Polaków a Turcy z nimi przegrali
Jednak ranking FIVB mówi coś zupełnie innego o klasie obu drużyn (Turcja 38 miejsce , a Belgia 75). Moje przeczucie również mówi co innego. Moim zdaniem Belgowie nie zagrają już w tym turnieju drugiego tak dobrego meczu jak z Polską. Turcy z kolei mają bardzo silną zagrywkę i dwóch świetnych atakujących ( Tanik i Guc). Co do wyniku meczu to skłaniałbym się ku Turkom , jednak pewniejsze dla mnie jest to , że siatkarze z ojczyzny kebabu wygrają pierwszego lub drugiego seta w meczu , dlatego mój typ na ten mecz to prowadzenie Turcji lub remis po pierwszych dwóch setach.

Drugi typ na dzisiaj to typ na zwycięstwo Rosjan z Polakami w stosunku 3-0 lub 3-1. Rosjanie są w wyśmienitej formie w tym turnieju. Bardzo mocno serwują i punktują przeciwników blokiem. Mają po swojej stronie jak to już wspomniał radek03 swietnego libero Verbowa , który jest zdecydowane lepszy od naszego Gacka. Dlaczego stawiam na Rosjan:
- każda możliwość dokopania Polakom i ewentualnie odprawienia ich z turnieju jest dla Rosjan wystarczająca motywacją
-Własna sala , kibice i pewnie w kluczowych momentach sędziowie liniowi również przemawiają za Rosjanami
- fatlana dyspozycja Świderskiego, brak Gruszki i Wlazłego , słaba i często psuta zagrywka to napewno nie przemawia na korzyść Polaków

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Turcja - Belgia (wynik po dwóch pierwszych setach) 1X 1,30 ✅
Rosja - Polska ( sety - handicap) Rosja -1,5 seta 1,55 ✅
ako 2,02
stawka 80,00 zł
pw 161,60 zł :spokodfhgfh:

Strasznie żal Polaków , ale ruscy są w tym turnieju świetni i bezlitośni zarazem. Z punktu widzenia bukmacherskiego mistrzostwa idą rewelacyjnie :spokodfhgfh:

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No niestety Polska przegrala z Rosją, ale w tym wszystkim i tak mamy duzo szczescia, gdyz droga do polfinalow jest jeszcze otwarta, poniewaz w grupie ktora sie teraz polaczy z nami kazdy z trzech rywali ma na swoim koncie porazke, dlatego mam nadzieje ze polscy siatkarze nie wyjdą do kolejnej rundy zalamani a z bojowym nastawieniem. Po prostu teraz trzeba wygrac z Finami, Bulgaria, Wlochami a takze trzeba liczyc na to ze rosjanie pokonają te zespoly takze ( co wydaje sie wielce prawdopodobne wiedząc w jakiej teraz są formie) w takim ukladzie rosja awansuje do kolejnej rundy bez porazki a my z dwoma porazkami, natomiast reszta zespolow bedzie miala po 3 porazki na koncie. Miejmy nadzieje ze jeden dzien przerwy podziala na polakow mobilizująco i wyjdą na parkiet zmobilizowani na 100%, poniewaz szanse są stosunkowo duze gdyz finowie nie są jakąs potegą siatkarska, bulgarzy nie są tez w dobrej formie (meczyli sie z chorwacją a takze przegrali z finami) a poza tym polacy i regularnie ogrywają, natomiast wlosi mieli w fazie grupowej duzo szczescia niedosc ze przegrali z sredniaspisującymi sie bulgarami to tez &quot;fartem&quot; wygrali z finami. Tak wiec droga do medali nie jest jeszcze zamknieta. :spokodfhgfh:

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na jutro dwa mecze o wyższych kursach, które wydają mi się bardzo prawdopodobne.

