>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Kolarstwo 2011 - Giro d'Italia

Status
Zamknięty.
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
To już 94 edycja kolarskiego wyścigu dookoła Włoch. Faworytem do końcowego triumfu według bukmacherów jest Alberto Contador. Zwycięzca ubiegłorocznego Tour de France ma zamiar wygrać w tym roku 3 największe imprezy kolarskie czyli Giro, Tour de France i Vuelte. Czy mu się uda przekonamy się niebawem.
Niestety obrońca tytułu z przed roku Ivan Basso wraz ze swoją grupą Liquigas zdecydowali że z powodu słabej formy zawodnika nie wystartuje w tej edycji.
W tegorocznej edycji wystartuje 3 polaków tj. Sylwester Szmyd (Liquigas), Przemysław Niemiec (Lampre) i Michał Gołaś (Vacansoleil).
Sporo ludzi na forumku interesuje się kolarstwem więc mam nadzieję że sam nie będę tu pisał.
Zapraszam do kulturalnej dyskusji :!:

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Jutro pierwszy etap, niestety nie będzie mnie także oglądać nie będę, ale przed TdF można coś potypować.

Zaczynamy krótką drużynówką, trasa ma 19,3 km, wystartują 23 ekipy.Co prawda jest o co walczyć bo na mecie za miejsca w czołówce są bonifikaty czasowe i nawet w drużynówce nie można odpuścić.

Faoworytem wyścigu jest Contador, już w tym roku wygrał już dwa wyścigi w Hiszpanii.Ja ze swojej strony liczę na Nibaliego, udało mu się w zeszłym roku wygrać Vuelte, jest Włochem i zwycięstwo w Giro byłoby fajną sprawą.Dość dobrze reklamowany jest Scarponi, nie wiele o nim wiem, ale też ma wysokie noty.Dalej jest Menchov,ale ja w niego średnio wierze, tak trochę jak Evans wygląda, jest jednym z faworytów, a zawodzi kiedy trzeba walczyć.Jestem ciekaw postawy Antona z Euskaltela, jakby miał wydatną pomoc u reszty ekipy to kto wie.

Co do pierwszego etapu to znalazłem jeden typ na rozgrzewkę :

Rabobank - Liquigas | 2 - 1,71 (Bet365) (7-3)✅

Uważam, że fajny typ, we włoskiej ekipie jedzie Nibali, ma dość dobrą równą ekipę, która potrafi pociągnąć , jedzie tam Sylwek Szmyd, a reszta to sami włosi, którym będzie leżał na sercu sukces rodaka.Pamiętam Liquigas, nie raz udało im się mnie zaskoczyć na drużynówce gdzie zajmowali dobre miejsca.Rabobank, to są zaś Holendrzy, przyznam, że zawsze kojarzę ich z tego, że mają problemy na czasówce, nie jedzie z nimi Boom, trochę szkoda, ale chyba nie jest gotowy na Giro, nie wiem dlaczego nie jedzie Gesling.Uważam, że na start całkiem przyzwoity typ, do sobotniej taśmy w sam raz.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Ja na początek pokuszę się o jakieś typy na cały wyścig.

Ilu zawodników będzie nosiło tą (różową) koszulkę? Over 5.5 @ 1,50 Unibet

Fajny bet mi się rzucił w oczy, na początku może być sporo nowych liderów bo jak wiadomo na początku płaskie etapy więc będą królować sprinterzy a drugiego Petachiego już nie będzie co 9 razy wygrywał etapy Giro w 2004 roku. Podejrzewam że na początek ta powędruje do Cavendisha z HTC, którzy i chyba słusznie uważani są za faworytów do wygrania drużynówki. A później może być różnie. Nie mogę znaleźć ilu liderów było przed rokiem ale napewno więcej niż 6, chyba. ;)

Denis Menchov - Vincenzo Nibali 2 @ 1,57

Tak jak Qozi uważam że Menchov szału nie zrobi. Zawsze w ważnych wyścigach stawiany jako faworyt i przeważnie zawodzi, oczywiście ma przebłyski ale czy jest w stanie powalczyć o czołówkę w Giro? moim zdaniem nie. Nibali lider Liquigas i to właśnie pod niego będzie jechał cały zespół pod nieobecność Basso. Myślę że to najpoważniejszy kandydat do wygrania Giro obok Contadora.

