>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Kwalifikacje ME 2011 - mężczyźni

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
W najbliższy weekend czeka nas spora dawka siatkówki na poziomie reprezentacji. Zwycięzcy, którzy przejdą przez sito eliminacyjne spotkają się na Mistrzostwach Europy w Austrii i Czechach. Wiadomo już że na turnieju oprócz zespołów, które zorganizują turniej czyli Austriaków i Czechów zobaczymy Polskę jako obrońce tytułu, a także pewni uczestnictwa są Francuzi, Bułgarzy, Rosjanie i Serbowie. Zatem do obsadzenia pozostało 9 wolnych miejsc o które powalczą zespoły biorące udział w kwalifikacjach.
Podział na grupy( w nawiasie państwo, które będzie gospodarzem poszczególnych turniejów) :
GRUPA A(Słowenia, Izrael) : Hiszpania, Izrael, Słowenia , Węgry
GRUPA B(Łotwa, Grecja) : Grecja, Finlandia, Łotwa, Wielka Brytania
GRUPA C(Słowacja, Belgia) : Belgia, Słowacja, Bośnia i Hercegowina, Ukraina
GRUPA D(Czarnogóra, Niemcy) : Niemcy, Czarnogóra, Chorwacja, Estonia
GRUPA E(Turcja , Włochy) : Włochy, Turcja, Rumunia, Białoruś
GRUPA F(Macedonia, Holandia) : Holandia, Portugalia, Macedonia , Szwecja

Zwyciezcy rywalizacji w grupach uzyskają bezpośrednie przepustki na turniej finałowy. Zespoły z drugich miejsc zmierzą się w dwumeczu, który wyłoni zwycięzce i da bilet do Czech i Austrii.
2msc z A - 2msc z C
2msc z E - 2msc z B
2msc z D - 2msc z F
Znamy już składy niektórych zespołów. Wiemy że Holendrzy będą grali bez Roberta Horstinka, który chce zostac przy żonie będącej w ciąży. W dodatku ciąża się skomplikowała.
Włosi także podali skład jakim zagrają. Oto wybrańcy Anastasiego :
Rozgrywający:Vermiglio, Travica;Atakujący:Fei, Lasko;Przyjmujący:Cernic, Savani, Parodi, Maruotti, Zajcew;Środkowi:Masterangelo, Sala, Barone, Buti;Libero:Mania, Marra
Ciekawe tylko czy bukmacherzy wystawią odpowiednią oferte na kwalifikacyjne mecze, jeżeli tak to będzie można spróbowac swoich sił w pierwszych meczach sezonu reprezentacyjnego ;)
Zachęcam do prowadzenia dyskusji i pisania analiz ;)

marnik 18

marnik

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wyniki jak do tej pory zgodnie z przewidywaniami, łatwe zwycięstwa Finlandii, Czarnogóry, Turków, ale to co zrobili ORANJE to przechodzi ludzkie pojęcie 0-3 łomot ???? Chyba jakiegoś skuna przyjarali przed meczem bo aż sam w to nie wierzę :O
Portugalczycy to nie kelnerzy. Sami mieliśmy z nimi masę kłopotów ma ME. Z tego co widzę to Holandia nie zagrała w najmocniejszym składzie, co nie zmienia faktu, że ich porazka jest jakąs niespodzianką.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Loodz - tutaj wóde rozlewa sie na sloiki
No ok rozumiem to, ale to chyba Oranje też ładnie zlekceważyli rywala, i o ile pamiętam Oranje słabiakami nie są ???? (w memoriale H. Wagnera parę lat temu z nimi przegraliśmy)
No cóż, mądry Polak po szkodzie. Co prawda buki nas dzisiaj ładnie rozpieściły z kilkoma kursami, to i tak nie udało się uniknąć wtopy (kupon ako, Holandia)
Tutaj jest terminarz spotkań
KLIK
Oby Rolland Garros + siata dały zarobić bo zaczynam wątpić w sport :/

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
A ja holendrów odrzuciłem bo tu czułem mine. Tak jak Marnik pisze portugalia to nie ogórki, a 1,2 na holendrów to był śmiech. Ale pewnie i tak wiele osób się zwiodło na ten chwyt bukmacherów i waliło na nich. Ładnie na pierwszym dniu zarobiłem, tylko 1 kupon nie wszedł, słowacja nie dała rady ale tu każdy wynik był możliwy.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Loodz - tutaj wóde rozlewa sie na sloiki
Skoro jesteście znawcami to proszę podzielcie się wiedzą ;)
Ja bez patrzenia na składy brałem w ciemno Niemców z Łotyszami (chyba wiecie czemu).
I też miałem dylemat Grecja-Finlandia, czy Holandia-Portugalia i w ostatnim momencie odrzuciłem z kuponu Finów a dałem Holendrów no cóż 1 nie fart.
Zamiast przechwalać się po meczu proszę was, piszcie jakieś analizy, albo nawet przeczucia (które często się sprawdzają ;) )
Pozdro i niech ten dział się rozrusza z typami ????

