Która z drużyn zdoła utrzymać dobra formę przez cały sezon i zdobyć mistrzostwo Niemiec? Jak wiemy w tej lidze jest dość wyrównany poziom i wszystko się może zdążyć, jak pokazał sezon 06/07 gdzie po tytul siegneli pilkarze Stuttgartu.
No tak ale ja mówię o wychowankach...a pozatym powiedz mi który z tych graczy oprócz Podolskiego( który też był cały sezon rezerwowym gdy w pełni sił był Toni i Klose) grał w pierwszej jedenastce choćby 2,3 mecze pod rząd..dostawali takie ochłapy gdy gwiazdy były kontuzjowane albo grali mecz pucharowy z 3-ligowcem...oglądam od ładnych paru lat bundesligę co weekend skróty z każdego meczu i wiem co nie co o sytuacjach klubowych....Do póki są fundusze klub owszem będzie grał ale gdy przyjdzie lekki kryzys to w błyskawicznym tępię można spaść na dno.Gwiazdy gwiazdami ale klub przyszłościowy musi wprowadzać do zespołu młodocianych zawodników ,bo gdzie oni się mają uczyć jak nie od najlepszych.Bayern rok temu przeznaczył duże fundusze na transfery-bodaj 70 mln euro,aby drużyna nie odstawała od innych europejskich teamów stąd transfery Riberyego,Toniego czy Klosego.Teraz na transfery nie wydał ani eura i tak pewnie się skończy(Butt i Borowski przyszli za darmo).,choć jakby był ciekawy piłkarz to pieniądze na transfery by się znalazły(interesowali się Gomezem i Hlebem,ale pierwszego Sttutgard nie puszcza,a drugi wolał Barceloną).
Bayern jest finansowo świetnie zorganizowanym klubem,raczej nie wydaje takich pieniędzy na transfery jak w Europie kluby(jedyny wyjątek to ten rok temu).
A młodzież w Bayernie jest,przecież posiadają oni uważanego za przyszłą gwiazdą światowego futbolu Krossa,który w przeciągu kilku lat ma byc rozrgrywającym Bayernu,a teraz uczy się od choćby van Bommela,który gra na tej pozycji.Jest młody bramkarz Rensing,który zastępuje Kahna,jest wielu młodych piłkarzy którzy rozwijają się w Bayernie(Lell,mimo wszystko wciaż młody Poldi czy też brazylijczyk Bremo)