Holandia - Hiszpania 1 // 2,50

Moim zdaniem za wysoki rozrzut w kursach. Powodem - 3 zwycięstwa Hiszpanów w grupie, w tym jedno niespodziewane 3-0 z Francją (grającą jednakże bez Granvorki i Kiefera). Holendrzy zawiedli mnie w 1 meczu grupowym - przegranym 2-3 z Grecją. Pozostałe dwa zgodnie z planem, czyli wygrana z Niemcami i porażka z Serbią. Jeszcze na memoriale Wagnera Holendrzy zaimponowali mi swoją grą. Wtedy wygrana z nami 3-1 to nie był przypadek. Największy atut Holendrów to zagrywka. Niezwykle mocna i regularna. Hiszpanie natomiast preferują serwy lekkie, szybujące, taktyczne. Myślę, że to może okazać się zgubne dla nich w tym meczu, bo Holendrzy również świetnie przyjmują (z Klokiem na czele).

Serbia - Francja 1 // 2,90

Serbia w nienajlepszej formie, owszem ale taki kurs to przesada. Francuzi jak napisałem wyżej grają bez 2 podstawowych zawodników - Granvorki i Kiefera. Wprowadzili do zespołu kilku młodych graczy (Rouzier), którzy nie wytrzymują jednak do końca presji jak to pokazał mecz Francji z Hiszpanami. Jak Serbom nie idzie mają zawsze do kogo grać. Bo mają najlepszego moim zdaniem atakującego na świecie - Milijkovica. Przeczuwam tu wyrównany mecz, nie wykluczam 5 setów a że kursy jakie są takie są to gram po wyższym bo na Francje się po prostu zwyczajnie nie opłaca tu grać. Skórka nie warta wyprawki.

Co o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji.

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Typ na Serbów jest bardzo ciekawy. Francuzi tak jak pisałeś osłabieni , aczkolwiek nadal bardzo groźni. Moim zdaniem kursy powinny oscylować w granicach remisu , bo nadal nie wiadomo jak jest w rzeczywistości z kontuzją pierwszego rozgrywającego Francuzów - Pujolla , który skręcił kostkę w pierwszym meczu na turnieju i od tej pory nie grał. Życzę Tobie powidzenia jednak sam nie gram tego meczu.

Co do spotkania Holendrów z Hiszpanami to jednak nie moge się zgodzić i gram odwrotnie , typując zwycięstwo Hiszpanów. Ich postawa na mistrzostwach jest wzorowa , grają świetnie w obronie , dzięki czemu zdobywają wiele punktów z kontrataku. Holendrzy mnie rozczarowują i nie zmieni tego nawet wygrana w stosunku 3-0 z Niemcami. Hiszpanie są lepszym zespołem czego wyraz dali pokonując Holendrów trzykrotnie i raz ulegając w tie-breaku w fazie grupowej Ligi Europejskiej , którą zresztą wygrali:

26.05.2007 / 18:00 NEDERLAND vs SPAIN 3 : 2 25:21 21:25 25:23 19:25 16:14

27.05.2007 / 15:00 NEDERLAND vs SPAIN 1 : 3 14:25 25:22 16:25 18:25

30.06.2007 / 12:00 SPAIN vs NEDERLAND 3 : 0 25:21 25:23 25:22

01.07.2007 / 12:00 SPAIN vs NEDERLAND 3 : 1 22:25 25:22 25:21 27:25

W dniu jutrzejszym gram tripelek w skład którego wchodzą właśnie Hiszpanie , a ponadto Niemcy i Włosi ( Włochów nie jestem jeszcze do końca pewien , może zamiast nich zdecydję się na Rosjan). Coś więcej o spotkaniach napiszę kiedy Unibet wystawi kursy. Na tą chwilę mogę podać kursy w bwin na jutrzejsze mecze drugiej rundy grupowej:

godz 13:00 Holandia 2.55 - Hiszpania 1.45

godz 13:00 Polska 1.50 - Finlandia 2.40

godz 15:30 Belgia 4.00 - Włochy 1.20

godz 15:30 Serbia 2.70 - Francja 1.40

godz 18:00 Niemcy 1.25 - Słowacja 3.55

godz 18:00 Rosja 1.25 - Bułgaria 3.55

180michal 17

180michal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja sie zgodze z przedmowca ,Hiszpania gra bardzo dobrze na tych ME i moim zdaniem powinni sobie poradzić z Holandia.

