>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

MŚ juniorów 2009 mężcyzn [31lipca - 9 sierpnia ]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Podział Grup :

STRONA DOMOWA MŚJ 2009
LIVESCORE

Przed Nami bardzo ciekawie zapowiadający się czempionat juniorów rozgrywany w Indiach. Warto powiedziec na samym początku że wystąpią w nim takze i Polscy siatkarze. Teoretycznie grupe trafiliśmy bardzo silną, bo z Rosjanami i Brazylią. Podopieczni Bolesława Żukowskiego liczą na dobry występ. W skladzie na turniej postaciami wiodącymi powinni byc libero Paweł Zatorski, rozgrywający Fabian Drzyzga czy środkowy Karol Kłos. Wszyscy w tym sezonie otarli się o kadre Daniela Castellaniego. Jak to zdobyte doświadczenie zaowocuje w starciach z Canarinhos? Kuźnia talentów siatkarskich z Kraju Kawy zapewne pokaże kawałek technicznej siatkówki. Jednak byc może młodzi Polacy powalczą bardziej skutecznie z Nimi aniżeli dorosła kadra.
Jednym z faworytów zapewne są Kubańczycy. Otóż w ich skladzie są tacy gracze jak Leon, Cepeda i Camejo którzy nie tak dawno występowali na Final Six LŚ w Belgradzie. Potencjał Kubańczyków jest ogromny.
Juniorskie zespoły czasem rządzą się swoimi prawami, mam tutaj na myśli nieprzewidywalnośc jak zaprezentują się w danym dniu. To tylko może sprawic że poszczególne mecze będa bardziej wyrównane i co za tym idzie bardzo ciekawe;)

Tytułu sprzed roku zdobytego w Maroko bronią Brazylijczycy. Polscy siatkarze na tym turnieju nie brali udziału.

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz na mecze juniorskiego Mundialu ;)

Mialem temat zakładac wczoraj, ale z różnych przyczyn nie dałem rady... wiec zakladam dzsiiaj.

showtime 0

showtime

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Kto ma kasiorkę niech łapie Hindusów w meczu z Tunezyjczykami. Kursy spadają, mecz 12:30. Tajemnicą Poliszynela jest fakt że zawodnicy z Indii są ciut... starsi. Poza tym poziom afrykańskiej siatkówki jest delikatnie rzecz ujmując mizerny...
Easy... 3:0 dla Indii.

showtime 0

showtime

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Na jutro polecam Argentyne. ;] 1,67 jaki wystawił GB w meczu z Francją wygląda na niezły prezencik. Zawodnicy z Ameryki Południowej ładnie ograli Kube w składzie ktorej był i Leon i Cepeda dlatego tez sadze ze z Francuzami powinni sobie poradzić. ????

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Zmęczony jestem więc krótko.
Wczoraj już lekko zagrałem sobie kombosa. Wynik bez niespodzianek poza gładką wygrają Argentyny i porażką naszych orłów.
Podobno panują tam straszne warunki. Ale warunki są takie same dla każdego zespołu.
Dziś zagrałem dubelka Argentyna @1,63 + Indie @1,55. Takie kursy są w Gamebookers.
Unibet z kolei ocenia trochę inaczej szanse dają odpowiednio @1.50 i @1.42. Myślę, że to właśnie Oni są bliżej prawdy.
Rano śledziłem na live mecz USA - BLR. Białorusini są mocno niedoceniani. Już w pierwszym secie powalczyli z Jankesami ale polegli. Dlatego w ciemno wziąłem ich że wygrają 2 set po @2.40 i poradzili sobie. Tyle, że jutro przyjdzie im zagrać z gospodarzem. Indie i Iran od lat w młodszych kategoriach wiekowych radzą sobie nieźle. Ale to głównie dlatego, że jak kolega wspomniał oszukują z wiekiem graczy. Zaniżają wiek swoich siatkarzy. W sporcie ostatnio było głośno jak zawyżano wiek chińskich gimnastyczek. Tam jest dopuszczalna granica wieku chyba od 14 lat. Chińczycy przed IO z Pekinie nagminnie podrabiali akty urodzeń aby młodsze zawodniczki mogły startować. Tutaj jest odwrotnie.
Ale starczy tej ściemy.
Indie powinny sobie poradzić z Białorusią a kurs @1,55 w GB mi pasuje.
Drugi mecz to Argentyna z Francją. Wynik 3-0 z Kubą robi wrażenie. Chociaż pewnie Kubańczkom jeszcze odbija się udział w Final Six. Francuzi dość luźno 3-0 w pierwszym meczu z Grekami. Ten mecz może mieć istotne znaczenie dla późniejszych losów rywalizacji dlatego warto wygrać z Francuzami.
Taki dubelek to ako @2.53 w GB i ja zagrałem.
Sądzę, że w nocy i jutro kursy spadną.
Reszta spotkań to nie bardzo jest co grać bo kursy śmiech na sali a jak pokazuje mecz Polaków można wtopić na żenującym kursie.
Temat pewnie nie będzie tak popularny jak inne ale myślę, że zainteresowanie jakieś będzie ;)
Coś mi nie wyszło z tym krótko...
Pozdr.

