Od jakiegoś czasu mam problem z mikrofonem, a właściwie z czymś innym. Mikrofon jest w 100% sprawy. Problem w tym, że gdy łącze się przez jakiś komunikator głosowy (Skype, ventriloo, ts3 itp), możliwość gadania jest zablokowana. I w tych komunikatorach jest wszystko ok w ustawieniach, zresztą trudno, żeby na pstryknięcie palcem w 4 programach ustawienia same się pozmieniały... Wygląda to tak, że przed jakimkolwiek połączeniem mogę sobie wejść do ustawień i zrobić test, który potwierdza działanie mikrofonu, ale gdy już połączę się z jakimś serverem/człowiekiem to nie da się mówić.
I to tak, że po naciśnięciu guzika "push to-talk" nic nie chce się podświetlić, tak jakby się nagle wszystko blokowało (nagrywanie przez głupi rejestrator dźwięku też stoi w miejscu)...
Grzebałem, szukałem - nic nie znalazłem. Tylko nie wyjeżdżajcie mi, że mam w "regulacji audio" odznaczony mikrofon czy coś takiego, bo sprawdzałem to 130 razy ???? Przeinstalowanka sterownika też nic nie dała. Za formatowanie też podziękuje. Przy okazji zauważyłem, że przywracanie systemu mi też wysiadło... :?
Jakieś pomysły? ;>
I to tak, że po naciśnięciu guzika "push to-talk" nic nie chce się podświetlić, tak jakby się nagle wszystko blokowało (nagrywanie przez głupi rejestrator dźwięku też stoi w miejscu)...
Grzebałem, szukałem - nic nie znalazłem. Tylko nie wyjeżdżajcie mi, że mam w "regulacji audio" odznaczony mikrofon czy coś takiego, bo sprawdzałem to 130 razy ???? Przeinstalowanka sterownika też nic nie dała. Za formatowanie też podziękuje. Przy okazji zauważyłem, że przywracanie systemu mi też wysiadło... :?
Jakieś pomysły? ;>