A teraz typy na pierwszy etap.
Wygra HTC Columbia @ 1,70 Unibet ✅
Celem zespołu jest powtórzenie zwycięstwa z 2009 roku kiedy wygrali otwierający wyścig drużynowy. Prolog jest płaski i trudny technicznie a to niby odpowiada temu zespołowi. Pełny skład HTC na Giro: Lars Bak, Mark Cavendish, Patrick Gretsch, Craig Lewis, Marco Pinotti, Frantisek Rabon, Alex Rasmussen, Mark Renshaw i Kanstantsin Sivtsov. Moim zdaniem wygrają ale jak popada to mogą być cuda choć ten zespół lubi takie warunki. Zobaczymy.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Nie mogę znaleźć ilu liderów było przed rokiem ale napewno więcej niż 6, chyba.
Siedmiu było, wszystko ładnie jest rozpisane na wikipedii :p.
Ja nie podejmowałbym się typowania na win w jutrzejszym dniu, HTC faworyt, ale wolałbym polować na ich zawodników na płaskich etapach, na pewno można zobaczyć jak radzić sobie będzie Cavendish bo sam mówi, że nie jest w jakiejś super formie, głównie zależy mu na wygraniu etapu.Też uważam, że można polować na win Renshawa bo widziałem go w Katarze i jest dość silny.Ciężko będzie trafić bo na płaskich faworytów będzie sporo - oby dwaj z HTC, Farrar z Garminu, McEwan z RadioShacku.
Teraz dopiero zauważyłem, że nie jedzie Boonen w Quicstepie, wiecie czemu ?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
krzysztofix +2 Punkty (łap :D)
dawid.400 +3 Punkty (no dokładnie jeszcze TBM i Dejwi Watt czają baze więc pewnie też będą się udzielać ;))
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
qozi +6 Punkty (Trzeba dobrze rozbujać ten temat.Pzdro.)
valverde 5,3K

valverde

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Allenstein
Kolarstwo, Giro d&#39;Italia
Kto wygra 1 etap Giro d&#39;Italia (ITT)
Typ: Team Garmin-Cervelo
Kurs: 5.00
Mocno się zdziwiłem widząc mizerne kursy na HTC-Highroad oscylujące znacznie poniżej 2.00 na zwycięstwo podczas dzisiejszego etapu. Owszem drużyna Marka Cavendisha ma w swoim składzie kilku niezłych czasowców i można jej przypisać rolę faworytów odcinka, to jednak mając na uwadze ubiegłoroczną niespodziankę Liquigasu w prologu daleki jestem od tak zdecydowanego faworyzowania jednej z ekip (co więcej nie mając zbytniego rozeznania co do formy i układu sił w tegorocznym peletonie na Giro d&#39;Italia). Dlatego też stawiam na ekipę Garmina. W swojej kadrze również ma kilku świetnych czasowców jak Cameron Meyer, czy David Millar, a w dodatku już od kilku sezonów zawsze mocno nastawia się na etapy drużynowej jazdy na czas. Do głównych rywali obok kolarzy HTC należy również wymienić ekipę Saxo Bank, gdzie poza Contadorem może pociągnąć Richie Porte oraz Gustov (inna sprawa, że Hiszpan na pierwszym odcinku zapewne nie zamierza zbyt wiele stracić do głównych rywali; najlepiej dla niego byłoby trochę zyskać, bez konieczności bronienia różowej koszulki na kolejnych etapach).

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Brawo za typ na zwycięstwo HTC, jednak musieli pojechać w miarę dobrze.Mnie cieszy wysokie miejsce Liquigazu, lepsi znacznie od Rabobanku, a i zdecydowanie najlepsi z włoskich ekip.