D 0

duch1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wasilków
A ja holendrów odrzuciłem bo tu czułem mine. Tak jak Marnik pisze portugalia to nie ogórki, a 1,2 na holendrów to był śmiech. Ale pewnie i tak wiele osób się zwiodło na ten chwyt bukmacherów i waliło na nich. Ładnie na pierwszym dniu zarobiłem, tylko 1 kupon nie wszedł, słowacja nie dała rady ale tu każdy wynik był możliwy.
Mi również Słowacja zepsuła kupon. Teoretycznie maja lepszy sklad niz Belgowie. W dodatku na ME pokazali sie z bardzo dobrej strony. Myslalem ze poradza sobie z Belgami, ktorzy maja dosc mocna lige, ale nie przeklada sie to na poziom reprezentacji. Niestety Słowacy przegrali i to dosc gladko.

P 0

pejs007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Belgia + Portugalia = 1.50
Belgia pokonując wczoraj najgroźniejszego rywala (Słowację) w dodatku na jego terenie już po pierwszym meczu stała się głównym kandydatem do zajęcia pierwszego miejsca w grupie i za tym idzie wywalczenia bezpośredniego awansu do ME, więc teraz po prostu nie wypada tracić jej punktów ze znacznie niżej notowanymi rywalami. Belgia ma znacznie bardziej doświadczony i ograny skład na europejskiej arenie i właśnie to w głównej mierze powinno zaważyć na jej zwycięstwo.
Portugalia wczoraj niespodziewanie ograła solidną Holandię, więc tak jak w przypadku wyżej wymienionej Belgii powinna zwietrzyć szansę swoją szanse na awans i dziś ograć słabą Macedonię, w ekipie Portugalii mamy takich zawodników jak: João José, Valdira Sequeire, André Lopesa, Carlosa Teixeire, którzy bez większych problemów powinni rozprawić się ze swoimi przeciwnikami.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Dziś kursiwa biedniejsze niż wczoraj. Minę widzę w meczu czarnogóra-estonia. Jak dobrze kojarzę to chyba przez estończyków musieliśmy kiedyś grać dodatkowe eliminacje. A może to była łotwa, już nie pamiętam. Ale i tak daje lekko na estończyków. Kursik 6,3

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Polska wtedy przegrała i z Estonią i z Czernogórą, to dopiero była kompromitacja...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Dwa pierwsze dni odpuścilem od typowania. W piątek nie zdążyłem postawic na Finów z Grekami chociaż miałem ogromną ochotę, ale nie czasu nie potrafię oszukac niestety i nie zdążyłem... Dzisiaj już jednak skupiam się na kilku meczach i zagram sobie kupon z Kwalifikacji ME. Tak więc po kolei.
:siata:Słowacja - Ukraina Typ : Słowacja @ 1,42 Tobet ✅3:1
Turniej w Popradzie. Słowacy przegrali z Belgami,a Ukraińcy pokonali zespół z Beneluksu. To barzdo ważny mecz dla Słowaków. Masny, Sopko,Kmet, Divis, Nemec, Nemec, Ondrusek zapewne w takim zestawieniu dzisiaj wyjdą Słowacy. Ukraina ma Kapelusa i Gladyra znanych z Plus Ligi. POtencjałem zawodniczym lepszym dsyponują Słowacy. Sądze że powinni ten mecz wygrac.
:siata:Turcja - Włochy Typ : Włochy -1,5seta @ 1,40 Tobet ⛔3:0
Anastassi całkiem dobrych zawodników ma na turnieju w Ankarze. Jest Vermiglio, Fei, Savani, Cernic, Mastrangelo, Sala. Turcy, że nawet własne ściany im nie potrafią pomóc widzieliśmy podczas zeszłorocznych ME. Na tym turnieju owszem mają dwie wygrane po 3-0,ale przeciwko Makaronom to będzie inne granie. Włosi mają zagrywke, blok i rozegranie bo Vermiglio bardzo dobrą końcówkę miał w Maceracie. U Turków ciężko doszukac się znnaych graczy szerszej publiczności, no poza Sinanem Tanikiem, ale on przeciwko Rumunom prezentował się baaardzo słabo z ledwo 17% skutezcnością w ataku w 2 secie opuścil parkiet. Dla mnie w tym meczu Włosi wygrają i ominą Tie Break;)
:siata:Łotwa- Finlandia Typ : Finlandia -1,5seta @ 1,25 Tobet ✅1:3
Dałbym handi -2,5seta, ale w Tobet takiego zakładu nie oferują. Finowie zdecydowanie lepsi. Ciężko mi znaleśc w głowie jakiegoś znanego siatkarza Łotewskiego! W zespole Suomi prócz Kunnariego jest optymalne zestawienie z bracmi Oivanenami, Shumovem i głownym dowodzacym Miko Essko. Może i Łotwa pokonała Greków, ale grecka reprezentacja jest osłabiona i w dodatku w ostatnim czasie poziom tej repry zkazdym rokiem spada ze względu na ilośc obcokrajowców w lidze. To że liga grecka jest mocna to zasługa głownie Panathinaikosu i Olympiakosu gdzie wielu obcokrajowców a rodzimych zawodników mało. O Łotyszach ciezko mi coś powiedziec po nie kojarze tych zawodników nawet po nazwiskach ....
Z takiego zestawu spoktań mamy AKO 2,49 i tak też sobie zagram ;)
Podaje od razu LIVE SCORE żeby głupich pytań nie było ▶http://www.cev.lu/mmp/online/website/highlights/index_EN.html

