No wiec 1. dzien Mistrzost Europy mamy za soba. Nie bylo zadnych niespodzianek, wszyscy faworyci wygrali swoje spotkania. Chociaz w przypadku Wlochów i Bulgarów nie obylo sie bez nerwow.
Na dzis spotkania przedstawiaja sie rownie ciekawie. Zaczynajac od pierwszych meczy :
Grecja - Holandia
typ 2 kurs 1.45 bwin
Holendrzy wczoraj dosc gladko przegrali z Serbami 0-3. Ja jednak przypatruje sie tej ekipie od meczów w Memoriale Wagnera i naprawde " podoba" mi sie ta ekipa. Potrafili wygrac z Polakami, którzy byli w slabej formie i powalczyc o 1. miejsce w turnieju z Niemcami, przegrywajac 0-2 zdolali wyciagnac na 2-2, by przegrac w tie breaku.
Z drugiej strony Grecy, którzy wg. mnie maja jedna z najsilniejszych lig w Europie jednak jakos reprezentacja nie prezentuje sie dobrze. W niedawno rozegranym sparingu z Rosjanamii, Grecy przegrali 0-4

25:16, 25:19, 25:18, i dodatkowy set 25-16. Wiec wynik wskazuje na to ze ekipa Hellas grala gorzej, niz Belgowie we wczorajszym spotkaniu. A co wazne Rosjanie zagrali bez swojego najlepszego zawodnika - Semena Poltavskiego. A Grecy grali w najmocniejszym skladzie z Gravarikiem i Giordasem. Dlatego tez sadze ze dzis to
Holandia jest faworytem.
Polska - Belgia
typ 1 kurs 1.05 bwin
Nad tym meczem nie ma co sie rozpisywac szerzej. Wiadomo, dzisiaj poznamy prawdziwa sile naszych reprezentantów. Jesli nie bedzie 3-0 to bede bardzo zaskoczony.
Slowacja - Slowenia
typ 1 kurs 1.60 bwin
Slowacja zdolala wczoraj urwac seta Francuzom, ktorzy przez wielu, a takze i przeze mnie typowani sa do walki o medale ME. Slowency takze po dosc dobrej grze przegrali z faworyzowanymi Hiszpanami 1-3. Tak wiec pod wzgledem dotychczas osiagnietych wynikow jest remis. Jednak pod wzgledem ogrania i poziomu gry to jednak Słowacy sa dla mnie faworytami. Kilku z nich wystepuje, badz wystepowalo na polskich boiskach w rodzimej PLS. Dlatego tez spodziewam sie dosc pewnego zwyciestwa Slowaków.
Chorwacja - Finlandia
typ 2 kurs 1.50 bwin
Obie ekipy stworzyly wczoraj dosc ciekawe widowiska. Chorwaci wygrywajac juz 2-0, przegrali z Bulgarami 2-3, natomiast Finowie przegrywajac z Wlochami 0-2 zdolali doprowadzic do tie breaka, by w nim przegrac 2-3. Jednak to wlasnie Finowie po bardzo dobrym debiucie w Lidze Światowej, ograni na miedzynarodowej arenie powinni wygrac dzisiejsze spotkanie. Ogladajac wczorajsza potyczke Bulgarów, wiem ze to nie Chorwaci byli mocni tylko Bulgarzy slabi, natomiast Finowie zagrali naprawde bardzo dobre spotkanie i mysle ze dzis bedzie podobnie.
Serbia - Niemcy
typ 1 kurs 1.40 bwin
Naprawde nie rozumiem, dlaczego kurs na to spotkanie jest az tak wysoki. Wiem, ze Serbowie grali ostatnio beznadziejnie, przegrywajac z Niemcami z Memoriale Huberta Wagnera. Jednak badzmy realistami. Memorial to nie sa ME. Serbowie to taka druzyna turniejowa, która wiele razy pokazala,ze gra na najwyzszym poziomie wtedy gdy potrzeba. A
Niemcy to
Niemcy ( prawde mowiac jakos nie lubie tego narodu )

mysla ze, nie wiadomo co zwojuja na tym turnieju.
Jesli tylko zagra Nicola Grbic i Milinkovic bedzie na swoim normalnym poziomie to nie moze byc innego rozstrzygniecia niz wygrana Plavich.
Rosja - Turcja
typ 1 kurs 1.03 bwin
Na temat tego meczu poprostu nie ma sensu pisac. Postawilbym na to spotkanie kazde pieniadze o ile mialbym ich wiele