Brawo za typ na zwycięstwo HTC, jednak musieli pojechać w miarę dobrze.Mnie cieszy wysokie miejsce Liquigazu, lepsi znacznie od Rabobanku, a i zdecydowanie najlepsi z włoskich ekip.
Jutro najdłuższy etap Giro, 244 kilometry, jedziemy z Alby do Parmy, mimo, że najdłuższy to bardzo płaski, mamy delikatne wzniesienie z premiami górskimi czwartej kategorii.Warto poszukać typów na na sprinterów bo nie ma wątpliwości, że oni będą jutro głównymi aktorami.
Renshaw Mark - Hondo Danilo | 1 - 1,57 (Unibet)( 21 - 94)
Zaufam tutaj Australijczykowi, widziałem go ostatnio w wyścigu Katarskim gdzie był bardzo silny, co prawda było to na początku roku, ale dziś jeździ nadal w HTC, a oni pokazali w drużynówce, że jeśli chodzi o etapy płaskie to są mocni wraz z Cavendishem i uważam, że to oni jutro będą głównie walczyć o zwycięstwo etapowe.Uważam, że z Niemiec z Lampre powinien dać sobie radę, liczę, że będzie w czołówce Australijczyk.
Cavendish Mark - Tyler Farrar | 1 - 1,40 (Unibet) (2-7)
Przyznam, że nie chciałem próbować Cavendisha na pierwszym etapie bo nie wiem co prezentuje jeszcze, sam zapowiadał, że nie jest to jego najwyższa forma, ale jest uważany za faworyta jutro także dodam do dubla jego.Fajna para mimo, że kurs jest niski to uważam, że Australijczyk poradzi sobie z Amerykaninem.Ze sprinterów właśnie Farrara najbardziej lubię, ale niestety jest słabszy na finiszach od Marka [ Mark jeździł w hali i dlatego jest do tego tak świetnie przygotowany ].Dodaje ten typ do Renshawa i wychodzi fajne AKO, moim zdaniem jutro HTC będzie brylować na trasie [ przeważnie na dużych turach jest tak, że TEAM Columbia vel. HTC jedzie z przodu, żeby windować swoich sprinterów na płaskich odcinakach ] i któryś z kolarzy tej grupy wygra etap.
Tyler Farrar - Alessandro Petacchi | 1 - 1,71 (Bet365* i Unibet) (7-1)
Ten i typ poniższy takie trochę mniej pewnie niż powyższe, ale uważam, że można się pochylić nad nimi.Tutaj moim zdaniem bardzo wyrónana para, jak już wspominałem wyżej Farrar jest jednym z lepszych sprinterów w peletonie, generalnie uważam, że ustępuje tylko chłopakom z HTC.Tutaj widzę bardzo na styku typ, będzie rywalizował ze słynnym Włochem, przyznam że dawno Petacchiego nie widziałem w akcji, pamiętam tylko jak wygrywał na wielkich Tourach etap za etapem.Tutaj sugeruję się tym iż Farrar będzie gonić HTC i raczej przyjedzie za nimi, a jeszcze kawałeczek dalej Włoch z Lampre.Ciekawe jak będą też pracować dla nich ekipy, ale sądzę, że Garmin zrobi swoje i przyjdzie przed Lampre.
Mark Renshaw - Gerald Ciolek | 1 - 2,00 (Bet365* i Unibet)(21 - 172)
Tutaj też ponawiam typ na Marka, widzę w nim dużą siłę i dziwi mnie taki wysoki kurs w parze z Niemcem, uważam, że warty ryzyka, moim zdaniem jutro etap przebiegnie pod dyktando HTC i nie sądzę aby Niemiec w barwach belgijskiej ekipy zdziałał dużo na typ etapie.Jakoś nie widzi mi się, aby QuickStep nadawał tempo i pomagał swoim sprinterom aż tak wydatnie jak HTC, wymienia się iż będzie walczyć Ciolek, Chicchi i Pineau także we trójkę nie będą mieli wielu kompanów do pomocy i raczej widzę w tej parze Australijczyka.
Kupon # 1 Unibet
Mark Renshaw - Gerald Ciolek | 1 - 2,00

Tyler Farrar - Alessandro Petacchi | 1 - 1,71
AKO : 3,40
2/10
-2
Kupon # 2 Unibet
Renshaw Mark - Hondo Danilo | 1 - 1,57

Cavendish Mark - Tyler Farrar | 1 - 1,40
AKO : 2,20
4/10
+4,8
* Z tego co zuważyłem to niestety nie można grać w 365 jako zakładów akumulowanych.
Typy u bukmacherów można znaleźć do godziny 11.10, rozstrzygnięcie gdzieś około 17.30.