Czy można gdzieś znaleźć jakiś kurs online, aby się nauczyć grać na giełdzie? A może jest jakieś oprogramowanie wspomagające? Jeżeli nie ma czegoś takiego, to ile czasu musiałbym poświęcić, aby się nauczyć wszystkich potrzebnych informacji?
1_ jaki zysk cie interesujeCzy można gdzieś znaleźć jakiś kurs online, aby się nauczyć grać na giełdzie? A może jest jakieś oprogramowanie wspomagające? Jeżeli nie ma czegoś takiego, to ile czasu musiałbym poświęcić, aby się nauczyć wszystkich potrzebnych informacji?
I jak idzie??Ja zaczynam od dzisiaj i zobaczę jak to pójdzie.
Po tej wypowiedzi sądzę że albo nie miałeś do czynienia z GPW, albo jedynie miałeś z nią kontakt niewielki przy czymś w rodzaju "sprzedaż PZU". Książki to sobie możesz czytać, nie powiem przyda się -ale jedynie po to żeby wiedzieć co co znaczy. Jak działa giełda można się nauczyć tylko i wyłącznie grając na niej za prawdziwe pieniądze ( programy symulacyjne nie dają obrazu giełdy z powodów technicznych- nie kolejkują dyspozycji kupna/sprzedaży i powodów psychologicznych gdyż nie RYZYKUJESZ SWOICH WŁASNYCH PIENIĘDZY). Na rynku jest pełno książek zwłaszcza z tematyki AT. AT to trochę tak jak progresja- trochę osób na niej zarabia , większość traci bo opiera się na niewłaściwych założeniach (przekonanie że coś nienaukowego/niematematycznego jest naukowe/matematyczne).Według mnie, najlepszym źródłem nauki o grze na giełdzie są książki i jeszcze raz książki, została ich wydana cała masa.
niby tak, tylko ze bedzie redukcja i na otwarciu za duzo nie zarobisz, mowie otrzywiscie o gpwWg mnie dobry poczatek na gieldzie to kupno na prywatyzacji ( PZU, Tauron czy za chwile GPW ). Stracic nie stracisz na pewno, a mozesz zyskac. Jak dluzej potrzymasz sila rzeczy gielda sie interesujesz i co nie co zasmakujesz.
Co do domow maklerskich to ja zaczynalem na ING i szczerze uwazam, ze system bardzo prosty w obsludze...
Zawsze mozna poczekac...z Tauronem sie oplacalo poczekac, a nawet jeszcze pokupowac jak pospadal...
GPW przewidujesz, ze nie bedzie plusowy debiut ?