- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
Jutro o godz. 15 na stadione miejskim w Ostrowie Wielkopolskim odbędzie się mecz na szczycie pierwszej ligi żużlowej, pomiędzy Intaru Lazur Ostrów Wielkopolski v ZKŻ-em Kronopol Zielona Góra. Mecz ten będzie decydował o awansie do ekstraligi. Oba te zespoły dominują w rozgrywkach pierwszej ligi. Oto tabela:
1. ZKŻ Kronopol Zielona Góra 17 36 pkt
2. Intar Lazur Ostrów Wlkp. 17 35 pkt
3. Start Gniezno 17 21 pkt
4. Stal Gorzów 17 16 pkt
Oba zespoły mają bardzo silny skład, i wielu dobrych obcokrajowców. Oto prawdobodobne składy w jakich wyjdą obie drużyny:
ZKŻ Kronopol Zielona Góra
1.Grzegorz Walasek
2.Zbigniew Suchecki
3.Mariusz Staszewski
4.Billy Hamill
5.Rafał Okoniewski
6.Kevin Woelbert
Intar Lazur Ostrów
9.Mariusz Węgrzyk
10.Tomasz Jędrzejak
11.Matej Ferjan
12.Michał Szczepaniak
13.Peter Karlsson
14.Ricky Kling
W tym meczu nie ma faworyta, chociaż doskonała Ostrowska publicznosc będzie całym sercem za KMO. Myśle że po porażce, dość sromotnej w Zielonej Górze, Ostrowianie podniosą się i pokaża że zasługują na jazde w ekstralidze. Tym bardziej że do składu powraca kapitan Ostrowskiej Drużyny Tomasz Jędrzejak. Jeżeli chodzi o drużyne gości to myśle że będzie zmiana w składzie i za Sucheckiego wejdzie Lindgren. Jednak ich największy atutem jest doskonały żużlowiec Grzegorz Walasek, który mimo spadku do pierwszej ligi został z swoją drużyną. Ja oczywiście jestem za Intarem ponieważ jest to klub, któremu będe zawsze kibicował i w tym meczu także nie zabraknie mnie na trybunach.
1. ZKŻ Kronopol Zielona Góra 17 36 pkt
2. Intar Lazur Ostrów Wlkp. 17 35 pkt
3. Start Gniezno 17 21 pkt
4. Stal Gorzów 17 16 pkt
Oba zespoły mają bardzo silny skład, i wielu dobrych obcokrajowców. Oto prawdobodobne składy w jakich wyjdą obie drużyny:
ZKŻ Kronopol Zielona Góra
1.Grzegorz Walasek
2.Zbigniew Suchecki
3.Mariusz Staszewski
4.Billy Hamill
5.Rafał Okoniewski
6.Kevin Woelbert
Intar Lazur Ostrów
9.Mariusz Węgrzyk
10.Tomasz Jędrzejak
11.Matej Ferjan
12.Michał Szczepaniak
13.Peter Karlsson
14.Ricky Kling
W tym meczu nie ma faworyta, chociaż doskonała Ostrowska publicznosc będzie całym sercem za KMO. Myśle że po porażce, dość sromotnej w Zielonej Górze, Ostrowianie podniosą się i pokaża że zasługują na jazde w ekstralidze. Tym bardziej że do składu powraca kapitan Ostrowskiej Drużyny Tomasz Jędrzejak. Jeżeli chodzi o drużyne gości to myśle że będzie zmiana w składzie i za Sucheckiego wejdzie Lindgren. Jednak ich największy atutem jest doskonały żużlowiec Grzegorz Walasek, który mimo spadku do pierwszej ligi został z swoją drużyną. Ja oczywiście jestem za Intarem ponieważ jest to klub, któremu będe zawsze kibicował i w tym meczu także nie zabraknie mnie na trybunach.