Kursy bukmacher bet-at-home
Pierwsze mecze:
Arsenal - Barcelona 2:2
Bayern - Manchester 2:1
Lyon - Bordo 3:1
Inter - CSKA 1:0
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PODAWANIA SWOICH TYPÓW NA TE MECZE.
na pierwszy rzut oka powinny awansować Lyon, Inter i Barca.... łączny kurs jest niewysok ale wydaje mi się to bardzo pewne... najpewniejszy dla mnie jest Inter
Ha Inter najpewniejszy ? Według mnie najmniej. Inter u siebie wygrał dość skromnie ,a CSKA teraz gra u siebie. Tutaj liczę na niespodziankę i wyeliminowanie Interu.
Manchester też mi się wydaje ,że może odpaść. Ich szanse nie są tak duże ,ze względu na to ,że Bayern ma dość silną kadrę ofensywną. Myślę ,że remis padnie w tym meczu. Manchester bez Roneya i są po porażce z Chelseą.
Lyon powinien awansować na 100% ,Barca również.
Jak dla mnie to Inter spokojnie może stracić 3 gole. Stracił Manchester i to u siebie, to dlaczego Inter miałby nie stracić ? Mediolańczycy wygrali tylko 1:0 w pierwszym meczu i przed rewanżem na Łużnikach, to bardzo mało, bo CSKA u siebie jest bardzo groźne.
Ha Inter najpewniejszy ? Według mnie najmniej. Inter u siebie wygrał dość skromnie ,a CSKA teraz gra u siebie. Tutaj liczę na niespodziankę i wyeliminowanie Interu.
Jak dla mnie to Inter spokojnie może stracić 3 gole. Stracił Manchester i to u siebie, to dlaczego Inter miałby nie stracić ? Mediolańczycy wygrali tylko 1:0 w pierwszym meczu i przed rewanżem na Łużnikach, to bardzo mało, bo CSKA u siebie jest bardzo groźne.
Zarówno w poprzednim jak i obecnym sezonie ekipa Guardioli pokazała, że w najważniejszych meczach spisuje się kapitalnie. Przypomnę tylko o finale w Rzymie, gdzie Manchester nie miał nic do powiedzenie czy sławnym 6-2 na Realu. Pep to motywator jakich mało, a to puści filmik z Bravehearta, a to pokaże piłkarzom filmik złożony z ich największych sukcesów. Piłkarze Blaugrany po meczu z Arsenalem przyznali, że dostali od trenera polecenie, że mają zagrać tak jak byłby to ich najważniejszy mecz w życiu. Efekt widzieliśmy, Kanonierzy tylko i wyłącznie Almunii zawdzięczali, że po pierwszej połowie nie stracili 3,4 bramek. Słów kilka o kontuzjach w obydwu drużynach. Odczuwalny będzie brak podstawowych stoperów u gospodarzy. Zagra zapewne para Milito-Marquez, ewentualnie na środek wskoczy Abidal, bo Maxwell ostatnio w wysokiej formie, a wiadomo bije Francuza na głowę, jeśli chodzi o grę ofensywną. Wątpię też żeby Eric zagrał tuż po kontuzji w tak ważnym meczu. Nie zagrają też Iniesta i Zlatan, tego pierwszego świetnie zastępuje Busquets, który jest chyba w życiowej formie. Na środku zagra chyba Messi. Arsenal się wukruszył i nie ma za bardzo kim straszyć, Fabregas i Arszawin to kluczowi zawodnicy jeśli chodzi o ofensywę. Do tego dochodzi uraz Gallasa, w meczu z Wolves boisko opuścił Song, który miał wraz z Vermalenem tworzyć duet stoperów. Jeśli Kameruńczyk nie zagra, to mało zwrotny Campbell będzie miał ogromne problemy z szybkimi zawodnikami Barcelony. Więc absolutnie nie popieram teorii, że Barca będzie myślami przy meczu z Realem. Sam Guardiola zresztą wypowiadał się na ten temat i stwierdził, że w tej chwili liczy się tylko wtorkowy mecz. Co do typowania tego meczu, kurs na Blaugranę trochę mały. lepiej wygląda over 2,5 bramek albo zakład, że obie strzelą.Do meczu Barcelona vs Arsenal można dodać jeszcze że po tym meczu Katalończycy grają z Realem Madryt. I to na wyjeździe. Oba mecze mogą przesądzić że Barcelona nie zdobędzie ani LM ani ligi.
Dobre porównanie to mecz Bayern vs Manchester a potem Manchester vs Chelsea. Czerwone Diabły przed meczem z Bawarczykami wiedziały że czeka ich ciężki mecz z Chelsea. Oba mecze zakończyły się źle dla Fergusona i wydaję mi się że tak samo może stać się w meczu Barcelony vs Arsenal i Barcelony vs Real Madryt. W przeciągu tygodnia piłkarze Pepa Guardioli muszą zagrać 3 mecze na najwyższym poziomie. Jedno spotkanie już za nimi (4:1 z Bilbao). Teraz czeka ich bój w LM.
Jeśli mówisz, że ostatnie 30 minut to kompletna defensywa Barcelony, to jak nazwiesz pierwsze 45 minut w wykonaniu Arsenalu? Super kompletną defensywą? Katalończycy mając wynik 2-0 nie atakowali już z taką pasją, bo rezultat jak na mecz w Anglii był naprawdę świetny. Co do samego rewanżu, pierwsza połowa będzie raczej podobna, przy większym szczęściu i lepszej skuteczności losy awansu będą już rozstrzygnięte po pierwszych 45 minutach.A może w pierwszym meczu Barcelonie starczyło sił, pary, weny, tylko na 45 minut szalonego grania? W drugiej połowie szybko strzelili dwa gole, ale, zauważmy, nie po swojej klasycznej akcji - długiego rozgrywania krótkimi podaniami, ale po długich piłkach. Ostatnie 30 minut to kompletna defensywa w wykonaniu Barcelony.
Inna opcja nie wchodzi w grę. Mówi kibic United. ????Manchester United - Bayern. Tu jest ciężko wskazać faworyta. Gdyby Manchester nie stracił tego gola w 92 minucie w Monachium, to było by o wiele łatwiej. Bayern pewnie zagra ultradefensywnie, broniąc jednobramkowej zaliczki i zagra z konty. W miarę upływu czasu Manchester będzie musiał zaatakować coraz większą ilością zawodników, a to może skończyć się kontrą i golem. Mecz z Chelsea pokazał, że brak Rooneya to osłabienie Manchesteru o jakieś 30%, chociaż gdyby sędzia nie uznał gola ze spalonego i podyktował karnego, za faul na Parku to wszyscy mówiliby, że Manchester potrafi wygrywać nawet bez Rooneya.
Postawie tutaj 1, inna opcja nie wchodzi w grę, chociaż wiem, że będzie ciężko.