obserwator-m
Forum VIP
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
1.No wiadomo, Macedonia... Potrafili napsuć krwi wszystkim grając "u siebie" i gdyby nie ich zwycięstwo z Czechami to F.Jicha miałby duże szanse na Króla Strzelców i wtedy to już w ogóle cud, miód i malina byłyby te ME...1. Zaskoczenie mistrzostw 2. Ocena gry reprezentacji Polski 3. Rozczarowanie mistrzostw 4. Najlepszy zawodnik mistrzostw (w końcu MVP dla Momira niesie kontrowersje) 5. Oczekiwania na przyszłość w związku z wynikami Euro2012.
2.i 5.przy okazji, bo skupię się na Polakach :
Wynik spodziewany, tzn. miało być odpadnięcie po 2.fazie i było... Z jednej strony fatalny mecz z Serbami, fatalna 1.połowa ze Szwecją, słaby mecz z nieszczęsną Macedonią, z 2.zaś to co zapamiętamy, czyli fantastyczna końcówka z obecnymi Mistrzami Europy, wspaniały pościg za Szwedami, wyrzucenie z turnieju Niemców...
Zabrakło niewiele do strefy medalowej, no ale zabrakło, więc wynik poniżej oczekiwań...
Brakowało Szmala ewidentnie, on % ma zawsze przyzwoity, potrafi wybronić ponad to, co powinien...
Atak bardzo słabo... Zero pomysłu na rozwiązanie problemów, gdy nie szło...
3.Mimo wszystko wierzyłem w półfinał Polaków, bo grupy były dobrane pod gospodarzy, no a poza tym FRANCJA ! Beznadziejny turniej w ich wykonaniu. Nie wiem, czego zabrakło, gdyż oglądałem ich raptem 2 mecze, ale 1.od dawien dawna tak słaby wynik żabojadów...
4.Odnośnie wypowiedzi Belchiora89, to równie dobrze Deng może być MVP Igrzysk w kosza, bo rzuci śr.25pkt, zbierze z 10 razy na mecz i 50 % wartości drużyny będzie zależało od jego dyspozycji (ot, 1.z brzegu przykład, gdzie Deng będzie miał zapewne równie wyborne statystyki w stosunku do innych graczy, a jego drużyna i tak o medalach może pomarzyć)... Nie tędy droga wg mnie.