Jutro najdłuższy etap Giro, 244 kilometry, jedziemy z Alby do Parmy, mimo, że najdłuższy to bardzo płaski, mamy delikatne wzniesienie z premiami górskimi czwartej kategorii.Warto poszukać typów na na sprinterów bo nie ma wątpliwości, że oni będą jutro głównymi aktorami.

Renshaw Mark - Hondo Danilo | 1 - 1,57 (Unibet)( 21 - 94)

Zaufam tutaj Australijczykowi, widziałem go ostatnio w wyścigu Katarskim gdzie był bardzo silny, co prawda było to na początku roku, ale dziś jeździ nadal w HTC, a oni pokazali w drużynówce, że jeśli chodzi o etapy płaskie to są mocni wraz z Cavendishem i uważam, że to oni jutro będą głównie walczyć o zwycięstwo etapowe.Uważam, że z Niemiec z Lampre powinien dać sobie radę, liczę, że będzie w czołówce Australijczyk.

Cavendish Mark - Tyler Farrar | 1 - 1,40 (Unibet) (2-7)

Przyznam, że nie chciałem próbować Cavendisha na pierwszym etapie bo nie wiem co prezentuje jeszcze, sam zapowiadał, że nie jest to jego najwyższa forma, ale jest uważany za faworyta jutro także dodam do dubla jego.Fajna para mimo, że kurs jest niski to uważam, że Australijczyk poradzi sobie z Amerykaninem.Ze sprinterów właśnie Farrara najbardziej lubię, ale niestety jest słabszy na finiszach od Marka [ Mark jeździł w hali i dlatego jest do tego tak świetnie przygotowany ].Dodaje ten typ do Renshawa i wychodzi fajne AKO, moim zdaniem jutro HTC będzie brylować na trasie [ przeważnie na dużych turach jest tak, że TEAM Columbia vel. HTC jedzie z przodu, żeby windować swoich sprinterów na płaskich odcinakach ] i któryś z kolarzy tej grupy wygra etap.

Tyler Farrar - Alessandro Petacchi | 1 - 1,71 (Bet365* i Unibet) (7-1)

Ten i typ poniższy takie trochę mniej pewnie niż powyższe, ale uważam, że można się pochylić nad nimi.Tutaj moim zdaniem bardzo wyrónana para, jak już wspominałem wyżej Farrar jest jednym z lepszych sprinterów w peletonie, generalnie uważam, że ustępuje tylko chłopakom z HTC.Tutaj widzę bardzo na styku typ, będzie rywalizował ze słynnym Włochem, przyznam że dawno Petacchiego nie widziałem w akcji, pamiętam tylko jak wygrywał na wielkich Tourach etap za etapem.Tutaj sugeruję się tym iż Farrar będzie gonić HTC i raczej przyjedzie za nimi, a jeszcze kawałeczek dalej Włoch z Lampre.Ciekawe jak będą też pracować dla nich ekipy, ale sądzę, że Garmin zrobi swoje i przyjdzie przed Lampre.

Mark Renshaw - Gerald Ciolek | 1 - 2,00 (Bet365* i Unibet)(21 - 172)

Tutaj też ponawiam typ na Marka, widzę w nim dużą siłę i dziwi mnie taki wysoki kurs w parze z Niemcem, uważam, że warty ryzyka, moim zdaniem jutro etap przebiegnie pod dyktando HTC i nie sądzę aby Niemiec w barwach belgijskiej ekipy zdziałał dużo na typ etapie.Jakoś nie widzi mi się, aby QuickStep nadawał tempo i pomagał swoim sprinterom aż tak wydatnie jak HTC, wymienia się iż będzie walczyć Ciolek, Chicchi i Pineau także we trójkę nie będą mieli wielu kompanów do pomocy i raczej widzę w tej parze Australijczyka.