V 0

vilegaming

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
World – Men`s Junior World Championships
India (U21) – Argentina (U21)
Typ - 2
Kurs - 1.67
Stawka - 9/10

Argentyna to jeden z faworytów do zwycięstwa w turnieju. W swoim składzie mają zawników, którzy jeszcze niedawno walczyli w finale Ligi Światowej.
Wyszli oni z bardzo silnej grupy gdzie toczyli boje z Francuzami mistrzami Europy oraz Kubańczykami z Leonem i Ceped&#39;a na czele. Natomiast drużyna Indyjska jest gospodarzem turnieju i nie raz sędziowie pomogali tej drużynie. Wygrali oni swoją grupę, ale to głównie, dlatego, iż grupa ta była po prostu słaba. Wczoraj szczęśliwie wygrali 3;2 z Rosją. Jednak dzisiaj przeciwnik jest dużo silniejszy i głodny wygranej po wczorajszej porażce z Belgią. Jeśli Argentyńczycy wciąż myślą o walce o medale to muszą ten mecz wygrać. Myślę, że tacy zawodnicy jak Uriarte, Sole czy Conte dobrze znani z Ligi Światowej powinni dzisiaj gładko rozprawić się z drużyną gospodarzy.
✅ ✅ ✅

V 0

vilegaming

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
World – Men`s Junior World Championships
France (U21) – Poland (U21)
Typ - 1
Kurs - 1.53
Stawka - 9/10

Podaję ten typ już teraz, bo pewnie do jutra jeszcze spadnie. I tak w Pinnacle przed chwilą było 1.60, a już jest 1.53. Tak wię Francuzi to aktualni mistrzowie Europy w tej kategorii wiekowej. Na tych mistrzostwach mimo, że walczą o dalsze miejsca to grają rewelacyjnie. Do tej pory przegrali tylko jeden mecz i to ten decydujący o wyjściu z grupy z bardzo mocną Kubą po zaciętym boju 3;2. Reszte meczy gładko wygrywali, pokonali nawet mocną Argentynę 3;2. Mimo dwóch wygranych meczy w grupie to gorszy bilans sprawił, że ta bardzo mocna drużyna nie walczy teraz o medale a jedynie o dalsze miejsca. Pewnie gdyby trafili na inną grupę to teraz bili by sie o medale. Natomiast Polacy grają na tych mistrzostwach przeciętnie. Z takimi zawodnikami w składzie jak Kłos, Zatorski czy Drzyzga, którzy otarli sie już o pierwszą reprezentację, potrafili przegrywać nawet z takimi &quot;potęgami&quot; siatkarskimi jak Kanada. Tak więc jestem pewien, że mocna drużyna francuska spokojnie pokona Polaków w walce o miejsce 9-12.

Status
Zamknięty.