Co do pozostałych meczy to mysle nad :
NIEMCY-SŁOWACJA H(0-1,5) 1
WŁOCHY-BELGIA H(0-1,5) 1
ROSJA-BUŁGARIA H(0-1,5) 1

a wy co o tym sadzicie :?:

Na Rosje wydaje mi sie dosc pewny typ ,graja u siebie ,z Bułgaria wygrali na ostatniej LS 3-0.

Niemcy wygrali w grupie z Serbią 3-1 ,ale polegli z Holandia 3-0 .Nie widzialem tego ostatniego meczu ale sadze ze go Niemcy odpuscili poniewaz mieli juz zapewniony awans z grupy. Wygrana nad Serbia mnie zaskoczyła i jezeli Niemcy potrafia wygrac z Serbia to powinni wygrac i ze Słowacja ktora w grupie wygrała mecz tylko ze Słowenia.

Włochów nie widziałem w żadnym meczu i zabardzo nie moge powiedziec o ich grze ,ale sa na tyle doswiadzczeni i ograni w roznych wielkich zawodach ze spokojnie powinnni wygrac z Belgia.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hmmm, Włosi tak na 70% :p, ja dalej twierdzę, że Belgowie nie potrafią grać w siatkówkę, to taki nawet nie przeciętniak europejski ( jak my mogliśmy z nimi przegrać???). No, ale sport to sport, więc nie odbierajmy im szans, tym bardziej że Włosi nic specjalnego nie prezentują...... Rosja musi wygrać i wygra z Bułgarią, no bo przepraszam, z takim różnorodnym atakiem..... Brazylia by miała problemy. Alekno postąpił kapitalnie ściągająć Tietiuchina, no i Chamuckich. Grankine musi się jeszcze uczyć, naprawdę...... Brak Kazakowa w ogóle jest nieodczuwalny, ale jak się ma Vołkowa i Kuleshova na środku..... Ja po prostu nie widzę słabych punktów w Rosji. Chyba, że Bułgarom siądzie zagrywka, ale nie raz, czy dwa, tylko regularnie odrzucanie od siatki. To wtedy może mają i szanse..... Ale jak Sborna będzie przyjmować to zrobią z nimi to samo co wczoraj z nami.....
Co do Hiszpanii to muszą wygrać, chociaż kto wie.... Niemcy słyną z tego, że grają w turniejach, ale tylko do pewnego mometu..... Później się wszystko zaczyna sypać. Tak było na MŚ, tak było na ME dwa lata temu.

ulas 0

ulas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
No więc pora zaatakować drugą fazę grupową ME :

Niemcy - Słowacja 1,20
Belgia - Włochy 1,20
Holandia - Hiszpania 1,42
ako 2,04
stawka 111,20 zł
pw 226,85 zł
Unibet

O Hiszpanach pisałem trzy posty wyżej. Moim zdaniem sa zespołem lepszym i dodatkowo trafili z formą na ten turniej. Grają równo i konsekwentnie.

Włosi nie grają pięknej siatkówki, wymęczyli wygrane z Chorwacją i Finlandią i ulegli zdecydowanie Bułgarom. Ale z włoską siatkówką jest jak z piłką nożną w wykonaniu Gatusso i jego rodaków - jest brzydka dla oka ,ale skuteczna. Belgowie grają nadspodziewanie dobrze , ale jedynym ich atutem w pojedynku z Włochami może być zagrywka. Włosi to doświadczeni i cwani siatkarze , a tego brakuje Belgom i dlatego mój typ to zwycięstwo Włochów.