Kupon # 1 Unibet

Mark Renshaw - Gerald Ciolek | 1 - 2,00 ✅
Tyler Farrar - Alessandro Petacchi | 1 - 1,71 ⛔

AKO : 3,40

2/10

-2

Kupon # 2 Unibet

Renshaw Mark - Hondo Danilo | 1 - 1,57 ✅
Cavendish Mark - Tyler Farrar | 1 - 1,40 ✅

AKO : 2,20

4/10

+4,8

* Z tego co zuważyłem to niestety nie można grać w 365 jako zakładów akumulowanych.

Typy u bukmacherów można znaleźć do godziny 11.10, rozstrzygnięcie gdzieś około 17.30.

pitekk +3 Punkty (Qozi w kolarskiej formie :))
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-Pax
Na dzisiaj bym uważał z graniem ma Cavendisha, bo w ostatnich startach w wielkich tourach na początkowych etapach przegrywał sprinty.
Jeszcze na generalkę:
Niemiec-Szmyd 1 1.61 bet365
za sylwesterszmyd.pl :
Czy w przypadku niepewnej formy Nibalego można liczyć na Pana walkę w generalce giro ?
- Nie, słabsza dyspozycja Nibalego może wyjść na jaw w górach, w drugiej połowie wyścigu gdzie ja już będę miał min 1h straty. Generalkę jedzie się zawsze od 1szego etapu a nie od dziesiątego, nawet jeśli nie zawsze do ostatniego.
Jak widać Sylwek w 1 tygodniu nie zamierza się zaginać by utrzymać się w czołowej grupie. A Dla Przemka ważne Giro, w którym zawsze chciał pojechać, liczę, że postara się o przyzwoite miejsce w generalce, by udowodnić, że go na to stać.
Najlepszy młodzieżowiec - Kreuziger. 1.40 W Astanie wszystko dla Romka. Powinien dać radę, bez większych problemów
bet365????połowa typów co wystawiają ma bloki na łączenie w AKO. Tragiczny ten buk się robi, już od dłuższego czasu tak lecą, myślałem, że chociaż na GT odpuszczą :|

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja mam podobne zdanie co kolega wyżej.
Cavendish ma problemy z wygrywaniem na początkowych etapach (choćby ostatni Tour gdzie Petacchi mu uciekł na początku).
Ja bym bardziej stawiał na zwycięstwo Farrara lub Pettachciego (oba po 6.0).
Zobaczmy pierwsze etapy GT Cavendisha :
Giro 2009 :
1 etap płaski : Petacchi wygrał,Cavendish drugi
2 etap płaski : Petacchi wygrał,Farrar drugi,Cavendish poza podium
Tour 2010 :
1 etap płaski : Petacchi wygrał,Renshaw drugi,Cavendish poza podium
2 etap płaski : Petacchi wygrał,Dean drugi,Cavendish poza podium
Vuelta 2010:
1 etap płaski : Hutarowicz wygrał,Cavendish drugi,Farrar trzeci
2 etap płaski : Farrar wygrał,Cavendish trzeci
3 etap płaski : Petacchi wygrał,Cavendish drugi
Jak widać Cavendish nie potrafi wygrywać na początku wyścigów co później mści się przy zdobywaniu koszulki dla najlepszego sprintera.Cavendish w w/w wyścigach wygrał 11 etapów,ale ani razu na początku.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sprawdziły się moje przypuszczenia i Petacchi złapany na live 30 kilometrów przed metą po kursie 7.
Petacchi potwierdza,że jest jedynym sprinterem,który potrafi skutecznie walczyć z Cavendishem i ma na niego patent.

L 77

low

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Również zagrałem Pete na live głównie z dwóch powodów. Pierwszy to o czym napisałeś, czyli Cavendish potrzebuję więcej czasu na rozkręcenie, a drugi to fakt, że premia górska była pokonywana w dość mocnym tempie, niektórzy sprinterzy zaczęli odpadać (McEwen) więc value na Włocha się powiększało, bo w trudniejszym terenie lepiej radzi sobie od rywala.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Jako, że start Giro poszedł nieźle, typy jak na razie nie wyglądają najgorzej to jedziemy dalej.

