>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Informatyka - Ustawienia sieciowe

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sosnowiec
Panowie robię zadanie z informatyki na zaliczenie i ze wszystkim sobie poradziłem oprócz jednej rzeczy ????
A mianowicie chodzi o pytanie:
Napisać czy ustawienia sieciowe zostały skonfigurowane ręcznie czy pobrane z serwera, wyjaśnić do czego służy protokół DHCP?
Co to jest protokół DHCP to spokojnie znalazłem. Ale chodzi tutaj o 1 część pytania. Gdzie to mogę sprawdzić aby ukazać na Print Screenie. Czy jest w ogóle taka możliwość?? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tego, a zapewne jest to coś prostego ????
Z góry dziękuje za pomoc ????

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
tu sie raczej nie dowiesz, napisz na forum informatycznym

vdv 66

vdv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oberschlesien
Siema ;)
Wydaje mi się, że DHCP pobiera ustawienia automatycznie, nie trzeba nic konfigurować. Dlaczego? Przykład mojego Routera, sama nazwa ustawień: &quot;Automatic Configuration - DHCP&quot;. Wybierając tę opcję, automatycznie przypisywany jest Lokalny Adres IP i Adres IP startowy oraz maska.
Ręki sobie uciąć nie dam, że moje myślenia jest prawidłowe, ale na 95% jest tak jak mówię.
Screen ustawień z mojego r-a:

Napisz jak jest w rzeczywistości, czy się myliłem czy nie ;)

M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
Nie wiem czy o to chodzi akurat ale wchodzisz w połączenia sieciowe - właściwości karty sieciowej jaka tam jest używana - protokół internetowy

Tam masz pokazane czy ustawienia ip są automatyczne czy skonfigurowane ręcznie, jak masz modem czy router i neo albo innego dostawce to są na ogół automatyczne i nas to nie interesuje, ja mam np siec lokalna i mam ustawione recznie wszystko

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sosnowiec
Panowie dziękuje bardzo za pomoc ???? Jak się okazało moja sieć jest skonfigurowana automatycznie ????
Wielkie dzięki za pomoc ????