Ostatni z meczy które sobie wybrałem do kuponu to pojedynek Niemców ze Słowakami. Tutaj moim zdaniem faworytem są Niemcy , którzy grają coraz bardziej dojrzałą siatkówkę , posiadają wysokich i skocznych graczy. Grają też bardzo szybko i kombinacyjnie. Słowacy Starają się opierać swoją grę na duecie Divis - Sopko. Pierwszy z nich potrafi zagrać skutecznie , ale jest bardzo przewidywalny w ataku i często się myli. Sopko z kolei świetnie zagrywa i tylko tym może poczynić krzywdę Niemcom. Jednak moim zdaniem Słowacy mają zdecydowanie mniej argumentów aby wygrać ten mecz , a Niemcy z taką grą mogą śmiało zagrać o medale. Ostatni pojedynek tych zespołów na Memoriale Huberta Wagnera w Olsztynie wygrali Niemcy 3:1 (25:15, 25:20, 21:25, 25:22) i tak samo moim zdaniem będzie dziś.

B 0

balthus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Serbia - Francja 1 // 2,90

Serbia w nienajlepszej formie, owszem ale taki kurs to przesada. Francuzi jak napisałem wyżej grają bez 2 podstawowych zawodników - Granvorki i Kiefera. Wprowadzili do zespołu kilku młodych graczy (Rouzier), którzy nie wytrzymują jednak do końca presji jak to pokazał mecz Francji z Hiszpanami. Jak Serbom nie idzie mają zawsze do kogo grać. Bo mają najlepszego moim zdaniem atakującego na świecie - Milijkovica. Przeczuwam tu wyrównany mecz, nie wykluczam 5 setów a że kursy jakie są takie są to gram po wyższym bo na Francje się po prostu zwyczajnie nie opłaca tu grać. Skórka nie warta wyprawki.

Co o tym myślicie? Zapraszam do dyskusji.

Właściwie to już powiedziałeś wszystko co istotne w temacie tego meczu. Francja ma ten sam problem co Polska na tych ME, czyli brak siły ognia na skrzydłach,a Ivan to Ivan :mrgreen:
3:1 dla Serbii.

B 0

balthus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
:siata: ROSJA-BUŁGARIA
Typ: 2
Kurs: 3.60

Wiem, wiem :wowsdf: ,pijany czy szalony, ale uważam, że ten fikoł ma szanse wejść. Rosja idzie jak burza (zresztą zgodnie z oczekiwaniem wszystkich), trzy mecze komplet punktów i bez straty seta, murowany faworyt. Bułgarzy bardzo ciężko weszli w te Mistrzostwa Europy (Chorwacja-Bułgaria 2:3, Finlandia-Bułgaria 3:0),ale myślę, że wszystko co złe mają już za sobą, a po zwycięstwie na ekipą Włoch (nie wykluczam, że Italia odpuścili sobie ten mecz) już będą mieli z górki. Fizycznie Bułgarzy dużo nie odbiegają od Rosjan a stylem gry bardzo ich przypominają, nie mają nic do stracenia w tym meczu. W Lidze Światowej też nikt na nich nie stawiał przeciwko Brazylii a pokusili się o wygraną. Jeżeli tylko nie oleją &quot;tematu&quot; i nie &quot;przegrają&quot; tego meczu już w szatni uważam, że mogą to wygrać a wtedy będą już w bardzo dobrej sytuacji w grupie. Rosja gra o &quot;wszystko&quot; w każdym meczu tej imprezy bo Mateczka Rosija jest balszoj we wszystkim i na razie wychodzi im to świetnie ale mogą się &quot;wyluzować&quot; chłopaki po grupie, która przebiegła zgodnie z ich planem. Tym bardziej, że zmęczenie też musi dać kiedyś o sobie znać i nadejdzie kiedyś mecz &quot; kryzysowy&quot; a wtedy naciskani Rosjanie popełniają błędy jak każdy inny zespół.

Oczywiście jest to singlowy zakład, za nie dużą stawkę.
Mile widziane komentarze.
3:0 ⛔ , ale analiza do bani :grin:
Zaczynam wierzyć w to, że Bułgaria nie pokona kacapów jeszcze długo,długo....

W 0

witekx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
pytanie z innej beczki ... tvp pokaze mecz Polaków dzis i reszte meczy ? macie jakies info ?

Status
Zamknięty.