Znalazłem na Unibecie fajny typ, w sumie poniekąd można go nazwać długoternimówką, a przy dobrych wiatrach może i jutro wejść.

Team Garmin-Cervelo | over0.5 wygranych etapów - 1,72 (Unibet)

Dość ciekawie wygląda ten typ, uważam, że można w niego zainwestować jakieś pieniążki bo myślę, że Garmin jest w stanie wygrać co najmniej jeden etap.Na pewno na płaskich etapach będzie liczyć się Farrar, dziś całkiem dobrze bo był siódmy, nadal raczej przewagę nad nim ma przewagę Petacchi czy Cavendish, ale myślę, że przynajmniej raz uda mu się być przed Włochem czy Australijczykiem.Jeśli nie on to liczyłbym na bardziej górzystych terenach na Le Mevela, który już raz wygrał etap podczas Giro w górach bądź na czasówce mocny na pewno będzie Millar, jak wiemy nie ma Cancellary w Giro także on będzie jednym z faworytów podczas krótkich etapów.

Kupon # 3 Unibet

Team Garmin-Cervelo | over0.5 wygranych etapów - 1,72

3/10

Na razie słabo z parami na jutrzejszy etap, może później bukmacherzy coś dorzucą to podam co nieco.

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Proszę o połączenie postów.

Czekałem, czekałem, ale się nie doczekałem na ofertę z Unibetu, a nie będę zawalać nocy aby zagrać jakiegoś dubla.Wybrałem singla z 365 na jutrzejszy etap.

Tyler Farrar - Borut Bozic | 1 - 1,83 (Bet365)⛔ (171 - 21)

Jutro znów płaski etap, ale będzie ciekawa końcówka bo z delikatnym wzniesieniem na kilometr przed metą, a później zjazd w dół.Nadal preferuję Farrara, myślę, że można korzystać na jego wysokiej formie i chęci wygrania etapu.Dziś był siódmy mimo, że został dość dobrze rozprowadzony.Bozic zaś był piąty, ale dojechał tak na doczepkę bo nikt z Vacansoleil nie kwapił mu się do pomocy.Z resztą prócz Garmina, Lampre i Renshawa dla Cavendisha to nikt inny nie pomagał i rozprowadzał sprinterów także miejsca Belllettiego i Ferrarriego trochę na wyrost.Jutro celuję w Farrara i myślę, że przy pomocy chłopaków z Garminu wyprzedzi co najmniej Słoweńca.Nie liczę aby wygrał rywalizację z Cavendishem czy Petacchim, ale w tej parze upatruję jego wygraną.

Kupon #4 Bet365

Tyler Farrar - Borut Bozic | 1 - 1,83 ⛔

3/10

-3

U bukmacherów zakład będzie wisieć do 12:55, rozstrzygnięcie około 17:30.

vader +10 Punkty (:spoko: nie trzeba chyba połączyć ;))
bam14 +6 Punkty (kawał dobrej roboty. Dla mnie czarna magia. Rób swoje i głowa do góry !)
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Narazie kiepska oferta na Giro. Może jutro coś lepszego wystawią.
Mark Cavendish - Alessandro Petacchi 1 @ 3,00 Bet365 ⛔
Moim zdaniem value na Brytyjczyka. Jutro trasa gdzie 1 km przed metą podjazd a później zjazd w dół. Może zrobić się kilkunastoosobowa grupka która rozstrzygnie między sobą zwycięstwo. Dzisiaj wygrał Włoch ale liderem (już 2 lider ładnie do długoterminówki) jest Cavendish. Który skarżył się że Alessandro zajechał mu drogę. Jutro będzie miał coś do udowodnienia. A kurs moim zdaniem bardzo dobry.
Myślę że jutro żaden z nich nie wygra ale o pozostałych typach jutro, jak może będzie większa oferta.

valverde 5,3K

valverde

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Allenstein
Proszę o połączenie postów.
Czekałem, czekałem, ale się nie doczekałem na ofertę z Unibetu, a nie będę zawalać nocy aby zagrać jakiegoś dubla.Wybrałem singla z 365 na jutrzejszy etap.

