Moje propozycje:
Safety Car - TAK :wynik: TAK
Brawn GP - oba bolidy w pierwszej "trójce" wynik: TAK
*
jeszcze wypatrzyłem taką perełkę w bwin:
Head-to-Head Ferrari/BMW-Sauber (wyżej sklasyfikowany bolid) 1.70 / 2.02
Typ oczywiście na BMW -> myślę, że jest to propozycja godna uwagi i zagrania. Tym bardziej, że kurs jest bardzo zachęcający wynik: BMW
3/3 ->Bardzo ładny początek sezonu![]()
Bardzo ciekawy wyscig - to pierwsze co nasuwa się po nim. Na starcie nie doszło, jak się wielu obawiało do mega kolizji ale i tak jak widzieliśmy kilka bolidów ucierpiało. Zgodnie z przewidywaniami do przodu wystrzelił Button. Kubica nie najlepiej wystartował spadając na 5 miejsce jednak szybko odrobił straconą pozycję. Kierowcy BMW jak i Ferrari musieli szybko odwiedzic boksy ponieważ ich super miękkie opony pomały przestały odmawiac posłuszeństwa ale uważam, że decyzja aby rozpocząc wyścig na takim ogumieniu była jak najbardziej słuszna. Kolejnym "ciekawym" dla typujących zdarzeniem było spotkanie bolidu japońskiego samuraja z ogrodzeniem czym doprowadził do wyjazdu Safety Car. Trochę zastanawiąjąca decyzja sędziów dlaczego podjeli taką decyzję nie zaraz po wypadku. Rok temu Nakajima przeszkodził Robertowi - w tym mu pomógł ponieważ Kubica znalazł się znowu za plecami Massy. Późniejsza jego znakomita jazda sprawiła, że wyprzedził Brazylijczyka. Gdy większosc z nas zaczynała się cieszyc z świetnego 3 miejsca, Robert podjął decyzję o walce o drugą pozycję. Czy słusznie? Jak teraz wiemy - nie. Jakie były motywy działania Kubicy, myślę, że sam nam to powie. (Chociaż je i tak znamy bo są oczywiste jak Słońce -> chęc walki o jak najlepszą pozycję. Jednak tutaj mógł Polak bardziej chłodno podejsc do sprawy - miałby punkty za trzeci lub nawet za drugie miejsce a tak ma zero). Cóż, pozostaje miec nadzieję, że w następnym GP będzie lepiej.