marnik 18

marnik

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Finlandia -2,5 - Łotwa 1,55 ⛔
Finowie podeszli to tego turnieju bardzo poważnie. Zebrali najmocniejszy skład, pewnie wygrywają kolejne spotkania. Potencjał w porównaniu z Łotwa mają ogromny. Łotwa to przeciętna europejska drużyna, u siebie grali jeszcze jako tako. Jednak w Grecji w pierwszym meczu zaprezentowali sie bardzo słabo w ataku. Dziś zapewne zagrają lepiej, jednak Finowie nie powinni dać im szans na ugranie choćby seta.

S 0

stoper49

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
FYR Macedonia - Holandia (-2.5) (1.60) ✅
Holandia w pierwszym turnieju zaprezentowała się bardzo słabo, bo wygrała zaledwie jeden mecz z najsłabszą w grupie Szwecją, i jej szanse na awans znacznie zmalały, a taki słaby występ też nie może być niczym usprawiedliwiony, bo w ekipie holenderskiej zabrakło tylko Horstinka. Holandia miała tydzień nad popracowaniem nad formą i z wypowiedzi trenerów i zawodników wynika, że idzie ona w górę, a jeśli tak, to Holendrzy grający u siebie, nie powinni mieć problemów z ograniem słabej Macedonii, a że zwycięstwo tej drużynie jest bardzo potrzebna, to z motywacją nie powinno być problemu, a o umiejętności czysto siatkarskie nie ma co się martwić.
Witam serdecznie na forum.bukmacherskim mam nadzieje, ze dłużej u nas zabawisz byłoby to duże wzmocnienie działu. // Marnik

marnik 18

marnik

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Hiszpania - Słowenia 2,25 ✅
Hiszpania nie zachwycają swoja grą od dawna. W turnieju grają bez najlepszych zawodników, nie przekonują mnie do siebie. Słoweńcy natomiast radza sobie bardzo dobrze, zgranie jest u nich duże, ponieważ większość gra ze sobą razem w jednym klubie. Ich atuty to bardzo szybka gra. W pierwszym turnieju radzili sobie znakomicie, teraz w Izraelu męczyli sie z Węgrami, ale myśle ze kurs zaproponowany dzisiaj przez bukmacherów kusi do gry.

marnik 18

marnik

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ciężko dziś o jakieś sensowne typy, poparte dużym przekonaniem:

Finlandia - Grecja 2.18
Finowie. Grecy maja problemy ze składem, dopiero zgrywają sie pod wodzą nowego szkoleniowca i w obecnym składzie. Mecz tak naprawdę już o nic. Finowie mają pewne 1 miejsce, Grecy 2. Nie spodziewam sie jakiś specjalnych rotacji w składzie Finów, oni zazwyczaj grają jednym składem. Wczoraj męczyli sie z Łotwa, ale to dlatego że przeciwnicy zawiesili wysoko poprzeczkę. Grecy natomiast słabiutko, wymęczyli zwycięstwo z WB.