Tyler Farrar - Borut Bozic | 1 - 1,83 (Bet365)
Jutro znów płaski etap, ale będzie ciekawa końcówka bo z delikatnym wzniesieniem na kilometr przed metą, a później zjazd w dół.Nadal preferuję Farrara, myślę, że można korzystać na jego wysokiej formie i chęci wygrania etapu.Dziś był siódmy mimo, że został dość dobrze rozprowadzony.Bozic zaś był piąty, ale dojechał tak na doczepkę bo nikt z Vacansoleil nie kwapił mu się do pomocy.Z resztą prócz Garmina, Lampre i Renshawa dla Cavendisha to nikt inny nie pomagał i rozprowadzał sprinterów także miejsca Belllettiego i Ferrarriego trochę na wyrost.Jutro celuję w Farrara i myślę, że przy pomocy chłopaków z Garminu wyprzedzi co najmniej Słoweńca.Nie liczę aby wygrał rywalizację z Cavendishem czy Petacchim, ale w tej parze upatruję jego wygraną.
Kupon #4 Bet365
Tyler Farrar - Borut Bozic | 1 - 1,83
3/10
U bukmacherów zakład będzie wisieć do 12:55, rozstrzygnięcie około 17:30.
W przeszłości Bozic pokazywał się z dobrej strony na delikatnie pofałdowanych etapach (jeden z takich wygrał na Vuelcie). W tym roku zajął nawet niezłą lokatę w Tirreno-Adriatico w klasyfikacji górskiej. Dlatego też wstrzymuję się od grania w parach przeciwko Borutowi.

L 77

low

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tiago Machado znajdzie się w TOP 10 @2,0 6/10 Bet365

Portugalczyk jest liderem Radioshack na ten wyścig. Jest to kolarz, który jest w stanie pojechać dobre Giro. Dotychczas najlepsze wyniki w tygodniówkach, pokazał się z dobrej strony w Giro del Trentino, gdzie zajął drugie miejsce. Myśle, że miejsca 6-10 są zdecydowanie w jego zasięgu.

Michele Scarponi miejsce 1-3 w KG @2,0 7/10 Unibet

Włoch ma dobry sezon. Wygrana w Trentino, świetna jazda na San Remo jak również na T-A. Wydaję się być w lepszej formie niż rok temu kiedy zajął 4 miejsce. Wczoraj przyjechał bardzo wysoko, jest czujny, chce jechać z przodu to znaczy, że jest mocny i wg mnie to będzie największy rywal Contadora.

Joaquin Rodriguez - Stefano Garzelli 1 @2,9 2/10 Tobet✅

Trochę nie rozumiem tego kursu. Dla mnie 50/50. Wątpie, aby Włoch już dziś próbował jakiś ataków tak samo jak Hiszpan więc przyjadą w peletonie.

Alessandro Petacchi wygra 3 etap @5,5 1/10Bet365⛔

Jak pisałem wyżej. Petacchi to sprinter, który poradzi sobie w takich pagórkach, w przeciwieństwie do Cavendisha. Jeżeli dojdzie do sprintu to Włoch jest faworytem.

Manuel Belletti - Davide Apollonio @1,52 3/10
Tobet✅

Belletti wczoraj przyjechał tuż za Cave i Petą. To zawodnik który dobrze się czuje na takich etapach, potrafi przejechać te górki i skutecznie zafiniszować.

adrians-71951 228

adrians-71951

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moim zdaniem dzisiejszy etap nie będzie dla sprinterów,a przynajmniej nie dla tych typowych.Według bukmacherów faworytem jest Cavendish co mnie bardzo dziwi.Ciekawostką jest to,że na zwycięstwo Cavendisha są niższe kursy niż Petachciego,ale na bezprośrednią rywalizację to Petachci jest faworytem.
W końcowej części etapu trasa nie będzie płaska.Wygląda to tak:

