Dolcan Ząbki - Podbeskidzie Bielsko Biała
Po zwycięstwie ŁKSu i 'darmowych' 3 punktach Floty przychodzi kolej na mecz trzeciego z kandydatów do awansu do naszej
"wspaniałej
" ekstraklasy.
Górale podejmować będą ewidentnych outsiderów I ligi - Dolcan w rundzie jesiennej zaliczył 1 zwycięstwo (z Flotą!), remis oraz aż 7 porażek!
Klub z Ząbek to zupełnie inny zespół niż sezon temu, w kompletnej rozsypce. Jednak potrafią urwać punkty rywalom którzy ich zlekceważą. Goście od wielu lat marzą o awansie do
ekstraklasy i poczuli jej smak w Pucharze Polski pokazując się szerszej publiczności. Jednak dekoncentracja sprawiła, że finał okazał się dla nich niedostępny. Jednak dla mnie gra Podbeskidzia wygląda całkiem przyzwoicie. I piłkarza z Bielska mają świadomość jak bliscy są awansu. W przeciągu kilku dni grają 3 spotkania - jutrzejszy rywal jest ewidentnie najsłabszym z tej trójki. Mimo absencji Demjana oraz niepewnego występu Kołodzieja i Cienciały mam wrażenie że gracze Podbeskidzia zgarną 3 punkty w wyjazdowym spotkaniu i ponownie wskoczą na fotel lidera. Muszą stawiać wszystko na jedną kartę jeśli chcą naprawdę awansować. Jak dla mnie zwycięstwo gości jest wielce prawdopodobne choć nie spodziewam się pogromu.
Kurs naprawdę warty ryzyka.
Podbeskidzie @ 1.75 (6/10)
Na noc, bez analizy suche typy
Boston Celtics @ 1.60 
Vancouver Canucks @ 1.75 
ako: 2.80 (4/10)