Słowacja - Belgia 2.23
Słowacy. Słowacy na tym turnieju graja pewnie i skutecznie. Przekonujące zwycięstwa i statystyki. Belgia natomiast niby wygrała dwa mecze, ale styl w jakim to zrobiła 30 % w ataku z Bośnia i 44% z ukraina nie jest zachwycający.

Łotwa - Wielka Brytania 1.476
Kolejny mecz raczej o nic. Forma jednak jak i ogólny potencjał zespołów przemawia zdecydowanie za Łotwą.

S 0

stoper49

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
Azerbejdżan (-1.5) - Białoruś (1.649) ✅
W tej grupie jest już wszystko jasne, z pierwszego miejsca wyjdzie Azerbejdżan, a w barażach zagra Białoruś, ale jako, że Azerki grają u siebie, to liczę na to, że nie będą odpuszczać, a jeśli tego nie zrobią, to powinny gładko wygrać, bo skoro pewnie 3:0 ograły Białorusinki, które wtedy grały u siebie, to Azerki teraz też powinny wygrać w takim stosunku, tym bardziej, że to one teraz grają na własnym parkiecie.

hopkirk 1,1K

hopkirk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Zdarzenie: Macedonia - Szwecja✅(3:0)
Typ: Macedonia-1,5seta
Kurs: 2,02
Stawka: 6j /10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 30.05.2010 godz. 14:30

Mecz w Holandii. W pierwszym turnieju w Macedonii gospodarze łatwo pokonali Szwecję 3:1. Według mnie Macedonia to lepszy zespół, bardziej wyrównany z niezłym atakującym Jovicą Simovskim. Szwecja to drużyna słabsza, grę prawie całkowicie opiera na atakującym Marcusie Nilssonie. Jednak ten zawodnik od dawna gra z kontuzją. Sami zawodnicy wspominają, że wpływa to na jego postawę. Dzisiaj prawdopodobnie u Szwedów nie zagrają Kalle Sandberg i Peter Jonsson, którzy wczoraj nie grali z powodu problemów zdrowotnych. Wczoraj Szwedzi zagrali bardzo dobre spotkanie przeciwko Portugalczykom, świetnie zagrał Nilsson. Myślę jednak, że dzisiaj nie powtórzą tak dobrego spotkania, poza tym Macedończycy nie powinni zlekceważyć przeciwników, tak jak wczoraj Portugalia.

hopkirk 1,1K

hopkirk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Przed nami pojedynki barażowe kwalifikacji do ME kobiet i mężczyzn.

Baraże siatkarzy

Baraże siatkarek

Zdarzenie: Chorwacja - Belgia✅(3:1)
Typ: Chorwacja-1,5seta
Kurs: 1,58
Stawka: 5j /10j
Bukmacher: Pinnacle

Data spotkania: 04.09.2010 godz. 18:00

Chorwacja to według mnie dużo silniejszy zespół niż Belgia. Chorwacja ma bardzo dobre zawodniczki w składzie, razem może nie tworzą drużyny na miarę swoich możliwości, ale powinno to starczyć na Belgijki. Do składu Chorwacji wraca bardzo ważna zawodniczka Senna Usić (Scavolini Pesaro). W Belgii w poprzednim sezonie skończyła karierę najważniejsza siatkarka w ataku Virginie de Carno. Bez niej Belgia jest dużo słabsza. Nie ma też podstawowej rozgrywającej Frauke Dirickx, która odpoczywa po sezonie. Chorwacja u siebie silna, Belgia to bardzo młody zespół, więc na wyjazdach powinien słabiej grać. Według mnie Chorwacja wygra 3:0 lub 3:1

hopkirk 1,1K

hopkirk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj i w niedzielę będą rozgrywane mecze rewanżowe barażów o prawo gry w ME kobiet i mężczyzn w siatkówce.