Na 12 kilometrów przed metą mamy podjazd długości 3 kilometrów i śr.nachyleniu blisko 6.5%.Tempo będzie tam na pewno duże i pójdzie sporo ataków.Może Cavendish utrzyma się w peletonie,ale na pewno mocno się zmęczy na tym podjeździe.Dzisiejszy etap jest stworzony dla kolarzy,którzy potrafią przejechać niewielkie wzniesienia w dobrym tempie i potrafią zafiniszować.Faworytem jest dla mnie Giovanni Visconti.Czemu? Otóż wyścig rozgrywany jest w 150 rocznicę zjednoczenia Włoch,a kolarz Farnese-Vini jest mistrzem kraju co do czegoś zobowiązuje.Wczoraj było wyraźnie widać jak Visconti się oszczędzał,przyjechał ze stratą do peletonu co na pewno nie wynikało z braku formy.Myślę,że dzisiaj Włoch zaatakuje na premii górskiej.
Dla ciekawostki dodam,że w tamtym roku na Vuelcie na etapie 6 mieliśmy na 17 kilometrów przed metą (tutaj jest 9) podjazd 7-kilometrowy,ale o nachyleniu niecałe 5% i tam tempa nie wytrzymał żaden zawodnik z trójki : Cavendish,Farrar,Petacchi.
Giovanni Visconti wygra etap 3 11.0
Stawka 1/10
Jerome Pineau - Giovanni Visconti 1.71
Stawka 7/10
Wczoraj Pineau atakował w końcówce razem z Michałem Gołasiem.To na pewno trochę go zmęczyło i nie wiem czy dzisiaj będzie w stanie utrzymać się w czubie peletonu.Ciekawostką jest to,że kurs na Viscontiego w parze był wczoraj 1.93.

davey_watt +4 Punkty (też tak myślę)
malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Moim zdaniem dzisiejszy etap nie będzie dla sprinterów,a przynajmniej nie dla tych typowych.Według bukmacherów faworytem jest Cavendish co mnie bardzo dziwi.Ciekawostką jest to,że na zwycięstwo Cavendisha są niższe kursy niż Petachciego,ale na bezprośrednią rywalizację to Petachci jest faworytem.
jeśli to Petacchi jest lepszy na górkach to dlatego h2h jest kurs na niego niższy, bo może zgubić rywala na górce, ale nie walczyć o zwycięstwo, a kurs na zwycięstwo Cavendisha niższy bo jeśli jednak wszyscy dotrą razem to ten mając na uwadze wczorajszy etap jest faworytem.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-Pax
Też mi pod ten profil pasuje kolarz typu Visconti czy DiLuca. Sprinterzy będą mieć problem, bo raczej tempo będzie ostre, bo końcówka zachęca do ataków. HTC będą musieli być z przodu, by obronić różową koszulkę do generalki. U faworytów raczej spokój będzie, chyba że Scarponi by coś próbował.
Visconti-Pineau 1 1.90 bet365 fajny kurs ???? ⛔
Pinotti-Mienszow 1 1.57 bet365 ⛔

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Też mi pod ten profil pasuje kolarz typu Visconti czy DiLuca. Sprinterzy będą mieć problem, bo raczej tempo będzie ostre, bo końcówka zachęca do ataków. HTC będą musieli być z przodu, by obronić różową koszulkę do generalki. U faworytów raczej spokój będzie, chyba że Scarponi by coś próbował.
Visconti-Pineau 1 1.90 bet365 fajny kurs ????
Pinotti-Mienszow 1 1.57 bet365
Na Viscontiego również pograłem w dublu z Vincenzo Nibali - Michele Scarponi ✅ 25-23
To jest właśnie etap dla Scarponiego i wcale się nie zdziwię jeśli dzisiaj będzie triumfował ;)

Status
Zamknięty.