No to moze ja podam moje propozycje na kwalifikacje ????
Kto wygra kwalifikacje do GP Walencji Pole position 
Typ: Massa F.
Kurs: 3.50
unibet
Jutro po 3-tygodniowej przerwie wraca wkoncu
F1. Kierowcy będą ściągać się na nowym ulicznym torze w Walencji. Jako ze jest to dla kierowców nowy tor w kalendarzu wszystko się może zdarzyć, ale nie na czołowych pozycjach, o które powinny powalczyć kierowcy Ferrari i McLarena. My mamy nadzieje ze
Robert Kubica i jego BMW powalczą o jak najwyższe miejsce. Wrócę jednak do mojego typu. Większość kibiców uważa ze Felippe nie ma talentu. Tez tak uważałem ale po kilku wyścigach zmieniłem zdanie. W ostatnim wyścigu miał dużego pecha gdzie na kilka okrążeń przed meta popsuł mu się silnik. Teraz na pewno będzie chciał pokazać „sportowa złość” i wygrać kwalifikacje na tym nowym torze. Jego głównym rywalem będzie zapewne Hamilton który podczas treningów prezentował ten sam poziom co Massa. Wiec jutro z niecierpliwością będę czekał na kwalifikacje do wyścigu.
Jenson Button - Rubens Barrichello 16 - 19 
Typ: J. Buton
Kurs: 1.55
expekt
Kierowcy Hondy sa w odmiennych nastrojach po piątkowych treningach. Lecz może najpierw zacznę od tych wyników. J. Button w pierwszym treningu zajął 17 miejsce z czasem 1:42.460 ale już na drugim treningu jego czas 1:39.546 pozwoliło na zajęcie 3 miejsca. Jego partner natomiast był odpowiednio 11. 1:41.830 lecz podczas drugiego treningu zaczęły się problemy z bolidem i zajął ostatnie miejsce z czasem 1:41.377. Problemem Brazylijczyka był zły balans samochodu. Zmieniono kilka części w bolidzie ale to i tak nic nie pomogło i do tego doszły tez problemy z hamulcami
Jenson Button po treningu powiedział ze jest bardzo zadowolony z ustawień bolidu i ma nadzieje ze wieczorem jego mechanicy jeszcze trochę poprawia osiągi jego bolidu.
Jarno Trulli - Timo Glock 7 - 13 
Typ: T. Glock
Kurs: 1.80
expket
Timo Glock sensacyjne 2 miejsce w
GP Węgier napewno doda mu kopa. Oby nie za mocnego. Podczas pierwszego treningu kierowcy Toyoty zajmowali miejsca blisko siebie ale już podczas drugiego Glock zajął 7 miejsce 1:39.967 a jego kolega z zespołu był 15 z czasem 1:40.877. Obu kierowcom podoba się ten tor i na nic nie narzekali. Ich bolidy były dobrze ustawione, maja tylko nadzieje ze przyczepność podczas kwalifikacji będzie już lepsza. Spodziewam się ze kierowcy Toyoty podczas kwalifikacji zajmą pozycje blisko siebie. Dlaczego wiec Glock?? Myślę ze te drugie miejsce doda mu większej pewności siebie i będzie pokonywał swojego partnera który jest bardziej doświadczony od niego. Dodam do tego jeszcze ze gdy obu kierowcom uda się dostać do Q3 stratedzy postanowią zatankować do pełna Jarno a Tima puszcza z lekkim bolidem. Ale to tylko moje przypuszczenia