Zdarzenie: Izrael - Białoruś✅(3:1)
Typ: Izrael-1,5seta
Kurs: 2,15
Stawka: 5j/10j
Bukmacher: Sportingbet

Data spotkania: 11.09.2010 godz. 18:30

W pierwszym meczu na Białorusi gospodynie wygrały 3:2, ale Izrael prowadził już 0:2, w 4. secie miał piłki meczowe. Białoruś to był solidny zespół, ale w poprzednim roku, przed ME w Polsce, zmienił trenera na Nikołaja Karpola. Karpol to bardzo utytułowany trener z reprezentacją ZSRR i Rosją, ale według mnie Białoruś z nim gra słabiej. Siatkówka się zmieniła, pod swoją opieką nie ma takiego potencjału jak Rosja, między zawodniczkami a trenerem panują teraz inne relacje. Całkowicie odwrotnie w drużynie Izreala. Po zmianie trenera na Ariego Selingera zespół gra zdecydowanie lepiej, w tym roku 4. miejsce w Lidze Europejskiej, niezłe mecze w eliminacjach do ME. Zespół Izraela składa się z siatkarek urodzonych w Niemczech, Rosji, Ukrainie, Białorusi. Ten sezon bardzo dobry w ich wykonaniu. Tutaj dużym atutem powinien byc własny parkiet. Selinger jest zwolennikiem następujacej metody prowadzenia reprezentacji: zebrac zawodników z reprezentacji do jednego zespołu klubowego, żeby mogli doskonalić współpracę między sobą. W reprezentacji Białorusi po lekkiej kontuzji wraca ważna siatkarka Aksana Aksenava, w pierwszym meczu zagrała bardzo słabo. Według mnie Izrael powinien wygrać 3:0 lub 3:1.

Oprócz pojedynku siatkarek dojdzie też spotkania dwóch bardzo zasłużonych trenerów dla siatkówki. Obydwaj trenerzy na koniec kariery wrócili do swojej ojczyzny prowadzić zespoły narodowe kobiet. Karpol największe sukcesy święcił z reprezentacją ZSRR i Rosji kobiet, natomiast Selinger z reprezentacją Holandii mężczyzn i USA kobiet.

Arie Selinger: wikipedia

Nikołaj Karpol: wikipedia

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Belgia i Estonia zagrają na Mistrzostwach Europy
Belgowie dwukrotnie okazali się lepsi od obrońców tutyłu - Hiszpanów. W sobotę, już po dwóch wygranych setach mogli cieszyć się z awansu. Estończycy nie przestraszyli się wyjazdu do Holandii. Gładka wygrana 3:0 sprawiła, że znów wystąpią w europejskim championacie. Po pokonaniu Hiszpanii 3:1, Belgom do awansu wystarczyły dwa wygrane sety. Postanowili oni oszczędzić sobie i swoim kibicom nerwów. Już po dwóch pierwszych partiach wszystko stało się jasne. Radość z osiągniętego sukcesu sprawiła, że Belgowie oddali pole swoim rywalom i Hiszpanie doprowadzili do tie breaka. Ten jednak padł łupem podopiecznych Claudio Gewehra.
Belgia - Hiszpania 3:2 (25:18, 28:26, 19:25, 23:25, 15:6)
składy zespołów:
Belgia: Van Decraen (4), Valkiers (3), Claes (10), Verhees (11), Verhanneman (9), Van Walle (15), Geerinckx (libero) oraz Van den Dries (8), Kruyner (1), Raymaekers (3), Klinkenberg (5) i Tuerlinckx (7)
Hiszpania: Saucedo (17), Sevillano Canals (7), Rodriguez Herrepa (6), Herman Ruperez (1), Garcia Torres (10), Fernandez (3), Llenas Sabanes (libero) oraz Noda (12), Gens, Perez Manzanares (3) i Ruiz

Po wygranej 3:1 u siebie, również Estończyków od Mistrzostw Europy dzieliły dwa sety. Ich przeciwnicy - Holendrzy - nie wierzyli chyba zbytnio w możliwość odwrócenia rywalizacji na swoją korzyść. Z tego powodu po zaledwie 70 minutach gry mecz zakończył się wygraną gości. Jest to ich drugi z rzędu awans do grona najlepszych drużyn starego kontynentu. Dwa lata wcześniej mocno dali się we znaki reprezentacji Polski. W składzie Estonii znalazło się dwóch zawodników, którzy będą występować na parkietach PlusLigi: Ardo Kreek i Kert Toobal.
Holandia - Estonia 0:3 (21:25, 16:25, 23:25)
składy zespołów:
Holandia: Van Harskamp (1), Trommel (2), Klapwijk (13), Kooistra (4), Kooy (8), Bontje (7), Maan (libero) oraz Rauwerdink (5)
Estonia: Pajusalu (4), Pupart (4), Kreek (4), Toobal (2), Venno (14), Nommsalu (6), Esna (libero) oraz Meresaar (8), Rosenblatt (3)
http://www.sportowefakty.pl/siatkowka/2010/09/12/belgia-i-estonia-zagraja-na-mistrzostwach-europy/

Status
Zamknięty.